Додати запис

Він дійсно народний

Певно, вперше в житті подумав: а за що співакам і артистам дають звання?
«Заслужений»... «Народний»... Ні, з «заслуженим» все зрозуміло – бо заслужив. Зважаючи
на те, що звання присвоюють чиновники, У КОГО заслужив, зрозуміло. А «народний»? Чому у нас «народними» бувають ті, пісень яких не знає більша частина народу?

Та я про інше... Про істинних народних. Так, про Кузьму. Вчора, думаю, не один «народний» задумався: а от якщо помру я – за мною сумуватимуть ТАК? Вийде народ зі свічками на площі міст? Плакатимуть щиро і не ховаючись? Співатимуть пісні, так і не змігши згадати усіх і визначити найулюбленішу (бо найулюбленіші – всі!)?

Певно не один з нас тільки вчора зрозумів, як багато Кузьма значив для кожного з нас. Далеко не кожен вмів бути таким щирим і справжнім. Таким своїм і хорошим. Таким позитивним і світлим.

У спілкування з ним люди відразу переходили на «ти». Він кайфував на концертах, спілкуючись з публікою, роздавав смішні автографи, обіймався і «корчив рожі», фотографуючись з незнайомими людьми... Не тому, що так треба а тому, що ЙОМУ ЦЕ БУЛО В КАЙФ.

...Уявив: от якби якось Кузьмі запропонували отримати звання Народного артиста України. Кожен, хто його знав, зараз почне реготати, правда? Уявляєте, добре поставлений академічний голос оголошує на концерті: «Виступає Народний артист України Андрій Кузьменко! Звучить композиція «Мур-мур-мур, ми любим гламур!». І виходить такий розпатланий Кузьма в потертих джинсах, кедах і футболці з принтом британського прапора...

Кумедно... А Кузьма – таки Народний. Справжній, а не «присвоєний». А від «присвоєного» він відмовився б, я впевнений.

Давайте не забудемо його, добре? Він цього вартий. Він наш. Український. Народний.

P.S.

«Привіт, Вовчик, як справи?» - весело гукав він щоразу у слухавку. А якщо писав листи, то обовʾязково зі своїми фірмовими приколами. А якось я випадкового зустрів його у Європі: обнялися, ніби найрідніші брати. Це не тому, що я такий найліпший його друг. Просто це він такий – свій, простий, класний.

Я не забуду тебе, Андрію.

.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо за ним сумують навіть в Севастополі, то життя він прожив недаремно
Відповісти
Це був файний чувак. Шкода, але його буде всім не хватати.
Відповісти
молодим.вчіться не боятись бути неординарними.КУЗЬМА ТИ ЖИВ ЯСКРАВО.
Відповісти
Життя як прекрасний спалах - це про Кузьму
Відповісти
Хай простять там наверху, але таки щось не так, не правильно в тому, що справді ідуть кращі, ідуть рано, нсподівано, раптово, і, що дуже страшно, закономірно. Хай простять там, але хіба мало клонованих, ботоксних, безликих посередностей, гордо іменуючих себе артистами,схожих одне на одне як клони, щезни один з яких, то ніхто й не помітить, а забрали його, справді талановитого, неординарного. Стоячи на Театральному майдані, де з відчиненої машини линули пісні Кузьми, вперше подумалось "а голос який теплий" і так боляче стало, що...
Відповісти
Глибина змісту його пісень вражає
Відповісти
таке відчуття, що автор просто піариться
Відповісти
"Про мене люди різне говорять"-
співає Кузьма
Відповісти
Ви в Бога вірите? Як не соромно говорити про піар на народному горі.
Відповісти
https://m.youtube.com/watch?v=SEUHqWGwcec

Він пустив Андрія
Відповісти
Не можу це все дивитися і читати без сліз!!!!просто щось всередині зжимає....як таке могло статися....Думаю,що душа Андрія зараз літає над Украіною і просто в шоці від того ким він був для нас усіх!!!!!!!
Відповісти
ТОЙ,ЩО ОБ'ЄДНАВ КРАЇНУ...
Відповісти
Вічна пам'ять
Відповісти