Додати запис

Проект «Самопоміч»: розвінчання міфу

Українці звикли наступати на ті ж граблі. На жаль, цей вислів має під собою вагоме підгрунтя. Інакше як пояснити той факт, що за 23 роки наш народ так і не спромігся побудувати високорозвинуту потужну країну, а натомість віддав усі важелі правління до рук декількох кланів, живе у бідності, нарікає на погану владу і несправедливість, але на чергових і позачергових виборах знову ведеться на «нові обличчя», які насправді такими не є. Може, тому й голосує за такі проекти, як «Самопоміч», вкотре потрапивши у полон ілюзій.

«Подайте на поїздку до Шустера бідному нардепу з «Самопомочі»!»

Не встигли завершитися вибори, а новоспечені депутати від «Самопомочі» вже почали жалісливо нарікати на малі зарплати і те, як важко їм буде себе забезпечити. Спершу цю тему підняла перший номер квазіоб’єднання Ганна Гапко. «Потрібно підвищувати зарплату депутатам і це справедливо, тому що, наприклад, у партію «Самопоміч» не пройшли три гідних представники боротьби з корупцією, які сказали, що на 6 тисяч вони не зможуть себе утримувати, і ми втратили таких людей», – сказала Ганна Гопко. Виходить, члени «Самопомочі» не бачать зараз більш важливих питань у державі, ніж розмір зарплати нардепа? Тоді чому вони взагалі йшли до парламенту?

Інший лідер «Самопомочі», четвертий номер у списку, Оксана Сироїд назвала вимушене в умовах війни обмеження зарплати нардепів популізмом.

«Моя позиція, що обмеження зарплати – це популізм. Я приїжджаю, наприклад, до Шустера чи на інші виступи, люди хочуть бачити політиків на телебаченні. Щоб це забезпечити, бензин коштує приблизно 100 грн., щоб доїхати на власному автомобілі, а на таксі це буде ще дорожче», – слізно бідкається Оксана Сироїд із «Самопомочі».

Рівень мислення новообраного нардепа – доволі специфічний. І зовсім не європейський. Для депутатки від «Самопомочі» на ефіри зручно їздити лише на власному автомобілі чи таксі. Напевно, для таких людей поїздка в громадському транспорті означатиме акт великого приниження. Яку ж країну можуть побудувати депутати, які бачать основну суть своєї роботи в комфортних поїздках та участі в телеефірах?

Кандидатка і без п’яти хвилин майбутній нардеп також пояснила, чому інші люди можуть прожити на зарплату 1000 гривень, хоча це й сумно, а от нардепи – ні: «Одна справа, коли людина живе на недостойну зарплату, не маючи спокус, а інша, коли людина живе на таку зарплату і має спокуси».

Однак, виникає питання: чому в бідній країні влада має спокушатися жити багато, а народ продовжуватиме зводити кінці з кінцями? Може, варто прив’язати законодавчо рівень зарплати нардепа до рівня мінімальної чи середньої зарплати в Україні? Тоді й народні обранці краще працюватимуть, бо рівень їх добробуту визначатиметься тим, наскільки заможно живуть українці. Але, схоже, така думка не відвідувала голови Оксани Сироїд.

Представниця «Самопомочі» розповідає, що вона заробляла 300-400 гривень за рік. А тепер змушена буде обмежувати себе через низьку зарплату нардепа. «Якщо ці суми будуть значно меншими, то це просто зовсім інші відчуття. Ось об’єктивно, де брати гроші?» – турбується Оксана Сироїд.

Може, цій пані просто не варто було йти в народні депутати, щоб потім не страждати через неприємні відчуття? Дико й неприпустимо, що в час, коли Україна – у стані війни, а рівень життя більшості громадян суттєво впав, для новоспечених депутатів питання власних статків стає їх основною тривогою. Ось такі зовсім не патріотичні й далеко не передові ідеї у парламент принесуть представники «Самопомочі». Хоча ще кілька місяців тому багато новообраних нардепів критикували тодішніх депутатів і їх зарплати. Невже тепер ситуація змінилась?

«Самопопоміч» як постачальник нової генерації «тушок»

ЦВК ще не порахувала результати виборів, а в проекті мера Львова вже з’явилися перші «тушки». «Самопоміч» виявилася не дисциплінованою командою, а звичайним конгломератом людей, об’єднаних бажанням потрапити у Верховну Раду.

