Додати запис

Книги для маленьких читачів

Помаранчевий дарунок

Надійка Гербіш. Помаранчевий дарунок. – К.: Брайт Стар Паблішінг, 2014. – 24 с.

Перед новорічними святами всі ми задумуємося, а що подарувати наймолодшеньким читачам. Впевнена, що вашу увагу приверне книжечка у червоній палітурці з маленьким мишеням, яке тримає мандаринку, більшу за нього вдвічі. Це дитяча книга Надійки Гербіш «Помаранчевий дарунок» з направду дуже теплими різдвяними ілюстраціями, які створила Вікторія Кириченко.

Пригоди маленького сірого мишеняти – перша книга цілої серії, яка вийшла у 2014 році. В книгарнях вже можна придбати другу і третю частину: «Пригоди у весняному саду» і «Найважливіша знахідка».

Історія досить коротенька в об’ємі, тож дитинку не перевтомить, а подорож із сірим мишенятком буде цікавою.

Фото 1.

Наш маленький персонаж живе у сірій-сірій нірці, в якій тепло і затишно, але йому так хочеться пригод. І одного ранку таки вирішує піти в мандри на пошуки кольорових запахів, про які часто розповідала мама, а їй довіряти можна. Бо в його домівці пахне лише трьома золотими зернинками, але ж є й інші - не менш приємні запахи. У своїй подорожі мишенятко і не здогадувалося, що потрапить в охайний будиночок, який пахне випічкою та затишком довкола. Це так нагадує його домівку. А дівчинка з добрими зеленими очима та рудими кісками дарує велику мандаринку, якою неодмінно хочеться поділитися з батьками і мишеня чимдуж біжить додому, щасливе та радісне. А мандаринка пахне якось по-особливому, по-святковому та й колір в неї помаранчевий, який асоціюється з приходом Різдва.

Фото 2.

Навколо панує різдвяний настрій, повсюди біло від снігу, біля будиночку виблискує іграшками ялинка і всі в очікуванні свята, яке несе в собі світло та добро.

Ось такий маленький дарунок може принести багато радості, якою обов’язково потрібно ділитися з близькими, що і робить мишеня. І нам підказує.

Фото 3.

Як і в інших своїх книгах, Надійка Гербіш наповнює сторінки добрим словом - від якого віє теплом. Коротенька історія наповнена щирістю та наївністю, з якою спостерігають навколишній світ дітки.

Як зізналася сама авторка, вона боїться мишей, але дуже любить свого головного героя, тому дітям неодмінно сподобається мишеня в куцих сіреньких джинсах, шапці та шалику, яке вміє посміхатися та пізнавати світ.

Рекомендую діткам від трьох до шести років, саме для такої категорії буде цікавою книга, яка своєю об’ємністю не забере багато їхнього непосидючого часу.



«Маленьким мандрівникам, невтомним дослідникам і пригодошукачам» - від авторки Надійки Гербіш.

P.S. Всі свої дитячі книги Надійка присвячує своїй донечці Богданці. Днями вийшла ще одна дитяча книга авторки "Одного разу на Різдво".

Оленка Кравчук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підкажіть, будь-ласка, де саме можна знайти ці книжечки?
Відповісти
В луцьких книгарнях їх не бачила, пошукайте в Інтернет-магазинах, зокрема на сайті Книгарні "Є" або ж Видавництва Старого Лева.
Відповісти