Додати запис

Вісті від волинян, яких обстріляли терористи

Щойно розмовляла з побратимом організації, який перебуває на Сході в складі батальйону, який сьогодні обстріляли на Донеччині під Волновахою.

9 загиблих волинян...

Друг Захід, слава Богу, живий і неушкоджений.

Я не можу писати все те, що він мені розказує,лише кілька фактів:

1. В них немає зовсім захисту і та допомога, яку хтось можливо передає - до них не доходить. Дуже просив, щоб по можливості допомогли з бронежилетами, розгрузками і касками. Але не через когось - а конкретно приїхали і дали солдатам в руки. Тому що допомога будь яка до них просто не потрапляє!
2. Їм не можна стріляти - оскільки не введений військовий стан
3. Після ранкових подій додому ніхто не збирається. Якщо раніше вони не зовсім розуміли що роблять - то зараз це вже питання відплати за побратимів.
4. Каже щоб ми забронювали йому квиток на Бандерштат- я відповіла, що як учаснику бойових дій - то ми йому квиток подаруємо, аби тільки вернувся!

Я майже щодня тримаю з нам зв'язок і ще з кількома побратимами, які зараз на передовій... ЦЕ РЕАЛЬНІ ЛЮДИ, ТАМ РЕАЛЬНА ВІЙНА І ВОНИ РЕАЛЬНО ГИНУТЬ

Багато політики і мало військової компетенції! А на цих хлопцях і використовуючи військову ситуацію багато хто піариться! АТО так не проводиться! Це все що там на сході більш нагадує не боротьбу з терористами, а дороге реаліті-шоу. "Шановні терористи завтра розпочнеться завершальний етап нашої операції..." - хто так робить? Як би була військова компетенція - хлопці би не загинули!

Наступна тема - створення "приватних армії". Люди які мають гроші починають легально використовуючи ситуацію створювати свої приватні збройні формування. Це класно, АЛЕ захист потрібне більше не для тих хлопців, які позують на фото а для тих, хто зараз на передовій. Хочете допомогти - то допоможіть не собі, а АРМІЇ, СОЛДАТАМ, ЯКІ НА ПЕРЕДОВІЙ!

Питання до влади Волинської - чому не потурбувалися про те, де наші хлопці, чи все в них в порядку чи все є? Очевидно для реакції потрібні смерті... Що ж тепер - реагуйте. Тільки прохання - НЕ ПЕРЕРАХОВУЙТЕ КОШТИ - приїдьте і дайте кожному солдату в руки бронежилет - в іншому випадку результату не буде.

Невже силові структури настільки безпорадні і некомпетентні, що не можуть впоратися з ситуацією? Не вірю. Мені скоріше здається, що тримати хлопців, як гарматне м'ясо комусь вигідно.

Багато політики і мало РЕАЛЬНИХ СПРАВ. А реальні справи - це там, НА ПЕРЕДОВІЙ.

Вічна пам'ять Героям!

