Додати запис

«Путь на Голгофу»

Леся Українка стверджувала, що «путь на Голгофу велична тоді, коли тямить людина, нащо й куди вона йде, не прагнучи інших тріумфів…» «Путь на Голгофу» – саме так можна назвати шлях Надії Савченко, яка чітко усвідомлює «нащо і куди вона йде», шлях до її подвигу, подвигу патріотизму, подвигу справжньої самопожертви заради України, подвигу тріумфу сили українського духу над кремлівською облудою «рускава міра». Одна людина, молода жінка, без зброї, знаходячись у полоні, завдає режиму Путіна політичних втрат більше ніж вся українська влада разом взята. Цей факт промовляє не про слабкість української влади, зовсім ні, цей факт констатує велич духу незламної Надії.

Багато людей задумуються над одним і тим самим питанням: «Чому саме Надію Савченко Путін обрав як жертву?» Адже у полон потрапляли сотні українських вояків, які і не приховували, що безжально нищили ворогів України. Та й бойовики і російські окупанти це чудово самі розуміли. Але не серед вояків-чоловіків Путін обрав жертву для показового лінчування, а обрано було саме молоду вродливу жінку, що вже ставило кремлівського диктатора у програшну позицію.

Відповідь на це питання знаходиться в You Tube, де є відео від 19 червня 2014 року під назвою «Допрос Надежды Савченко» (https://www.youtube.com/watch?v=2SnTu9RW_Uw). Саме там весь світ побачив незламну українську дівчину, яка не знітилась, попавши у полон, а впевнено, переконливо, з відчуттям моральної переваги відповідала на допиті бойовику. Цей допит став «психологічним котлом» для російської пропаганди. Він взбісив Путіна, який, як типовий диктатор, вирішив покарати зухвалу українку. Та подальші дії російської влади і її карального меча СКР (Слідчого комітету Росії) показали всю їх безпорадність і недолугість у прагненні білими нитками зшити справу проти Надії Савченко. Дивна склалася ситуація: військовополонена громадянка держави, війна з якою, на думку іншої країни, не ведеться, цією ж іншою країною звинувачується в службі своїй рідній армії і у виконанні армійських посадових обов’язків та наказів.

Кримінальним провадженням проти Савченко займається слідча група з 21 слідчого під керівництвом генерал-майора юстиції Алєксандра Дріманова, які вже опитали більше 17 тисяч свідків. Цікаво, де вони їх відшукали? Якщо в Україні, то чи мали вони право вести слідчі дії на території іншої країни? Питання риторичне. Крім того, звідки взялася така величезна кількість людей, які у зоні бойових дій з радіусом в один кілометр могли щось бачити і яким чином вони всі опинилися на території Росії, в разі якщо російські слідчі закон не порушували і слідчих дій на території України не вели?

За офіційною версією слідства, Надія Савченко, яка воювала в батальйоні «Айдар», була затримана на території Воронезької області 23 червня при перевірці документів на посту ДПС. Її звинувачують в причетності до вбивства (ч.5 ст.33, ч.2 ст.105 УК РФ) журналіста каналу «Росія» Ігоря Корнелюка та відеоінженера Антона Волошина. На думку російських правоохоронців перед обстрілом 17 червня 2014 року вона визначила координати репортерів «Вєстєй» та передала силовикам. Після цього їх знищили мінометним вогнем. Перше, російські журналісти швидше за все незаконно перетнули кордон України в районі, що тимчасово контролюється бойовиками. Відсутність там офіційних українських прикордонних пунктів пропуску не є виправданням незаконного перетину кордону. Друге, свідомо порушуючи закони України, росіяни добровільно опинилися в лавах терористів в зоні проведення антитерористичної операції. Невже, можлива наявність у лавах чеченських військ іноземних журналістів, які опинились там, порушуючи закони Російської Федерації, під час російсько-чеченської війни, була хоч раз підставою для російської армії не застосовувати зброю? Для армії, в якій нещасного лейтенанта «герой Росії» полковник Буданов посадив у яму з хлоркою за те, що той відмовився обстрілювати з гаубиць мирне село! Третє, чи були на журналістах якісь знаки, що дозволяли б відрізнити їх від бойовиків? Тобто, чи міг коректувальник вогню, якщо такий там був, знати, що це журналісти, бачачи їх на значній відстані? Російська сторона про це мовчить.

