Додати запис

День Героїв


В рамках молодіжної кампанії "Героям Слава" 27 травня на Театральному майдані м.Луька патріотична молодь міста проведе ряд заходів до Дня Героїв.
Зокрема:
- 14.00 год. - молодіжний квест на патріотичну тематику);
- 15.00 год. - громадсько-просвітницька акція "Червоно-чорна стрічка";
-15.00 год. - демонстрація документальної виставки "УПА-маршрутами поколінь" ;
18.00 год.-вечір української патріотичної пісні та слова за участю Сергія Мартинюка "Колоса" (гурт "Фіолет"), Володимира Фінгерта та інших виконавців (список формується).

Свято Героїв

Свято Героїв відзначають майже 60 років. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив відзначення 23 травня як Свята Героїв. Воно було покликане відродити в українців героїчний дух минулих поколінь.
Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? Тому, що саме в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі кращі сини України в ХХ столітті: 3 травня 1924 року - головний ідеолог державної самостійності України початку ХХ століття - Микола Міхновський; 25 травня 1926 року - головний провідник української національно-визвольної боротьби 1917-21 років - Симон Петлюра; 23 травня 1938 року - засновник і провідник ОУН - Євген Коновалець В роки німецької, а згодом радянської окупації це свято відзначалося у підпіллі. Із проголошення незалежности України його святкування відновлено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запис не зовсім вписується в концепцію Колонки автора. Прошу повторно знайомитися з правилами і надалі такі оголошення розміщувати у рубриці Стіна
Відповісти
без проблем)
Відповісти