Додати запис

Angry bird серед депутатів Луцької міськради

Під час чергової сесії міської ради 25 лютого секретар Луцької міськради і голова Луцької «Батьківщини» Сергій Григоренко виглядав дуже стурбованим, нервовим та агресивно налаштованим. Такий стан у «спікера» луцького парламенту і за його словами ж «власника другої посади в місті після посади міського голови» виник під час розгляду проекту рішення про тимчасовий мораторій на надання земельних ділянок у приватну власність під індивідуальне житлове будівництво з метою першочергового забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які виконують або виконували завдання в рамках антитерористичної операції на сході України, внесеному фракцією ВО «Свобода».

Виступ депутата Сергія Григоренка має усі шанси увійти в історію Луцької міськради як виступ політика у новому стилі – angry bird.

Сергій Григоренко присвятив чимало дорогоцінного депутатського часу для того, щоб бурхливо та емоційно висловити свої заперечення стосовно такої ініціативи. У своєму тривалому спічі місцевий лідер «Батьківщини» гарячково доводив, чому не можна голосувати за таке рішення. Відверто кажучи, логіку в умовиводах секретаря міської ради знайти було дуже важко.

Сергій Григоренко жорстко дорікав екс-керівнику Державного агенства земельних ресурсів Сергію Рудику за його ініціативу надавати безкоштовно земельні ділянки учасникам АТО. Судячи з дуже запальної реакції очільника Луцької «Батьківщини», складалося враження, що така пропозиція його вивела зі стану рівноваги і не давала спокою уже тривалий час. Давно вже депутати Луцької міськради не були свідками настільки бурхливого виступу з елементами незрозумілої політичної образи та специфічним багаторазовим вживанням дієслова «кукурікати» для очорнення своїх опонентів. Власне, слово «кукурікати» стало фішкою спічу Сергія Григоренка. Так, сам того не усвідомлюючи, секретар Луцької міськради став засновником виступу в стилі angry bird.

Сергій Григоренко не вдавався в деталі, чому ж у нього за місяць не знайшовся час, щоб внести свої пропозиції та вдосконалити проект рішення. Його мета була очевидною: завалити ініціативу про тимчасовий мораторій на надання земельних ділянок у приватну власність під індивідуальне житлове будівництво з метою першочергового забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які виконують або виконували завдання в рамках антитерористичної операції на сході України будь-якою ціною.

А для того, щоб ця ціль не виглядала надто прозорою, Сергій Григоренко зареєстрував власний проект рішення, яке насправді фактично дублює рекомендаційне звернення Волинської облради щодо першочергового виділення земельних ділянок для учасників АТО. Як бачимо, у Сергія Григоренка та його колеги по депутатському корпусу вистачило совісті для того, щоб «приватизувати» свободівське звернення, яке ухвалила Волинська обласна рада, трансформувати його у проект рішення і подати за власний.

«Коли фракція ВО «Свобода» вносила проект рішення вперше, окремі депутати, і в тому числі Сергій Григоренко, запекло звинувачували нас у сирості і недосконалості такої ініціативи, що воно не пройшло обговорення в депутатських комісіях. Після цього цей проект пройшов всі необхідні процедури та був обговорений в комісіях. У депутатів, які обливали наш проект рішення брудом, якщо б вони дійсно планували допомогти учасникам АТО і їх сім'ям в отриманні земельних ділянок, була чудова нагода тривалістю один місяць внести власні пропозиції. Але депутати з ВО «Батьківщина» та депутатської квазігрупи «Рідне місто» нічого не зробили для цього. Натомість знову назвали його «сирим», приховуючи за такою риторикою власне небажання вирішувати проблему по суті. Очевидно, що їм дуже не сподобалася ідея першочергово забезпечення ділянками саме учасників АТО. Зате Сергій Григоренко і Євген Ткачук для власного піару внесли альтернативний проект, який є цілком формальним і декларативним, згідно з яким ніхто з означеної категорії не зможе отримати ділянку першочергово. Цікаво, що ті ж депутати, які проливали крокодилячі сльози щодо відсутності вільної землі у місті, на кожній сесії міськради голосують десятки проектів рішень про надання земель іншим, в тому числі, і собі», – прокоментував поведінку критиканів голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік.

