Додати запис

Депутати-звертальці знову біжать «за поїздом»

Заангажована «біло-сердечною» пропагандою Ковельська міська рада нагадує такого собі неозвертальця, який систематично «бомбардує» столицю усілякими політичними зверненнями. Виконуючи волю своїх верховодів, місцеві «вожді» шлють до Києва різноманітні декларації-вимоги, але часто не встигають за швидкоплинним життям, нагадуючи розхристаного чоловіка, який гониться за поїздом.

Градоначальник Олег Кіндер скликав днями позачергову сесію міської ради, аби народні обранці в котрий раз «родили» кілька звернень до керівництва держави. Що ж просять нині?

По-перше, у зверненні до Президента України Петра Порошенка ковельські депутати наполягають на невідкладній легалізації добровольчих батальйонів, що проходять службу на Сході та Півдні України, на офіційному рівні, визнавши їх учасниками антитерористичної операції. Однак, на даний час в Україні практично всі добровольчі підрозділи легалізовані законами та наказами силових відомств, серед них батальйони: Територіальної оборони (БТРО), Спеціального призначення МВС, резерву Національної гвардії. А добровольчий корпус «Правий сектор» визнається державою, як неофіційна військова частина, але при цьому вона не входить до управління жодної державної структури.

Міськрада вимагає у глави держави на офіційному рівні «чітко розмежувати статус, права та соціальні гарантії учасників антитерористичної операції та учасників бойових дій, аби унеможливити прирівнення тих, хто просто перебував у зоні АТО, із тими, хто дійсно воював із терористами й загарбниками із зброєю в руках», – йдеться у зверненні.

Його автор секретар міськради Михайло Гетьман, мабуть, не відає, що «Порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення», уже і без цього звернення врегульовано на рівні держави – Постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413.

Але найбільш показовим є той факт, що Волинська обласна рада зверталася з аналогічним проханням до Петра Порошенка ще в серпні! То що, міський голова Олег Кіндер разом із своїми депутатами проспав волевиявлення громади Волині, а тепер, як водиться, не в ногу намагається наздогнати упущений момент?!

По-друге, керівництво міста спонукає свій депутатський корпус стати своєрідним «корпусом війни». За пропозицією Михайла Гетьмана народні обранці звернулися до Ради національної безпеки і оборони, Президента України (глава держави є адресатом "номер два"!), Верховної Ради щодо введення в зоні проведення АТО воєнного стану. На думку Михайла Олександровича, «мирні переговори виявились безрезультативними й довели свою неспроможність і безперспективність».

Як же так?! Петро Порошенко та представники міжнародної спільноти дають позитивну оцінку реалізації Мінських домовленостей, а «батьки» Ковеля цього не бачать?

У зверненні наголошується, що відразу ж після Мінська Росія вдалася до прямого військового вторгнення. А до цього на українській землі російської воєнщини не було?

Панове «бютівці» з Ковельської міськради, в якому часі і просторі живете? Ще півроку тому ви ж самі голосували за чергове звернення, де акцентували увагу всіх нас «про втручання у внутрішні справи України», «про спробу окупації та завоювання нашої країни». На недавньому засіданні уряду Петро Порошенко заявив, що передислокація російських військ могла стати наслідком мирних домовленостей у Мінську. «За останніми даними розвідки, 70% військ РФ відведені за кордон», – цитує Порошенка Інтерфакс-Україна. Отже, мирні ініціативи мають хорошу перспективу. З цим погоджуються провідні політики та дипломати світу! А кіндери – проти?

Здається, що за псевдо-патріотичною балаканиною про введення воєнного стану приховується не намагання встановити мир на Сході України, а банальне патякання та цинічне використання проблем учасників АТО.

По-третє, який сенс приймати звернення до керівників держави, щоб вони вжили заходів з визволення полонених військовослужбовців? Ще й – невідкладних заходів!