Крім того, надавати координати для ведення вогню мінометами ще не означає, що мінометники чітко з першого пострілу попадуть по вказаній мішені. Міномет – це не снайперська гвинтівка. Міномет в силу своєї конструкції ніколи не був дуже точною зброєю. Занадто багато чинників впливає на точність стрільби, починаючи від щільності ґрунту, на якому він стоїть і закінчуючи точним дозуванням порохового заряду. Навести міномет на ціль за допомогою навідника і з першого пострілу влучити по групі людей в силу цього фактично неможливо. Необхідно кілька пострілів, так звана артилерійська "вилка". Тут теж є питання як щодо влучного попадання з першого пострілу, так і до нібито антизаконності дій коректувальника вогню.

Савченко звинувачують, що вона передала координати колони з мирними жителями. Дивне звинувачення. Уявіть, що під час ведення активних бойових дій на передовій починають формувати колонну мирних жителів. Ну це повна дурня. Мирним жителям в цей час пропонують ховатися хто куди може, а вже після завершення бою потихеньку, непомітно, невеликими групами відводять у безпечне місце в тилу. Але ніхто колон з мирних жителів не формує на передовій, в зоні бойових дій, навіть після завершення бою, якщо, звичайно, немає попередньої домовленості воюючих сторін. А такої домовленості не було.

24 липня СКР знайшов нібито докази вини Савченко у її телефоні. Це могли бути або інформація про вихідні дзвінки, або смс-ки. Дзвінок до когось ще не є доказом, бо по телефону не відновиш розмову, що відбулася. Тим більше дзвінок сестрі Вірі чи комусь з батальйону «Айдар» в умовах пошуку можливості евакуації поранених не є підставою вважати його фактом надання координат потенційної цілі, тобто цілевказуванням. А чому так довго вивчали її телефон після затримання? І чи може телефон, що побував у чужих руках бути доказом? За місяць там можна будь-які докази сфабрикувати.

«Втрата бойових товаришів, участь у жорстокому насильстві по відношенню до ворога, відрядження в гарячі точки і участь в каральному батальйоні «Айдар», все це дає підстави для з'ясування слідством питання про психічну осудність обвинуваченої», – вказав слідчий СКР. Він також звернув увагу на «невмотивовану жорстокість Савченко по відношенню до потерпілих». За першими трьома аргументами слідства можна ставити питання про психічну осудність більшої частини російської армії, яка має досвід перебування у гарячих точках, у т.ч. у Чечні. Чи перевіряли на психічну осудність хоч когось з російських військовослужбовців причетних до знищення в Ічкерії як чеченських повстанців, так і мирних жителів? Звичайно, ні. За логікою російських слідчих виходить, що і радянські солдати, які визволяли від гітлерівців рідну землю – звірі і негідники, адже вони вели обстріл своїх же міст і сіл, а за тим і європейських. При штурмі Берліна загинуло близько 200 тисяч мирних жителів. Так що радянські бійці в усьому цьому винні чи фашисти, які затіяли цю бійню? Якісь подвійні стандарти.

А заява про «невмотивовану жорстокість до потерпілих» взагалі не витримує жодної критики, бо по-перше, нема доказів причетності Савченко до загибелі журналістів, а по-друге, хай пояснять як можна пов’язати корегування вогню на великій відстані по озброєним бойовикам, що у цей час вели бойові дії проти української армії, з «невмотивованою жорстокістю». Навіть по фабулі звинувачення вона обвинувачується у «причетності», а не убивстві. «Я військовослужбовець України і виконувала свою роботу. Як іноземці можуть вирішувати, як я повинна захищати Батьківщину?» – заявила Савченко.