На фото - друг Захід

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 44
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та не має тут на сходы ніякої реальної АТО, і люди тут вже зневірені будь-кому. Більшість не підтримує ДНР, але що ми зробимо беззброї проти озброєних фанатів - реконструкторів війскових подій. Ті, хто у Славянську - це не місцеві, це фанати. Тут, на сході вже всі кажуть про те, щоб вивезти людей з міста, потім знищуйте тих фанатів. Але насправді - одні кажуть, що ми прикриваємося мешканцями міста, тому що інакше не можемо, а українська влада каже про тое, що українські війська не можуть вигнати цих фанатів з міста, бо там місцеві з дітьми. Де гуманіарний коридор? Чому гибнуть хлопці, які виконують наказ і місцеві жителі? І при цьому влада каже, що немає ніякої війни, там снаряди над головами цілодобово літають, люди гинуть, а війни немає. Донецьк проти сеператистів, проти самозваної республіки, але ж кому це потрібно. І якщо зайдуть до міста, то нас евакуювати не будуть... та й допомагати теж. Навіщо таке АТО,коли ллється стільки крові, а нічого з міста не рушиться. Ми вже заблоковані повністю з усіх боків, але біжати нікуди - на виїздах з міста всюди фанати з автоматами, а вони у кращому випадку лише автівку заберуть, а якщо щось проти будеш казати, той у підвал десь у приміщенні СБУ посадять. Ми готові боротися, але ми без зброї, без міліції, без влади. Все, що нам залишається лише на голі стволи та під кулі ...
Відповісти
Хай вбереже Вас Божа Матінка і Господь дає сили, якщо можете тікайте до нас на Захід. Чим Вам допомогти?
Відповісти
Чим донецьким допомогти? Виловлювати і розстрілювати, якщо хоч одна смердюча донецька нога ступить на Захід. Вони бандюг (т. зв. мирне населення)привели сьогодні під Волноваху, щоб ті розстріляли наших хлопців, не пустили військових у місто на ніч, цькують їх. Мозги затуманені навіть у колишніх жителів західних областей, які переселилися на схід, вони не відреклися від своєї рідні, 80 % з них підтримують терористів. А ти -чим допомогти? реально не розумієш, що відбувається, чи ти така собі дура-миротвориця?


