Додати запис

Свободівець хотів монополізувати частку «сміттєвої» галузі обласного центру?

Голосування за незначне, здавалося б, питання обернулося гучними суперечками у сесійній залі Луцької міської ради. Як виявилося, на те є свої причини.

Під час другого пленарного засідання 71-ї сесії Луцькради 26 лютого депутати розглядали проект рішення про створення ТзОВ «Луцьк ЕКО» на умовах паритету: КП «Луцькспецкомунтранс» у рівних частках буде засновниками з інвестором – підприємством «Екосорт».

Потреба у створенні такого підприємства гостро постала, коли місце на полігоні твердих відходів у селі Брище почало закінчуватися. Наразі там споруджують сміттєсортувальну лінію, яка дозволить новоствореному підприємству заробляти.

«Луцьк ЕКО» зможе відсортовувати корисну вторинну сировину та продавати її. Така стратегія не тільки вирішила б екологічну проблему, але й підтримала б луцьке комунальне підприємство (як відомо, значній частині комунальних підприємств в умовах конкуренції з приватниками працювати важко). «Луцькспецкомунтранс» займатиметься збором та вивозом сміття, яке й сортуватиметься на новозведеній лінії.

Утім, під час сесії виявилося, що не всі депутати підтримують створення ТзОВ «Луцьк ЕКО». На міського голову посипався шквал критики від опонентів. Представники депутатської групи «Новий Луцьк», обранці громади Андрій Осіпов, Роман Бондарук та депутати фракції «Свобода» висловлювалися проти паритетних умов створення підприємства. Причини обранці громади знаходили щораз інші: хтось сумнівався у досвіді директора «Екосорту» Михайла Турика, інші розповідали «чорнуху» на нього, а Андрія Осіпова турбувало питання контролю за діяльністю підприємства.

Треба зауважити, що альтернативи ніхто з депутатів не пропонував. Проте, як виявилося, вона існувала у вигляді приватного підприємства, «дивним чином» пов’язаного з одним із депутатів-свободівців. Ще у грудні 2014 року до Луцького міського голови Миколи Романюка звернулася керівник ТзОВ «Львіввторресурс».

Організація просила надати їй дозвіл на встановлення в Луцьку у 2014-2015 роках сміттєвих контейнерів та майданчика для переробки відходів. Зазначимо, що львівське підприємство просило укласти довгострокову угоду про співпрацю з департаментом житлово-комунального господарства.

Окрім того, ТзОВ «Львіввторресурс» хотіло мати виключне право займатися роздільним збором вторинних полімерів на термін не менш, як п’ять-шість років. Цікаво, що у Луцьку ТзОВ «Львіввторресурс» співпрацює з двома приватними підприємствами: «Вторма» та «СББ». А один із засновників підприємства «СББ» - дружина депутата-свободівця Луцької міської ради Сергія Сівака.

Власне, цю інформацію й озвучив під час сесії депутат Євген Ткачук. Відповідно, якби міський голова таки пристав на пропозицію львівської фірми, то підприємство дружини Сівака мало б виключне право на збір та вивіз відходів із вторинних полімерів, а відповідно могло б встановлювати власні тарифи і фактично монополізувало б цю частку «сміттєвої» галузі обласного центру.

Окрім того, що у такому розкладі вимальовується корупційна складова, так ще й комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс», яке належить громаді міста, втратило би прибуток. Зрештою більшістю голосів (27 із 36 присутніх) депутати таки підтримали комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс», створивши ТзОВ «Луцьк ЕКО».

Втім, список обранців громади, які не голосували (майже вся група «Новий Луцьк» та фракція «Свобода»), та тих, котрі були проти (Андрій Осіпов та Роман Бондарук) наводить на роздуми щодо мотивів такого вибору.

До того ж, не далі як учора згадані депутати ламали списи щодо договору оренди землі під Центральним ринком із Волинською обласною спілкою споживчих товарів. Не бажаючи продовжувати угоду, вони мотивували це тим,що, мовляв, варто створити комунальне підприємство і таким чином підтримувати комунальне господарство міста, а отже, й лучан.

Отож, виходить, що комунальні підприємства міста обранці громади підтримують вибірково. Зрештою, як і «вигідні» для себе рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 40
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бондарук і Осіпов - потенційні вороги громади. Погляньте, що вони зробили для міста за свою депутатську каденцію? Крім зла - нічого. Приємно, що з глибокої летаргії просинається Сосновський, відійшовши від шакалів. Він - хороший хлопець, тільки потрапив під прес цих стервятників.
Відповісти
Ось і все гниле нутро Сівака ,не має мабуть білше щось добавити!
Відповісти
Бляха а куди прокуратура дивиться пряма корупція.
Відповісти
Зрозуміло, що це друга серія інтернетсеріалу - "Захистимо мера". На це має право кожний, хто вміє писати. Проте чому питання зведено до персоналій, а не ґрунтується на екологічній, економічній та юридичній незалежних експертних оцінках? В обхід таких оцінок будь-яка картина виглядає так, наче одні є «воїнами світла» - це ті, що заплатили за публікацію , а інші є «ворогами народу». Ну не беріть ви приклад з деяких ветеранів журналістики.