Наприкінці жовтня частина представників партії «Воля», яка йшла на вибори в одній упряжці з «Самопоміччю», заявила про вихід із цього політичного проекту. Юрій Дерев’янко, котрий переміг на 87-му окрузі, звинуватив Андрія Садового і його партію в порушенні правил співпраці та оголосив про намір створити окреме міжфракційне об’єднання «Волі» в новому складі парламенту. Юрій Дерев’янко звинуватив «Самопоміч» у тому, що вона «не підтримала узгоджених мажоритарних кандидатів на окремих округах, а деякі її активісти не відповідають люстраційним і морально-етичним критеріям». Його заяву підтримали ще четверо новообраних депутатів (Ірина Суслова, Андрій Немировський, Олексій Кузьменко та Руслан Солодовніков). Таким чином, ще не ставши парламентською силою, в «Самопомочі» вже з’явилися перші «тушки». Проект Садового продемонстрував новий, вищий рівень «тушкування».

Але цим внутрішні чвари не завершилися. Один із засновників партії «Воля» Єгор Соболєв назвав Юрія Дерев’янка «талановитим шахраєм, за яким стоїть величезне угруповання з викачування грошей платників податків». При цьому Соболєв зазначив, що це була велика помилка – залучати до формування політичної сили цього «шахрая». Дивно, як тоді всі ці діячі опинилися в одному політичному човні, яким веслує такий «принциповий і політично чистий» на людях Андрій Садовий?

Тим часом ЗМІ повідомляли про зв’язки Дерев'янка з екс-нардепом від Партії регіонів Василем Гурєєвим. Ні для кого не був секретом і той факт, що у 2006 році Юрій Дерев’янко пройшов у Раду, як член ПППУ Анатолія Кінаха, але за списком блоку «Наша Україна». У 2010-2012 роках цей діяч був членом «Фронту змін» Арсенія Яценюка, звідки його «попросили» у 2012 році за порушення партійної дисципліни. А тепер вирішив знайти прихисток у союзі з «Самопоміччю».

Що взагалі здатна зробити «Самопоміч» у Верховній Раді, якщо це штучне неприродне утворення «сиплеться» вже тоді, коли у протоколах ще навіть не висохли мокрі печатки? Коли кандидати в нардепи, які йшли в одній команді у Верховну Раду, публічно обзивають одне одного шахраями, негідниками і звинувачують у зраді, стає зрозуміло: проект «Самопоміч» є віртуальним і не здатний у вищому законодавчому органі працювати на благо країни.

Але це ще не все. Джерела видання ДеПо повідомляють, нібито інші представники «Самопомочі» теж здійснюють різні відцентрові тілорухи. За цією інформацією, з 33 потенційних членів фракції «Самопоміч» Садовий має контроль тільки над дев’ятьма майбутніми нардепами. А перший номер списку Ганна Гопко вже нібито просить для себе певні посади. «То вона хоче бути главою фракції «Самопоміч», то заявляє про несподівані амбіції працювати в уряді після формування коаліції», – кажуть джерела.

Зараз політичне дітище Андрія Садового має всі шанси стати основним джерелом «тушок» нового парламенту, оскільки цей проект створений штучно, а його учасники не об’єднані спільною ідеологічною базою чи хоча би єдиним центром впливу.

Професійне хамелеонство Андрія Садового

21 жовтня лідер «Самопомочі» Андрій Садовий відвідав Івано-Франківськ. Там він тепло зустрівся з кандидатом у нардепи по Івано-Франківську Олександром Шевченком, який раніше був поміченим у підкупі виборців, про що повідомляли регіональні ЗМІ та мережа ОПОРА. Зустріч Андрія Садового не була випадковою, адже Олександр Шевченко належить до групи «Приват» Ігоря Коломойського. Як повідомляють джерела, з цією олігархічною силою мера Львова тепер пов’язують дуже близькі стосунки.

Перебуваючи в Івано-Франківську, Андрій Садовий дозволив собі сказати, що «бандити захопили владу в Івано-Франківську і грабують місто». Це викликало природне обурення тамтешньої влади. Представники 21-ї громадської організації та міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус підписалися під зверненням, у якому висловили своє обурення заявами мера Львова Андрія Садового стосовно влади Івано-Франківська.

