Додати запис

Кілька слів про «Бандерштат»

Мені 32 роки і якщо хтось запитає чим я можу гордитися у своєму житті, в цьому списку безумовно буде фестиваль "Бандерштат", який ми з побратимами проводимо вже вісім років підряд.

І за цей час фестиваль став явищем не тільки культурного життя Волині, але й цілої країни. Чому?

- На відміну від більшості подібних заходів фестиваль має чітку ідеологічну лінію. Хтось називає її бандерівською, націоналістичною, правою, патріотичною. Але ми принципово не відступаємо від ідеологічних основ фестивалю які заклали у 2007 році.

- Фестиваль громадсько-політичний і ми цього не боїмося. Без будь-яких зауваг запрошуємо політиків, громадських діячів, журналістів. Йдуть постійні обговорення, дискусії, обмін думками. Народжуються нові ідеї та бачення.

- Бандерштат безалкогольний. Це принципова позиція, про це знають всі відвідувачі і це яскраво вирізняє фестиваль з безлічі подібних заходів де горілка/пиво ллються рікою.

Після Майдану чи вже власне на початку поведення АТО ми дискутували стосовно проведення фестивалю у цьому році. Для оргкомітету найлегше було б його не проводити. Адже ті хто організовує подібні заходи знають, що це місяці кропіткої та важкої праці. Праці десятків та сотень активістів. Але зваживши всі "за" і "проти" вирішили не здаватися і все-таки провести фестиваль і цього року. Не зважаючи на критику та обставини.

Як результат, "Бандерштат" відвідало декілька тисяч молодих українців. Лише в наметовому містечку проживало більше півтори тисячі учасників. Ці молоді люди їхали на фестиваль не тільки для того, щоб розважитися, але й для того аби відчути патріотичний дух, познайомитися з такими ж активними хлопцями та дівчатами, пізнати, щось нове.

Мушу зазначити, що з точки зору організації фестивалю, насиченості програми, кількості людей та уваги суспільства, цьогорічний "Бандерштат" став найкращим за всю історію проведення. Фестиваль став культовим для десятків тисяч українців.

Ну і головне, нам вдалося акумулювати декілька десятків тисяч гривень для допомоги українській армії, точніше бойовому батальйону "Айдар". На цьому тижні буде оприлюднена точна сума і та амуніція та спорядження яка буде придбана за ці кошти. Спробую сам доставити все, що придбаємо в розташування батальйону у Луганській області.

Кожен має право на свою позицію. Не критикую тих, хто вважав, що фестиваль не потрібен в час війни. Але хочу зазначити, що в двох десятків членів фестивального оргкомітету немає ні тіні сумнівів в нашій правоті, щодо проведення фестивалю і цього року. Під цим самим підпишуться і ті тисячі молодих українців які відвідали "Бандерштат".

Дякую всім хто сприяв, підтримував, надихав!

