Додати запис

Achtung Minen !!!

ЛИСТ ДО НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО

Achtung Minen !!!
Або чому треба ховати чиновників від людей.

Шановна Юлія Володимирівна!

Я, Романович Вероніка Іванівна, позапартійна, депутат Камінь-Каширської районної ради у Волинській області, не маючи з Вами особистих зв’язків, звертаюсь до Вас з відкритим листом з приводу того, що 15 грудня цього року я звернулась до голови Волинської обласної ради Валентина Вітра та до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика із пропозицією до 26 грудня 2014 року організувати і провести громадські збори, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування», сільських, міських, районних, обласної громад, на яких заслухати звіти про виконання бюджету 2014 року, а також заслухати інформацію про перспективи бюджету 2015 року та перспективний план розвитку кожної громади, районів, міст обласного підпорядкування, області в цілому.

Цю пропозицію пояснила тим, що «чиновники повинні пройти школу звітування перед громадою, а не тільки перед знайомими депутатами, а громадяни повинні отримати можливість зрозуміти, що вони багато на чому розуміються, і тому повинні включатись в реформаторські процеси» (копія звернення додається).

Команда губернатора промовчала, але відповів Валентин Вітер. Підписаний головою текст не складний, але промовисто повчальний. В перекладі на просту мову він звучить так – «Не турбуй мене і моїх людей. Будеш рангом вищим – будеш вимагати. Тому сиди в своєму районному куточку, де і демонструй свою активність. Чиновник робить лише те, що йому наказує робити його начальник, а не якийсь там депутат» (копія відповіді додається).

Текст готував юрист обласної ради, а підписував політик обласного значення, член партії ВО «Батьківщина» з 2005 року. Акцентую увагу на останньому, бо такий текст, на мою думку, міг підписати або тільки «регіонал», або «кепеушник», тільки не член політсили, яка неухильно веде Україну до Європи, до європейських демократичних цінностей, до народовладдя…

Валентин Степанович Вітер має непоганого адвоката, який обласним коштом, тобто за гроші платників податків, захищає голову від представників населення Волинської області. Звісно, адвокат не повинен встановлювати істину, йому за це не заплатять, але можуть віддячити за перемогу над нею. І ось, не вчитуючись в текст звернення та надаючи йому власного значення для полегшення собі його трактування, адвокат голови організовує своєму патрону захист у вигляді юридичних мін. Ці міни не вибухають, ніг, рук не відривають, але можуть насторожити, як коров’ячий пляцок. Хто в селі бував, той зрозуміє.

Загалом йдеться не про юриста, а про члена Вашої політичної сили, який поставив свій підпис під цим «адвокатським твором».

Пані Юліє! Я, скориставшись буквою закону України «Про звернення громадян», не скориставшись при цьому нормами закону України «Про доступ до публічної інформації», запропонувала, підкреслюю – запропонувала, тобто не вимагала, силами та авторитетом представника ВО «Батьківщина» організувати громадські збори, на які запросити чиновників, які живуть коштом громадян, щоб вони розповіли громадянам про бюджет минулий та бюджет наступний. Не виключаю, що Вашого однопартійця насторожила фраза «…заслухати звіти про виконання бюджету 2014 року…», а саме слово – «заслухати».

Громадські збори, громадські слухання, парламентські слухання є нормою для демократичного суспільства. Вони організовуються або прогресивною громад кістю, або прогресивними депутатами. Чиновник просто зобов’язаний відгукнутись на запрошення прогресивних громадян або депутатів і розповісти їм все, окрім того, що становить державну таємницю, або віднесено до конфіденційної інформації. Судячи з відповіді Вашого колеги по партії, він або не належить до числа прогресивних депутатів, або вся бюджетна інформація є державною таємницею. В останнє важко повірити, але якщо це правда, то Валентин Степанович мав би зазначити це в своїй відповіді.

Чому я звернулась до перших обласних осіб? Та тому, що Україна живе за правилами вертикалі влади. Прогрес та розпорядження в нас поширюються з верху вниз. В зверненні я призналась, що є депутатом. Зробила це тому, що до пересічних громадян у Волинській області, якщо вони не є членами кланів або владної партії ставляться як до пересічних. Але я помилилась. Насправді, до депутатів, які не водять дружбу з обласним начальством ставляться так само, як до пересічних. За певних умов навіть нардепа можуть «послати», а вже про районного депутата годі що і говорити. Це традиція, рудимент радянської доби, розвинутий Кучмою, Ющенком та Януковичем до стану справжнього ослячого хвоста.

Валентин Степанович, разом з «папєредніками» не враховує того, що життя починається від села або міста. Потім йде район, потім область, а потім вулиця Грушевсього. А тому інформація про це життя має рухатись з низу до гори, а не навпаки. Ну команда Януковича цього не сприймала, ну завдяки цьому народ позбавив їх влади, то чому це не сприймають їх правонаступники? Невже вони успадкували не лише владу, а й долю?

Юліє Володимирівно! Вірю у Вашу політичну мудрість. Вірю, що повернете Ви своїх однопартійців на шлях істини. Що не доведеться нам, простим провінційним депутатам червоніти за прогресивних обласних керівників.

