Додати запис

Ганебна провокація «реформаторів» лісу не похитнула волі лісівників Волині.

Здавалось, що лісова галузь області нарешті хоч кілька днів перепочине від так званих громадських активістів - Петра Шишка і Олега Бойка, та, як бачиться, ні. Зранку, 6 березня, «бригантина» революції (свого роду волинська «Аврора») зупинилась перед спорудою Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства. Сюди підтягувались сили для проведення ніким не санкціонованого, цинічного за своїм задумом, глибоко шкурного збіговиська з панібратським лозунгом «Збережемо ліс разом». Були тут і лісівники: приїхали захистити себе від новоявлених «реформаторів» лісу, адже не зважаючи на усі біди і соціальні катаклізми, в усі роки лісова галузь області працювала і продовжує працювати стабільно, нарощуючи обсяги переробки деревини і збільшуючи площі лісових масивів Волині.

На сходинці перед парадним входом в будівлю ВОУЛМГ в руках з папкою отруйно-зеленого кольору з’являється натхненник зібрання Петро Шишко. Хоч і бородатий, але зовсім не презентабельний на вигляд, як річковий піскар. Дістає засмальцьовані папери з виглядом, як ніби в його руках царська грамота, називає п’ятирічної давності цифри по заготівлі деревини, про її переробку, про ніби то якісь збитки галузі. Звинувачує в корупції керівництво лісового відомства, вимагає звільнення першого заступника начальника управління і директорів держлісгоспів. Усе це його «ораторське мистецтво» чомусь нагадує трудну дитину, яка робить шкоду, аби на неї звернули увагу.

Як з мильної піни, з’являється перед учасниками так званої акції і бере в руки мікрофон Олег Бойко. Що заважає поганому танцюристу, знають всі. Шишку, крім цієї чоловічої вади, заважає те, що на Волині рубається багато лісу, що лісове відомство області не так, як йому хочеться, проводить лісові аукціони з продажу ділової деревини (до речі, обласне управління лісового господарства до проведення аукціонів жодного відношення не має), що підприємці, які займаються обробкою деревини, не завжди вчасно її отримують. Бажання цього лісового реформатора зводиться до одного: увесь ліс вирубати і віддати місцевому бізнесу. Вони, мовляв, знають, що з ним робити.

Темна репутація боржника і не чистого на руку підприємця не дозволяє йому довго затриматись перед натовпом - вітер перемін давно зірвав з його обличчя лукаву маску. Під свист лісівників і викрики «ганьба!» начальник лісового відомства Василь Мазурик нагадує «оратору» поїхати в Турійськ і розрахуватися за будівельні матеріали з обдуреними місцевими підприємцями, які були взяті в них Олегом Бойком у 2007 році «на слово» в час ліквідації в районі наслідків бурелому. Про репутацію цього «генерального директора корпорації» в обласному центрі я змовчу: про неї сказано і написано більше, ніж про Французьку революцію.

Керівники лісогосподарських підприємств області - народ міцний і розумний. Вони розкусили локшину, яку вішають людям на вуха організатори акції і навряд, чи дадуть вити з себе мотузки. Наступного разу вони обіцяють «вищипати «лісовому «реформатору» Шишку ріденьку борідку, аби він не змахував на бомжа з теплотраси».

Подейкують, що завершальним акордом чергової лісової дешевої і не вельми вдалої мелодрами став «жалібний» обід в одному з кафе міста (як по покійнику). Випитих келихів на ньому не рахували, хоч для тостів не було поводу: реванш не вдався і завершився ганебним провалом. А ще подейкують, що як ніби то (за кілька днів), ті, які повчають усіх, як працювати в лісі, повинні зібратися знову, висловити недовіру голові нелегітимної громадської ради Петру Шишку і вручити цей безплатний портфель комусь іншому. Тобто, думка тих, хто закликає «берегти ліс разом», розкололась, як на III з’їзді РСДРП (більшовики збирались на горищі в Лондоні, а меншовики – в одному з корівників на околиці Женеви). Нагадаю читачу, що в управлінні лісового господарства сформована нова громадська рада. Що і кому буде «радити» Петро Шишко, поки залишається загадкою.

