Додати запис

СТОП-перехід



(Луцьк) 15.00, 4.02.2015
Палац культури міста Луцька (вул. Богдана Хмельницького, 1)
Круглий стіл на тему: «Чи доцільним є будівництво підземного переходу із торговимзакладами у центрі Луцька?»

Будівництво підземного переходу з торговими точками у центрі Луцька пропонується нам, лучанам, як важливий соціальний проект, який посприяє у вирішенні проблем, пов’язаних із дорожньо-транспортною інфраструктурою. Насправді, пропозиція виглядає як звичайний комерційний проект, місцями не дуже зручний для людей.

І справа не тільки в труднощах, які створить лучанам будівництво даного об’єкту, а й в тому, що не зовсім зрозуміло як ініціатори проекти збираються побороти проблему. А ще важче зрозуміти з якою саме проблемою вони борються.

Оскільки питання стосується реконструкції самісінького центру Луцька, яка проводитиметься під комунальною територією (яка належить лучанам), потрібен діалог. Очевидно, що будівництво підземного торгового центру – це процес, який матиме значний вплив на перебування мешканців та гостей в центрі Луцька. Тому перш, ніж приймати такі рішення, треба добре все зважити.

Активісти громадської кампанії «СТОП-перехід» пропонують винести на розсуд громадськості невигідну забудовникам позицію та непопулярну поки що в суспільстві тезу, що підземні переходи – це хибний шлях розвитку міста.

З готовністю вислухати аргументи і контраргументи запрошуємо всіх зацікавлених до участі у круглому столі, який відбудеться в середу, 4-го лютого, в Палаці культури міста Луцька. Початок – 15.00.

P.S. На захід запрошуються представники Луцької міської ради (виконавчі органи, які відповідають за містобудівні рішення, члени виконкому, депутати), представники забудовників, громадські активісти, експерти, науковці, політики, представники ЗМІ. Питання, які розглядатимуться на круглому столі, стосуватимуться також підземного переходу, пропонованого на проспекті Соборності,тому присутність представників цієї сторони процесу буде доречною.

Ініціатор кампанії «СТОП-перехід»
Юрій Моклиця, громадський активіст

[email protected]
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Моклиця такий же продажний тугодум як і його шеф Лапін. Як це так, що в центрі Луцька не потрібен підземний перехід? У Рівному ціле підземне місто розбудували, а ми соплі все ще жуємо. Моклиця краще мовчи, тоді може скластися враження, що ти не такий тупий.
Відповісти
Не знаю хто такий Моклиця, але з матеріалу зрозумів, що він виступає не проти переходу як такого, а проти переходу, який розглядається владою (якщо точніше, то зацікавленими особами) виключно, як комерційний проект. І тут з автором треба погодитися. Бо відомо, що ніде більше і безкарніше не можна вкрасти, як у будівництві. Особливо на таких об'єктах, де ніхто не можна точно порахувати, скільки кубів грунту викопали і скільки туди бетону вкинули. І де не можна передбачити різних "зсувів", "пливунів" тощо. А в кінці всі будутьзадоволені: влада, бо вона відзвітується перед народом, що в нас теж, як у людей, є свій перехід, а виконавці - бо вони зароблять стільки, як ні на якому іншому об'єкті. А насправді фінансування перевищитьзаплановане в рази. Це підтверджує досвід будівництва таких об'єктів навіть за часів планової економіки. І влада змушена буде це фінансувати, щоб не тикали за руїну в центрі міста. Тому, щоб там не говорили про автора, а проблема поставлена правильно і вчасно. До речі, це ще одна нагода для громади міста проявити себе і показати свою громадянську зрілість.
Відповісти
Про що ти ліпиш, яка влада має це фінансувати і буде щось красти!
Дане будівництво має вестись за кошти підприємства переможця кращого проекту, яке відбулося ще років 7 назад.
А всякого роду акції це простий "шкурний" інтерес який проплачується
стороною яка не отримала права забудовувати дану територію. Оскільки "самий що ни є центр" ну вже дуже ласий шматок.
А підземний перехід без комерційних площ приватний інвестор будувати 100% не буде.
Так що як говорять розумні люди "дивись кому це вигідно",
такого роду акції.
Відповісти
Шановні, поясніть, а для чого там той перехід підземний? По землі переходити дуже навіть зручно, а не лізти під землю, потім з неї підніматись. Щоб розвантажити перехрестя в час пік? Заберіть недолугу зупинку біля України на її колишнє місце і проблема вирішиться. Вам хочеться, "щоб як у столиці"? Так я туди без потреби і не ліз в той шанхай під землею. Хочете, щоб таке саме було в Луцьку. Гордо на екскурсію гостей туди поведете? Ось, наш місцевий Метроград! Короче... Хочете облагородити центр ратуйте краще щоб відремонтували нарешті фонтан (агов, Романюк, ти обіцяв) і обновили фасад Бім-Бома, бо мало того що він ну зомвсім не сучасний, так ще й обліз геть. А перехід.. Наземний це зовсім не погано
Відповісти
Шановний, якщо ви не зрозуміли, то мова йде про перехід біля Там-Таму
Відповісти
Ви взагалі вже на голову хворі! Весь світ пішохідні переходи під землю переводить, лише поліщуки до цього дійти не можуть. На днях на пішохідному переході знову збили людей. Був би підземний перехід - були б живі.
Відповісти
ніби революція пройшла, а люди як жили собі в своєму світі, так і живуть...і до одного місця їм проблеми громади!