І на при кінці хочу сказати, що відпрвляючи звернення до Вітра, добре знала яка буде реакція. Це був тест на вірність колись ним обіцяному. На жаль, тест вдався. Вітер «не підвів».

27 грудня 2014 року

З повагою,
Вероніка Романович

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 43
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Віроніко! А чому не пишите лист до Порошенка, що його однопартієць та кум Вас по суті на х.. послав?
Відповісти
Посилання не було, бо було мовчання. А на Порошенка вже пішло.
Відповісти
Якісь у Вас, пані Вероніко, подвійні стандарти. Відповідь - навіть така - це позиція. Відсутність відповіді - це корупція. Ви вважаєте, що коли корупцію допускає людина Порошенко - це так собі, а коли на Вашу маячню дали адекватну відповідь, то це злочин? Яка Ви громада? Ви порушник закону, переховувались за ЕКОНОМІЧНІ злочини. Гунчик закрив Вашу справу і дав команду мочити Вітра? Ну-ну.
Відповісти
Будь ласка! Зніми повязку з очей і уважно прочитай текст
Відповісти
Зняв. Дивлюсь. Бачу лягання під владу, точніше під гунчика
Відповісти
Не нервуйте. Ця дамочка вже давно під київськими.
Відповісти
Особисто мені Вас, пані Вероніко, дуже шкода ..., адже Ви намагаєтесь апелювати до тих кого навіть МАЙДАН не сприйняв ..., однак, не зважаючи на це, вони таки зуміли до нього прилипнути, виключно заради власних інтересів, тут дуже умісними будуть слова Саакашвілі на останній передачі у Шустера : «Товарищи, да они просто над вами издеваются !» !!!!
До речі Шустера таки закрили ….
Відповісти
Пані Вероніка,я відверто здивована Вашим зверненням.Ви,або не розумієте в чому суть питання,або Вам просто подобається писати листи,бо іншого хобі не маєте.Бюджет та його виконання постійно розглядаються на оперативних нарадах в облдержадміністраціі, зміни до бюджету розглядають на бюджетній комісіі та приймаються на сесіі.Ви,як представник органу місцевого самоврядуваня можете безпосередньо взяти участь в іх роботі. Я вже мовчу про громадську ради.Звідси роблю висновок один,знайдіть собі інше хобі...
Відповісти
Знайдіть собі мужика
Відповісти
Валюха! Не хамуй. Знайшов собі мужика і радій
Відповісти
Є такий сорт людей - писати в усі кінці, шукати "правди". Один військовий пенсіонер жив поблизу залізничної станції Несвіч Луцького району і 30 років писав Брежнєву листи, що ніби то йому заважає спати шум двох поїздів, що проходять за ніч станцією. Тобто, за логікою, Леонід Ілліч мав завернути чи переорієнтувати рух поїздів через Прибалтику. Написав цей тип безсонними ночами (сам розповідав), 140 листів. Шанувальник епістолярного жанру уже давно помер, а поїзди як ходили, так і ходять.
Відповісти
Завдяки тому, що КПРС вважала себе розумнішою за народ - накрилась КПРС та її продукт - СРСР. Сучасний український чиновник нічим не відризняється від функціонерів КПРС, так само вважає себе розумнішим, чим довів Україну до папуського стану. Тому коли "вону" із "залізничником" поставлять перед людьми, коли вони зрозуміють, що окрім посади вони нічого за душею та в голові немають, коли в цьому наочно переконаються люди, то окрайна стане Україною, бо "вона" та "залізничник" підуть на своє природнє місце - мити посуд, прибирати від сміття вулиці.
Відповісти
Але ж i мудрий чолов'яга..його б до влади))
Відповісти
"Папуський стан" - ну ти Брєжнєв і шалунішка. "Папуська" ти наш. Ти на що хрєн старий Вєроніці намікаєш?
Відповісти
Знаю я вас, рідні ви мої. У вас від надмірного сидіння, енергія вище пупка не піднімається, тому ви працюєте, як діти, тілььки тоє самоє вмієте робити як дорослі. Живете ви просто. Відчули і відразу відреагували, головне по бистрому, щоб чуття до голови не встигли потрапити та якись думки спричинити. Менше думаєш - швидче реагуєш.
Відповісти
А ще гарна традицiя - писати листи до Дiда Мороза, щоб мрii та бажання здiйснилися. Може спробувати, панi Веронiка?
Відповісти
Такі так, бо Дід Мороз подарунки приносить, а що взяти у Вітра?
Відповісти
У ВО "Батьківщина" тільки один самець, і альфа, і бета, і гама, і дета, це Юлія Володимирівна. Всі інші члени ВО можуть бути хіба що самочками
Відповісти
Ви хочете сказати, що Веронікі потрібна самка? Ви переконані, що вона настільки европейка? О часи, о нрави!
Відповісти
Ви про це мрієте, чи ви цього бажаєте?
Відповісти
Особисто я не знаю на чийому боці правда, але коментатори суцільне моральне лайно ....
Відповісти
Шановні коментатори! Як можна бути такими тупими! Для чого тут стібатись з авторки? По суті, вона звертається не до Вітра, Тимошенко чи Порошенко. Вона звертається до ВАС!!!! Саме ВАМ вона хоче сказати, що лише обізнаність населення з процедурами влади і правами громадянина дозволить зробити ефективні перетворення в цій країні!
Відповісти
Хай спочатку велика громадська активістка з партії Яценюка скаже чи закрили проти неї кримінальні справи за шахрайство. Громадянка знайшлась. Отримала завдання перевести стрілки з Сєні, який поставив за мету знищити простий український народ, на ту ж Юлю. Хай краще пояснить як прожити людям на пенсію в 900 гривень.
Відповісти
Гадаєте, що пані Вероніка виконує завдання Сєні?
Відповісти
Не варто Іре засівати голови нормальних людей своїм чучхе. Лише довершений злодій бачить в іншій людини злодія, лише представник здеградованої партії намагається видати Сєню причиною всіх наших проблем, лише пристосуванеь пускає сльозу з приводу пшикових пенсій, маючі при цьому чималу але незароблену платню та щоденні хабарі, лише "рєшало", який нічого не вміє робити намагається сховати своє гузно за спинами простого українського народу. Кім, ти помер, не псуй повітря, продовжуй розкладатись подалі від нормальних людей.
Відповісти
Зараз для команди Яценюка потрібно дійсно перевести стрілки на кого завгодно. Те що пані Вєраніка звертається до Тимошенко, а не до Порошенка - це гарний сигнал, бо я теж як і пані Вєраніка вважаю, що єдиний адекватний політик який ще залишився в Україні - це Тимошенко. На неї всі сподівання.
Відповісти
Люди! Та пофіг до кого вона звертається! Важливо те, що вона пропонує. Чому ви не обговорюєте суті її запиту?
Відповісти
Геть руки похотливої Віроніки від цнотливого Вітра!
Відповісти
Люди читають та мотають собі на вуса, а обговорюють Романович чиновники та ялові депутати, якім треба все лишити незмінним.
Відповісти
Раз обговорюють Романович значить не ялові.
Відповісти
Хто б знав хто така Романович, якби не Вітер!
Відповісти
Саме так. І як довідалися хто така Романович? Диво.
Відповісти
Судячи з останніх коментарів,чиновники вийшли на роботу. Робота пішла - мозок спить. Навіть "Мао" не догнав, що явно йдеться про розумову яловість, а "Яловий депутат" підтвердив свою яловість, а точніше свою звичну безтактовність.
Відповісти
Блін, Вероніка все-таки нас тупих чиновників вичислила. Біда.
Відповісти
Забудьтесь на різдвяні свята
Відповісти
Вероніка Романович читайте уважно "Імітація люстрації". Ірина Воробей. По коментарям побачите Who is who у владі і чи потрібна люстрація.