Всі бачать реальні кроки державних мужів, громадських організацій і просто волонтерів у цій надзвичайно складній та делікатній справі. Буквально днями, за даними «Української правди», у рамках переговорного процесу, організованого Президентом України, за активної участі СБУ та сприяння Центру обміну полоненими Володимира Рубана, звільнено 20 осіб – зокрема, представників Збройних сил України і добровольчого батальйону «Донбас». Усього ж з моменту підписання Мінських домовленостей звільнено з сепаратистської неволі близько тисячі захисників нашої Вітчизни. «А до кінця цього тижня (існує чіткий графік) ще 500 українців, нарешті, отримають можливість повернутися додому», – запевнив Петро Порошенко на розширеному засіданні уряду. Про це говорить Україна, говорить світ, крім ковельської «бютівської» влади, яка продовжує «допомагати» словесами робити те, що вже успішно робиться й без неї.

По-четверте, секретар міської ради Михайло Гетьман, видать, неабияк занепокоївся забезпеченням житлом військовослужбовців. Саме звернення з цього приводу ним подано на сесію. Від Міністра оборони Валерія Гелетея просять «забезпечення житлом ковельчан-військовослужбовців та осіб, звільнених в запас або відставку, які перебувають на квартирному обліку в місцевих органах влади та членів їх сімей, членів сімей загиблих при виконанні ними службових обов’язків, у тому числі учасників антитерористичної операції на сході України».

Що ж пропонують? Небагато-немало – багатоквартирне житлове будівництво в Ковелі на території військового містечка № 24, що на вулиці Шевченка, це – територія колишнього госпіталю, чи не єдина, до якої ще не добралися руки кіндерів.

Влада у Ковелі не може дати ради колишньому військовому містечку на вулиці Ватутіна, яке знищене злодіями. Чому ж на існуючих пограбованих землях «турботливі» владці не збудували і не будують житла для військовиків? Чи багато хто, з людей в погонах, учасників АТО отримав земельні наділи на цих бувших землях оборони? На березі водосховища, біля згаданого госпіталю, міські депутати вже роздали ого-го скільки землі під приватну житлову забудову! Але поранених солдат у тому «блатному» списку немає! Чи питали Гелетея, коли «дерибанили» землю?

І на завершення. Майже два десятки подібних звернень прийняла за цей неповний рік Ковельська міська рада. Дуже гарно переймаються «на людях» депутати від ВО «Батьківщина» долею нашої армії. Але ж вина в такому незадовільному стані Збройних сил України лежить і на цій політичній силі!

«Ми є свідками того, як прем’єр-міністр України робить все можливе, щоб знищити обороноздатність України. Незаперечним аргументом цього є проект бюджету на 2010 рік, який не забезпечує навіть мінімальних потреб, необхідних для відновлення боєздатності та розвитку армії… Це тривожна реальність. Але ми є свідками того, як Юлія Тимошенко руйнує українську армію, виконуючи вказівки Кремля», – зазначав ще у 2009 році народний депутат України Ярослав Кендзьор.

Тодішній український Президент Віктор Ющенко відзначав, що з 12,8 мільярдів гривень, передбачених бюджетом на фінансування армії в 2009 році, виділено всього 7,3 мільярда. «Це найбільш катастрофічне фінансування армії з 1991 року», – заявляв він. За його даними, за 9 місяців того року з армії через недофінансування пішли майже 2 тисячі контрактників і 300 офіцерів. Генеральний штаб Збройних сил 14 вересня 2009 р. заявив, що передбачений Кабінетом міністрів Юлії Тимошенко оборонний бюджет на 2010 рік призведе до «повного руйнування» армії.

Ось де слід шукати причини та винуватців сьогоднішніх поразок і невдач українського війська, відродженого патріотами за кілька останніх місяців практично з нуля!

А оте, чим зараз займається ковельська міська «Батьківщина», є звичайною спекуляцією. Доморощені політичні неозвертальці подібними цидулами не вирішують суті проблем, а намагаються безплідною риторикою привернути до себе увагу електорату в ході виборів до Верховної Ради. Олег Кіндер спить і бачить себе під скляним куполом парламенту в такому довгоочікуваному кріслі нардепа?

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо Олег Кіндер спить і бачить себе у кріслі нардепа, то нехай повідомить про це редакцію ВР і ковельчан. Щоб усім разом посміятися.
Відповісти
Какие они депутаты от партии Батьк1вщина?Они разворовывают Ковель как бывший бандюкович,они позор партии Батьк1вщина.Ковельчане!нив коем случае не голосуйте за этих членов.
Відповісти