Не будемо заглиблюватися в детальний аналіз діяльності Сергія Григоренка як представника партії «Батьківщина» і депутата Луцької міськради. Але зазначимо, що у 2015 році він вже встиг засвітитися дуже неоднозначними ініціативами. Саме angry bird Луцької міськради був автором неоднозначного рішення про обмеження доступу на засідання Луцької міськради для громадян. Також Сергій Григоренко є ініціатором закупівлі планшетів для членів виконкому і депутатів міської ради за кошти міського бюджету. І це в час, коли грошей катастрофічно не вистачає.

Незалежно від того, як складеться політична кар’єра нинішнього керманича Луцької «Батьківщини», дата 25 лютого 2015 року увійде в історію Луцької міськради як започаткування стилю angry bird серед місцевого політикуму.

Angry bird (з англійської) – сердита пташка


Петро Герасименко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 37
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бютоголовий дупутат Гриб отримав аж три безкоштовні ділянки.
Відповісти
ну і що? він має право. він науковець. і буде гриби розводити на ділянках. крім того, цей депутат - один з епатажних депутатів Батьківщини на фоні сірості інших.
Відповісти
він примітивний злодюжка.
Відповісти
не погоджусь з Вами. Депутат Гриб ніколи не був примітивним. також він один з найщиріших прихильників Юлії Тимошенко на відміну від багатьох бютівців Луцька та Волині.
Відповісти
Прихильник кремлівської сексотки та патологічної брехухи Тімашєнки. Вся бютоголова секта повинна з автоматом в руках змивати свої гріхи перед країною на фронті.
Відповісти
Дідо, повертайся з Німеччини та прояви свої ментовські навички в АТО. Переживатель ти наш нетрадиційний.
Відповісти
Мені здається що на Батьківщину нічого поганого ніхто сказати не може з правди, а лише вигадки, і Тимошенко мудра жінка і ще прийде до влади, і наведе лад, поставить на місце таких нелюдів, і тих, хто не хоче воювати. А вона особисто багато зробила, і їй повага за це!
Відповісти
Газовий пакт Тимошенко-Путін є тому свідчення.
Відповісти
Один єдиний доказ...всі мають право на помилку, до того ж зараз Батьківщина найбільше працює...НАЙБІЛЬШЕ!
Відповісти
Газовий пакт є прологом війни. Тепер нехай Тимошенко поверне ті десятки мільярдів долярів,які Україна переплатила за цю маленьку помилку.
Відповісти
Газовий контракт Тимошенко не підписувала. Це перше. Якби вона була б у чомусь винна, то про це заявив би Європейський суд чи наш Верховний суд. І той, і той визнав контракт законним. За газовий контракт звинувачують Тимошенко тільки регіонали Януковича та їх посіпаки. Заявити, що газовий контракт став прологом до війни - це треба або бути хворим на голову, або регіоналом, що в принципі одне і те ж.
Відповісти
Є якісь докази??? Чи як завжди слухаємо чиїсь брудні плітки? може вже годі?
Відповісти
Епатаж - нехороше слово, а Григоренко - справді епатажний. А на фоні інших він просто має язика базарної баби і з усього хоче мати власну вигоду. Не везе Романюку у з кадрами. Там є розумні люди, які не виставляють себе, як проститутка.
Відповісти
а мені чомусь здалося що Романюк досить не погано ставиться до Григоренка, і на усіх заходах, вони завжди нормально спілкуються, помітно, що в Романюка претензій до Григоренка не має
Відповісти
ну і що ж? ну так, такий стиль в секретаря міської ради. ну емоційний він справді. ну особливий. цим він виділяється на фоні інших. вважаю це нормальним. краще бути anrgy bird , ніж скучним депутатом від відомого у місті благодійного фонду...