Щодо звинувачення Надії про незаконний перетин кордону. 10 липня 2014 року Прикордонна служба України зробила заяву, що Савченко не перетинала кордон. Це означає, що вона могла перетнути кордон лише в зоні, що контролюється сепаратистами, тобто в зоні ведення бойових дій. Виникає питання: а чим там на кордоні займаються російські прикордонники? Хтось може повірити, що російський кордон не на замку, що в зоні бойових дій можна перетинати кордон зі зброєю, з вибухівкою, з чим завгодно, коли хочеш і як хочеш? Чи хтось повірить, що зі зброєю в руках, в українській військовій формі можна проїхати пів тисячі кілометрів з Ростовської області до Воронежа і ніхто тебе не зупинить? У Росії що немає поліції? Як могла самостійно перетнути кордон Надія Савченко, яка перебувала у полоні у бойовиків і це підтверджено різними джерелами, хоча б тими ж відео допитів?

Сама Савченко стверджує, що була затримана в ході зіткнення з бойовиками, які передали її Росії. Її адвокат Ніколай Полозов завив BFM.ru, що захист має у розпорядженні свідчення свідків, які «були очевидцями її полону». Захисник повідомив, що це можуть підтвердити військовослужбовці, що воювали разом з Савченко, яких також затримали ополченці, але згодом обміняли на полонених бойовиків. Захист розшукав їх в Україні. Крім того, адвокати мають намір отримати дані телефонних з'єднань Савченко, яка по телефону нібито корегувала вогонь. «За біллінгом можна визначити переміщення людини. Навіть за неповною інформацією, яка у нас є зараз, журналісти в той день (17 червня 2014 року) приїхали в район, де потім потрапили під обстріл, не раніше 10.34 за київським часом, а в 10.44 телефон Савченко вже перебував у центрі Луганська. Насправді часовий розрив набагато більше – в полон Савченко потрапила на початку одинадцятого, а знімальна група приїхала на саме перехрестя вже після 11.00", – проінформував адвокат. Одним словом, Надія була вже у полоні бойовиків, коли російські журналісти під’їхали до рокового для себе перехрестя.

Отже ми бачимо, що справа проти Надії Савченко не витримує навіть поверхового аналізу. Немає в діях Надії складу злочину і не могло бути. У її діях, вчинках та словах є лише незламна воля, сила духу, патріотизм, любов до України, відданість Українському народові. Конфуцій казав: «Дуже важко шукати чорну кішку у темній кімнаті, особливо, коли її там немає». Путіноїди далекі від осягання філософської мудрості Піднебесної і зосереджені лише на реалізації вказівок свого божка земного, а саме вперто шукають злочини там, де їх немає. Шукають і тим самим скоюють злочини, намагаючись зламати, принизити і, навіть, убити Надію Савченко. Та ми не сумніваємося: у протистоянні з Путіним Надія переможе!



