Додати запис

Воювати і шукати правди одночасно

Доводиться бійцям зони АТО. На днях я, по лінії, волонтерської роботи зустрічався з представниками Другої штурмової «Афганської» роти, які на кілька днів завітали на Волинь. Справи буденні: домовитись про чергову партію харчів, обладнання, техніки для військових потреб. Але головною метою візиту є захист честі і гідності їх командира.

Приєднуюсь до їх повідомлення та заяви, словом, Бача і Кабул повідомляють і заявляють
Про те, що волинські і не тільки волинські правоохоронці та судді зневажають закони, майструючи на людських долях своє життя і свої статки.

«Бача» і «Кабул» – це ми, представники Другої штурмової «Афганської» роти, яка впродовж певного часу безперервно перебуває в зоні бойових дій на сході України. «Бача» і «Кабул» – це наші позивні, справжні наші імена, які ще не час показувати, знає голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Днями ми приїхали на Волинь, щоб вирішити кілька важливих для нашої роти питань. Чому на Волинь? Бо в складі нашої роти воює певна кількість волинян, ми налагодили нормальні стосунки з волинськими волонтерами. Бо нашим командиром є громадянин Росії, але з волинським корінням. З 2006 року він постійно проживає в Україні, на Волині зокрема.

На війну командир прийшов добровольцем. Усім пояснив, що він кадровий військовий, який має значний бойовий досвід, не може спокійно дивитись як на війні гинуть погано підготовлені і погано організовані молоді хлопці, чим посилюють північного агресора. Його бойовий досвід – це Афганістан, Чечня, Лівія, Придністров'я, Нагорний Карабах, Інгушетія, колишня Югославія. Військова освіта – це «Рязанське військово-десантне училище» та «Академія сухопутних військ ім. Фрунзе» (Москва). Має всі основні державні нагороди, які може мати офіцер його рівня та його послужного списку. Має нагороди і держав, в яких воював. Військове звання – підполковник. Позивний – «Малиш». Справжнє його ім’я так само знає Гунчик В.П.
Чому ми звертаємо увагу на його нагороди? Та тому, що наш командир завжди виконував законні спецзавдання і ніколи не водився з таким сміттям, яким є «кадировці» та інші «добровольці» в так званих «ДНР-ЛНР».

З приходом до нас нашого командира наше життя радикально змінилось. З групи просто добровольців ми, буквально на очах, перетворились на злагоджений військовий професійний підрозділ. Так, серед нас не бракує людей з військовим досвідом, але без належної професійної координації наших можливостей ми б нізащо не перетворились на загін, здатний виконувати спецзавдання.
Але головне навіть не в цьому. «Малиш» побудував і веде роботу так, що за час існування нашого підрозділу в нас не було жодного 200-го. Наш командир – це приклад армії цивілізованої держави. Це означає те, що командир виконує бойове завдання завдяки ретельному плануванню та виконанню, а не ціною життя своїх підлеглих. Якби такими були всі, або бодай більша частина командирів українських підрозділів – путінська наволоч давно б забула як то потикатись за межі своєї «нєоб'ятної».

Те, що на нашого командира чекають українські нагороди ми не сумніваємось, але найбільшою для нього нагородою буде відновлення щодо нього справедливості, поновлення його законних прав. Хто їх порушив? Ну звісно наші «любі» правоохоронці. Відразу в двох областях – на Волині і Рівненщині проти нього розкрутили кримінальні справи. І ось, за дорученням бійців нашої роти ми вирішили розібратись в цьому питанні.

Не вкладалося в наших головах, як такий командир може бути злодієм, бо саме в злодійстві його звинувачує «українська правоохоронна» система. Долучились до правоохоронців і «порядні» судді. Після спілкування з юристами, іншими знавцями справи і права, з тими, хто знає нашого командира, знає суддів, правоохоронців ми переконались – злочинець не він, а ті, хто сфабрикував проти нього справу.

Прийде час і ми назвемо всіх їх поіменно. Це міліціонери, прокурори, судді і навіть адвокати. З останніми найближчим часом буде особливо «тепла» розмова. Назвемо поки що двох, щоб інші знали, що вони також є для нас відомими – це Руденко і Парака. Про діючих поки промовчимо.

Так, ми не знаємось на праві, ми люди військові, ми вміємо винищувати ворогів, але ми не схильні будь-що брати на віру. Найменша помилка на війні може коштувати життя. Тому ми питали і слухали різних людей. Ми не сумнівались в порядності командира і те, що ми почули лише зміцнило нашу до нього довіру.
Зо всіх розмов та відомого нам ми зробили висновки і повідомляємо громадськість, міліціонерів, прокурорів, суддів, адвокатів: наш командир не винуватий. Так само невинуватими є всі члени його бізнесової команди.

Наш командир не злодій. Він належить до категорії людей, які просто не можуть красти. Командир не міг і не може терпіти біля себе злодіїв. Біля командира злодії не приживаються, ніхто не зможе схилити його до протиправних дій.
Це може зрозуміти лише той, хто не крав, бо не міг і не хотів цього робити. Його слідчі мабуть належать до іншої породи людей. Мабуть шукали і бачили в ньому притаманне їм самим. Якби в правоохоронців була б бодай маленька частка порядності та зорового глузду, то вони б вже давно визнали, що якби наш командир був злодієм, то він давно вже втік би в Росію. Росія – притулок злодіїв. Натомість він воює за Україну, тоді, коли дехто поспіхом нагрібає в кишені хабарі.

Нам вдалось дещо довідатись про витоки цієї фабрикації, про тих, хто затіяв і розпочав цю справу. Ми продовжимо наші пошуки, ми знайдемо всіх, і не тільки заради нашого командира, а заради викоренення з нашого життя цього юридичного та чиновницького «сміття», через яке Україна має війну.

Звертаємось до голови Луцького міськрайонного суду, голови Рівненського апеляційного суду, прокурора Волинської області, прокурора Рівненської області, начальника УМВС Волинської області, начальника УМВС Рівненської області, до голів кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури Рівненської та Волинської областей! Всі ви знаєте про кого ми говоримо, ви маєте час і можливість відновити права нашого командира. Зробіть це зараз.

Для цього не потрібно займатись фальшуванням та прийняттям завідомо протиправних рішень. Для цього треба все поставити на свої законні місця та відмовитись виконувати злочинні домовленості.

Правда все рівно переможе і вона може перемогти коштом свободи причетних до фальшивої справи нашого командира.

29.01.2015 р.

З повагою,
Для ознайомлення: громадськості, чиновникам, правоохоронцям, суддям та адвокатам

Бача, Кабул

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Бача» і «Кабул»! Брати, я з вами! І хай допоможе вам Господь!
Відповісти
А «Малишу» щире вітання! Скажіть лише, як з цими ТВАРИНАМИ варто поговорити? Це має бути остаточна розмова?
Відповісти