Відповісти
Депутатка-неадекват - не пиши х*йню... Бо таке враження що ти кремлівський тролька...
Відповісти
Береженого Бог береже, а козака - шабля!
Треба негайно озброїти всіх військовозобов"язаних, хто був у війську, хто записався у козацтво. Тоді і місцеві ополченці дадуть гідну відсіч любим агресорам і сепаратистам.
А так, як ягнята стоять у черзі, коли їх порішать баньдюки- покидьки. Кому це вигідно?
Відповісти
Хай вбереже Вас Бог... І не звертайте на деякі коменти тут - це не адекватна людина пише "депутатка"... Ви нам всі рідні не залежно від того на якій мові українській чи російській розмовляєте... Тримайтеся і бережіть себе...
Відповісти
Де поділися наші святі спонсори Єрємєєв та Івахів! Невже не можна було допомогти бронежелетами!А навіщо це їм-пихатим, жирним, котам.Вони краще похизуються з трибуни разои з Романюком та Климчуком. Це ії потрібно мобілізувати і відправити на захист України, щоб відчули те що пережили наші хлопці. Це їм потрібна повна люстрація.Співчуваю всям сім'ям загиблих та пораненим.
Відповісти
Шановна, Валентина, а до чого тут Єремеєв та Івахів? Ви що,хвора?!! А чого не стає питання : ДЕ ВЛАДА?!!!!! А то щоб не сталось в області-відразу Єремеєв та Івахів, вони і так достатньо роблять, просто не афішують на кожному кроці, як дехто. А в вас говорить звичайне жлобство.. "всі хто чогось досягнув-козел".
Відповісти
НІХТО НЕ КАЖЕ,ЩО КОЗЕЛ!!! ХАЙ КОШТИ ДАЮТЬ, ВОНИ ЛУЦЬКУ НІЧОГО НЕ ЗРОБИЛИ,ОКРІМ, ТОГО ЩО ТУТ ЗБАГАТИЛИСЬ!!!ДОСИТЬ ОЦИХ КОНТИНІУМІВСЬКИХ ТРОЛІВ ТУТ НАМ ВСІМ! ВИННІ, ВОНИ В НАС РОЗВИВАЮТЬСЯ, МОГЛИ Б МІЛЬЙОНІВ 5 ДАТИ, І 25 як для нас з вами 50копійок!!!, могли,якби хотіли,а так на лексусі їздять тут,а не там!!!А де їхні синочки??? Чого вони не служать там, не гинуть голі босі,а????!!!!
Відповісти
А що модератору своiх дiточок не хочеться вiдпускати? Чи вiн не за майдан? Чи не за едину державну? йому також виннi?
Відповісти
Вони теж влада, чи вони вже не депутати,яких обрали ці ж люди,які чесно жили, працювали і тому "чогось не досягнули"
Відповісти
як то так, що хлопці гинуть навіть не маючи змоги дати відсіч?Але ж у них були командири, які мали б елементарно покомандувати окопатися і виставити озброєну варту.Таке враження, що це робиться зумисно.
Відповісти
Не мають права стріляти. Хоча, на мою думку, краще під суд, ніж на той світ...
Відповісти
Така безпечність, без варти, без дозору впускати до себе лазутчиків дньом, пити-їсти з місцевими жителями, тим самим підписати собі смертний вирок на ранок. Це не маневри, це - війна і ворог у нас - москаль, самий підлий і жорстокий кацап.
Відповісти
це правда - як кажуть, статути пишуться кров"ю, і розгільдяйство на війні карається жорстоко
Відповісти
Не звалювай усіх до купи... Пиши правду, що ворог - народу України в Кремлі і у Верховній раді в Києві... Хто прийшов до влади - ті самі що й були при ній, олігархи, нафтові та шоколадні принцеси і принци і різна шушара... Що прийшов до влади простий лікар чи вчитель?....
Відповісти
Якби простий лікар чи вчитель голосував так, як треба, а не так як скажуть-прикажуть під загальний одобрямс, не погоджувався б з Януковичем, що в лікаря офіційна зарплата станом на 2013 рік 4500 грн., то не були б при владі олігархи, нафтові принцеси і т. д.
І тільки не треба писати мені "компліменти" про неадекватність, я ще ой яка адекватна, всім би такими бути.
Відповісти
Ой не приведи Господи ще бiльше таких, або лiсовими мавками всi станемо, бо "адекватнi" депутаткою...
Відповісти
Про мертвих або добре або нічого... Невинно вбиті мої земляки вічна память вам і земля пухом... Плакати хочеться від горя та безсилля що вже нічого не повернеш... Хлопці загинули від безпечності свого командира це факт і наука на далі всім військовим...
Відповісти
Звичайно зумисно. Хто дурний, хай виконує абсолютно всі накази
і не думає головою - і куля в лоб гарантована.Орієнтуватися треба по ситуації, думати лише своєю головою, чхати на різних командирів-шизофреніків, якнайшвидше встигнути сховатися в разі небезпеки і прямої загрози життю, щоб потім мати і дружина не ходили на могилу.
Відповісти
