Додати запис

"Кастет", що розбив голову бютівцю у парламенті - це волинський регіонал Горбатюк?

Нещодавно всю країну облетіли кадри бійки у Верховній Раді між представниками більшості та опозиції. Дякуючи Богу, завдяки цьому прийняття ганебного законопроекту про мови від Вадима Колесніченка так і не відбулося. Країна не отримала де-факто другої державної мови.

Якби парламентська опозиція так діяла і раніше, то ратифікації зрадницьких Харківських угод могло і не бути.

У конфлікті 25 травня відзначилися і волинські нардепи. Разом з Колесніченком "оборону" парламентської президії тримали зокрема регіонал Анатолій Горбатюк та комуніст Адам Мартинюк.

Останній поштовхався із нардепом-опозиціонером Андрієм Парубієм.



Що ж стосується Адама Горбатюка, то, схоже, він відзначився у найгучнішому епізоді бійки.

А найгучнішим епізодом стала розбита голова народного депутата від БЮТ, генерал-полковника Миколи Петрука. Ця людина свого часу командувала Сухопутними військами України. У виборчому списку БЮТ на виборах-2007 він мав доволі високу позицію - номер 9.



З голови нардепа юшила кров. За словами Володимира Яворівського, на голові у Миколи Петрука - 5-сантиметрова рана. Генерала прооперували, наклавши багато швів і зараз він перебуває у лікарні у стані середньої важкості

Опозиціонери заявили - мовляв, схоже на те, що пана Петрука побили кастетом.

Натомість голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив:

"Наші депутати - всі, які були поруч - кажуть, що його ніхто не бив. Просто, в результаті сутички, що сталася, він сам оступився і, на жаль, отримав травму"

Згодом Єфремов висловив дещо іншу версію:

"Сталося наступне: вашого колегу ваші товариші закинули в президію, і коли він летів до президії, то Діма Шенцев ледве-ледве встиг його зловити, щоб він головою не вдарився в землю. Коли він летів, це показують зйомки, ноги його вдарили по голові вашого колегу"

Істина ж, схоже, знаходиться десь посередині. Для цього варто уважно переглянути відео епізоду з Миколою Петруком:

Відео "5-го каналу". Початок епізоду - 11 секунда



Відео "Цензор.нет". Початок епізоду - 35 секунда


Жодного кастету чи просто удару кулаком по голові Миколи Петрука з боку регіоналів я так і не помітив.

Може і справді представник Партії регіонів каже правду і у розбитій голові бютівця винен він сам чи його колеги по фракції?

Проте відео заперечують і це твердження. Дійсно, Микола Петрук перелазив у президію. І дійсно, при цьому його ніхто з депутатів-регіоналів, які були поруч, не бив. Тут Єфремов був правий.



Проте він замовчав один факт і збрехав про два інші. Петрук не оступився. І його не кидали "товариші-бютівці". На відео чітко видно, що Петрука навмисно скинув один із "оборонців" президії.



Це підтверджує повтор цього епізоду "5-м каналом" у сповільненому режимі.



Звісно, що при падінні кремезного чоловіка головою вниз із такої висоти добитися "ефекту кастета" доволі просто. І розбита голова - це ще півбіди. Якби нардеп Петрук при падінні зламав шийні хребці, то це могло призвести до інвалідності. Як мінімум.

Ім'я "героя", який не бив, але кидав Петрука - Анатолій Горбатюк, член парламентської фракції Партії регіонів і колишній голова її Волинського осередку. Дивно, що це досі не зауважили журналісти.

Дивує і те, чому пан Горбатюк раптом опинився серед активних захисників Закону, який фактично надає російській права другої державної. Адже мотивацію Шенцева чи Колесніченка ще можна зрозуміти. Але що керувало у цій ситуації україномовним мешканцем Західної України, хай і регіоналом? Анатолій Горбатюк раніше на поприщі захисту двомовності особливо не відзначався. Тим більше, у такій формі, що межує з криміналом...