Як виявилося, образ Садового як «професійного господарника», є штучним і зліпленим із допомогою власних медіа. Автори звернення наголошують, що одним із головних показників стану економіки в будь-якому місті є його інвестиційна діяльність. Так, обсяги прямих іноземних інвестицій у 2013 році в місті Івано-Франківську становили 140,9 мільйона доларів, у І півріччі 2014 року – 139,5 мільйона доларів, тоді як у Львові – 16,1 мільйона доларів. 87% дітей дошкільного віку в місті Івано-Франківську охоплені навчанням у дошкільних закладах, тоді як у місті Львові цей показник – 68%.

«Садовий, як лідер об’єднання «Самопоміч», у своєму зверненні заявляє, що це «люди зрозуміли, що Янукович веде країну у прірву». Цікаво, чи розумів це міський голова міста Львова пан Андрій Садовий у 2011 році, коли у місті Форосі, в колі найближчих соратників тодішнього президента України з Партії регіонів, вітав Януковича з його днем народження? Кожного дня ми бачимо А.Садового на різних каналах нашого телебачення, де він рекламує своє об’єднання «Самопоміч», хоча одна секунда політичної реклами на центральних телеканалах зараз коштує від 400 до 2 тисяч гривень. За хвилину політичної реклами – понад 100 тисяч гривень. Кожен рекламний блок повторюється десятки разів на день і на багатьох різних каналах. Один білборд коштує від 2 до 8 тисяч гривень. Ними зараз всіяна вся країна. То звідки ж ці гроші?», – наголошується в документі.

Відповіді від хитрого політичного гравця Андрія Садового на ці конкретні факти немає. Як і на те, наскільки близькими та взаємовигідними були стосунки між Партією регіонів і мером Львова під час підготовки до Євро-2012. Напевно, тому, що засновнику проекту «Самопоміч» немає що відповісти. Адже викрутитися тут не вдасться. Втім, природна схильність до політичного та професійного хамелеонства, схоже, завжди була сильним козирем Андрія Садового.

«Самопоміч» як штучне аномальне утворення і олігархічний проект

Аналіз списку об’єднання «Самопомочі» на вибори до Верховної Ради свідчить, що його кандидати у нардепи – це збірна «солянка» різних за поглядами людей. Цікаво, що більшість із них не мають жодного відношення до політики, проте так чи інакше пов’язані з бізнесом, є директорами чи працівниками приватних фірм, керівниками та юристами різних фондів. Напевно, у «Самопомочі» не чули про принцип відокремлення влади від бізнесу. То про яку новизну проекту може йти мова, якщо ця сила сповідує старі підходи в політиці?

Ходять вперті чутки, що «Самопоміч» активно фінансується олігархами, зокрема Ігорем Коломийським, який прагне встановити контроль над українським парламентом. Підстави стверджувати про це справді існують. Як пояснити той факт, що Андрій Садовий і його команда майже не злазили з телеканалу «1+1», який контролюється цією групою? Звідки величезні гроші на виборчу кампанію по всій країні в проекту, який іще кілька місяців тому не був нікому відомий? Чи не надійшла до нього спонсорська допомога від олігархів, які дуже хочуть зробити парламент своїм кишеньковим органом?

Програма «Самопомочі» радше нагадує набір чудових рекламних гасел, милих слуху людини, аніж серйозний документ. У ній зібрано цікаві побажання, частина з яких запозичена (чи вкрадена) у інших партій (час єднатися, децентралізація, люстрація й таке інше). Однак немає повноти картини й структурованості. Важко збагнути, якого ж політичного спрямування це дивне об’єднання, що раптово здобуло симпатії виборців, – праве, ліве, ліберальне чи просто ніяке?

Утім, вже тепер зрозуміло, що декларація виборчого списку «Самопомочі» виконана не буде. Адже в ній ішлося про те, що «усі його учасники домовляються про створення у Верховній Раді наступного скликання спільної парламентської фракції за участю усіх – як депутатів, обраних за списком «Об’єднання «Самопоміч», так і депутатів, висунутих партіями-підписантами цієї декларації та обраних у мажоритарних округах».

Як показали події останніх днів, кандидати у депутати від фактично мутованого аномального політичного дітища Андрія Садового ще не встигли отримати мандати, а вже розсварилися. А окремі його учасники набагато більше хвилюються про свою майбутню зарплату, аніж про долю України. То про яку ефективну і наполегливу роботу цієї різношерстої групи осіб може йти мова у Верховній Раді?