Бюджетчики перераховували одноденний заробіток на допомогу дислокованим на Волині військовим , то до ті гроші ????? Чому немає шоломів, бронежелетів???? Скільки ще треба смертей молодих хлопців 1991р н!!!!!Скільки будуть посилати на с м е р т ь своїми бездулугими командами і виражати співчуття??? Де військові, чому послали мобілізованих "добровольцев". Да що ж то твориться одні зрадники скрізь і продажні тварі, кому біда,а хто й далі бабло рахує!!!!!!!
Відповісти
Це просто бред ! Невже немає зовсім розуму підпускаючи до себе "місцеве населення" з камерою ? Чому вони це роблять ? Це війна а не іграшки !!!
Відповісти
Майя, посприяйте, будь-ласка, у якнайшвидшому перевезенні наших хлопців до лікарень Луцька, бо їх там у Донецьку залікують....до смерті. Пам ятаєте випадок, волинянина вже були залишили з кулею
у руці після боїв під Краматорськом зі словами "так тебе и надо" . Це звірі ще ті.
Відповісти
Ну то не факт, що в Луцьку краще вилiкують. Тут хвороби бiльш затяжнi, проявляться пiсля виборiв.
Відповісти
Шановона Депутатко, ваші хлопці знаходяться під охороною українських військ в Обласній лікарні ім. Калініна. Лікарі на сході нікуди не перейшли та лікують всіх. В Донецьку дуже багато залишилося адекватних людей, тому навряд чи якась небезбека їх очікує у лікарні. До речі, у лікарні сучасне обладнання, та й досвіду лікування після вибухів на шахті дуже багато. А щодо вивезення - дома в будь-якому випадку краще, але там, де є загроза - так це сам шлях перевезення. Чи посприяють Вам українські війська щодо гарантування безпеки вивезення?. Це дуже важливо. Аеропорт в нас не працює, там - самооборона, а автомобільними шляхами навіть місцеві мешканці бояться іздити. Ще раз зауважу, що Донецьк - це не Краматорськ і не Слов'янськ. Тут досить інші погляди, дуже багато людей проти цієї самооборони. Тому в такому випадку, якщо буде рвшення вивозити хлопців - то дуже багато разів проаналізуйте шлях, яким будете вивозити хлопців, бо без гарантування безпеки хлопцям під час перевезення Додому, в Донецьку буде безпечніше, ніж пересуватися блокпостами. Ще раз нагадую, що аеропорт взяла у кільце самооборна.
Відповісти
А влада яка зараз діє де??? Позасідали в кабінетах в ОДА...... Готуйтесь народ йде Вас рвати суки.
Відповісти
+100... Ще не довго залишилось...
Відповісти
Припини провокувати!
І без тебе тошно.
Геройка? - Тоді давай бігом у Донецьк разом з Данильчуком і Ко!
А тут підбурювати один проти одного людей не потрібно. Через таких, як ти, конфлікт розпалюється ще більше. Донецьк - не смердючий.
І це теж Україна! Наша Україна.
Відповісти
+100... Україна єдина від Донецька до Львова від Чернігова до Одеси... Тошно читати коменти таких депутаток-неадекваток- провокаторок. Людьми потрібно залишатися, а не звірами робитися....
Відповісти
може донецьк і твоя Україна, але не моя. через нього ми ніколи не будемо мати нормального життя. Бо коли орієнтуєшся на цивілізовані принципи і правила життя, що є у Європі (Чехії, Польщі, Литві) і маєш одночасно у себе під боком просто якусь територію донецьк, то таке враження, що однією ногою стоїш на рівній дорозі, а другою ногою послизнувся у купу з гівном і сів на шпагат-і в результаті весь уже в гівні. Розумієш, слизьке сильніше і воно тягне туди куди не треба.
Відповісти
Керівники АТО мають відповісти за смерть хлопців,яких вони підставили.
Відповісти
Керівники АТО мають нести відповідальність за смерть хлопців, яких вони підставили
Відповісти
заберіть мого сина в армію бо ще посадять за крадіжки і інших синків директорів та керівників країни
Відповісти
Це все через таких сук, як ти!
Відповісти
який бендер штат коли війна на дворі...слів немає !
Відповісти
На Схід потрібно мобілізувати пузатих міліціонерів, а не 22-х річних недосвідчених юнаків
Відповісти
На Схід потрібно мобілізувати досвідчених міліціонерів (їх 70тис.), а не 22-х річних юнаків
Відповісти
А чому саме iх а не тебе? То вони почали майдани?
Відповісти
і борциці, і неадекватки-депутатки, і перезрілі свіідоміти...
Відповісти
Честь и шана загиблим хлопцям.Та от тильки командир ихний -падло-оставив людей серед поля.Де окопи?де блокпост?чому хлопци тильки на одний сторони дороги?!на могили йому викарбувати -пидарас!!!
