Додати запис

Уряд хоче, щоб українці померли на робочих місцях

«Щоб ти жив на одну зарплату і не дожив до пенсії». Саме останнє хочеться додати до відомої кіношної фрази після того, як урядовці Арсенія Яценюка заявили про намір підняти пенсійний вік до 65 років. Про таке навіть Азаров з Тігіпком не мріяли!
По факту це означатиме, що пенсіонерів в Україні майже не буде, бо більшість людей передпенсійного віку помиратиме просто на робочому місці. Цікаво, той, хто вигадує такі ініціативи, хоч знає, що середній вік життя чоловіків в Україні становить 64 роки?
А вигадують у Міністерстві фінансів, яке віднедавна очолює Наталя Яресько, котра, певно, вирішила застосувати американські пенсійні стандарти до українців. Дійсно, у США і чоловіки, і жінки виходять на пенсію у віці 65 років так як живуть там в середньому до 77 років. У Європі живуть в середньому до 76 років, тому, наприклад, в Італії жінки виходять на пенсію в 60 років, а чоловіки в 65, у Франції пенсійний вік підвищили до 62,5 років.
І тільки у нас спочатку вирішили підняти пенсійний вік, а про стандарти якості життя забули. Бо щоб довго жити і мати хороше здоров’я, потрібно нормально харчуватися, отримувати кваліфіковані медичні послуги, мати можливість купити ліки і проживати не на території, де Чорнобиль ще довго збиратиме свої плоди.
Підняття пенсійного віку, урізання соціальних виплат – це не реформи, а вимушені кроки економії бюджетних коштів. Тільки влада в чергове економить на найбільш незахищених верствах населення. Люди й так вже в аптеки бояться заходити, адже в них, як і на ринку, ціни змінюються ледь не кожен день. І з цією реальність мільйони українців зіштовхуються щодня, але не зіштовхуються ті кілька десятків олігархів у руках яких мільярди.
Поверніть шановні урядовці те, що вкрав Янукович і його компанія в Україну, повиводьте гроші з офшорних рахунків Кіпру, Панами та Багам, обкладіть податками олігархів і тоді побачите як швидко наповниться державна скарбниця. І не треба перетворювати країну на пасовисько для чергових кланів. Ми не для того змінювали владу, щоб вона лишила нас голими та босими.
Українець на пенсії по закордонних подорожах не їздить, хіба що в сусідні Польщу та Білорусію дрібну контрабанду штовхає, щоб мати хоч якусь надбавку до мізерної пенсії. Українець на пенсії гне спину на дачних масивах, щоб хоч на купівлі овочів зекономити. І той, з хваленого реформаторського уряду Яценюка, хто того не бачить і не розуміє – той володіє ситуацією, як євнух гаремом.
Є давня індійська мудрість, котра говорить: «Мудрий правитель стриже своїх овець, а не здирає з них шкуру». Що наступним з нас здиратиме цей уряд навіть важко уявити.
І якщо з якогось дива ця урядова ініціатива стане законом, то думаю, що в колективах при виході на пенсію щасливчику-пенсіонеру даруватимуть труну. І може зараз це звучить дико та подарунок буде саме вчасним.
Ярослава ВОЗНЮК, журналіст
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 33
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А яка різниця де померти? На роботі, якщо вона є, чи на пенсії, особливо якщо ця пенсія мінімальна? Не на вік треба дивитись, а на те, що тисячі тисяч, які важко працювали, працювали чесно отримали мінімальні пенсії, а хто на посадах дуркував мають тисячі.
Відповісти
Журналіст перед тим .як щось писати,то нехай розбереться. Чоловіки вмирають через високий травматизм,алкоголь та паління.Багато теперішніх пенсіонерів продовжують всерівно працювати.Тай людини почувається частиною суспільства на роботі , а не моложаві пенсіонери,які тільки швеньдяють тролейбусом цілий день по місту.
Відповісти
Дідо, ти нікчема, яка лише вміє лизати д...пу владі. Яценюк просто не знає, що значить бідувати та голодувати. Він вміє лише базікати. Завдання економіста - керувати економікою, а не виправдовувати її обвал і переконувати всіх як це класно. Поки будуть такі українці як дідо, про нас і далі будуть думати як про бидло
Відповісти
Лижуть ті,хто випрошує подачки у вигляді пенсій та пільг.Нормальна людина буде шукати кращу роботу,підробіток у вихідні та економити свої витрати, а не жебрати ,шантажуючи третім майданом.В Україні достатньо можливості заробити собі на життя, навіть після 60ти.
Відповісти
Пенсії - це не подачки, це зароблене всім життям. А ось їх розмір, який завдяки таким нелюдям як дідо, готовим виправдовувати всю дурість яку зараз робить Яценюк, їх розмір реально є подачкою.
Відповісти
Правильно, пані Сніжано, не подачки. З цієї реформи я тільки одне підтримую - скасування безкоштовного проїзду для пенсіонерів. Поясню чому: у мене зарплата 1200, а бабусі така ж пенсія, частину зарплати я витрачаю на проїзд на роботу і якось живу і це при тому, що на ліки теж витрачаюся.
Відповісти
Коли станете такою як бабуся, то згадаєте свою нещиру та відверто "прояценюківську" позицію.
Відповісти
Стати - стану. А от чи на пенсію вийду не факт.
Відповісти
Чоловіки помирають все частіше у віці 52-54 роки через незбалансоване харчування. "Завдяки" низьким зарплатам в раціоні українця вдвічі менше риби та морепродуктів, ніж 25 років тому, а це призводить до серцево-судинних захворювань серед чоловіків саме у цьому віці. Додайте до цього стрес від відчуття безсилля прогодувати сім'ю, одягнути, поліпшити житлові умови. Додайте ранню імпотенцію чоловіка та скандали, які влаштовує з кожного приводу незадоволена сексуальним життям або клімактерична дружина...
Відповісти
виконує установку Вашингтона по зменшенні чисельності населення Неньки. Така "указівка"...
Відповісти
Автор молодець за те, що відважилась сказати про те, що маститим політикам та журналістам не по зубах. Зрештою, з такими цінами на медикаменти, а аптеки кришують демократи, не вижити ні на пенсію, ні на зарплату. А план --300 яценюкам потрібно виконувати. Та розкрийте вже очі, якщо ви УКРАЇНЦІ!
Відповісти
Ще треба розкривати, це правда. Треба ще бiльше воювати та нищити себе, вже безкоштовна зброя на шляху до нас! Наш курс на Сомали в вишиванках!
Відповісти
"Поверніть шановні урядовці те, що вкрав Янукович і його компанія в Україну, повиводьте гроші з офшорних рахунків Кіпру, Панами та Багам, обкладіть податками олігархів і тоді побачите як швидко наповниться державна скарбниця."
Відповісти
Все ти правильно про себе написало - ти глупота або сраколиз олігарха Івахіва.
Відповісти
А ще тре всьо об`язатєльно отнять і подєліть на всєх справєдліво.
Отоді буде життя настояще.
Відповісти
Леніна цитуєте?
Відповісти
Iнтерперетую iдею автора статтi.