Петро ГЕРАСИМЕНКО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 54
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороша стаття, об'єктивна і достатньо інформативна. Побільше б таких на сайті, може поліщуки порозумнішали. Особливо добре показано, що "Самопоміч" є проектом, і треба визнати вдалим, нашого олігархату на кшталт радикала нетрадиційної орієнтації Ляшка. Тільки проект "Самопоміч" розрахований на іншу категорію переляканих українських обивателів. Як це не сумно, але треба признати, що олігархат і далі неподільно рулить Україною. А ми це ковтаємо, інколи так запопадливо і пожадливо, що гидко за цим усім спостерігати.
Відповісти
Молодець, авторе! Ще один з молодого поколiння Майдану, який вдало показав всю тупiсть народу, депутатом вiд якого так хочеться стати! Вiн не спостерiгач, вiн дiяч! Ще пару статей, авторе, i ви вправно докажете, що з пiдтриманих народом Украiни тiльки Опозiцiйний Блок - справжнiй представник його iнтересiв!
Відповісти
бюстік лєніна буде в твому з. проході.то ваш кінець.проблема не в якихось персоналіях..проблема ваша в часі ..навіть не в місці а саме в часі ,в історичному вимирі..якщо і вилізуть ті нові ющенкі та старі "они працюють" чи ваші "ліш би нєбило вайни" та "дам хлєба" то на місяці..а чернь і треба називати чернью,бидло продажне-бидлом,тупість -долб.. а не переводити в добрі савєтскі традиції..харош прикалуватись..чудо..
Відповісти
Але ж плюралізм то є принципова позиція ВП, правда? "Купила мама коника, а коник без ноги, яка хороша іграшка, ги-ги, ги-ги, ги-ги". Це пройде? Можливо спосіб розмножуватися брунькуванням не сподобався справжнім патріотам?
Відповісти
плюралізм від слова плювати?
Відповісти
Автор - идиот. Статья - чистой воды заказуха
Відповісти
Автор не ідіот - він не вміє гадити так, аби йому повірили. Ідіот той, хто заплатив йому за топорну роботу.
Відповісти
"топорна" - львівські коломойці вивчіть спочатку мову!
Відповісти
Ну от ви вже вивчили? І що? Кому стало краще від цього? А ті, що прийшли до влади, вже вивчили? Чи ще ні? Може від цього долар і скаче, і стрибає? Азіров не знав, і долар був 5 років по 8.
Відповісти
А я гадав, що герасименко залишився безробітним. Партія не пройшла, та ні... Герасименко знову сіє паніку, брехню. Оце, справді, "сила" слова. Все, що не я, погано. І треба ж було тріщати жіночій піхві на таких писак?!
Відповісти
Самопоміч - проект Коломойського, за неї голосували тількі ті виборці, які підпадають визначенню тупі! Свобода понад усе!
Відповісти
Пэтя це кинець наша украина батькивщина свобода полит трупи все бобик здох
Відповісти
таке і обєднання! Мутанти галицькі...
Відповісти
Больше всего понравилось "Ходять вперті чутки".А какие ещё бывают и куда ходят?
Відповісти
би нєбило вайни...пс та свобода на ляшка..мозгі на бабло віртуальне та латання доріг таке саме від реальних Нью старих курченків..танцуй пофігіст-ти був правий-нафіг йти на вибори всерівно нічо не поміняється..червона фіра заїде в європи..нормальних людей шкода..ї тих хто воює за такій вибір..куртизанів..та туповатих
