Додати запис

Трішки про законопроект про мови 2010 року

Перечитавши «Проект Закону про мови в Україні» 2010 року можна помітити одну «милу» річ – російська мова визначається регіональною лише номінально. Їй практично надаються такі ж права як і державній українській.

Помітним є те, що російська мова є надмовою меншин. Нагадав мені цей законопроект славнозвісний закон про рекламу алкоголю, прийнятий в Росії 2000-х років. Згідно цього закону, заборонена реклама будь – яких алкогольних напоїв. І в кожнії забороні реклами, обмеженнях продажу алкогольних напоїв є маленька примітка «окрім пива». Тобто пиво не входило в ряд алкогольних напоїв.


Лобіювання великих пивних магнатів пройшло не даремно. Так як і пиво в Росії так само в законопроекті про мови визначається російська мова. Вона не одна з списку мов меншин, вона - виключення.

Я розумію, що російською мовою розмовляє значна частина України, проте не варто забувати, що вони мешканці саме України. Варто поважати мову держави в якій живеш. Дивує одна річ: україномовні жителі розуміють і можуть розмовляти російською.

Російськомовні ж жителі рідко розуміють українську мову(це стосується жителів півдня та сходу здебільшого). Росія вже погодилась, що пиво - алкоголь, так чому ж в Україні не можуть дійти до рішення, що російська мова – мова меншин, як і грецька, румунська та інші? Подумайте…

Текст законопроекту можна переглянути тут: w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?pf3511=38474
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про пиво зрозумів все.
Відповісти
Це вже не актуально.
Відповісти
він майже не відрізняється від нещодавно прийнятого, тому саме те=)
Відповісти
До автора: вкотре нагадую вам про необхідність додати своє фото у профільна ВолиньPost
Відповісти