Додати запис

Всі 50 відтінків не сірого фільму

Вже більше місяця фанати книги Е.Л. Джеймс «50 відтінків сірого» неймовірно щасливі від того, що їхні улюблені герої оживуть на екранах.

Акторів обирали не один раз. На роль Крістіана Грея претендувало більш, ніж 50 голівудських красунчиків. Серед них Мет Бомер, Ченінг Татум, Ян Сомерхолдер, Генрі Кавілл та інші. Затвердженим на роль молодого мультимільярдера був Чарлі Ханнем, проте він в останню мить відмовився.

Роль Анастейші Стіл пророкували Алексіс Бладел. Саме з нею та Метом Бомером фанати змонтували не один десяток роликів. Але затвердженими Крістіаном та Анною стали Джеймі Дорнан та Дакота Джонсон. Зізнаюсь, що вперше про них дізналась після перегляду трейлера.

Фанати розділились на два табори. Перший став боготворити нового Крістіана, інший – навпаки, уявляв собі Грея зовсім іншим. Особисто мені пощастило, я читала вже після трейлера і зовнішній образ головного актора в мене вже сформувався. Щодо Анастейши, то я чула мало схвальних відгуків у бік Дакоти, не подобається вона ні фанаткам, ні фанатам. В її захист скажу, що в книзі дівчина описувалась, як «сіра миша», яка нічим особливим то й не відрізнялась.

Про культову трилогію вже чула давно, в основному від подруг. Після перегляду трейлера вирішила все таки перечитати книги, щоб було з чим порівнювати стрічку.

Ну от нарешті фільм вийшов на великі екрани. Допрем’єрний показ «порно для матусь» у Луцьку відбувся 11 лютого.

Перше слово, яке виникло у моїй голові після перегляду було «мало». Я то розраховувала на таке закінчення, але глядач, який не читав трилогії буде розчарований фіналом. Після перших п’яти хвилин перегляду я здивувалась де ж та рожева фланелева піжама з кроликами на Кетрін?

Акторами я задоволена. Не очікувала, що Анастейша так добре зіграє. В книжці вона мені менше подобалась. Крістіан аж занадто «ванільний», хотілося б бачити його більш брутальним. Але безумовно, Джеймі красунчик. Хосе абсолютно точно співпав з моїм уявним образом. А от мама Грея в моїй голові була блондинкою. Сподобалось, що на роль мами Анастейши взяли акторку Дженіфер Ілі, яка грала у «Гордість та упередження». Це якось так символічно, враховуючи любов Анни до британської літератури. «Мій» книжковий Рей чомусь був з вусами.

Не сподобалось те, що фільм знятий аж занадто романтично. Ну прям любовна любов. Сто поцілунків за десять хвилин.

Але події розвиваються динамічно, не так, як в книзі. Це, впринципі, логічно. В іншому випадку тривалість стрічки продовжили б до п’яти годин.

Мене порадували сексуальні сцени, дуже гарно та технічно зняті. Навіть кадри із Червоної кімнати болю не здавались болючими. Виглядало все ефектно та естетично. Я боялась, що буде набагато жорсткіше та брутальніше. Звичайно, герої вже аж занадто досконалі. Ні тобі складочки, ні жириночки. В одному секундному фрагменті проскочив шматок волосся на паху Грея. На цьому вся життєвість закінчилась.

Дуже гарні пейзажі. Особливо нічного Сіетлу з висоти пташиного польоту. Аж дух захоплює від масштабів.

Ще мене здивувала велика кількість гумору. Ну прямо комедія, а не історія про БДСМ. Хоча це, скоріше за все, приємна несподіванка, Анастейша в книзі мала гірше почуття гумору.

Після перегляду стрічки люди виходили із залу зі словами: «Ой, все те, що прочитала, те й показали». Так і хотілось сказати, а чого ви очікували? Чоловіки біля гардеробу переговорювались: «Нє, ну й імперію собі чувак забабахав у 27 років».