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 54
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
товариш замполіт! Жерсть. Невже Люля нарадила?
Відповісти
Лицемірне об'єднання БЮТ та "Свободи" з "опозиційним урядом".
Тимошенко це робить не в перший раз. У 2009 році вже мало не створили коаліцію з Януковичем.
Про це у ВР чітко заявив Антон Геращенко 8.04.15р.
А тут "Путь на Голгофу", як путь на кар'єрну драбину, через пісеньки в стилі "а-ля Тимошенко". Пойте птички пойте.
Тільки тепер хто вам повірить, завербованим агентам Пуйла?
Відповісти
Тому є геніально-справедлиі слова Ліни Костенко: «Шакали знову ошукали, тепер вони вже не шакали, тепер вони: то «за», то «проти», то шахраї, то патріоти».
Відповісти
Тягнибок агент Пуйла, ну-ну.
Відповісти
Дуже цікаво написано. Дякую! А на тролів з партії регіонів не звертайте увагу!
Відповісти
лучанине, тут не тільки риги сидять і обсирають. тут другі. справжній "срач" ще попереду. Хай Пустовіт не розстроюєця. Але помиїв буде немало. Бо їм заплатили і нада відпрацювати. Але я тута буду. Якщо вийде- діо на мою сторону перейде:)
Відповісти
Тімашєнку обміняти на Савченко. Варовка Григян загнала країну у газову кабалу,розчистила дорогу до влади Януковічу.Все бютоголова секта повинна бути на фронті,відмивати кровю гріхи своєї бахині. Пустовіт,якщо він є кадровим воєнним повинен захищати країну використовуючи свій досвід.
Відповісти
дідо, а чому ти і всі твої друзі-комуністи не на фронті?
Відповісти
комуняки є друзями бютоголових. в 2008 аферистка Тімашєнка злигалася у кааліцію з комуняками та ригами.
Відповісти
У 2008 році коаліцію з ригами створив Ющенко.
Відповісти
Дідо ти по суті скажи об статтє. Шо ти стрєлки переводиш? Запамнятав прізвище Тимошенко дівоче й тащишся?:)))))))))
Ти то чо не воюєш? Сам же теж не старий, тіко ніком прикриваєшся:) ше хлоп огого! Прийди но ввечері до памнятника, перевіру, шо ти можеш як мужчина...Якщо нормальний, то будемо разом тролити тих, хто тобі не нравицця. А якщо слабак- будеш моїм лічним писарем.
Відповісти
Прочитав коменти. Задумався... Хтось хоч один нормальний скаже, що в статті не так, або неправильно? Нікого. Бо там все так. Єдине, що написав її пан Пустовіт, а не ваші партійні ідоли. Треба мати силу і порядність визнавати, що крім особистого вашого відношення до політичної сили є ще ІСТИНА. Так от, в статті вона є. А в коментах поки що ні. Жаль. Хто хоче обговорити, а не обгадити- будь ласка. Тільки нормальна людина буде обговорювати блог, а не особу того, хто писав.
Відповісти
головне гальмівні шланги перевіряти.
Відповісти
правду глаголиш!
Для тих коментаторів, як у дівки зі школи: "Книжки в сумці, а х. на думці..."
Відповісти
І бажано, щоб двері в машині відкривав хтось, кого не шкоді
Відповісти
А ще я скажу, шановні тіпа обговорювачі, тут ніхто не поставив ні одного + і -, бо не зареєстровані, або "шифруються". То є просто тупо замовна робота, як і стояння з лозунгами партійними на мітингу, який вам нафіг не потрібен:) Тому хочеться по суті, не переходячи на особистості. Що не так в статті- казати, а просто звізданути якусь хєрню про іншу політичну силу.
Відповісти
он як біомаса роздухарилась!
Відповісти
"Кримінальним виробництвом проти Савченко...". Кримінальним провадженням. Далі не читав.
Відповісти
пустовіт належить до таких людей,який називають пасивно-небезпечні.Через таких людей до влади приходять диктатори.Пустовіт повинен відповісти за автобус для фірамонії,який купленний за 700 тисяч у період кризи і який тепер стоїть гниє на стоянці.
Відповісти
цей автобус не просто так стоїть. він жде моменту, щоб перевозити прихильників Тимошенко які ведуть боротьбу проти народного фронту.