Відповісти
А я гадав, що Сівак чистий, як венеціанське дзеркало. Навіщо він чіпав ту проблему, питається? Патова ситуація: пішов за шерстю, а повернувся стриженим. А ще кажуть козаки: не хвались, сідаючи на коня, а хвались, коли злізеш з нього. Маленька тендітна дівчинка Оля Булковська роздовбала такого маститого нейроХЕРурга. Свобода терпить фіаско. То торгівця могилами злапали, то Сівака шарпають за захоплення Балки. Це вже як піде пизді на пропасть... Так гласить народна говірка і з пісні слова не викидають. Не везе цим могильним проктологам як не кажіть, а не везе.
Відповісти
ришает питания своей Дружини через комиссию ради там сам керуе це коррупция.
Відповісти
Рекомендація Булковській написана фальшивими пишномовними словами: персоналії, експертиза, воїни світла... Від такої філології пахне гнилим. Депутат захопив землю водоохоронної зони річки, загородив її живоплотом і колючим дротом, як мордовську колонію для політвязнів. Щось не зрозуміло? яка тут економіка, експертна чи юридична оцінка? Хто за що кому платив? І винна Булковська? Можливо, їй з’явитися в Балку і попроситися до Сівака з зізнаннями в своїй провині? Теж собі - третя серія інтернетсеріалу "Захистимо депутата". Свого під носом не видно, а чуже під лісом - як долоні.
Відповісти
Хамством розум не заміниш.
Відповісти
Шановні питання не в створенні підприємства а системі воно потрібне бо залучаються іприватні кошти але 50на 50 не даэ можливості мати контроль за його роботою і є можливісьть його привласнення а воно стратегічне для міста буде так як котельнею на 40 кварталі і знову в засновниках сини перших осіб напевно є так що не все так просто. Як пише дописувач
Відповісти
Тут погоджуюсь. Може хтось знае, я жодного не знаю працюючого 50/50 пiдприемства....
Відповісти
як не можуть переплюнути, то стараються обплювати
Відповісти
У вас нема аргументiв? Але ж ви не все ще розказали про саму авторку...
Відповісти
Ткачук замовив!!!
Відповісти
Олю! Як можна "монополізувати частку"??? Абсурд.
Відповісти
Задля досвідчених економістів-екологів: переробка сміття включає, окрім переробки полімерів, переробку макулатури, скла, металу, люмінісцентних ламп, нафтопродуктів та ін. Переробка деяких з вказаних відходів, які є часткою сміттєпереробної галузі, на Волині вже монополізована та чекає на роботу баранів, які втупилися на ворота науки філології.
Відповісти
Ви побіліли від злості, від безсилля, від нездатності оцінити, що насправді відбувається, від бажання отримати бажане?
Відповісти
Ну що ви, я побілів від чистоти помислів при спілкуванні з філологами.
Відповісти
Ніякоі переробки не буде а тільки сортування іздача на переробку тим самим зменшується навантаження на полігон це вигідний бізнес
Відповісти
Бачите! Спілкування з філологами іде вам на користь – ви пізнали чистоту помислів. Спробуйте не повернутись до свого попереднього стану.
Відповісти
Ну це в залежності від наявності тут "філологичного" сміття, треба ж дівчину захистити від нахабства
Відповісти
Характер ваших висловлювань та дещо інше наводить на думку що ви і є тією дівчиною.
Відповісти
Ну що тут поробиш...нехай буде по-вашому, тільки б закінчити...у Губермана є:"Есть женщины, познавшие с печалью, что проще уступить, чем отказаться..."
Відповісти
ну що ж, зранку ще були одні коментр. ґоднак після обіду вони зникли.
постає питання перед редакцією волиньпосту, сайт спаганився....й грає під одну дудку!
Відповісти
"спаганилися" коментатори, які починають перегинати у висловлюваннях на адресу героїв публікації, автора чи один одного. з таким успіхом, коментарі скоро взагалі будуть закриті.
Відповісти
"Швабода" на майбутніх виборах пролетить повз мандати. Що ж тоді будуть робити Вітів, Боруцький, Сівак та інші шаромижники?
Відповісти
Монополія з грецької - один продаю. Тобто, тут про монополію говорити не доводиться. Монополісти - газпром, нафтогаз, різного роду енерго і т.п. В долі 50:50 бізнесу не буває. хтось повинен мати, принаймні, 51 акцію і бути оператором. Якщо ж в даному виді бізнесу більше акціонерів, то роль оператора належить тому, хто володіє найвищим відсотком акцій. Не варто вилазити в газету, не знаючи таких елементарних речей. Стаття, якщо її так можна назвати, для тих, хто торгує на ринку гарбузовим насінням.
Відповісти
Дуже слушне зауваження економіста, ще мабуть і юриста, якого дійсно можна взяти продавцем гарбузового насіння на ринку. Або в Антимонопольний комітет після люстрації. Він наведе порядок!
Відповісти
судячи, по тому, як відтиражували всі змі цю "громадянську" позицыю, зрозуміло чию "громадянську" позицію відстоює автор)))
Відповісти
Свобода рулить! Така дешева ціна псевдопринциповості Сівака!
Відповісти
Дивно що люди взагалі ще платять і домовляються з цими лузерами-сволотівцями. Цим шахраям вже нічого абсолютно не світить на виборах. Відійдуть у минуле.
Відповісти
Пішли оригінальні, або адекватні авторці статті коментарі. Це або продукт ваших замовників, або кінець вашого початку. Співчуваю.
Відповісти
Ви така молода. Не торуйте шлях Чечелюка
Відповісти
Засновником (учасником) ПП "СББ" є СІВАК СЕРГІЙ ВІТАЛІЙОВИЧ, а не його дружина.