Загалом фільмом задоволена, очікувала гіршого. Мінус в тому, що історія не завершена і потрібно чекати невідомо скільки років на другу частину. Гадаю, що після касових зборів автори наважаться на повторну спробу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
герої занадто досконалі?! це HOLYWOOD бейбі!! де ви там недосконалість бачили??? я нажаль книги не читала і фільму ще не подивилась,але я небачила ще жодного фільму знятого у голівуді де сценарій поооовністю повторював книгу. це закони жанру. тому що те що в книзі може бути цікава рожева піжама і про неї написано 2 сторінки то у фільмі вона прошмигне у 2х секндному кадрі і ніхто не зверне на неї уваги. мабуть варто було зазначити що то ваша суб'єктивна думка чи не так?!
Відповісти
"Великий Гетсбі" - фільм знятий точно по книжці))) спочатку дивилася фільм, а потім прочитала книжку і чекала дізнатися щось нове, але не було про що дізнаватися - кожна сцена фільму відзеркалює кожну сторінку книжки. ну і звісно ж, неймовірна гра ДіКапріо - його Гетсбі навіть кращий за героя книжки)))
Відповісти
Як на мене, то очевидно, що це моя суб*єктивна думка))))Тому й опубліковано не в розділі Новин, а в розділі Колонка АВТОРА)Що й повинне передбачати точку зору автора))
Відповісти
А kalipso ні в якому розділі друкувати не можна. В пяти рядках - 25 помилок. Жах! Ні коми, ні прописної літери. Людина не ходила в школу. Самоучка. А Катя Устимчук - розумниця. Гарний виклад своєї точки зору. Вітаю Катю!
Відповісти
Есенія освіта у мене є. не можна бути такою злою. у інтернет спільнотах не використовуються прописні букви якщо ви не вкурсі. і доречі на сейті є премодерація, тобто кожен коментар перевіряється і якщо редакторам щось не подобається вони це або не ставлять,або виправляють.
Відповісти
Це хто такі правила придумав? В інтернеті можна бути безграмотними? І, до речі, "доречі" пишеться окремо. Премодерація - це для клінічних коментарів, а не для тих де є помилки.
Відповісти
Далі буде))
Відповісти
А про що? Про те, як і чому інтелект з пошуку суті духовного світу де в кого переходить до милування фізіологічними процесами? Той, кому не вдалось піднятись вверх, завжди опускається вниз, і при цьому завжди знаходить для цього чимало пояснень.
Відповісти
Амінь!
Відповісти
Я не побачив освіти в каліпсо. Ніякої! Навіть найгіршого кулінарного технікуму. Побачив страшне неуцтво. Вперше почув, що в "інтернетспільнотах" не використовуються прописні літери. Я, справді, не "вкурсі". І словосполучення типу інтернет спільноти" чую вперше.
Відповісти
Гарно написано, просто, доступно, зрозуміло, без "закидонів". Найбільше вражає щирість авторки.
Відповісти
Чесно кажучи, читала спочатку книгу, а потім дивилася фільм, так от мені власне і не вистачило тієї пристрасті і вогню між героями, які вирували в книзі. Грей в книзі більш холодний, брутальний і впевнений в собі, а у фільмі- якийсь мягкотілий:), хоча зовні і привабливий. Анастейша трохи більше в поведінці подібна до головної героїні роману. Вцілому, фільм більше подібний до комедії ніж до еротичного бестселеру.
Відповісти
До Ольги. У головного актора цього фільму - дружина ходила вагітно, коли були зйомки..ти б відпустила свого трахаись привселюдно з молодою дівчиною?
Відповісти
цей фільм і книга пусті, як чорний квадрат єдине на що навіює це те куди котиться світ якщо обговорення хвороби затягується як філософія життя. ЖАХ
Відповісти
Ольга....жінка знала,але ж відпустила,значить не була проти,до того ж це його робота і він отримує за це шалені гроші....А щодо книги і фільму,то мені дуже сподобалося...тільки мінус у тому ,що продовження довго чекати!
Відповісти