Додати запис

Люстрація в умовах війни

Події останнього року для тих, хто цікавиться історією, можуть нагадувати події 100-річної давнини. Початок Першої світової війни, Лютнева буржуазна революція, Жовтнева більшовицька революція… Прикладом тотальної люстрації в умовах війни може бути більшовицька Росія.

Так, багато хто згадує чеський сценарій чи польський, чи грузинський. Та там люстрація відбувалась в мирний час. Найближчий приклад – люстрація більшовицької Росії. Всіх царських офіцерів розстріляти; владу робітникам і селянам. Царську поліцію розігнати, а заснувати ЧК і народну міліцію.

Проте в підсумку в лавах Червоної Армії воювала велика кількість царських офіцерів. Станом на 15 вересня 1918 року тут налічувалося 450 тисяч вояків, 53% з яких - військові царської армії. Велику карєру робили й старі офіцери. В ЧК і міліції працювали царські жандарми.

"Совершенно незачем выкидывать полезных нам специалистов. Но их надо поставить в определенные рамки, представляющие пролетариату возможность контролировать их. Им надо поручать работу, но вместе с тем бдительно следить за ними, ставя над ними комиссаров и пресекая их контрреволюционные замыслы", - В. И. Ленин. Полное собрание сочинений, т. 38, стр. 6—7.

Спитаєте, до чого я це пишу?

Так, згідно з законом про люстрацію, багато спеціалістів втратить свої посади. Вони потраплять в реєстр і цим реєстром скористається Росія в формуванні п'ятої колони. Цих спеціалістів зі зв'язками і знаннями ми свідомо кидаємо в обійми спецслужб іноземних країн.

Думаю, що треба люструвати людей, а не посади. Людину – на детектор брехні:

Брав хабарі? Працюєш на інші спецслужби? Як відносишся до України?

Для фанатів люстрації – «Собаче серце» Булгакова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А потім каструвати,-хороший мусор -мертвий мусор
Відповісти
Виявляється комуністи були мудрішими за наших нинішніх люстраторів!
Відповісти
Шановні, невже не зрозуміль, що люстрація придумана для відволікання людей від того, що насправді чинить нинішня влада: краде тотально, гірше ніж за янека, бо нині нема жодного спину. Корупція тотальна з тієї ж причини. А нам, вбогим, втюхують люстрацію. Якщо вже люстрація, то почати треба насамперед з президента. Бо він сьогодня серед владців замазаний найбільше. І саме з його вини відбувається повний бардак в країні. Але слова з ТВ-каналів, радіостанцій, газет, журналів, власниками яких є саме ті, яких треба люструвати, звучать підбадьорливо-заспокійливі на кшталт "все робиться правильно і все буде добре". І знаходяться на місцях пашенки, які підкидають у цей незігріваючий вогонь жменьку свого хмизку, змість того, щоб спочатку вивчити рідну мову і писати не "відносишся до України", а ставишся, і кар'єра пишеться у нашій мові обов'язково з апострофом.
Відповісти
кістка ця для вас. Шаленійте....
Відповісти
Згідний. Але варто зважити на те, що більшовиську люстрацію організовували і проводили освічені люди, а українську - особи, що за рік здобули вищу освіту в Южносахалінську та інші безграмотні, але "ідейні".
Відповісти
Чи то всi позабували, чи освiта взагалi стала "нижче плiнтуса": царськi офiцери знаходилися у Червонiй армii тому, що родини були б iнакше знищенi бiльшовиками! То не давайте страшного прикладу сучасним "лацисам", бо переплюнуть.
Відповісти
Якби оці люстратори знали б Євангліє, то їх можна біло б запитати - чи є хтось серед вас такий чистий, хто має правити кинути каменюку в того, кого оголощено грішником.
Відповісти
Сьогоднішня люстрація - брєд, створений для заробітку політичних дивідендів, відволікання людей від інших глобальніших проблем, насамперед, економічних. Більше мільйона людей буде звільнено суто за формальними підставами.
Відповісти