Додати запис

Про закон та мораль

Кілька днів тому 41 солдат з 51-ї окремої механізованої бригади повернулися з російського полону в Україну. Хлопці кілька тижнів провели під обстрілами «Градів», мінометів та важкої артилерії з території Росії в прикордонній зоні. З іншого боку їх постійно обстрілювали терористи з так званої ДНР. Не маючи змогу отримувати припаси та підкріплення, хлопці були змушені відступити до РФ. Як не намагалися російські спецслужби переконати наших солдатів зрадити присязі та розповісти російським телеканалам про «хунту» та «небажання воювати проти власного народу», наші бійці трималися достойно та не зганьбили своєї батьківщини.
Вже в Україні проти 41 солдата 51-ї ОМБр порушили кримінальну справу. Їх звинувачують у зраді. На суді в Запоріжжі державні обвинувачі вимагали посадити хлопців на два місяці до слідчого ізолятора. Проте запорізькі правозахисники, журналіста та активісти Євромайдану переконали суддю віддати 16 солдатів на поруки, а решту випустити на волю під особисте зобов’язання.
Але прокуратура не зупинилася. Державне звинувачення зажадало в апеляційному суді відмінити попереднє рішення суду та відправити наших солдатів за грати.
Апеляцію прокуратура програла. Хлопці залишились на волі. Але я хочу спитати – яке моральне право має влада судити цих солдатів? Державне обвинувачення! Як може ДЕРЖАВА звинувачувати в зраді бійців, яких ця держава послала на війну, не забезпечивши елементарними засобами захисту? Як влада може звинувачувати у зраді солдатів, в той час як вона сама досі не заарештувала ЖОДНОГО представника минулої влади, які перебувають в розшуку? Вся країна знає про причетність Єфремова до фінансування терористів, але він на волі! І замість того, щоб заарештувати Єфремова ви цькуєте невинних хлопців, які просто хотіли жити! Царьов – на волі. Зрадники-комуністи – на волі. КПУ не заборонили. Чиновників та міліціонерів, які допомагали сепаратистам в Слов’янську, Краматорську та інших звільнених містах відпустили. Снайперів, що розстрілювали людей на Майдані досі не знайшли. Міських голів зі сходу, які відправляли «тітушок» на Майдан досі не заарештували. Екс-губернаторів, які причетні до кривавих зачисток місцевих Майданів досі не покарано. Але замість цього влада всією своєю “могутністю” обрушилась на простих солдатів, які три місяці воювали, отримували поранення та ховали своїх братів! Де ваша совість?
Я розумію, що є закон, який вимагає проведення розслідування за всіма пунктами звинувачення на адресу солдатів з 51-ї бригади. Я також розумію, що відповідно до закону, на наших хлопців чекає суд. Але окрім закону є елементарна людська мораль! Жоден суддя, яких представляє державу, не має морального права судити цих солдатів! Жоден! Тільки НАРОД УКРАЇНИ має на це право. І наш народ мудріший за будь-якого прокурора чи суддю.
З перших днів на моє прохання з нашими хлопцями в Запоріжжі працюють місцеві юристи. До кінця тижня винайму кращих адвокатів, які доведуть невинуватість: докладу максимуму зусиль, щоб наших солдатів виправдали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кого вибирати?! Може Гузя?!!! Який лише ляпати язиком вміє!!! Скільки Івахів зробив! Такого ще не було за всю історію. Раніше ми обирали чорт зна кого - вони їхали у Київ і про нас забували. Заповнювали свої кишені, а для нас нічого не робили. Назвіть хоч когось, хто зміг поділитися...
Відповісти
і Івахів і Гузь
Відповісти
Не скажіть! Гузь і близько не валявся! Тільки дзявкає... А депутат має бути виваженим, розсудливим і т.д.
Відповісти
Що означає "ЗРОБИТИ ДЛЯ ВИБОРЦІВ?"...
Відповісти
Всім народним депутатам треба дати по автомату і відправити на війну
Відповісти
Тоді буде видно чи підтримують Івахіва з Єремеєвим волиняни
Відповісти
Думаю, що кращих за них для Волині немає. ПРинаймні зараз
Відповісти
як Волинь заживе без таких депутатів
Відповісти
" ...вимремо"
Відповісти
МИ ПЕРЕВІРИМО ВСІ ДІЛА ДАВНІ І НЕ ДУЖЕ А ТОДІ ДАМО ОЦІНКУ ХТО ЩО І СКІЛЬКИ ЗРОБИВ ТА ЧИ ПЕРЕВАЖУЄ ДОБРІ ДІЛА-ПОГАНІ ХОЧА Б ПО СУМІ
Відповісти