Додати запис

Англійці розповіли своє враження про Луцьк

Англійці з проекту Jack Drum Arts, які збудували звукову скульптуру в замку, прожили в місті три тижні і вподобали місцеву архітектуру, їжу та джазовий фестиваль.

Гурт приїхав до міста в рамках проекту «Тандем», який фінансується європейською комісією.

Англійці прибули в Луцьк ще на початку травня власним автомобілем з міста Дарем, проводили тут майстер-класи та готувалися до побудови інструменту.

Під час перебування музиканти виступали на вулиці Лесі Українки, грали на фестивалі «Музичні діалоги-2012», відкривали там звукову скульптуру та проводили вечір музики й поезії в клубі.

Крім цього, вони постійно блукали містом, спілкувалися з людьми. Про свої враження від тритижневого перебування в Луцьку вони розповіли в останній день перед від’їздом.

Автор звукової скульптури Патрік Бартон розповів, що ще на початку травня місцевий краєзнавець провів для англійців екскурсію містом. Бартон зазначив, що з побаченого йому найбільше сподобалися різні архітектурні деталі, за якими приховується цікава історія.

Музикант пригадав місцевих фабрикантів, які на початку минулого століття мали заводи. Він вважає цікавим той факт, що назви заводів та прізвища фабрикантів залишилися викарбуваними в архітектурному просторі міста на невеличких артефактах, як цегла, люки та бордюри. Музикантові також сподобалися будинки російського цегляного стилю і синагога.

Музиканти також побували в музеї під відкритим небом у Рокинях. Патрік був здивований, як люди в таких хатах колись могли витримувати сильний мороз. За його словами, в Даремі рідко буває нижче -10 градусів, а в умовах волинського клімату бувають навіть до тридцяти.

Ще один музикант - Джозеф Робсон – дуже полюбив місцевий хліб. Він сказав, що їсть його з будь-якої нагоди та будь з чим. Джозеф купив собі кілька буханок луцького хліба в дорогу.

Музикантові дуже не сподобалися дороги. За його словами, він був дуже розчарований, поки їхали від кордону з Польщею до міста.

Однак Джозеф потім відривався під час фестивалю «Музичні діалоги-2012». Він постійно кружав пиво в почувався досить вільно.

«Атмосфера на цьому фестивалі чудова, я почуваюся дуже добре», - зазначив Джозеф.

Джеку Бартону, синові Патріка, сподобалися місцеві бари. Він чи не кожного вечора з музикантами виходили на пиво. Особливо його здивував чечіль. Такого в Англії нема, - розказував Джек. Правда, хлопець дуже сумував за своєю дівчиною, що вона аж приїхала в Україну. Тож він їздив у Львів її зустрічати.

Джек назвав цікавими експериментами музику, яку він чув на джазовому фестивалі.

Голова Jack Drum Arts Джулі Уорд зазначила, що в Україні багато гарних хлопців.

Музиканти 22 травня вирушили на Кишинів. Там вони презентуватимуть луцьку частину проекту «Тандем», розповідатимуть про інструмент, встановлений в замку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
але ж класно!!!!)
Відповісти
аби не перехвалити, Mrs...
Відповісти
Особливо "класно" і, мабуть, це фрейдистська обмовка, про "граних хлопців")))) LOL
Відповісти
ОК, виправили.
А може треба було перед публікацією почитати уважно?
"кружав пиво в почувався" - щось тут не так...
Відповісти
а що значить "кружав пиво"?
Відповісти
"Зевес тоді кружав сивуху і оселедцем заїдав"
Відповісти