Відповісти
Уточнення: куплений за 700 тис. при ціні 1 млн.300тис.
Відповісти
Ми колись з тобою стикались тут вже, Дідо. Ти тоді говорив за автобус. Я нічого не маю проти- є цивілізовані методи, слідчі комісії.Але зараз ми говоримо про статтю. Стаття правильна. А біде для сільських шкіл- не злочин? Хто в них (сорри) підмиватись буде в селі, в школі) Давай перерахуємо всі злочини влади. Колеса прем'єра, відкати на поставці проодуктів в школи, заправки наших депутатів, ціни на молоко. Дідо, ти нормально думаючий, тому я з тобою не проти поспілкуватись. Але "пасивно-небезпечні і довірливо-щирі", тут є тонка грань.
Відповісти
пан Пустовіт, пойміть, Батьківщина вже не буде ніколи при владі. ваші дрібні нападки на Яценюка і його політсилу, які недавно вийшли у місцевій пресі, показують всю слабкість Тимошенко. Ваша лідерка і пальцем об палець не вдарила, щоб попустити олігархів. навпаки вона домовилась з Коломойським, щоб її піарили на 1+1. але і це не помогло виграти вибори. памятаєте, 7 червня 2009 року і Юліне - пропало всьо. Так от пане Пустовіт, краще б ви попросили пробачення в Народного фронту, який дійсно щось робить, а не розказували байки про юліне щастя.
Відповісти
Ось де собака зарита! Пустовіт виявляється в якійсь районній газеті дрібно напав на Яценюка, бо бач йому не подобається, що пацани мільйонами крадуть. Ото вже вразнос пішов пан Григорій! Підтримую, що потрібно негайно вибачитися перед всім Народним фронтом. Фронтовикам треба жити, а тут можуть потік бабла перекрити через інтерв'ю у "Старовижва таймс".
Відповісти
Щодо Коломойського. Саме Народний фронт корупційно голосував аби Коломойський в "Укрнафті" не платив мільярдні дивіденди. Не можна так примітивно продаватися.
Відповісти
погоджуюсь, треба продаватися непримітивно. не ціную примітивних людей. інша справа - Ігор Гузь. Він зумів непримітивно віддати свій рідний Ковельський округ олігарху і пішов на інший.
Відповісти
Так, якщо куля в лоб то куля в лоб.
Відповісти
Нф особєнно я і такі як я відчули всю заботу Яценюка і НФ про нас!! Ура! А він наш прімєр не хоче вибачитись за тарифи ціни і то шо нема індексації. Нєхєр всьо на війну валити.
Ти рейтинги глянь обичні. Не замовні. Де твій премєр? Лоба вазеліном маже, шоб куля посковзнулась? Чи репетирує очередний шпектакль для Європи.Та Юля десятої частини бабок на вибори не всунула як твій нф.
Відповісти
В Пустоцвітів це сімейне - молоти язиком про моральність і праведність, а самим тихенько брати хабарі багатотисячні, вносити застави по 600 тис.грн., щоб звільнитися від в'язнмці. Що це, Тарасе Пустовіт? Звичайне шахрайство і це очевидно.
Відповісти
Так довго про його брата не згадували, що прямо-таки дивно. Якась незрозуміла толерантність.
Відповісти
то в Черновецького були бабулі і дідулі, в Юлі нема. я за статтю говорю а не за брата автора. Батьківщина мені подобаєця. так не отказуюсь. А ти пи%%уне тілько вмієш прізвища путатати і згадувати хєр знає шо. В мене двойрідня внучка курва. то шо я за неї в тюрму сідати буду.За простітуцію? Мені вже того не треба. Немолода. Ти до мене говорив, то якого ти Тараса згадуєш? В тебе маразм покрепче мого буде.
Відповісти
Це його "путь на голгофу"!
Відповісти
нинішні голослівні звинувачення в адресу Яценюка і його команди організувала майстриня інтриг і брехні Тимошенко. чому? та тому, що її мучить задрість, що Яценюк на чолі уряду. Тоді як Юля спить і бачить себе в кріслі премєра. Заради своїх нездорових амбіцій Юля готова на що завгодно. ВОна навіть їздила до сепаратистів у квітні минулого року в Донецьк. пане Пустовіт, я все таки радив би подякувати Народному фронту за те, що він має мужність керувати державою в непростий час. ваші статті в районках чи в обласних газетах не повернуть вам владу. повірте. не тратьте грошей на оббріхування Народного фронту.