Відповісти
Вероніка не визнає такої нищівної оцінки Яценюка. Вона не зможе бути такою ж об'єктивною як Ірина.
Відповісти
Коментаторів тягне на люстрацію, бо вони не знають, що воно є. Коментатори взлися критикувати і публічно не любити Яценюка, бо воліють жити за принципом - нехай в нас буде все, але безкоштовно. Коментатори явно жіночої психології, незалежно від статі, бо чують лише те, що хочуть почути
Відповісти
Раджу почитати коментарі на таку ж статтю, що Романович розмістила на районному сайті http://visti-kamenia.com/blog/achtung-minen-04812
Відповісти
Ну читали ми ті коментарі на районному сайті,ну то й що?
Відповісти
На сайте фриланс-биржи Freelancehunt появилось объявление о наборе троллей для разжигания антиукраинских споров на новостных сайтах в интернете.
Одной из главных задач троллей - вступать в споры на новостных сайтах, и провоцировать других пользователей, пишет Watcher.
Писать предлагают на темы ухудшения уровня жизни в Украине, третьего Майдана, давления на русскоязычных жителей Украины и карательных операций на Донбассе.
“И все это на фоне рассказов о хорошей жизни в России и Крыму“, - говорится в сообщении.
При этом “вводную инструкцию“ и списки площадок работодатели обещают предоставить в ходе “работы“.
Платят за такую “работу“ почасово, от 5 до 15 рублей ($0,08-$0,25) за один пост.
Авторы размещенного объявления пишут, что работа будет постоянная, по меньшей мере на три месяца. Ранее группа "ИС" сообщала, что в РФ преследуют жительницу Екатеринбурга, посмевшую публиковать ссылки на события в Украине.
Відповісти
Ви припустили, що Віроніка троль? Цікаво.
Відповісти
Kaput - з нім. перекладається як знищений, прибитий. І попри те, що цей коментар з того світу, хочу зробити невеличку підказку: "объявление о наборе троллей для разжигания антиукраинских споров на новостных сайтах в интернете". Отже йдеться про розпалювання тролями антиукраїнських розмовок. Віроніка, правильно - Вероніка, навпаки пропонує чиновникам зректись совдепіських звичок чим наблизитись до простих і нормальних українців.


Відповісти