Відповісти
А чого Пашу в армію не забрали? він же такий модний - камуфляжа не скидає...
Відповісти
тут воює з паразитами- бюрократами, які перелицювалися і діють мов хробаки. Хай би тут їх мочив тільки без сцени.
Відповісти
Дякую за підтримку Сходу, зі свого боку хотіло сяб виразити співчуття всім загиблим, дуже прикро, що у нашій країні ллється кров, що брат іде на брата через якихось міфічних ворогів. Е дуже влучний вислів "війна - це коли стріюять ті, хто не знає один одного, за ідеї тих, хто знає один одного, але не стріляють". Щодо звинувачень Депутатки, що вже одного президента вибрали - та не голосувалі всі на сході за минулого президента, жодного мого знайомого не голосувало. А вчора хотіли, дійсно хотіли піти на вибори, не стільки віддати за когось свій голос, а просто показати, що ми з Україною, але жодної виборчої дільниці ні в Донецьку, не в Макіївці не працювало, все було зачинено. Тому новини, що в Маріуполі та Волновасі все ж таки вдалося провести вибори, були втішними, що нас все ж таки не залишили. Щодо коментарів "Депутатки" то, якщо подивитись телебачення, то такі коментарі можуть виникнути, бо дійсно є в нас, на Сході, неадекватні, які бояться містичного правого сектору, а тих зі зброєю, що поруч ходять, не помічають, не вірять і не хочуть слухати. Це дуже прикро. Але я сподіваюсь, що зрілих у своєму світогляді людей на Сході більше. Просто тут дійсно дуже багато не українців воюють, це фанати свого діла, для них зброя - це сенс життя. А на населення їм начхати. У п'ятницю, коли українські віська вже досить близько підійщли до Донецька, ця так звана самооборона сховалася на кришах будинків у самих населених мікрорайонах. А щодо коментарів Депутатки, що когось виганяємо - проаналізуйте промисловість - одного вибуху на заводі Стірол у Горлівці буде достаньо, щоб зробити мертвою зоною не тілки це місто, а ще й Єнакієво, Ясинувату та Макіївку, це ж стосується й Алчевську у Луганській області, та кожного міста, де є промисловість. Всі забули, що тут на Сході важка промисловість, металургія, дуже багато аміаку на промисловості. Я працюю на маленькому харчовому заводі, але й наших 7 тон аміака, який є у холодильному обладнанні достатньо буде знищити все в радіусі 10 км. Тому у багатьох випадках люди бояться вибухів у таких містах, тому що після цього нікому і ні з ким буде воювати. До речі, аеропорт у Донецьку вже закрили, зараз планують ще й залізницю зупинити. На виїзді через кожні 50 км стоять блокпости з самообороною. Готуються до штурму міст, тому потрібно, щоб більше населення не змогло нікуди виїхати, треба ж буде кимось їм прикриватися. Так що ми тут, як кажуть, на "пушечне м'ясо" залишилися.
Відповісти
До речі, розмовляли з місцевими мешканцями Волновахи. Ніхто у хлопцях не побачив ворога, дійсно, вони не пустили хлопців до міста, але тільки тому, що не хотіли пострілів і вибухів з обох сторін по будинках. При цьому, це були лише пермовини з місцевими мешканцями, ніяких сутичок, тому хлопці вирішили для збереження спокою місцевих (на жаль, ціною свого життя) залишитися в лісополосі. А тепер щодо самооборони - Волноваху контролювали війська національної гвардії, тому в місті озброєних самооборонівців не було. Блокпостів з сепаратистами там теж не було! Хто й звідки взявся у цих броньованих машинах Привата - невідомо, можливо, це й були сепаратисти, але з повітря розстрілювали вертольоти національної гвардії. Вони просто не помітили, що це - свої, сплутали з сепаратистами. До цього, коли Приват припинив свою роботу через викрадення автівок через два дні відділення знову відкрились. Так у відділеннях взагалі не було жодної охорони!!!!!! Чому, якщо є загроза життю співробітників. На це питання відповіді немає. Взагалі, тут вже не зрозуміло, хто, за що, в кого й навіщо стріляє. Прикро, але це все схоже на хаос громадянської війни. А ще все більше усвідомлюємо, що це чиясь велика гра, і комусь вигідно, щоб ураїнець йшов на українця з одним бажанням - вбити. Скоріше б цей жах закінчився.
Відповісти