Додати запис

"Супермен" Палиця

На продовження теми, піднятої Андрієм Лучиком

Нагадаю - пан Палиця був чи не єдиним з-поміж опозиційних фракцій, який віддав свій голос за скандальний закон Ківалова-Колесніченка "Про засади державної мовної політики".

Попри те, що у волинських мас-медіа до цього клявся, що не підтримає цей законопроект.

І ось на сайті Верховної Ради з'являється повідомлення:

03.07.2012 17:13
Народний депутат України Ігор Палиця не брав участі у голосуванні за проект Закону України "Про засади державної мовної політики" у зв'язку з його перебуванням за кордоном
(Прес-служба)


Народний депутат України Ігор Палиця не брав участі у голосуванні за проект Закону України «Про засади державної мовної політики» у зв´язку з його перебуванням за кордоном. На цьому наголошується у відповідній заяві депутата, переданій до Апарату Верховної Ради України.


По-перше, чому Ігор Палиця схаменувся лише після скандального голосування?

Адже, згідно з даними електронної реєстрації народних депутатів, його картка вперше спрацювала ще вранці, о 10:01. Зареєструвалася картка обранця і на доленосному вечірньому засіданні.



Припустимо, що Палиці і справді фізично у залі не було. То у кого ж його картка? Думаю, відповідь на це питання чудово знає сам Ігор Петрович.

Бо карткою Палиці за його відсутності голосують не вперше. Пригадую цьогорічне 23 березня. Тоді народний депутат у актовій залі Волинського національного університу розповідав про його райдужні перспективи у форматі так званого "Східноєвропейського".

І, о диво, саме у цей день і приблизно у цей час, якщо вірити даним системи "Рада" нардеп Ігор Палиця справно реєструється у парламенті та голосує за різні законопроекти.

Чому ж тоді не було заяви Палиці про те, що він у цей момент був у Луцьку, і, відповідно, не міг голосувати?

Таких прикладів, якщо постаратися, можна знайти ще. Наприклад, 27 квітня Ігор Палиця і відкривав дитячу школу боксу в Луцьку, і голосував у Києві...

Схоже на те, що Ігорю Палиці відверто начхати на конституційну норму щодо особистого голосування у парламенті. То чи потрібні Волині такі депутати?

По-друге, така річ, як "відкликання голосу" за заявою є дуже сумнівною з юридичної точки зору. Якщо говорити простіше - така заява Палиці про неголосування за мовний закон юридичних наслідків практично не несе.

Тобто і вовки чи то пак регіонали ситі, і вівці цілі...

По-третє, що ж це за "закордон" такий, що за 1 годину 4 хвилини можна дістатися звідти?

Нагадаю - голосування за "мовний" закон відбулося о 16 годині 9 хвилин. Повідомлення про заяву Палиці з'явилося на сайті парламенту о 17:13.

Зацитую знову уривок тексту:

Народний депутат України Ігор Палиця не брав участі у голосуванні за проект Закону України «Про засади державної мовної політики» у зв´язку з його перебуванням за кордоном. На цьому наголошується у відповідній заяві депутата, переданій до Апарату Верховної Ради України.

То ж звідси випливає, що Ігор Палиця, перебуваючи за кордоном, якось передає заяву у Київ, до Апарату ВРУ !!!

Як ми бачили з прикладів вище, здатність депутата Палиці одночасно перебувати у двох місцях є беззаперечним фактом. У парламенті завелись супермени? А може, ні?

Жодна поштова чи кур'єрська служба за 1 годину не зможе доставити документ до Києва з-за кордону.

Змоделюємо інші варіанти:

Ігор Петрович Палиця, дізнавшись за кордоном про врахування його голосу за мовний законопроект, гнівно обурився. Він сідає у машину і, як справжній патріот, щодуху мчиться до Києва, щоби подати заяву в парламент.

Найближчі до столиці пункти пропуску - через білоруський кордон. Комарин - 173 км, Олександрівка - 157 км. Щоб звідти дістатися за одну годину чотири хвилини до Верховної Ради України, потрібно їхати зі швидкістю до 200 кілометрів/годину. Це без врахування прикордонного і митного контролю в Білорусі та Україні, руху в населених пунктах (до 80 км/год), знаменитих київських "пробок", часу на написання заяви і її оприлюднення.