СПРОСТУВАННЯ:

Я дуже помилився. Прошу пробачення. На трибуну у сірому піджаку вилазив не Петрук, а інший опозиціонер. Та все ж, у розбитій голові Петрука значна частина "заслуги" Анатолія Горбатюка є: саме він скинув нардепа у сірому піджаку донизу, так, що у момент падіння його нога вдарила по голові Миколи Петрука. Цю ногу відповідно спрямував своєю рукою пан Горбатюк. Петрук стояв збоку, перед трибуною і після удару схопився за голову (це видно на першому відео). Так що волинський регіонал якщо і не "кастет", то, принаймні, рука яка його запустила.

Та й чи солодко і тому опозиціонеру, що впав головою вниз після прийому Горбатюка?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Андрію, відповідь на запитання "чому?" проста. Скоро вибори. Всі хочуть мати місця повище у списку :)
Відповісти
Причому, судячи з цієї події, Горбатюк теж сподівається на список. Сподіватись після "такої активності" пройти по мажоритарці в західній Україні може лише невиправданий оптиміст.
Відповісти
Тримати у ВР депутата з таким "рівнем", як спортсмен горбатюк, що тримати в тому ж кріслі барана.
Відповісти
Анатолій Олексійович, велике Вам дякуємо, але мало дали тому клоуну з генеральськими пагонами.
Відповісти
І треба ще було гриценко за розвал армії пару раз по мордам заїхати
Відповісти

Горбатюк вдарив Петрука чи ні не важливо. Важливо, що Горбатюк так ненавидить разом з Мартинюком Україну та її мову, що готові побити і навіть вбити кожного українця, який стане на захист рідної мови. Ганьба запроданцям!
Відповісти
Того "добровольця" неприродним способом помаранчі закинули на трибуну,закинули як штурмовика,а Горбатюк його однією лівою відправив туди звідки його підіпхнули і спрямували.Хай вчиться через двері ходити, а не фортеці штурмувати і по трибунах лазити.Помаранчі знову спровокували регіоналів,ті дали їм по заслузі,а ті знову плачуть ображені і засмаркані.Нічого життя їх не вчить,імпотенти одним словом.А Парубій в них найбільший провокатор це він розпочав бійку і цим хвалиться.ГАНЬБА.
Відповісти
Бютівець в цікавій позі застиг.А де Ляшко,великій спеціаліст по голубізні?Це вам не язиком працювати,а в розбори ходити.
Відповісти
а на що вони взагалі очікували???? вони хочуть влаштовувати такий цирк в Верховній Раді і щоб не було жодного потерпілого????
частіше б їх так вивозили, то може щось і в голові рухнулося б в правильну сторону!!!!
Відповісти
Таке враження, що тут одні українофоби з партії ригів коменти залишають.
Відповісти
Про другу державну мову регіонали не говорять.Державна мова українська,крапка.Говориться про розвиток і підтримку всіх 18 мов нацменшин, які можуть застосовуватись на рівні певних територій,по рішенню місцевих рад.В Євросоюзі такі закони прийняті давно без бійок і скандалів,а ми хочемо в Європу з своїми правилами гри,забувши,що в чужий монастир з своїм статутом не ходять.Всім зашкаленим потрібно зрозуміти,що з цим законом українська мова буде і надалі обовязкова в усіх навчальних закладах,в армії,на дерслужбі.
НЕ піартесь опозиціонри на цій темі,а краще щось робіть путнє.
Відповісти
Часто чуєте у "двомовній" Білорусі білоруську мову? Я, за тиждень перебування - лише раз.
Відповісти
Регіонали - мовні іудині діти. Ми мов зраджуємо українську мову але лише частково, трошки-трошки. Не дуріть нас, нащадки Іуди.
Відповісти
Анатолій молодець.Бійцем був,бійцем залишився.Друзів не зраджував,позицію не змінював,удар тримав.Політик повинен бути послідовним і відстояти любою ціною переконання і погляди, а не бігати по партіям і шукати тепле місце,як цар Бориска.
Відповісти