Відповісти
Думаю, що до 65-ти це просто вкид інфи з метою настрахати і психологічно підготувати. А потім піднімуть до 62-х і народ полегшено видихне і радісно подякує, що не до 65-ти. Страшно інше. Порох х Яцеком роблять те, що легко і просто зробити і що піпл проковтне, але не роблять нічого для реальних реформ, які б зрештою вивели країну з цього стану. І не робитимуть, зараз це вже ясно. Цікаво лише одне: чому в них не спрацьовує інстинкт самозбереження. Бо наступний майдан зведеться просто до того, що їх різатимуть прямо на вулицях, як баранів. Їх і їхніх нащадків, щоб, як кажуть, ноги не лишилось. Бо наступний майдан буде майданом натовпу, а в натовпу свої закони - страшін і безжальні. Шкода лише, що після цього від держави залишиться справжня руїна. І вже не важливо, кому ця територія перепаде і хто тут хазяйнуватиме. Вийшло дещо апокаліптично, але дії влади наштовхують саме на такі роздуми.
Відповісти
Краще б пенсiю пiдняли, а то в нас люди i до 70-ти рокiв на роботi сидять, через них молодь - клiєнти Центрiв зайнятостi. Дивiться скiльки їх тримається мертвою хваткою за робочi мiсця! Ще своїм внукам хочуть у спадок посади передати!
Відповісти
це все від бідності і злиденних пенсій. І чим більше Яценюк буде недодавати людям щоб забезпечити забаганки олігархів, тим більше люди будуть чіплятися за роботу.
Відповісти
Невже думає Яйценюк що проти нього і його псевдореформ народ не повстане ?
Відповісти
на таке повстання Америка грошів не дасть...
Відповісти
У вас на тих грошах вже "криша" їде... В усьому винна Америка, а не совок який наплодив півукраїни розумових дибілів !
Відповісти
Але ж і молодці справжні українці - то є інші півукраїни гідних патріотів! Вони за 23 роки підняли Україну з колін совка до рівня нової справжньої європейської держави! Нам є чим пишатися! А Америці - тим більше! Слава Україні!
Відповісти
я погоджуюся що значній частині пенсіонерів скрутно живеться , але для загального блага держави - підтримую думку - необхідно пенсіонерам звільнити робочі місця для молодих людей . Вони скоріше будуть рухати суспільство у потрібному напрямку....
Відповісти
Ось цього якраз не станеться. Адже збільшення пенсійного віку затримає на робочих місцях навіть тих, хто збирався йдучи на пенсію їх залишити
Відповісти
Ти не небайдужий. Ти розумово лінивий совок. Ніде в світі проблеми зайнятості не вирішували за рахунок пенсіонерів. Навпаки, їх кругом заохочують до роботи. Якщо в Європі пенсіонери не працюють, то це завдяки тому, що вони матеріально цілком забезпечені. Зайнятість пенсіонерів має, крім матеріального виміру, ще й соціальний.
А ти стоїш на рівні розвитку канадських індійців 16-го століття, племена яких вбивали старих і немічних, або залишали на розтерзання диким звірам. За кілька років ти сам станеш пенсіонером і відчуєш, як це відчувати зневагу від совково-дебільних молодиків типу тебе.
Відповісти
я погоджуюся що значній частині пенсіонерів скрутно живеться , але для загального блага держави - підтримую думку - необхідно пенсіонерам звільнити робочі місця для молодих людей . Вони скоріше будуть рухати суспільство у потрібному напрямку....
Відповісти
Адийот! Невже не зрозумiло, що в Украiнi уряд+Порох=лiквiдацiйна комiсiя.
Відповісти
Ти лучанин чи лучанка? Ти з мислячих, чи з породи Вознюків?
Відповісти
Виживуть, не вперше. Чого їх жаліти?
Відповісти
Поки Тимошенко не очолить державу толку не буде.
Відповісти
Треба Богу молитися і тоді буде в Україні все добре.
Відповісти