Додати запис

Генерали мають не сидіти в кабінетах, а бути на передовій зі своїми солдатами

Страшне, невимовне горе за загиблими під Волновахою бійцями з 51-ої Окремої механізованої бригади чорною тінню жалоби накрило Волинь та усю Україну.

Я низько схиляю голову перед родинами загиблих і висловлюю їм свої співчуття. Вічна пам'ять Героям України!

Словами горю не зарадиш, а тому як народний депутат України від 19-го мажоритарного округу, де у мирний час дислокується 51-ша Окрема механізована бригада, скерував низку депутатських звернень до виконуючих обов’язки Президента України, Міністра оборони з вимогами

- забезпечити виконання Указу в. о. Президента України № 303/2014 від 17.03.2014 року в частині ротації військовослужбовців, які були підняті по тривозі та мобілізовані на 45 днів найпершими і до того ж не є контрактниками;
- забезпечити цілісність 51-ї механізованої бригади, запобігти розпорошенню окремих підрозділів, які пройшли бойове навчання у попередньому складі;
- направити кошти, надані Волинською обласною радою для закупівлі бронежилетів, цілеспрямовано для обмундирування 51-ї механізованої бригади.

22 травня я скерував ще одне звернення до виконуючого обов’язки Генерального прокурора з вимогами перевірити факти незабезпечення військовослужбовців 51-ої окремої механізованої бригади належним засобами спеціального захисту, що призвело до людських жертв; провести перевірку використання коштів на забезпечення Збройних Сил України, виділених Верховною Радою України і перерахованих громадянами; за результатами перевірки, за наявності ознак складу злочину, внести до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення.

Опинившись у ситуації неоголошеної війни з путінською Росією і розуміючи, що країну потрібно боронити, ще у березні Верховна Рада виділила на потреби Міністерства оборони майже 7 мільярдів гривень. Але схоже, що ці кошти погрузли в чиновницьких кабінетах оборонного відомства. Маємо внутрішніх ворогів, які сидять у штабах, стримують забезпечення армії і наживаються на війні. Одні воюють і гинуть, віддаючи життя за свою державу, а інші на тому наживаються за принципом «для кого війна, а для кого мама рідна». Я вважаю таких бюрократів у мундирах диверсантами і неменшими злочинцями, ніж сепаратисти.

Я не є фахівцем у військовій справі, але якби не було зловживання і недбалості в середовищі вищого військового керівництва, якби 9 мільйонів гривень пішли не на премії штабістам, а на купівлю бронежилетів, то наслідки бою під Волновахою не були б такими трагічними.

Разом з тим, нам усім необхідно розуміти, що ми воюємо за своє майбутнє і повинні боротьбу продовжити. Не зупинимо путінських сепаратистів зараз, невідомо де вони будуть через місяць. І Крим цьому підтвердження. Гітлер після того як Чехія «віддала» йому Судетську область назвав чехів «нацією симулянтів» і через кілька місяців ввійшов у Прагу. Путін Донбасом не обмежиться, а піде до кінця, якщо ми його не зупинимо. Агресора меморандумами умиротворення не зупиниш. Його можна зупинити лише кулями та високим патріотичним гуртуванням.

Євген Мельник, народний депутат від ВО «Свобода»
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
PS. Генерали мають не сидіти в кабінетах, а бути на передовій зі своїми солдатами, та вести боротьбу на знищення народу.
Відповісти
А путінські бойовики з Чечні то український народ? Льоня - протверезій!
Відповісти
льоня - це троль
Відповісти
Генерали мають сидіти, пане депутате! З конфіскацією.
Відповісти
"Генерали мають сидіти, пане депутате! З конфіскацією."
______________
Підтримую.
Відповісти
з двома кольорами в очах...А світ багатокольоровий!
Відповісти
а твої сини Мельнику де??? на передовій....??
Відповісти
вони в тебе як раз і підпадають під мобілізацію....
Відповісти
Діти депутата Мельника — Іван 1991 р.н., і Ярослав 1995 р.н.
Відповісти
ви що, будуть вони служити, вон їздять тойотами по барах...
Відповісти
ну і тато там був з пирогом та птушніком...веселі такі..
Відповісти
Сини у Мельника не сцикуни на відміну від тебе диванного троля. Ярослава у грудні так беркут побив, що хлопець кровю мочився. Іван носив коктейлі молотова 18-20 лютого і був під кулями разом з батьком без броників. Їх вина тільки в тому, що залишилися живими.Але якби Толік із 11 попросили снайперів, то може їх би вже й відспівали.
Відповісти
Ні-Ні! На Сході мають воювати східняки, а западенці - на західному фронті)))
З такою логікою ми скоро усю країну про***мо!
Відповісти
Так, і пан Мохніцький також має бути там
Відповісти
то що Олег, чекаю тебе в Києві і разом їдемо?
Відповісти
По-перше, нехай би менше пили У В-Волинську. По-друге, командир винен у недбалості і розгільдяйстві, а вояки - легковажності до "мирних" пришельців, які все фотографували, щоб потім всіх замочити як зайців. Розслабились і відійшли. Варто пам"ятати, що той хто говорить на московській мові, той потенційний ворог, якого потрібно мочити!
Відповісти
А Ви, "герої", мабуть, свої коменти з передової пишите? Не той час, щоб людей, які щось намагаються допомогти брудом обливати.
Відповісти
це мельник щось намагається робити??? Його "каллєгі" успішно засіли у грошових міністерствах типу АПК, Мінеколології, Комітету по лісовому господарству і тупо косять бабки і вже забули про свої обіцянки "спецназу" у ВР...і т.д. тому люди правильно оцінили на виборах їх діяльність...аж 1,5% Тягнибоку...он Ляшко і то набрав в рази більше, ніж "Свобода"
Як кажуть, війна вошивість і перевірила, а те,що він матерів водить...матерів шкода, але воно просто піариться...
Відповісти
Дуже шкода, що люди, які приходять до влади, забувають, що вони зроблені з того самого гавна, що інші. Просто вони появилися в потрібний момент в потрібному місці і їх побачили і інших не побачили.
Життя і смерть іде однією стежиночкою і ніхто не знає хто зробить перший крок.......
Відповісти
51-шу передислоковують у Миколаївську область. Матері таки свого добилися. І не важливо хто їм допомагав чи не допомагав. Важливо, що хлопців вивезли з під куль терористів.
Я от думаю, якщо ці терористи прориваються з Росії через наших прикордонників, то якщо їх ДНР і ЛНР залишити у спокої ці терористи далі полізуть в інші області?
Відповісти
трольі, ви хоч зрозумійте суть і давайте коменти в тему а виходить принцип: "дурак-сам дурак"...якщо працюєте, то працюйте професійно, з аналітикою, з аргументами, відробляйте зарплату достойно.
мій пост зарахуйте собі в подарунок як подачку
Відповісти
Мені шкода , що партія " Свобода" при владі не показала тих якостей , які від них чекали. Тільки всілись на посадах і притихли, за що мають такий процент. Я не кажу про окремих членів партії. А ті Що сиділи на посадах не бачили в що перетворились генералітет , які тільки вміли розпродувати армійське надбання , скандал за скандалом!!!
Відповісти