Немає сумнівів, що свіжий вітер весни розвіє сморід над подібними збіговиськами, але тут не зайвим буде відмітити, що революція Гідності поставила за ціль збудувати сильну Україну на трьох китах: відповідальності, професійності і активному громадянському суспільстві. На кону стоїть добробут людей, їх соціальна захищеність, мир в державі. Ми вже маємо сумний досвід реформ, проведених без суспільного консенсусу шишками і бойками всупереч волі народу. І, очевидно, тому, що в період соціальних негараздів спрацьовує і негативний механізм людської селекції, внаслідок якої зверху виявляється висока концентрація аморальних, цинічних, хижих і нерозумних людей. Серйозно зрозуміти феномен «кольорових» революцій їм заважає чорно-біле мислення і жадоба до наживи, тому всякі зміни в суспільстві вони сприймають по-своєму. Сьогодні Волинь не потребує «харизматичних лідерів» з їх неминучим авторитаризмом, капризністю, «непередбачуваністю», гіпертрофованою думкою про себе, схильністю до «царського жесту». В дію повинні вводитись інші інструменти - пошук безконфліктних рішень, компроміс, професійність. Шишко і Бойко не є володарями таких інструментів.

Ну що тут скажеш про організаторів стихії під стінами управління лісового господарства області? Суцільне відображення законів Мерфі: якщо задля шкурних інтересів щось можна зробити навіть через анус, то воно буде зроблене саме так. Якщо ж не можна, усе буде робитись для того, коли зробити стане можливим. І вже навіть не дивує, що обласна влада залишається поза цими «законами Мерфі»: по закінченню самозваної акції в приймальні начальника обласного лісового відомства пролунав телефонний дзвінок. Представились з Волинської ОДА і запитували, «хто був присутній і що говорили?».

P.S. Того ж дня стало відомо, що легітимний керівник Волинського осередку «Правого сектору» Волині Сергій Дружинович дізнався про скандальну акцію випадково, про що дав коментар інформаційному виданню «Вголос»: «Окремі особи прагнуть використати волинські громадські і політичні організації для задоволення власних егоїстичних цілей. Про це свідчить сьогоднішня акція під стінами Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства. Для мене абсолютно незрозуміло, чому нас вписали в організатори акції і хто давав їм на це право. Аналогічний лист, до речі, прийшов і Волинській Самообороні. Там теж здивовані, що вони – організатори акції», – заявив газеті Сергій Дружинович.












Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 38
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так скільки ж є «секторів» на волині? Правий, лівий, нижній, верхній? На сайті Дмитра Яроша є наказ про призначення керуючим на Волині Дружиновича – людини достойної, толерантної і розумної. А решта? Хто вони? Самозванці Шишко, Бойко і ті рижі бандюки, які намагались затіяти бійку біля лісового управління? Немає кому вилити на їхні бридкі мордяки відро зеленки, щоб ходили мічені. Чому їм на чергових зборищах ніхто штани не зніме і не протягне голою сракою по бруківці? Чи ще час не настав?
Відповісти
Сморід завжди породжує сморід, але чи варто поширювати сморід, розповідаючи про сморід?
Відповісти
Ну й стиль написання... Ні би й читаєш -- а не хочеться. Шкода, тема ж хороша, актуальна...
Відповісти
Читай "Волинські оголошення".
Відповісти
Все правильно. Хто кого підтримує. Якщо лісівників, то хочеться читати і дякувати автору, а організаторам цього напівкримінального збіговиська текст стає поперек горлянки.
Відповісти
Хто що любить читати, то широка тема, бо смаки різні. А те, що ці реформатори лісу можуть погано закінчити своє реформаторство, немає великого сумніву. Шишка знаю менше, а на запястях Бойка наручники давно повинні зачинитися. На його місці треба заритися в нору і тихо сопіти в три дірки. І не шукати пригод на те місце, що називається ненормативною лексикою.
Відповісти
Чепелюк в своєму брєдовому репертуарі
Відповісти
Чепелюк заслужений артист, він пісні співає. Відрізняй прізвища, дебіл.
Відповісти
Скільки тобі заплатили продажна потвора
Відповісти
Ти у двох словах допустився трьох помилок. Навіщо ти взагалі прешся на сайт?
Відповісти
Продажні потвори не бритими і не митими ходять.Це новітній постреволюційний бренд актвістів. Шкода.Так після 1917 року чекісти та енкаведисти в шкірянках ходили. Про кінець в історії написано.
Відповісти
Люди були з районів чому автор не згадує?свобода не замовляла?
Відповісти
Чечелюк заробляє на відпустку в теплих краях
Відповісти
А тебе душить жаба, бо ти, примітивна нічема і нездара, не здатний ні на що.
Відповісти
Чечелюк згадує лише те, шо Вася сказав, бо Мазурик сам два слова в той день зв’язати не міг.
Відповісти
правий сектор Данильчука крутіший за Правий сектор Дружиновича. це і є справжній Правий сектор. Данильчука виключили тому, що він дбав про інтереси усіх, а не власні меркантильні оборудки. Данильчук став жертвою брудних ігор.
Відповісти
То влаштуйте конкурс на крутіший пс. А то як в тому анекдоті: - чи були ви члєном КПСС? - Спочатку був в рядах КП, а нині перебуваю в рядах СС.
Відповісти
Чечелюк на відміну від вас, шавки ганебні, не прикривається чужим ім'ям.Щоб з ним змагатись, вивчіть для початку Буквар. Це журналіст, який своїми дослідженнями викрив не одного пройдисвіта. Нехай Бойко, для прикладу, поспорить, що він не шарлатан.
Собаки гавкають, а караван іде!
Відповісти
Так пафосно може висловлюватись тільки Чечелюк, особливо коли йдеться про нього самого. Коли пишеш для всіх, то не сподівайся, що всі будуть підписувати свої коментарі, що всім це сподобається. Бойова молість не рятує від гріхопадінь в старості, особливо, коли був і лишаєшся радянським журналістом.
Відповісти
Якщо судити по коментарях, стаття достойна. Зачепило багатьох, як хтось сказав, пройдисвітів. В радянських журналістів є чого повчитись. Тоді навіть районні газети не опускались, щоб половина інформації була рекламою. І держава була державою, хай не правильною, але сильною. Читайте уважно заголовок - там усе сказано. Лісівники здатні себе захистити.
Відповісти
А хто ж замовив у маріонеток типу Шишка і Бойка гадити людей, які в лісі працюють. Цих замовників люди давно прокляли. Та й виконавців не прийме ні чорт, ні бог. Існувати їм при повному місяці, різом із тобою.
Відповісти
"Ганебна провокація «реформаторів» лісу не похитнула волі лісівників Волині" – добродій журналіст явно не дружить з логікою. Висловлювання з серії – «незаконні банд формування», ніби бандформування можуть бути законними. А якби провокація була не ганебною, а благородною? То що, вона б лісівників похитнула? А що існують благородні провокації? Написав би краще так – «Їх просили не красти, а вони не змогли відмовитись від такого звичного». А далі за текстом – «лісівники не змогли поділитись можливістю красти з іншими просто так. За все треба платити, як платили вони колись».
Відповісти
Примітивний базарний лепет баби, яка торгує квасолею типу "Потелефонувала вірна людина – знайомий знайомого. У нього знайомий знає одного чоловіка, який випивав з чоловіком, а той чоловік – коханець в однієї тітки. В цієї тітки є двоюрідний брат, а у нього - приятель, а у того приятеля приятель приятеля, а у того приятеля якась далека родичка працює на центральному ринку двірником…", - ну, і т.д.
Відповісти
Я наводжу лише один штрих з виступів на так званій акції. Однією з найбезглуздіших вимог Шишка є вимога зменшення лісосіки головного користування на 350 тисяч м.куб. деревини в рік (мовляв, багато рубається лісу), і глибоку її переробку. Науково обґрунтовану лісосіку проектує ВО «Укрдержліспроект» (Ірпінь, під Києвом). Кожні 10 років в усіх лісгоспах проводиться базове лісовпорядкування, яке намічає комплекс щорічних заходів і якими керується лісгосп в своїй подальшій роботі. Одним з таких заходів є намітка фонду рубок головного користування і рубок догляду. Крім цього, щороку в цей документ вносяться корективи, які за результатами роботи підприємства частково змінюють матеріали базового лісокористування. Розрахункові лісосіки по держлісгоспах затверджені розпорядженням Міністерства екології та природних ресурсів України №28 від 27.01. 1914 р. терміном на 10 років. Щодо «глибокої переробки», то державне завдання лісників не ставить на перший план рубку лісу і його переробку, а комплекс заходів, спрямованих на забезпечення ефективної організації та науково обґрунтованого ведення лісового господарства, охорони, захисту, раціонального використання, підвищення екологічного та ресурсного потенціалу лісів, культури ведення лісового господарства, отримання достовірної і всебічної інформації про лісовий фонд України. Це чорним по білому записано в ст.45 і в багатьох інших статтях Лісового кодексу України. Запитання є? Щось не ясно? Хто такий Шишко? Освіта, рід занять, інтереси і вподобання? Можливо, доктор лісотехнічних наук? Кому потрібна ця, нічим не підтверджена піздьож, яку він несе від самого себе і баламутить запалену уяву тих людей, яких тягає за собою і налаштовує проти інших людей, проти правди? Чим він може обґрунтувати свої вимоги? Він що, перед старшою групою дитячого садка виступає, чи перед спеціалістами лісової галузі? Хто щось може пояснити цій людині? Можливо, його міністром екології рекомендувати? Наступного разу він, як римський імператор Калігула, скаже лісівникам: "Я хочу Луну!". Хтось зможе виконати його чергову «вимогу»?