Відповісти
Чого звикли обливати брудом тих, хто зараз на коні. Ще півроку тому ти, Петре, був на коні. Глашатаєм Свободи, яка мала багато чого. Тепер ви програли вибори і замість того, щоб зізнатися у власній політичній імпотенції накинулися на інших, хто вас обійшов. Ти, Пєтя, як та Фаріон - обзиваєш людей, що не повірили вам, а повірили іншим. Я не прихильник жодної сили політичної, проте має бути об*єктивність у висвітленні інформації.
Відповісти
У вас є одна помилка - відсутність апострофа, який пишеться дуже просто. Зажимаєте Alt, цифрами набираєте 039 і Alt відпускаєте. А так все правильно написали))
Відповісти
Можна і без нуля :-))
Відповісти
А можна просто натиснути клавішу "Ё", що під клавішею "Esc"...
Відповісти
Ну по-перше, це можна тільки в латинській розкладці, що не зовсім зручно, а друге Ё - буква російська, а в нас з кацапами війна - не етично. :-))
Відповісти
http://inosmi.ru/video/20110802/172789815.html
Відповісти
Чиста заказуха. Все можна обгрунтувати гарними словами. Тут - звичайний софізм. Але, якщо ви вже претендуєте на звання аналітика й "рупора правди" - запропонуйте альтернативний Самопомочі варіант. Чекаю вашої відповіді, пане Петро Герасименко.
Відповісти
Загляну наперед. Якщо говоритимете про Гриценка, то згадайте Льовочкіна
Відповісти
Автор досить грунтовно розвінчав міф "Самопомочі". Ви ж голослівно називаєте цее "заказухою". То хто ж, насправді, виконує заказ?
Відповісти
Здається курчат рахують восени. Поживем - побачим. В любому випадку свободівські курчата вже пораховані. І як не кудахкали б півники типу автора цього опусу, народ свій вибір зробив.
Відповісти
Те, що протягом останнього часу (після виборів, ба навіт після того, як стало зрозуміло, що Самопоміч пройде у парламент) полилося стільки бруду ("розвінчувань" міфу). Чому ж від початку цього не було? Бо на початку їх не розглядали, як конкурентів.
Щодо статків: у списку генеральний директор компанії "Датагруп" О. Данченко та Андрій Журжій директор юридичної фірми. Про те, що вони вкладають свої гроші у кампанію, вони говорили і не приховували. Але це люди, які справді знаються на бізнесі, розумють проблеми цієї сфери і можуть з ними боротися. Звичнувачення щодо фінансування кампанії можна пред'явити усім партіям і мажоритарникам. Якщо говорити про заяву Оксани Сироїд, то ситуація така ж як свого часу була з Наємом. Українці не звикли, що депутати без популізму і фраз "все зроюимо для країни" відверто говорять про проблеми, замість того, щоб тихо і спокійно красти. Якщо вони працюють, то повинні мати відповідну зарплатню. Давайте перестанемо, як діти, від усіх вимагати самозречення. Якщо, звичайно, вони не справляться зі своєю роботою, тоді можна у чомусь когось звинувачувати.
Відповісти
Трубецкой, князь и евразист

