Додати запис

Звіт Комітету гуманітарного забезпечення війська

Як голова Волинського обласного комітету гуманітарного забезпечення війська, публікую звіт комітету про допомогу українській армії. З часу створення комітету загальна сума допомоги військовослужбовцям перевищила суму 3 мільйони 400 тисяч гривень…
З перших днів війни Росії проти України усі свідомі патріоти консолідувалися навколо всебічної допомоги українським Збройним Силам. Одними з найактивніших у цьому процесі стали активісти ВО «Свобода» – як у загальнодержавному масштабі, так і на Волині.
Задля ефективної організації збору допомоги українським військовим на Сході та координації зусиль 17 липня 2014 року розпочав роботу Волинський комітет гуманітарного забезпечення війська, створений з ініціативи облорганізації ВО «Свобода» спільно з громадською організацією «Волинський світанок». Очолити комітет побратими доручили мені.
Активність волинян, готових допомагати своїй армії, втішає. Так, лише територіальні громади Луцького району, за сприяння місцевої адміністрації та районної ради, зібрали більше 15 тонн допомоги. Значний внесок зробили мешканці Війницької сільради Локачинського району, громади Володимир­Волинського, Любомльського, Ковельського, Ківерцівського районів. За час роботи комітету зібрано та передано на потреби війська понад 100 тонн продуктів, засобів гігієни, предметів першої необхідності, особистих речей тощо.
Тим часом громада Іваничівського району придбала для бійців 51­ї окремої механізованої бригади установку для очищення питної води та зібрала більше 3­х тонн харчів для бійців батальйону територіальної оборони. З них близько тонни – картоплі, а також – консервація, крупи, макаронні вироби, варення. Успішна організація збору харчів стала можливою завдяки особистій участі керівників Іваничівського району в особі голови райдержадміністрації Андрія Бадзюня та голови райради Віктора Вілентка.
Віктор Вілентко, до речі, передав свої повноваження заступнику і пішов на фронт добровольцем, сьогодні він – командир мінометного розрахунку. Хочу згадати й деяких інших побратимів, які перебувають нині на Сході України. Це Олександр Вронський, голова Ківерцівської міської організації ВО «Свобода», нині – капелан батальйону «Січ». Олександр Скиба – член Луцького міського комітету ВО «Свобода», нині заступник командира 1-ої автомобільної роти батальйону матеріального забезпечення. Сергій Ващук – голова нашої молодіжної організації, є кулеметником у добровольчому батальйоні «Азов»…
До збору продуктів для українських героїв, які захищають наш суверенітет у протистоянні з імперською Росією, активно долучилися також громади Старовижівського і Турійського (село Мокрець та інші села округи) районів. Зокрема сьогодні гуманітарний комітет разом з громадою Старовижівського району на чолі з головою районної адміністрації Анатолієм Лавринюком доставили підрозділу Галицько-Волинської радіотехнічної бригади, яка базується поруч із Володимир-Волинським близько 3 тонн продуктів харчування та засобів гігієни. Чотирнадцять бійців цього підрозділу найблищими днями будуть відправлені на Схід України. Автомобіль для доставки вантажів у зону АТО надавали підприємці­патріоти з Ковельського району, Микола Демчук із села Поворськ та Руслан Лисковець із села Пісочне, підприємець із Любомля Віталій Данилюк, заступник голови Володимир­Волинської райради свободівець Павло Карпюк. Підприємець Олександр Затіряха заправив вантажівку 200­ма літрами палива. А бізнесмен Василь Токарський надав допомогу для придбання бійцям 20 комплектів зимового одягу.
Це – лише короткий перелік того, що було зроблено громадами сіл, міст і районів нашого краю за ці декілька місяців. Вагомою є допомога держлісгоспів, Володимир­Волинського хлібозаводу, священиків Володимир­Волинського Собору Різдва Христового, мешканців Володимира­Волинського, багатьох підприємців міста Луцька та області, інших небайдужих волинян.
За час своєї роботи Волинський комітет гуманітарного забезпечення війська, за попередніми підрахунками, вже наддав допомогу українській армії на суму 3 мільйони 418 тисяч 340 гривень. Українські військові отримали таку допомогу:
– Військове спорядження: бронежилети, берці, військова форма, ліхтарі, коліматорні приціли, прилади нічного бачення – на 633160 гривень.
– Предмети побуту: спальні мішки, каримати, рушники, засоби особистої гігієни, футболки, шкарпетки та інше – на 187 070 гривень.
– Харчове забезпечення: консерви, крупи, макаронні вироби, згущене молоко, овочі, питна вода, солодощі, чай, кава – на 1 926000гривень.
– Засоби медичного забезпечення: кровоспинні препарати, знеболюючі, крапельниці, антибіотики, перев’язочні матеріали та інше – на 46 000гривень.

– Інше матеріальне забезпечення: генератори, заправка вогнегасників, запчастини до військової техніки, станції очистки питної води, медичні намети, бензопили, дощові камуфльовані плащі – на 138 140 гривень.
– Передано готівки: в сумі 57 200 гривень.
Окрім того, Луцькому гарнізонному військовому госпіталю, де лікують постраждалих у зоні АТО волинян, було передано 5 візків для перевезення поранених, значну партію рушників, шкарпеток, нижньої білизни, капців, футболок, спортивних штанів, бутильованої води, інших предметів першої необхідності.
Усі витрати з доставки вантажів у зону проведення АТО здійснювалися за кошти комітету. Загалом уже вдалося здійснити понад 10 поїздок у такі населені пункти Донбасу: Маріуполь, Щастя, Старобешеве, Оленівка, Урзуф, Антонівка, Курахове, Дачне. Матеріальну допомогу отримали бійці 51­ої та 24­ої бригад, Нацгвардії, батальйони спецпризначення «Азов», «Айдар», «Донбас», «Січ». Зусиллями комітетчиків придбано автомобілі для добровольчого батальйону «Азов» та батальйону спецпризначення «Січ».
Триває підготовка до відправки чергової партії вантажу, що складатиметься в тому числі із зимового одягу. Першу партію такої амуніції вже зібрали свободівці міста Ковеля та Ковельського району. Це – бушлати, термобілизна, балаклави, рукавиці, підштаники, форма ПШ, зимове взуття тощо.Допомога адресована Першій радіотехнічній бригаді та передана представнику Луківської роти цієї бригади Сергію Земляку.
Волинський комітет гуманітарного забезпечення війська закликає громаду долучатися до спільної справи захисту країни та допомоги її оборонцям!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Володимир гордиться тими, хто не лепече , а дбає про героїв.Коба - один із них.
Відповісти
" Свободівці" Володимира ніколи не стояли осторонь вирішення проблемних питань.Молодці хлопці !
Відповісти
Саме ТАК переможемо!!!!
Відповісти
Цікаво що дали армії володимирські " риги"-силбноукраїнці ? Папина команда , яка до останнього підтримувала зека, спочатку пропіарилась, а потім зникла з "передової". Свободівці! Так тримати!
Відповісти
Дивно, що риги в коментарях нікого не гадять...До чого б то ?...
Відповісти
Молодці!!!!
Відповісти