Додати запис

Луцький мер і заступники вперто голосують за встановлення «лєтніка» у замку

Ну що ж, вдруге мер із заступниками + Юрій Довгун, разом 6 осіб намагалися провести рішення по встановленню «лєтніка» в замку.

Микола Романюк на мене ображається, що я звинувачую його в лобізмі цього питання. Відмовне ж рішення він і його зами не підтримують, тоді як це по іншому називається...

Після засідання виникло ще більше питань:

1 Директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький запевнив, що «лєтнік» в замку нікому не заважатиме, але не дав аргументованої відповіді, навіщо він взагалі там потрібний.

Його думка, що якщо туристи купуватимуть під замком воду, то всі ходитимуть до вітру під «Лесин ясен» мені взагалі здається маячнею.

В самому замку є клозет і не має жодних проблем скористатися ним туристам.

Тут виникає інше питання до нього, якщо й дійсно є потреба в забезпеченні водою туристів, чому він нічого не робить, щоб можна було придбати воду безпосередньо в самому комунальному закладі. Якщо можете продавати сувеніри, що не дозволяє вам виробити відповідні дозволи на продаж води?

Я спеціально пройшовся в коледж НУХТа, що знаходиться за 100 метрів від замку. Цей державний заклад із задоволенням готовий виставляти воду на продаж поруч замку та й ціни на харчування в їхньому кафе одні з найнижчих в місті. В радіусі 300 метрів є щонайменше 6 закладів громадського харчування, де теж можна придбати воду і поїсти.

2. Чому розміщення тимчасової споруди в найбільш відвідуваному туристичному об’єкті області проходить без конкурсу та взагалі без обговорення концепції розміщення усіх малих архітектурних форм в «Старому місті»?

3. Чому не ведеться відео фіксація засідання міськвиконкому та загалом статистика поіменного голосування членів міськвиконкому? Нехай громада знає героїв відповідальних за рішення по тарифах на перевезення, «лєтніках» тощо.

Хочу зауважити, що засідання міськвиконкому є відкритими, проводяться кожну 1 і 3-тю середу місяця з і якщо Ви не хочете, щоб наше місто перетворилось в казна що, закликаю відвідувати міськвиконком та висловлювати позицію громадськості.

Не закликаю зривати засідання, бо на ньому приймаються важливі для міста рішення, але вважаю обов’язком громади вести контроль та доносити свої думки, щодо проектів рішень: http://www.lutskrada.gov.ua/executive-committee-project-decision

Хороша стаття до речі по "лєтніку" в газеті "День"
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
підтримую.
скоро в церкві будуть пиво продавати, освячене.
Відповісти
Так ж треба якось гроші косити, а лєтнік це саме те що треба нашому місту!!!

А ви спробуйте самі просто так прийти до мера, й сказати хочу там втулити "лєтніка", а він вас пошле, але думаю якщо ви впливова людина, чи якийсь чийсь брат, або сват, то все буде гуд, хоть на засідання да виставлять.
Відповісти
Краще б там відрикли якісь ремесла, типу там випічка хліба та булочок під відкритим небом, це було б і цікаво, і смачно, а не просто гендель де можна бахнути пивка, й поригати...
Відповісти
Доки проголосують, то і літо закінчиться. Переключаться на "зімнік".
Відповісти
а хто не підтримав це безглузде рішення?
Відповісти
Відповідь на все дуже проста - Б.Климчук просто вирішив попіаритися на критиці мера і підняти собі рейтинг,який різко впав після їніх фокусів і знущання над людьми.
Відповісти
цей грамотєй з борькіним прізвищем, бачу, в усьому розбирається, в усьому розуміється. уже на виконком усіх запрошує, уже відеотрансляцію пропонує, - все для того, щоб його, борця, побачили, і не тому, що розумні і обгрунтовані речі розказує, а тому, щоб себе засвітити. якщо такий правдоборець, то може винесе на виконком питання, а за які такі кошти орендує правий сектор кабінети в просвіті. чому тим хамикам все можна, а іншим зась? іще. якщо такий грамотний, то хоч у письмі не показуй своєї тупості, попроси ще одну грамотєйку з білими окулярами, вона, думаю, підскаже, як "не" з дієсловом пишеться, де кома ставиться, як речення формулюється. якщо вже пропонуєш себе таким гігантом демократії і знань, то думай, чи самому строчити, чи когось попросити...
Відповісти
Абсолютно підтримую. Романюк зі всього робить бізнес. Коли це вже закінчиться?
Відповісти
тому романюку буратіни мало, хоче ще таку гидоту в замок всунути - ото тигіпківська комсомолька-банкірська-жадібна школа...коли вже наїсться???
Відповісти
Ви дивні. У всіх містах так. Літом мають бути тераси. Без них туризм не може. А в Луцьку, щоб отримати кусок землі в оренду, то треба витримати 100 літрів помий на себе. В поганому напрямку ідете, товариші.
Відповісти
Порадив би цьому не вельми приємному чоловіку не перетворювати виконком в палату №6. В уьому світі практикуються на сезон літні точки так званого "легкого харчування". Торік випало щастя відвідати Штудгарті (ФРН) три королівські замки. Є там такі, як це тип пише, "лєтнікі". Незважаючи на те, що поруч - класні ресторани. Разові стаканчики, разові виделки, контейнер для сміття. Все красиво. І в Мукачево є така торгівля, і в Камянець-Подільському, і в Чернівцях... А в принципі, навіть справа не в цьому. Гнітить те, що молода людина лізе в залупу за якусь дрібничку, яка не варта виїденого яйця. Голова міста правий, а ці гниди йому заважають. Незабаром їх почистять. Дустом.
Відповісти
романюк давно уже перетворив виконком у палату №6 ...а посіпак-гнид прочистять дустом
Відповісти
Кара бас барабан ще не так нас гавнюків Лучан нагне, !!!! Вже один папа дорулиться і папік дорулиться з свинками!!!
Відповісти
Давайте ще в замку всi поблюем. Ура наш ому меру. Блюним з вежi на туристiв.
Відповісти
Я вважаю , що на території Замку має бути кафе. Дуже часто приїзжають до мене друзі з різних міст та країн і я як щира лучанка веду їж до старого міста і до нашого Замку .Ми б залюбки випили кави чи водички любуючись нашим чарівним Замком але нажаль такої можливості не має..І тут просто друге питання хто має це зробити те , що проста лбдина не може там поставити кафе...знову зявиться якийсь азербайджанець якому все можна....і закони йому не писані....Дуже хочеться, щоб дійсно люди стали іншими і не думали тільки про власну наживу....
А туризм в нашомі місті мусить розвиватися і для цього необхідні заклади швидкого харчуванням. А кошти від оренди місця нехай йдуть на озеленення території
Бажаю Вам всім гарного дня та душевного спокою і щоб в цьому питанні знайшли компроміс...Почніть робити, щось добре і раціональне для людей, а не включайте тільки свої амбіції
Відповісти
Замість ремонтів доріг-свої 'точки', Нормально!
Відповісти
Я думаю що це ідея Хорзова - КОзюри, встановити лєтнік Карабас Барабас
Відповісти
Дай Романюку волю. то цей комсомолець-первопроходимець у замку ще й сауну з проститутками поставить.
Відповісти
Прийдуть хлопці з війни, будуть святкувати перемогу .усім цим продажним поставлять кафе де вони їх будуть обслуговувати в центрі замку. Читайте мери та депутати це для вас.
Відповісти
Давайте поставимо "лєтнік" біля його будинку на Березовій, нехай радується.
Відповісти