Такие люди и будут главным образом оптировать против общерусской культуры и за вполне самостоятельную украинскую культуру. Они сделаются главными адептами и руководителями этой новой культуры и наложат на нее свою печать, — печать мелкого провинциального тщеславия, торжествующей посредственности, трафаретности, мракобесия и, сверх того, дух постоянной подозрительности, вечного страха перед конкуренцией. Эти же люди, конечно, постараются всячески стеснить или вовсе упразднить самую возможность свободного выбора между общерусской и самостоятельно-украинской культурой: постараются запретить украинцам знание русского литературного языка, чтение русских книг, знакомство с русской культурой.
Но и этого окажется недостаточно: придется еще внушить всему населению Украины острую и пламенную ненависть ко всему русскому и постоянно поддерживать эту ненависть всеми средствами школы, печати, литературы, искусства, хотя бы ценой лжи, клеветы, отказа от собственного исторического прошлого и попрания собственных национальных святынь. Ибо, если украинцы не будут ненавидеть все русское, то всегда останется возможность оптирования в пользу общерусской культуры.
Однако, нетрудно понять, что украинская культура, создаваемая в только что описанной обстановке, будет из рук вон плоха. Она окажется не самоцелью, а лишь орудием политики и притом плохой, злобно-шовинистической и задорно-крикливой политики. И главными двигателями этой культуры будут не настоящие творцы культурных ценностей, а маниакальные фанатики, политиканы, загипнотизированные навязчивыми идеями.
Поэтому, в этой культуре все, — наука, литература, искусство, философия и т. д., — не будет самоценно, а будет тенденциозно. Это откроет широкую дорогу бездарностям, пожинающим дешевые лавры благодаря подчинению тенденциозному трафарету, — но зажмет рот настоящим талантам, не могущим ограничивать себя узкими шорами этих трафаретов. Но, главное, можно очень сомневаться в том, что эта культура будет действительно национальна.
Полно воплощать в культурных ценностях дух национальной личности могут только настоящие таланты, работающие вовсе не для каких-то побочных политических целей, а лишь в силу иррационального внутреннего влечения. Таким талантам в описанной выше злобно-шовинистической обстановке не окажется места. Политиканам же нужно будет главным образом одно — как можно скорей создать свою украинскую культуру, все равно какую, только, чтобы не была похожа на русскую
Відповісти
Відьповідь очевидна. Більшість українців складають політично убогі. Убогі обирають убогіх.
Відповісти
"Блакитна кров" Свободи аж скипiла)) Заздримо вам, у вас очевидно тiльки гетьмани да князi у роду)). Тож убогiх як, нищити будете чи терпiти?
Відповісти
цікаво, чому такі статті з'являються після виборів? Не очікували такого результату? Я підтримую і підтримуватиму Самопоміч
Відповісти
Можна підтримувати будь-кого. Але є треба думати, а навіщо я їх підтримую, а хто вони насправді, а що вони зробили до того, а кого вони піжтримували і для чого, а де вони беруть такі гроші на свою кампанію і ще багато багато питань. І коли в процесі цього перманентного аналізу дійдеш до якогось рішення, ото тоді і підтримуй. Тоді ти точно не будеш так безпідставно-агресивно заявляти, що "я підтримував і підтримую". Бо після довгого аналізу, думання, оцінювання в тебе, як мінімум, завжди залишатимуться сумніви у правильності вибору. Бо такі сумніви мають бути сьогодні в кожного українського виборця. До таких сумніві нас спонукає уся наша найновітніша історія.
Відповісти
Я пiдтримував Свободу, пiдтримую i пiдтримуватиму Самопомiч, бо живемо надiями та сподiваннями i голосували саме через сумнiви у правильностi попереднього вибору.
Відповісти
А то про решту майже нардепів можна сказати щось краще?! Усім зрозуміло, що народ вибирав краще з гіршого. І до чого зараз акцентувати на тих чи тих словах членів партій, яких ми ВЖЕ ВИБРАЛИ! Може б ви краще написали про те, як витягти країну з прірви?! Не можна покласти зараз все на Парламент. Доки ми самі не візьмемось за будівництво своєї країни толку тут не буде. За народом основне - вимагати прозорості і контролювати кожен крок "нової" влади. А ще працювати, важко і наполегливо.
Відповісти
оці депютати знають, як витягти самому себе з болота... Байкарі відпочивають.
Відповісти
Свобода дуже вдало атакувала штучну Самопоміч. За Самопоміч голосували лише введені в оману виборці. Дивує ще чому голосували за зросійщений Правий Сектор націоналісти?
Відповісти
По-справжньому дивує зовсім інше: чому люди не зрозуміли на попередніх виборах в Раду, що проект "Свобода" - це далекоглядний план російського ФСБ. Результат цього проекту відмінний: ще задовго до початку Майдану завдяки "Свободі" з її істеричними закликами про бандеризацію всієї України, про нереалістичні, а насправді антиукраїнські вимоги щодо статусу українськї і російської мов, розкололи Україну. Саме цей розкол, а не Майдан створили умови для безкровної анексії Криму і реалізації проекту "Новоросія". Росія розуміла і знала, що Майдан буде рано чи пізно. І готувалася до нього задовго, реалізуючи такі проекти, як "Свобода" і "Правий сектор". НЕ виключаю, що є і інші проекти, які поки тліють в певних регіонах на різних стадіях до пори до часу. Іншими словами, наші горе-націоналісти на ділі виявилися вдалими інструментами в руках нашого заклятого ворога. Власне, дивного тут нічого нема. І наша історія, і історія багатьох інших країн лише підтверджують ту просту істину, що крайні націоналістичні рухи завжди грали на руку державам-ворогам.
