Додати запис

Лучани, якого біса! або 100 тисяч відмазок

Скільки в Луцьку живе людей? В мерії кажуть: кількість мешканців станом на 1 січня 2014 року становить 216 тисяч осіб.

Сьогодні і вчора (23 і 24 серпня) в Луцьку прощалися з двома загиблими на Сході: бійцем батальйону "Азов" Андрієм Снітком і "айдарівцем" Сергієм Климчуком.

Мене вразила кількість людей, які прийшли вшанувати пам'ять Героїв України: 23-го прийшли до 150 людей, 24-го - до тисячі. З 200 ТИСЯЧ!!!

23-го, якби не приїхали бійці "Азова", не прийшли "Правий сектор", чиновники та політики різних мастей, то людей взагалі була б жменька.

Щодо 24-го є підозра: якби не акція "Українська вишиванка", яку скасували через негоду, то й учасників траурної церемонії було б менше.

Ще пригадується день, коли ховали Василя Мойсея і людське море, яке не вмістив Театральний майдан. Коли прощалися з бійцями 51-ої бригади, які загинули під Волновахою, ще було не соромно за Луцьк.

Але ці потічки 23-го і 24-го серпня схожі на непорозуміння. Добре. Про прощання з бійцем "Азову" знали мало людей, ця відмазка проходить, але про "айдарівця" Климчука повідомляли заздалегідь і декілька разів.

Нехай з двохсот тисяч діти становлять тисяч 40-50. Нехай 50 тисяч залишилися дивитися за ними. Нехай ще якийсь відсоток залишився, бо немає що взутися на дощову погоду, бо вийшов на роботу або збирав речі для вояків АТО чи допомагав переселенцям, але решта: де ви? де ви були? яка у вас відмазка?

P.S. Мене не полишає відчуття, що більшість лучан, як і українців, після виборів президента розслабилися. Вже не треба протестувати проти хабарників, які залишаються або повертаються до влади? Не треба вшановувати Героїв України, які гинуть на Сході за їхнє благополуччя?

Вони ніби чекають, що Порошенко за них все зробить. Але вони помиляються. Своїми призначеннями і діями президент наче сам нас запрошує організувати Майдан 3.0, щоб довершити почате.

P.S.S. До речі, на обох траурних заходах не було губернатора Володимира Гунчика. Думаю, що в нього були поважні причини, але Романюк найшов час.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось ви тут зазначили,що в мерії кажуть про кількість мешканців,а в мерії не хочуть надати пояснення:Чому на Майдані не було панахіди прощання із нашим земляком,загиблим на Сході Андрієм Снітком,а процес церемонії прощання з героєм обмежився в рамках території собору?А чи не тому так сталося,що площа перед сходами драмтеатру на той час, була зайнята під інший,розважального характеру захід — “вуличний баскетбол”!
І взагалі весь цей формат святкового ярмарку на Майдані аж ніяк не вписувався в жалобні процесії,які на жаль відбувалися одна за іншою...
Питання до міськради:Чому той ярмарок “медовухі” не розмістили в іншому місці? Навіщо вони свідомо створили далеко не жалобний формат,а якусь безглузду вакханалію — “бенкету під час чуми”...
Відповісти
Ну Бандерштатом ви ж пишалися? Скакати подобалося? Волиньпост як заразилося патрiотичним духом! Прокатило там, також тут. Патрiотiв так ростемо!
Відповісти
Вбивства і війну необхідно зупинити. Скажіть як?
Відповісти
Чому розслабилися? Ми бандерштатимо, у вишиванках ходимо, гiмн спiватимемо кожного вечора...в нас патрiотичний дух! Майдан 3.0 зробить нас щасливими остаточно!
Відповісти
якийсь ти чумний
Відповісти
Вбивство може бути припинено тільки політичними методами. Заходами військовими не зможемо подолати цю кризу і вбивства. Що повинен зробити президент України? Думайте самі.
Відповісти
Чому Я маю туди ходити?
Відповісти
Тому що хлопці гинуть поки ми тут мирно живемо. Віддають свої життя щоб війна не дійшла сюди.
І виділити годину часу на вшанування героїв я вважаю просто необхідно!!!
А не сидіти вдома за компютером як і більшість моїх несвідомих знайомих і друзів.....нажаль
Відповісти
Звісно що смерть - це завжди трагедія для будь кого, родичів, близьких чи просто земляків і сусідів. Родинам загиблих - сил триматися, та найглибші співчуття. АЛЕ:

1. Мені не подобаються такого роду заходи.
2. Я на схід нікого не відправляв.
3. Донецьк і Луганськ Я не вважаю Україною, і воювати за те, щоб бізнес Ахметова дістався Ігорю Коломойському Я не збираюся, і не хочу щоб мої друзі, родичі чи земляки воювали у цій війні.
Відповісти
зимой смерти еще шокировали. теперь все просто привыкли уже. чему удивляться?
Відповісти
Тут то ви Анатолiй Котлюк все гарно i вiрно пишете, але зкажiть то Ви чи Ваша ненаглядна розповсюджує брехливi данi про людей на фейсбуцi, приписуючи їм аморальнi погляди? Дивiться, ато ще до суду дiйде з такими повiдомленнями.
Відповісти
Цей коментар залишила екс-регіоналка Марта Стамбульська. Каже, що до Партії регіонів не причетра. але по фейсбуках захищає Башкаленка, який повернувся
Відповісти
А коли це лучани масово прявляли громадянську активність?Під час Майдану,коли на площі збиралось 2 - 3 тис.половина з яких була приїзджі з районів і навколишніх сіл? В\ч блокувало 30 - 40 чол. і то в найкритичніші дні...Дерибан і свавілля чинуш хвилює тільки на кухнях...Хочеться вірити ,що з вересня підключиться молодь...
Відповісти