а ви напевно здорова людина з ногами і бачите на два ока, так?

а тепер представте себе незрячим чи інвалідом у візку... ну як вам?? крутий благоустрій?? всім людям на добро, особливо тим, хто повернувся з АТО інвалідом у візку..от вони обрадуються, що і на місці їм не дадуть спокійно вулицю перейти.

Надіюся, ви приєднаєтеся до протесту проти цього безумства! тим більше, розпил грошей буде в двічі перевищувати сам перехід.

на додаток, думаю, що гуглити ви вмієте..от і почитайте про урбаністику міста і яким воно повинно бути! підзмений перехід - це одне з найжахливіших явищ, яке тільки може бути в місті!
Відповісти
а "весь світ" це де? боюсь, крім України, Білорусії і Росії, ви більше ніде не бували.. ну от де беруться такі люди і що вони їдять, щоб таке ліпити? ви, напевно,всі мізки проскакали на майданах...а жаль.
Відповісти
Чому так прогресуе комплекс меньшовартостi у лучан?
Відповісти
Якщо Волиньпост пропустить наступну мою статтю в колонці автора, в ній ви знайдете багато відповідей на свої запитання. Я ще не починав сперечатись і наводити аргументи, просто запросив людей на захід. І не треба хамити. Я не претендую на мудрість чи істину, просто озвучив свою позицію і хочу донести її до лучан.
Відповісти
Скільки Палиця заплатив тобі за позицію?
Відповісти
Прочитав всю статтю. Не побачив жодного аргументу проти будівництва. Переливає з постогов порожнє як і наші політики. Якби автор їхдив на автомобілі через центр, то розумів би яка це проблема (2 світлофори + нерегульовані переходи). І люди чекають те зелене світло завжди як манни з неба. Або кидаються під авто "бо вони на переході". Перехід - єдине правильне рішення. Ну хіба що хтось телепортатор придумає і поставить
Відповісти
Повністю солідарний з Олександром!!!!!
Відповісти
Юрію, не знаю чий ви і чи є ви чиїмось, але всі розумні люди, які вміють думати і гуглити Вас зрозуміли і надіюся вийдуть на знак протесту проти цього безумства!

а ті, що пишуть, що весь світ будує і тільки ми, полішуки ні, то всі ці люди далі білорусії і росії не виїджали...шкода їх..але хоча ні... бажаю їм стати інвалідами в місті, де багато переходів, може тільки тоді до них дійде все безумство цієї ідеї..
Відповісти