Додати запис

Діти Бога. Частина третя: Безсмертні

Якусь мить я теж думав, що старий режим в Україні помер навіки. Що потроху стануть зникати корупція, бюрократія, економічні злидні.

Що омріяна, спокійна і сита Європа, яку ми бачимо на горизонті, стане нашою дійсністю. Стануть реалізовувати хай болючі, але ефективні реформи. Уряд з парламентом почне приймати чіткі і зрозумілі для всіх закони, за які скажуть «дякую» і малий та середній бізнес, й увесь народ України…

А почнеться все з того, що очиститься влада – і в центрі, і на місцях. Чиновники повернуться обличчям до людей. Все, що нагадувало старий корупційний режим викинуто на смітник історії.

Чесно, от десь так я собі уявляв. Мріяв. Сподівався.

Але виявляється – просто фантазував.

Бо краплинами, крихтами з мене усі ці сподівання вичавлювала РЕАЛЬНІСТЬ.

Частина цієї реальності – ось ця світлина з відкриття ПортCity.



Дивлячись на неї, я розумію, що нічого не змінилося. Хіба от обличчя. Деякі.

…БО колишніх у владі не буває. Вони там, як павуки в банці: одні зверху, інші знизу. Потрусив банку - верхні стали нижніми. І чекають наступного струсу, аби отримати шанс.

Влада безсмертна, стара вона чи нова.

Побувавши у владі, людина стає частиною закритого клубу для обраних. Члени його «по замовчуванню» мають переваги над усіма НЕчленами.

Чому так? Пояснення цього, як на мене, просте: влада сама себе змінити не може. А у нас зараз відбувається саме цей процес. Не може прогнила, корупційна система сама себе змінити на нову, здорову і міцну.

Спитаєте, що робити?

Немає в мене зараз відповіді.

Але я точно знаю, що цю відповідь знайдемо.

Поки ж що повторю те, що не втомлювався казати усім і кожному усі три місяці Майдану:

НЕ БУДЬ БАЙДУЖИМ!

P.S.

Колись новина про Майю Москвич – прокурора і Павла Данильчука – губернатора викликала у мене гомеричний сміх. А от зараз, дивлячись на фото, що вище, я думаю: а може було б трохи по-іншому, якби хоч частина тих радикальних кадрових пропозицій стала реальністю?..
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З такими заголовками Вам книжки треба писати
Відповісти
Толік, ти мав на увазі назву до книжки чи всю книжку? )))
Відповісти
Михале дай Бог тобі здоров'я ;))
Відповісти
Мав на увазі що таки заголовки для книг підходящі, бо притягують увагу читача
Відповісти
Зараз працюю має бути цікаво ;))
Відповісти
ну Володимире, тоді не хотіли, в т.ч. і Ви, а тепер вже не можете
Відповісти
З нетерпінням чекаю частину четверту, десяту...
Відповісти
Ми працюємо і багато чого можемо в найближчий час повідомимо громадськість про план дій
Відповісти
Єх, а список то був на той час реально втіленним :--)) але всі тоді захтіли професіоналів а не революціонерів. Нате беріть і балдейте.
Відповісти
Цікаво,що такого цікавого Михаїл нашіптував всю дорогу Клімчуку?Щось про "лучше" і "вєсєлєй"?...
Відповісти
Владимир, Вам же уже за 30, правда?))Мне странно читать такое. Безусловно, до Сомали с Зимбабве у нас еще есть время, но Данильчук с Москвич, конечно, могут его приблизить. И приблизят скоро, аккурат в течение 2-3 месяцев после выборов президента. По одной причине: и Вы, и они считают, что выражают мнение народа Украины, и что их дело правое, и враг будет разбит, победа будет за ними. И важно то, что выборы их пыл не охладят, к порядку не призовут. И вот об этом Вы будете писать очень-очень скоро, если Вы понимаете, что государство Украина должно существовать хотя бы на карте, ибо окраиной по сути оно уже является.
Відповісти
"Окраіна" це Ваш імперський синдром.
Відповісти
Ну этот синдром все же менее опасен, чем синдром Туретта, осложненный копролалией, ярко выраженной у представителей "за УПА".
Відповісти
Александр, ти хоч сам зрозумів, що написав?
Відповісти
Прости, Вася!
Відповісти
Пащенко відбувся як маститий письменник. Він ще забацає українську "Сагу про Форсайтів" - місцевих "рантьє", які ставили на коліна Башкалєнка. І назве її "Марш сволочєй против палачєй".
Відповісти
Пащенко, мочи владу, а то щось нудно на Волині, коли борьку від коита тимчасово відсторонили. Пустоцвіт - нікакой: ні анекдота на нараді не загне, ні Швецарії з Волині не зробить.
Відповісти
Уважаемый Владимир, ну уже как-то тут полегче, так что есть время ознакомиться с творениями авторов ВП. Мне бы хотелось понять дальнейшую политику сайта: выражают ли статьи авторов А.Котлюка и Ю.Моклицы их личную позицию или позицию редакции ВП? На чью мельницу Вы будете лить воду после выборов?)) Можно узнать именно Вашу позицию: консолидация общества вокруг Президента или дальнейшее отстаивание махновщины и "обиды" эго авторов за абсолютно проигнорированных обществом, но поддерживаемых ими кандидатов?
Відповісти