Відповісти
зрозуміло..активно ще пару місяців назад поширювалась думка що як би не Фаріон крим би був українським..та і пишіть нащо стілько тексту..
Відповісти
пишіть як вчив вєлікій мідведчук -потрохі би строїли європу з ркскіми і всьо було б чикі пікі.значення слова строїли кожен визначить сам..худобі хліви,робітникам прохідні,службовцям пози,ментам дубінки,солдатам бухло,вам какати на всіх і щоб на вас какали "великі" начальникі.
Відповісти
"Свобода" - це не еталон політичної культури, це паразитування на ідеях націоналізму. А "Самопоміч" - це те саме, тільки паразитування на потребі виборців
отримати щось нове, щось свіже.
Відповісти
сурйойзний модулятор..60 тисч.рублєй є?
Відповісти
Незабаром вибори до місцевих рад. На театральних підмостках вимальовуються "добрі" старі обличчя: Кривицький, Романюк, Бондар, Стемковський, Токарський, Чорнуха і т.п. На небосхилі з'являється новий закон про децентралізацію влади на місцях. Вибір лучан має бути максимально свідомий щодо тих, кому ми довіримо НОВУ ВЛАДУ. Відомо, що за Самопоміч голосували представники малого та середнього бізнесу, а це основа будь якого сучасного демократичного суспільства. Тому ми маємо і на далі привести до влади нові обличчя,(якщо ми їх побачимо) без партійного минулого, без старого розуміння державного будівництва, без так званого досвіду, який призвів до того, що ми маємо на сьогодні. Сподіваємось на Самопоміч !
Відповісти
Саме Самопоміч приведе нікому невідомі обличчя в політику, але коли з ними познайомляться, то за ці потворні мордаси вже ніхто ніколи голосувати не буде.
Відповісти
А може ваш досвід не всім підходить? Не судіть по собі...
Відповісти
буде всьо як є..от запустить спирт завод на всю катушку..і за то дякуєм..досвід є..
Відповісти
Це ви що на "Свободу" натякаєте? То ви у львівських депутатів-свободівців спитайте хто такий Садовий.
Відповісти
Садовий - це майбутнє української політики на відміну від Свободи
Відповісти
Не виключаю, що Садовий може прийти до великої влади. Але це не тому, що він є дійсно майбутнім України. Він таким точно не є. Це тому, що на нього поставлять олігархи, щоб в чергове обманути народ і зберегти олігархічну систему в Україні. Власне, ми це бачимо на прикладі Порошенка. А наразі ми спостерігаємо на прикладі Садового з його самопоміччю підготовку плану "Б" на випадок, коли народ прозріє і викине Порошенка з Банкової. Сумніву в тому, що Порох не досидить до кінця каденції, нема. Цікаво інше: це буде зроблено через черговий Майдан, чи у більш спокійній формі. Я прогнозує добровільне зречення Пороха в разі народних заворушень: Порох трус, він ніколи не піде на загострення, для нього головним є (і завжди було) збереження і примноження свого бізнесу.
Відповісти
головами думати самі..а не шукати якихось нових та найновіших...надбання людства,вашої нації(хто відность себе)..тих країн які пройшли це совєтскє гамн..цо..а СТАВАЙТЕ САМОСТІЙНИМИ.а тоді вже глобальними геополітиками..
Відповісти
Вибачте нас, пане, то ви вже зовсім очистилися від совєтского гамн..ця? Десь в лісі в криївці переховуєтесь?
Відповісти
споглядати ваше холопоство.то тяжко.а вам весело..поки..що ви хочете з тих лугандонів..в вас ще в самих теж..тільки під другим соусом..да всюди де пройшла та залишилась нога нквдіста і де відродилась цивілізація за все ваше оте переробленно толірантно адянське можна одержати в морду лиця сходу прямо на вулиці..а програми партій типу свободи то конституція їхня..дай Бог щоб самопоміч виправдала ті надії тих людей хто за них голосував..і в тому числі дякуючи супер екзитполам по свободі..більшість тих виборців не за боротьбу брендів а за дуже прості та доступні думаючим хоч трохи людям цінності..хто не пойняв то досвіданья.не мішайте вінігрєту наборами лозунгів ацстойних часів..такі явні собакі Павлова на щастя вже або рідкість або апатичні
Відповісти
Слухайте, яке ж важке у вас життя! А ви сядьте в позу роденовського "мислителя" та почитайте вголос: "Думи мої, думи мої, лихо мені з вами!Нащо стали на папері сумними рядами?.." Або пройдіться по радянській вулиці, патріотичним повітрям подихайте глибше, тільки собак Павлова стережіться, вони за часів незалежності не завжди апатичні стали...
Відповісти
ви?"братья наші" ...смішно да...
Відповісти
гунчика
Відповісти
без російського газу буде голод та холод..ач як нам везло до цих пір..а що як небуде нового сесесера?що як поякі прибалти та інші не осознають що вони гнобленні американцами та єуропейцами?він нажме кнопку?нащо той газ тоді..а повоювати зі всім світом то прикольно?СЕКТА.
Відповісти