Відповісти
А висновок? Ну знано, що Григоренко є ...ну тіпа продовжувач свого попередника Пустовита. Але є питання - а чому він може таке робити?
Відповісти
Григоренко нормальний хлопець, а це Свободівське лайно досі ліс дерибанить
Вічно п'яний Боруцький і Вітів буде когось тут вчить
Відповісти
Drunk Donkeys vs Angry Bird! Сутичка року! Далi буде, треба запасатися попкорном....
Відповісти
Хай краще Свобода роз'яснить заяву свого лідера Веги, який заявив, що їх більше ветерани УПА не цікавлять, що ветерани УПА та члени їх сімей можуть і без земельки обійтися. Правильно на сесії підмітив Роман Романюк, що Свобода продовжила справу КПСС по винищенню ветеранів УПА та інших учасників визвольних змагань.
Відповісти
хай краще Роман Романюк, який очолює блок Петра Порошенка пояснить позицію свого президента стосовно ситуації в країні, курсу гривні та політики НБУ, а також відсутності реформ в державі.
Відповісти
Роман Романюк несе політичну відповідальність за Гонтареву, Ярему і відстутність реформ в державі.
Відповісти
А що свободівець Сівак ще не всі землі на Балці захапав?
Відповісти
"Не будемо заглиблюватися в детальний аналіз діяльності Сергія Григоренка як представника партії «Батьківщина» і депутата Луцької міськради." А варто було б заглибитися, адже саме пан Григоренко чи не найбільше працює у міській раді, і особисто я - читачка інтернет ресурсів, хочу зауважити, що про нього є багато хороших статей, і помітно, що він працює, і його пропозиції актуальні та потрібні...не розумію змісту цієї статті.
Відповісти
Григоренко дійсно багато працює. Над дерибаном луцької землі.
Відповісти
який дерибан? він ту землю ж не під себе гребе! а Свобода таки загналася вже геть, якщо собі таке дозволяти почали. це вже якась НеСвобода!
Відповісти
а щодо планшетів для депутатів, то на мою думку, все правильно і логічно. ми живемо у 21 ст. тому і рухатися маємо вперед, а не топтатися на місці з папірцями, якими можна потім лише підтертися. одноразовий вклад у технічний прогрес набагато зменшить витрати в майбутньому!
Відповісти
уявляю, як керівник луцької батьківщини буде гратися на планшеті в anry bird) взагалі порівняння хороше. у Сергія є всі шанси, щоб ця кличка стала його політичним відомим імям. Григоренко мав би подякувати автору за його хороший піар.
Відповісти
Цю кличку і всі інші вже Ося перехопив.
Відповісти
у Батьківщини (поки що, так як він може залишити цю силу) є також свій сірий кардинал, ВС. він набагато крутіший в порівнянні з anry birdom
Відповісти
Ні, у ВС вже новий проект, яким він зайнявся - група Новий Луцьк. Він тепер там по сірому кардиналить
Відповісти
ой..григоренко ще те чудо..чудак) планшети, купити щоб економити на бумазі, втой час колив к раїні війна) геніально)) а землю давати воїнам АТО, та ні то що..не чув (
Відповісти
Лучани! Григоренка обрали ви, разом з оболонкою ВО "Батьківщиною", завдяки якій вн став Григоренком-депутатом
Відповісти
Насторожує використання англійської в патетиці свободівців. А як же державна мова? Навіщо додатково вводити американізми для позначення того, що має гарний синонім українською (крикливий півень)?
Відповісти
Свобода пішла в переорієнтацію.
Відповісти
А чому ви як сволотівський прихвостень забули озвучити що голова фракцї свободи ,два рази виймав картку коли голосували депутати на запит першочергово надавати земельні ділянки сім'ям у яких блиські загинули в АТО
Відповісти
Да Петя прочитай в Волинській Правді статью про Сівака там все описано
Відповісти