Додати запис

Дружба

Я вірю, що щира, справжня дружба існує, хоча це питання не досить чітке. Проте, я думаю, дружба, якою вона має бути, витіснюється сучасністю. Чомусь люди прагнуть не до духовності, а до матеріалізму : грошей, соціального достатку і благополуччя. Люди обмежують себе суспільними стереотипами настільки, що майже ніхто не живе так, як хоче.

Кажуть: «У мене багато друзів». Насправді ж, кількість залежить від настрою людини в той момент, коли вона це говорила, а якість тих друзів нею не усвідомлюється. Це перетворилося протягом століть у стереотип: дуже мало людей здатні об’єктивно сказати, чи мають друзів, чи ні!..

Я думаю, друзями можуть бути духовно рівні люди! Щодо соціального стереотипу дружба між «соціально низькими» людьми не буде знаходитись високо. Але між собою ті дві людини матимуть справжні почуття.

Я вважаю, що справжнім другом може бути тільки однодумець, коли двох людей єднає спільність думки, що є вирішалбною у світосприйнятті. У мене є такий друг, навіть два. З одним в мене дружба не є суспільним стереотипом, вона справжня і без того. З іншим - соціальний стереотип, але дружба теж справжня і щира.

Але все-таки : дружіть!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію