Додати запис

Forever Коломойський

Закони бувають спеціалізованими: в галузі хімії, фізики, математики, логіки, інших науках. Закони ж суспільного життя більш універсальні. Вони діють як система, що визначає розвиток суспільства і проходить свій шлях: зародження, юність, максимальну фазу дорослості, старість та розпад (смерть).

Олігархічна система в українському економічному та політичному житті зародилась в кінці 90-х років – на поч. 2000-х років. Ще рік тому вона буйно цвіла. І здавалось, що буде вічною. А тут трапилось те, чого ніхто не прогнозував. Іще не валиться, але вже тріснула.

Різні розмови... Що Ігор Коломойський таки багато зробив того і того. Або що він «зарвався», а тому мусив написати заяву (особливо управляється в цьому С.Лещенко). Одні вітають факт звільнення, інші засуджують, треті застерігають.

Як казав Козьма Прутков: «Зри в корень». Я вважаю, що бізнесова хватка в Коломойського дуже круто замішена з життєвою мудрістю єврея. Він перший публічно продемонстрував своєю відставкою, що час міцної спарки влади і бізнесу проходить.

Президент Кравчук управляв країною, як великою партійною організацією, де народ був безпартійною масою. Президент Кучма керував країною, як заводом, де начальники цехів – міністри, майстри – губернатори, а народ – роботяга.

Президент Ющенко, як колгоспний бухгалтер, слідкував, щоб кількість з’їденого силосу сходилась з надоями. Народ називав «маленькими українцями», себе вважав «великим». Діяльність Віктора Януковича, як завідуючого крупним гаражем, зводилась до схем: як зробити «лівий» рейс, злити бензин, замінити на нові шини чи запчастини. Всі, хто не в схемах - «лохи».

Чинний Президент Порошенко нині керує країною як бізнесовою структурою, в якій всі державні посади займають особисто віддані менеджери - куми, друзі, родичі. Решта населення сприймається як потенційний покупець їхніх послуг.

Коломойський як бізнесмен і державна людина (він це довів вчинками) зрозумів, що після низки українських революцій управляти державою в купі із бізнесом уже неможливо. Це чистої води корупція, мафія за визначенням Аль Капоне.

Головне, що він зрозумів – у нашій державі з 2013 року населення – це уже не біомаса, не роботяги чи «лохи». Це НАРОД, який здатний себе захистити і змести з трону будь-якого диктатора. Народ вимагає змін, йому потрібен український Лі Куан Ю чи Дж. Вашингтон, який покладе на олтар країни свої статки і свою кар’єру, своє життя.

Коломойський зрозумів це. І першим сів на берег річки. І буде спостерігати, як пропливатимуть нею рештки олігархічної системи. Крах останнього з олігархів розпочне фазу юності уже демократичної системи нашої держави.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба обов'язково показати статтю Коломойському. Він буде дуже задоволений, що він аж таке зрозумів і "сів на берег річки". То можливо коло нього сядуть Лазорко та Палиця, а пан Кривицький почне працювати із НАРОДОМ! Революція таки перемогла!
Відповісти
Гой, почитай значення слова "Хлоп", і відпиши на Мій коментар під статтею про Романа Іванюка і Спиртзаводу.
Відповісти
Шалом адонi Дмитре, Ви в усьому правi. Коль тов.
Відповісти
או פתח בקידוש וגמר בקדיש
Відповісти
Дуже цікаво буде дивитися, як на берег виходитимуть Порошенко, Ахметов, Тігіпко, Фірташ
Відповісти
Конфуцій нервово курить збоку..:-)
Відповісти
Кревицкий, хоть не позорся и невздумай лезть опять в политику! Ты наибольшее зло для города после второй мировой!
Відповісти
Я б порадив спочатку навчитися писати без помилок, а потім уже коментувати. А щодо Кривицького, то він був далеко не гіршим мером у порівнянні з його наступниками. Думаю зі мною багато лучан погодяться.
Відповісти
Порівняння, на загал, влучне, хоча й не нове. Але кінець досить оптимістичний щодо краху олігархічної системи. Порох робить усе для того, щоб не просто її зберегти, а й пристосувати до своїх потреб. Стосовно ж Коломойського, то основні бої ще попереду, і не обов'язково це будуть прямі і жорсткі схватки. Форми зміняться, стануть "гібридними".
Відповісти
Кревицкий не пиши сам себе хвалебные коменты,ты просто политический труп и клоун.
Відповісти
Труп, як Ви кажете, Кривицького навіть у 70 років має більше життєвої енергії, ніж ваше спите і розбещене комсомольске молоде покоління. Подивіться на призовників, які в 20 років вже інваліди, не через те, що такими вродилися, а через те, що так живуть. І так кепсько, як Ви, ставляться до себе і до людей. Від Вас смердить ще більше, як від трупа.
Відповісти
Після ознайомлення з статею, пригадуються наради які проводив А.Ф. І після нього Шиба!!!!, складається таке враження що ці хлопці (старікі розбійники) разом писали цю статю!!!!
Молоді дійсно не вистачає Вашого вміння простоти висловлювання глобальних думок!!!!!
Відповісти
Антоне Федоровичу, найголовніший меседж пісця цієї пісаніни, щоб Ви сиділи на пенсії і бавили внуків і ніяких амбіцій на місцеві вибори... А то лучанам буде цікаво знати 1) по управління жкг - СЕМЕНЮК, 2) деребан землі - через - Москвича, приватизація комунального майна і приміщень, музична школа, 300-600 за працевлаштування в міськраді і так далі....
Відповісти
Найбільший хапуга із доцею кривицький
Відповісти
Діду сидіть вдома бачте внучок!!!!!
Як рідного прошу!!!!
Відповісти
"Корупційна імперія Клюевих іде в китайські руки".
А чи належить народу України? Належить, тільки гіршій його частині.
Китайці будуть напевно кращі господарі? Так. Тоді ми нічого не вдіємо.
Що краще?
Можливо повертатися НАЗАД до комуністичних ідеаліалів пане Антоне Кривицький??
Відповісти
Для чого ви піарите цього старого злодія? За одні продані дитсадки його потрібно посадити років на 10.
Відповісти
Олігархічна система в українському економічному та політичному житті зародилась в кінці 90-х років – на поч. 2000-х років.
Її організував не Кривицький, скоріше, хитрий лис-Кравчук Л.М.! Намагався красти - це правда, як усі керівники КПРС.
Досвід Кривицького, для мене цінний. Що він підкаже робити оптимального нам в цих умовах??.
Відповісти
Досвід був би цінним, якби не був цинічним. Ха-ха
Відповісти
Усіх злодіїв навіть в Китаї не пересадили, хоча там є смертна кара за такі злочини і ми не пересадимо.
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=jVqR0SxBAFU
Відповісти