Додати запис

Just business… Або цінова політика волинського бізнесу

Як продати державі один і той же товар, але за різною ціною, знають не з чуток волинські підприємці.

Так, за результатами тендерних закупівель, КЗ "Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа-інтернат I-III ступенів – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міськради Волинської області" уклав договір з Приватним підприємством "Торговий дім "Тиверія" про поставку вершкового масла. Сума угоди склала 209 500 грн. Саме у стільки підприємство оцінило 2700 кг масла. Тобто 77,5 грн за один кілограм продукту.

Більш економним у закупці масла став ЛПЗ "Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни", що на вул. Стефаника у Луцьку. У того таки ПП «Торговий дім «Тиверія» госпітальєри придбали масло всього за 59,5 грн/кг. Так, згідно з вісником державних закупівель, сума угоди на закупівлю масла між госпіталем та підприємством склала 208 250 грн.(з ПДВ). Об’єм поставки – 3500 кг вершкового масла.

Математика нехитра: різниця вартості вершкового масла, реалізованого у дві установи, чимала – 18 грн лише на одному кілограмові продукту. Не складно порахувати, скільки заробляє фірма на реалізації кількох тисяч кілограм товару.

Додамо ще кілька цифр для підрахунків. Школярів Старовижівського району харчуватимуть вершковим маслом (код товару за державним класифікатором 10.51.3) за 65 грн/кг (замовник – відділ освіти Старовижівської РДА, переможець торгів – ПП Костючик Г.П.). Натомість загальноосвітні школи Горохівського району отримають той же продукт дещо дорожче – за 71 грн/кг (замовник торгів – відділ освіти Горохівської РДА, переможець – ФОП Ярема Мирослава).


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Думаю цей допис має зацікавити всіх причетних до контролю бюджетних коштів , включно з головою ОДА Гунчиком В.П
Відповісти
А де ж правоохоронні органи? Усе ж просто, як вода з під крана: є ціна виробника, є ціна закупівлі. І що тоді говорити про складніші оборудки на сотні млн.грн., які гребуть з бюджету Єремеєв, Івахів, Мартиняк? Просто розпач, який спонукає пересічну людину взяти автомат і однією чергою розстріляти волинського прокурора, головного міліціонера разом з тими хапугами, які заключають подібні угоди.
Відповісти
Начальника цього ліцею хотів зняти ще Клімчук, але якось пронесло. Цей полішук з Камінь-Каширська, крім усього, закупляє для ліцею овочі в своєї сестри у селі Ворончин Рожищенського району (65 км від Луцька). Транспортні витрати, щоб привезти 100 кг буряка і картоплі, ліцей бере на себе. Замість того, щоб цей буряк, картоплю чи моркву купити в Прилуцьку чи в Ліпінах. Отака математика в цього "патріота" з брудними пятками і непостриженими нігтями.
Відповісти
Це не той ліцей і не полішук. Цим займався і займається інша не менш одіозна фігура, людина з травмованою душею Дудич Анатолій Миколайович разом з провідним бухгалтером, яка, напевно, уникла кримінального покарання.
Відповісти
так один клієнт купив 2700 кг а інший 3500 - можливо там закладена скидка і т.д..)
Відповісти