Чи, може, Ігор Палиця має у користуванні особистий літак? І тому так швидко його заява опинилася у парламенті? Але навіть такий варіант не гарантує вкладання у хронометраж 1 год. 4 хв. Окрім часу на написання і оприлюднення заяви, потрібно ще підготувати літак до вильоту, дістатися до аеропорту, двічі пройти митно-прикордонні формальності, приїхати з приймаючого аеропорту до Верховної Ради...

Тому чи не єдиним поясненням швидкої появи заяви Палиці у парламентських стінах є "суперменство".

Радійте, українці, що у Вас депутати-"супермени"!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 28
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Випередив мене. :) Продовження теми в мене було дуже схожим.
А з приводу заяви можна припустити, що передали її факсом чи відсканували й електронною поштою. Сьогодні це не проблема.
Відповісти
Я звісно, не юрист. Але, як на мене, то заява факсом чи електронною поштою тим більше не має юридичної сили.
Відповісти
ну типу потім якось підвезе оригінал...
Відповісти
На жаль, і не журналіст. Першокурсники журфаку знають, що підняти можна камінь, ще щось може у вашому віці піднятись, а тему порушують.
Відповісти
сильно умный? а череп не жмет?
Відповісти
Каюсь, що я не першокурсник журфаку.
Відповісти
Чомусь згадався образ супермена-вікінга Незнаускаса із п.єси Подерв.янського... :)
Відповісти
Ей ви Калалучики, а чого лише Палиця вас цікавить, адже з Катериною Тимофіївною та ж історія, чи вам за її обгадження додатково не заплатили? Вона рівно так само йде на вибори і точно так само біла відсутня та голосувала. Тут дуже гарно видно, що платять вам за окремі теми і об'єктивно мислити ви не здатні.
Відповісти
здається, то тобі платять "Таня"
як незгадка про Ващук применшує єзуїтсво Палиці?
"об'єктивна" ти наша, працюй на "Новий Луцьк" (нову Волинь, нову країну, долай руїну) та не вдавися своїми срібникми

Відповісти
Та начхати мені на Палицю, він такий "кльовий" депутат, що навіть на сесії ніколи не ходить. Просто якось надто однобока опозиція в наших луцьких нациків.
Відповісти
Ніколи нациком не був. А з приводу однобокості позиції, то Палиця сам нічого коментувати не хоче. Сказали: є коментар УНІАНу - користуйтесь.
Чергове підтвердження, що Ігор Петрович боїться спілкуватися з пресою.
Відповісти
Не був нациком, то стань журналістом, а тоді зараховуй свою рептильку до преси. Кожне чмо відразу хоче спілкуватися з нардепами.
Відповісти
А чого ви приміряли це тільки на себе? Свободівець Калахан - 100% нацик, ви на 80 - 85%. Я вас хлопці давно знаю і ваші ідеї за ідеї ) Кажу відверто: справа не в тому, що я люблю Палицю, а в тому, що не люблю конкретно Вас
Відповісти
Тане, відкрийте личко, будь ласка
Відповісти
Пресу боїться? Ха, ха, і ще раз ха! Та чхав він на вас! Він вас кожного може купити) (як вже з деякими зробив). А ті що не продаються, як ми знаємо вже 10 років не можуть знайти))))))) ви ніхто порівняно з силою грошей))))
Відповісти
Ой-ой-ой! Які падорви пратівні! Ой, як страшно! Ну, я пожалуй, пайду... (с)
Відповісти
Я лучанин. Тому події в Луцьку мене цікавлять в першу чергу. Все просто.
Відповісти
Палиця сам викликав вогонь на себе, обіцяючи за закон не голосувати
Відповісти
1. Об'єктивність у принципі неможлива.
2. "Платять за окремі теми". Підкажіть, будь ласка, куди підійти, щоб отримати гонорар.
3. Катерина Тимофіївна - одного поля ягода з Ігорем Петровичем. І їх дії аналогічні. Спершу заява такого змісту:

"Ми давно висловили цю позицію і не змінювали її. Фракцією Народної Партії прийнято рішення не віддавати жодного голосу на підтримку цього законопроекту. І ми від цього рішення не відступимо ніколи! Переконана, що державний статус української мови чітко зафіксований у Конституції і її переписувати немає жодної потреби: інші мови в Україні мають і так всі можливості для свого розвитку. Я дуже часто буваю в різних куточках держави і не з чужих слів знаю: мовної проблеми в Україні не існує, а більшість населення не ставить під сумнів державний статус української. Воно називає інші проблеми, але аж ніяк не мовну. Тому позиція чітка та однозначна: жоден тиск не примусить ні мене особисто, ні моїх колег зрадити українську мову! Не за зраду рідної мови, врешті-решт, героями вмирали під моїм рідним Берестечком козаки… Тому готова пожертвувати чим завгодно, але тільки не українською та її державним статусом у Незалежній Україні!"

http://vip.volyn.ua/news/gotova-pozhertvuvati-chim-zavgodno-ale-t-lki-ne-ukra-nskoyu-ta-derzhavnim-statusom-vashchuk?quicktabs_1=0

Потім - голосування за цей закон. І заява "типу не голосувала".