Відповісти
мммм...да) Шишко, Бойко...хм..певний за ципи тупаками хтось стоїть, тому що вони до такого додомутися б не змогли. Бойко, бізнисмен який ледь кінці із кінцями зводить. Шишко, теж бізнисмен...Чому він не розповів про те як він доносив ідею про переобладнання усіх транспортних засобів які перебувають на балансі лісництва, на газове устаткування !?) кожного активіста які в той день відстоювали нібито захист лісу. насправді вирішували кадрові питаня, ради сланого збагначення. Навіть люди привезені із Каміня_каширського. які виступили проти лісника Вавдіюка, а саме Активіст Андрій, кричати із рупурами готові за те щоб звільнити лісника, але свідчити у міліцію не ходить...а на засіданняф круглого столу зізнався, що прешочергове питання це кадрове, а саме його зщвільнення. а те що ліс крадуть, то другорядне.
Відповісти
ті організатори акції - кретини. Їм в організмі бракує йоду. Треба вживати морські водорості і капати в горілку йод.
Відповісти
надіюсь є мудрі та розумін люди як у Луцьку так й на Волині. Які зроблять відповідня висновки, та розберуться де мухи а де котлети. Адеж Павло Данильчук показав своє істине я. А саме відстоювання геть не інтереси громади, певної бізнес групи людей, а саме Бойка, Шишка.
Відповісти
Так я не пойняв: крадуть, чи ні?
Відповісти
Крадут, батенька, крадут. Одни уже, а иные тоже желают. А тут обрисовался адвокат, да не простой. Адвокат стороны крадущей, тайный адвокат. Работает под прикрытием журналиста. Это днем, а ночью он опять становится адвокатом. Говорят самого дьявола!!!
Відповісти
А чому вошивий пан "обрісовался" і прикривається мовою агресора? Чи не з московії, бува? Без ніка і без мови, а на язикє. А журналіст не прикривається і скрізь називає своє прізвище. Под какім прікрітієм работаєт місцевий "москалик", виступаючи в ролі прокладки і штопаного презерватива? Цікаво, однак...
Відповісти
Читаючи ваш коментар, відразу згадується вірш Павла Тичини, якого Ви б обов'язково надихнули на творчість:
А Вкраїни мова —
Мов те сонце дзвінкотюче,
Мов те золото блискуче,
Вся і давність, і обнова —
Українська мова.
Відповісти
Тисячи російськомовних росіян, українців захищають незалежність України на її східних рубежах, бо вважають Україну своєю батьківщиною, або землею, з якої піде хвиля, що знищить путіна. І тільки чмо одноклітинне відсутність розуму прикрикриє лайкою на російську мову.
Відповісти
якщо перечитати всі коментрі, в яких під своїм і не своїм іменем засвітився Чечелюк, аргументи в нього закінчились. Лишається гнути матом. Справді адвокат диявола, бо хто ще може молитись і материтись одночасно.
Відповісти
Що так, то так. Сидить на сайті і пише коменти... Сміхоттява продажна
Відповісти
Чмо будеш проклятий і гроші заплачені за статтю вилізуть знаєш кудою.
Відповісти
Напевно автору в його віці думати про бога рано гроші більш важливіші за все.
Відповісти
Напевно автору в його віці думати про бога рано гроші більш важливіші за все.
Відповісти
Пане автору розрахунок за прекрасну статтю за рахунок волинськго лісу???
Відповісти