Перевіряй факти.

Не вір на слово Ткачуку.
Відповісти
10000+(В СЕТИ ВСЕ ЕСТЬ)...
Відповісти
"Ви така молода. Не торуйте шлях Чечелюка". 1 лютого 2013 року На веб-конференції з колишнім головою обласної ради Володимиром Войтовичем прозвучало запитання на предмет того, як пан ставиться до волинської журналістики. Аби троль, який тут випорожнився під псевдом "ще раз Олі", не засумнівався в тому, яка відповідь прозвучала з вуст колишнього чиновника, мушу привести цитату: «Про волинську журналістику я завжди висловлююся позитивно, але розумію, що інколи у наших журналістів заради ще більшої популярності є спокуса повідомити про певні сенсації т.п. Якби було трішки менше суб'єктивізму, а більше предметної розмови з тих чи інших питань та інтересу, або бажання проаналізувати ті чи інші тенденції в нашому житті і написати не в угоду політичним силам, а правду. Я найбільше поважаю журналістів, для яких правда й істина є головними, а не сенсація. Люблю тих журналістів, які мають художній хист і пишуть про красу людини, природи, правду про нашу історію і спонукають нас бути благородними».
Відчуваєте, який високий штиль! Дух захоплює! Як відверто, яке чистосердечне зізнання меркантильності! А й, справді, навіщо суспільству писаки, які стоять на сторожі того, аби влада не виродилась в самовладдя? Такою відповіддю вже колишній чиновник продер очі "людям з погосту" - моїм колегам по перу, прекрасним штилем описавши мізерабельність їх існування (йдеться про тих, хто не пише про красиву природу).
Щодо «крилатої» фрази троля «Ви така молода. Не торуйте шлях Чечелюка», то, як бачиться, влада і ті, хто навколо неї вертиться, і сьогодні хочуть чути від волинських журналістів розповіді про те, як співають солов’ї з горобцями, як шумить очерет, як їжаки займаються коханням. Гадаю, що журналістка Ольга Булковська не скотиться до рівня солов’їв і очерету, до описання краси войтовичів, пам'ять яких заростає кропивою і чортополохом, і не наблизить рівень свободи слова України до рівня Гондурасу і Мозамбіку.

Відповісти
Дешева писанина від людини, яка в економіці і підприємництві розбирається приблизно так, як середньостатистичний українець в атомній фізиці. 50/50 - абсолютно некероване підприємтсво. Без згоди іншої сторони навіть розподіл прибутків не проведеш. Ганьба!!!
Відповісти
писати про економіку і бізнес - треба багато знати, щоб не вийшло Contra spem СПЕРМА!
Відповісти
Дякуємо за промову. Але пан журналіст мав би знати, що промова повинна бути промовистою. Натомість бачимо набір фраз, кожна з яких заслуговує на увагу, але при їх об’єднанні в одній промові виходить «пшик». Є пафос, є спроба само героїзації, але не має розуміння того, що людину, яка просить, щоб її любили, ніхто не любить. З цього приводу згадується афоризм – «всякий сморід в протистоянні вентилятору, схильний вважати себе Донкіхотом».
Відповісти
шось ти оля не любиш свободу і весь час на неї гониш. коли вже про романюка чи палицю-милицю напишеш?
Відповісти
Лисий сказав що є така інформація. Перестановка доданків суми не міняє. Ти звинувачував сам мера в корубції.Сівака ,який є зам .голови комісї жкх і просовує свій бізнес під Львівське підприємство тут в чесного журналюги засліпило ,буває.
Відповісти