Складається враження, що для таких народних депутатів важлива не та картка, якою голосують замість них невідомо хто. А якась інша картка...

А принцип однаковий.
Відповісти
Спілкувався сьогодні із приймальнею Ігоря Палиці у Києві, де мене запевнили, що він перебуває за кордоном "принаймні з початку тижня".
Відповісти
От ви тут так все гарно розписуєте, але питання-навіщо? Здається дорослі люди, а розпинаєтесь як діти) ви всі ніхто проти Палиці, ви клопи проти нього) і він буде депутатом, і буде ще раз, і коли ви будете писати чергову статтю, він питиме дорогий коньяк в Швейцарії, і тихенько сміялися з вас)
Відповісти
Мені прикро за автора цього опусу, який усе перекладає з хворої голови на здорову. Журналіст не має права оперувати припущеннями, здогадками і емоціями. Конкретні факти і документи. Якби це було за кордоном, який вихваляє "Свобода", то в цього писаки швидко забрали б ксиву, і писав би він на папері "до вітру".
Відповісти
"Журналіст не має права оперувати припущеннями, здогадками і емоціями."

Дійсно, набагато ліпше журналістам виконувати "функцію магнітофона і фотоапарата" при відомому благодійному фонді.
Відповісти
Ти - не журналіст, а політикан.
Відповісти
Якщо існує насправді "жовта преса", то Ваша - найжовтіша та найбрудніша, та ще й посмерджує.......
Відповісти
Смішно, люди визнають лише одну силу - гроші! Свободівців теж хтось фінансує і замовляє акції. А на Палицю всі кинулися бо він має гроші - а вони в нашому суспільстві вирішують все! Про свою позицію Палиця заявив на всю країну! Якщо логічно подумати, з усіх політиків із Волині він поки найбільше грошей вклав у Луцьк (чи власних, чи з бюджету). Що для Вас зробила Ващук, Мартинюк й інша команда, а вони у ВР не одне скликання!!! Тому зрозуміло, що інших горе-політиків душить жаба, ну нема в них таких друзів як тезка Палиці Ігор К. з групи "Приват" і таких фінансів!!!
А прийняття мовного проекту - фарс для виборців, в такий спосіб наші депутати активізували кожен своїх виборців і можливо це стане приводом до дострокових виборів, а то вже надто рано розпочали агітувати та піритися кандидати. Значить такий сценарій всім на руку! От і все, а прості люди нікому не потрібні, і дійсно як писав хтось із коментаторів " і він буде депутатом, і буде ще раз, і коли ви будете писати чергову статтю, він питиме дорогий коньяк в Швейцарії, і тихенько сміялися з вас)"!
Відповісти
1) Хіба функція нардепа вкладати кошти в округ?
2) Звідки у Палиці гроші, якщо він, будучи нардепом, не має права займатися бізнесом?
Відповісти
Пропонується до уваги добірка народних поговірок:

1) Лізти на рожен(палицю) - писати негатив про луцького улюбленця, на що отримувати купу відповідей від його прислужників-ботів.
2) Махати палицею - запихати рекламу луцького улюбленця скрізь де можна.
3) Пхати палицю в колеса - викликати тошноту у лучан своїми бігбордами.
4) Палицею кинути - недалеко, на відстані кількох кроків. Ігор Палиця умудряється за годину приїхати з НЕДАЛЕКОГО кордону в Київ і відмінити свій голос проти української мови.
5) Кого не б'є слово, тому й палиця не допоможе - Палиця допомагає лише в журналах та газетах, лише на камеру.
6) Голодний собака палиці не боїться - людям нічого жерти та ніде жити - а Палиця їм вишиванки дарує!!!
7) Палиця хоч і німа, а декому додає ума - багато людей починають розуміти за яке бабло піариться фонд Палиці.
8) З собакою дружи, а палицю держи - пан Клімчук теж не проти попіаритися з Палицею за його ж гроші.
Відповісти