Далі буде)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спасибо Гоям за набитые Деньгами карманы.
Відповісти
Вей, вей Діма! Якіє гої? Гої давно уже не гої, вони вже давно навчились торгувати краще за вас Діма. Щоб я вас біля мого прілавка коли не побачив!
Відповісти
такий примітивно обмежений...провінціал.
Відповісти
без ато ти нихто
Відповісти
головне, щоб не було ані тіні сумніву. щоб не було сумнівів, що діло швах.
бандерштат був ще так-сяк актуальним, поки його ініціатор і надихач не був у владі. тепер - пробачте, не те. якби мав трохи розуму, відійшов би від організації взагалі та погидував би брати на це кошти з бюджету. але розуму нема.
Відповісти
В тому то i справа, що не тiльки в двох десяткiв членiв оргкомiтету на чолi з Гузем, але i в голови облради, голови ОДА, нардепiв вiд Свободи, БЮТ, Удару не викликало сумнiвiв проведення фестивалю пiд час похорон бiйцiв. Якому патрiотизму можна навчити молоду людину, що скаче пiд час загибелi справжнiх патрiотiв? Жодного разу не виникла думка пiти на похорон делегатами вiд Бандерштату, Гузь? Пирожик, Вiтер, Мельник, Вiтiв, Гугчик - де ви пiд час похорон? ВП, де коментарi влади та ставлення партiй, громадських дiячiв до Бандерштату? Всi задоволенi шабашом? Позор владi! А щодо голоти та босоти, Гузь, проiнформуй, скiльки вiдвiдувачiв Бандерштату пiшли на схiд! Щоб знали всi, скiльки патрiотичних тiл отримало патрiотичний дух вiд твого найуспiшнiшого фестивалю!
Відповісти
Ігоь а як вам(пишу з малої букви бо поваги до вас нуль ) совість дозволяє веселитись коли вдень перед фестевалем похоронили бійця айдару. У вас немає поваги до людей, хто вас знає той підтвердить мої слова, тому ждіть прийде час каміння збирати.
Відповісти
Слухайте, синки!
Що ви скиглите?
Хіба можна виховувати патріотів тільки на поразках, постійних сюжетах похорон, плачів і т.п.?
Гузь правильно робить, що проводить такі фестивалі!
А просто заздрівники і вороги Нації.
Відповісти
Батько-ветеран, ти вже прос...в свою Націю в Другій світовій. То може йди зараз її повертай на сході, в тебе ж є патріотичний дух після шабашу, надихнув він тебе чи ні? Чи тобі скакати с малолітками більш патріотично та корисно для здоров'я?
Відповісти
Послухай, синок, я б уже давно пішов на Схід бити гадів москоських, як козаки їх мочили під Конотопом, але не беруть у такому віці, хоч фору дам і молодому. Тому і залишається скакати з дітьми, навчаючи їх козацькому бойовому мистецтву, виховуючи воїнів. А чого ж це ти сидиш у спокійному Луцьку, а не на сході? Мабудь кишка тонка...
Відповісти
Хороший фест. "Кому Вниз" - неперевершено. Запросіть наступного року "Козак Сістем". Дякую, Ігоре, від імені полонської Самооборони.
Відповісти
ДЯКУЄМО! Ігор, на дИБІЛІВ і клімчукістів не звертай уваги!!!
Відповісти
пишатись, тепер уже політичному, діячу проведенням такого дрібного фестивалю... ще і з держдопомогою. Ще і платного. короче на південь (в розумінні на ЮГ) таких управлінців. А "десятки тисяч" - припустим це 150 грн (квиток) х 4000 (пару тисяч) = 600.000 грн - які ?!? десятки тисяч? відкат в 10%, така собі подачка для айдара? Середньої руки підприємці по 100.000 дають і їм не треба фестиваль для цього робити. Вони просто працюють. Спробуйте
Відповісти
Совісті у вас немає...проводити розважально-музичні заходи в такий час. Хотіли гутірки, літературні читання і дискусії? Треба було їх і робити, а не рок-гурти на сцену випускати, щоб кремезні хлопці могли поскакати і послемитись. Не час зараз, ой, не час. А ще цікаво, на який це такий фуршет організатори збирали продукти з держ.установ? Кажете, живемо по-новому, а робите все по-старому.
Відповісти
Гузь - це рак Волині. Є Пирожики, Данильчуки, але то такі братки, які просто наглі. Але не Ігор, цей пан –людина без принципів, можу навіть припустити, що він думає. що має якісь ідеї та цілі. Але головна мета його життя - це бути начальником, і для нього інші люди, які не можуть щось "порішати" - це взагалі ніхто.
Відповісти
не переживайте. все быстро и скоро закончится. болван пропустил момент, когда надо было начинать сушить весла.
Відповісти
Хано наши до влади придуть? Да?
Відповісти
он уже всех достал. скоро упакуют.
Відповісти
Гузь- молодець, і ще раз молодець!!! таких побільше, УКРАЇНА буде процвітати!!! СЛАВА ГЕРОЯМ !!!
Відповісти
Зібрали за фестиваль кілька тисяч і взяли на це 400 тисяч з бюджету! Прозвітуйте в газетах куди пішли ці кошти! Яке моральне право ви мали так недоцільно використати ці кошти в такий період?
Відповісти
з такими - Ненька зацвіте чортополохом...
Відповісти
Ви усі, напевне, з окопів пишете, попродавали машини-квартири на допомогу бійцям? Плач-прічітаніє наше всьо? Війна все одно закінчиться і діти, які приїхали поспілкуватися на цей фестиваль, будуть далі жити та будувати країну. Вони знають, що у них є однодумці-патріоти. Ще не вмерла Україна.
Відповісти
Можливо ви б помітели, якщо озирнулися по боках, що окрім тих, хто в окопах, і тих, хто скаче, є "деякий" прошарок населення, в якого можна було б дізнатися про ставлення до Бандерштату, про що соромливо "забули" всі волинські інтернет-видання, включаючи ВП, які роблять такі опроси та інтервью на вулицях лише заздалегідь знаючи про їх результат, який влаштує редакційну політику (ау, пан Пащенко, задоволені "шабашом на кістках" від своїх друзів?). То якщо ви не розмумієте, через кого ще не вмерла Україна, і де зараз знаходяться справжні патріоти, яких дійсно треба поважати, то можливо б лучани вам підсказали.
Відповісти
А ти про що?
Відповісти
теоретично може померти! А ви кажете...
Відповісти
гавкає, а караван їде!
Відповісти