Додати запис

Підземні переходи у Луцьку: не все так однозначно!

Мене трохи дивує аж надто однозначна позиція людей щодо будівництва підземних переходів в Луцьку. Всі підтримують. Як на мене, не все так однозначно.

Взагалі я за те, щоб до кожного випадку підходити індивідуально, але у всіх підземних переходів є дещо спільне, про що треба памятати, кидаючи черговий раз у публічний простір тему про їх будівництво.

1. "Підземки" заганяють людей (пішоходів) під землю. Натомість автомобілям залишається сонце, повітря, дерева, пташки, квіти. Дуже зручно цим всім насолоджуватись із металевої кабінки зі шклом.

2. Пішоходу, щоб спуститись на глибину 5 метрів, а потім піднятись, потрібно докласти набагато більше зусиль, ніж водію автомобіля. Хто в такому випадку має "іти" під землю?

3. Велосипедисти, мами/тати з калясками, люди з обмеженими фізичними можливостями - "в пральотє". Яких би норм не дотримувались будівельники, в підзмених переходах вказаним категоріям людей ніколи не буде зручно і легко.

Ну а сумнівні тези стосовно зменшення заторів, загазованості та підвищення безпеки таки дійсно сумнівні. На це треба окрема велика тема.

Варто також пам'ятати, що інші (більш сучасні та ефективні) способи вирішення проблеми завантажених ділянок вулиць існують, але вони не зручні або не вигідні окремим чиновникам і бізнесменам, яким або важко відірватись від крісла свого авто, або які не дають можливості нарішати сотню другу торгових площ навіть під землею.

Час переходити в площину цивілізованого і фахового діалогу, а не маніпулювати позицією одного-двох "спеціалістів".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
каса континиума за углом вперед
Відповісти
не хоче континіум підземний перехід будувати - хай будують естакади для авто. головна мета - знизити кількість місць перетину маршрутів пішохода та авто.
Відповісти
ахахахах)) чітко))
"аргументи" просто вбили. то не треба навіть зебр, якщо Континіум і Єрємеєв вирішать що не варто тратити кошти на будівництво, яке пообіцяли.

АГов, лучани! керівництво "ПОРТ-СІТІ" не заплатило за введення за експлуатацію будівлі, бо за договором з міськрадою мало зробити підземний перехід. а цього вони НЕ ЗРОБИЛИ!

Тобто, кинули лучан.
Відповісти
То давайте будувати надземні як мости у венеції, але убезпечувати дітей на переходах потрібно. Для інвалідів і колясок пандуси під меншим кутом. Велосипедисти візьмуть будь-який кут)))
Відповісти
усі моклиці ідеалісти...."а пагаварить"
Відповісти
відразу побудуємо у Луцьку метро?
Відповісти
Це і справді неоднозначно все.
Якщо вірити групі Варламова, яка в Москві робила дослідження, то
1)для кожного треатього підземний перехід стане проблемою, бо кожен третій - старша або маломобільна людина, або з каляскою/велосипедом чи іншим подібним транспортом
2)кількість ДТП після влаштування підземки не зменшується
3)наявність переходу значно подовжує час перетину дороги. це проблема для більшості, бо автомобілів - меншість.
4)прочина корків - не стільки наявність світлофору, скільки їхня неузгодженість.

з іншого боку, збільшення пропускної здатності доріг = збільшення потоку транспорту. це мінус в екології, а плюс тільки для зручності авто. ще пишуть, що більш поширена практика зараз - будівництво приміських (або на околицях) великих доріг і розвантаження власне центру міста.

думаю, якщо розглядати комплексно, то підземні переходи - не дуже добра річ, але в окремих локальних випадках, коли місто не має можливості думати над перенаправленням автопотоків, підземні переходи можуть бути виправданими.
Відповісти
А чому "місто не має можливості думати над перенаправленням автопотоків"? Можливість думати є завжди, просто немає бажання - бо легкі гроші на тому не заробити.
Відповісти
Підземні переходи у нас - це щось на зразок карго-культу: чим ми гірші за столицю. Але, хвала Аллаху, поки у нас не роздали всі сквери під торгові центри, то ніхто вкладатись в "підземний комплекс" не хоче.

А правильний пішохідний перехід виглядає так: http://goo.gl/U7aR2B
Ну і загалом пізнавальна лекція про досвід Боготи: http://goo.gl/IgsgWt
Відповісти
З твого судження всі діючі переходи в світі треба засипати землею.
1) Земля екологічно-чистий продукт, на якому можна вирощувати екологічно чисті кущі, які будуть поглинати со2 автомобілів, які стоятимуть в корках пропускаючи наземних пішоходів.
2) Засипані переходи не викликають протягів, люди будуть меше хворіти, тратити менше коштів на аптеки.
3) В засипаних переходах не потрібно споживати електроенергію, це додатково збереже нашу планету.
4) В таких переходах громадяни заощаджують кошти на відсутності бомжів та всяких там музикантах.
5) І накінець облаштування даних переходів це величезна кількість додаткових робочих місць!
Відповісти
Не лише дослідження в Москві. Підземних переходів майже немає в Амстердамі, Барселоні, Стокгольмі (станції метро не рахуються). Правильно обладнані пішохідні переходи, "розумні" світлофори, пріоритетні смуги для автобусів та велосипедистів вирішують більшість транспортних проблем сучасного міста - міста для людей, а не машин.
Відповісти
Так, якщо ще додати - то я в Україні ще жодного разу підземного переходу, в якому не було б запаху туалету. Що, хтось забезпечить постійну охорону? Плюс реально підземний перехід вночі - це додаткові ризики і так в не дуже безпечний час.
Відповісти
Є варіант: міст!
Відповісти
просто і легко інваліду чи мамі з дидятком подолати перешкоду.....
Відповісти
"...прочина корків - не стільки наявність світлофору, скільки їхня неузгодженість". Пане Котис, в українській мові немає "корків", що відноситься до автомобільних заторів. Корком закривають пляшку з самогоном, а на дорогах - пробки. Це слово не перекладається, як не перекладається "Красна площа" на "червону" чи прізвище Пєтухов на Півньов.
Відповісти
Пане "хвелолог" або пані! Якщо Ви вважаєте себе великим знавцем правопису української мови, і Вам аж надто кортіло зробити зауваження автору статті,тоді, напевно, варто було звернути увагу не лише на те, що Юрій називає "пробку" "корком" чи "затором")), але й на інші "недоліки". Варто було глобальніше дослідити текст статті))Адже цьому навчають філологів в університеті))) З автором статті згодна. Луцьку підземні переходи не потрібні. Це недоцільно. Місто має багато інших проблем, які потрібно вирішувати.
Відповісти
А що означає слово "прочина" в українській мові?
Відповісти
як хочемо - так і базаримо...
Відповісти
Угу, а міст досить зручний у користуванні, враховуючи, що його висота буде більшою, опади на голову, ну і звичайно він буде вписуватись в архітектурний ансамбль. А, є ще один варіант - підземка для машин. Блін, стаття ніочьом.
Відповісти
міст? тобто щоб опуститись на 5 метрів людині треба буде піднятись на 10?
Відповісти