Відповісти
Ігоре Олександровичу, зав'язуй з наркотою.
Відповісти
Григорій Пустовіт, ваша дрібна політична сила, яка чудом пройшла в парламент, заледве подолавши барєр, тепер хоче розвалити коаліцію! про це казав голова Волинського Народного фронту Ігор Гузь. тому ви маєте вибачитися за свої деструктивні дії.
Відповісти
Все зрозуміло - троллі вирішили пересварити БЮТ і НФ. Топорно працюєте, товариші троліки!
Відповісти
Жаль, конструктивізму нема. Нормальної дискусії не виходить. Перходять на особистості і змагаються в красномовстві. І справді рівень- на 3з плюсом:) По самій статті лише один комент реальний, де помітив "читач" неточність в кримінальному провадженні. А ті, що тут кричать, -половина не читала статтю до кінця взагалі, половина гордиться свом красномовством і почуттям гумору:) Яке на їхню думку в них є.
Відповісти
Ти нф1 знайшов нову ікону- Гузя? Цитіруєш тут як класика. якого ж хєра твоя ікона в Луцьку не йшла чи в Смідині, де про%рала б. А скільки витрат і подарків було в 19. Ужас. Хай Батьківщина менша, а твій ХРОНт зараз вообше рейтинг має, як в мого старого після 75 років. пів шостої.Голова, блін, сказав:)))))
Відповісти
Дякую Народному фронту за те що у такий складний для них час украли лише 7,6 млрд. гривень, а могли б і більше.
Відповісти
дякую Батьківщині за те, що регулярно обсирає партнера по коаліції. і хочу сказати таке: Народний фронт не публікував проти Батьківщини жодного критичного матеріалу. Тому що є повага до партнера по коаліції. Усвідомлення одної команди. Однак, Григрій Пустовіт, цинічно порушив цей принцип. 4 квітня у газеті Волинь за його підписом вийшло інтервю «ХОТІЛИ БАЧИТИ НОВІ ОБЛИЧЧЯ, А ОТРИМАЛИ – НЕПРОФЕСІОНАЛІЗМ». У ньому головний бютівець наїжджає на Яценюка як премєра, славить свою богиню і повчає, що треба робити уряду. то по вашому це чесна політика - встромлювати ніж у спину союзнику по коаліції?
Відповісти
Ігоре, майже спокійний комент. Поважаю. А тепер по полочках.
Якщо партнери по коаліції неправі і не прислухуються
до порад соратників,- тупо закривати очі? Ні. Критика породжує раціональність і
"опускає" на грішну землю політиків, які вирішили, що все вміють і все знають. Досвіду у Юлі не менше, ніж в Яценюка. А про порядність хай би премєр мовчав.
Після артистичних криків "ЮЛЯ!", які так майстерно зображує Квартал 95 і весь народ, так зрадити Юлю, яка вивела їх в люди...
Його, пастора і ще багатьох інших. То хто почав непорядність?
Відповісти
можна багато що говорити. але виборці дали свою оцінку Юлі. і ця оцінка не демонструє високий рівень довіри до неї і до Батьківщини. якщо народ засвідчує своїм голосуванням, що розчарувався і не вірить Батьківщині, то яке право має ваша партія шантажувати уряд і вести закулісні ігри? народ вирішив - досвід Тимошенко не актуальний, не потрібний. Якби вирішив інакше і довірив їй робити реформи, то проголосував би. а так ні. так що не повчайте.
Відповісти
То Пустовіт ще й шантажує уряд? Який монстр!
Відповісти
Сьогодні рейтинг Народного фронту - 4%. Це справжня оцінка уряду. А рейтинг "Батьківщини" між іншим 12%.
Відповісти
Дожилися: Пустовіт - цинічний порушник конвенції!
Відповісти
Головний бютівець бере приклад з головного фронтовика. Якщо Гузю можна закликати шахтарів іти на Київ проти уряду, якщо Гузю можна обгаджувати міністрів уряду Яценюка і вимагати навіть їх відставки як у випадку з Демчишиним, то чому іншим не можна давати оцінку урядовому непрофесіоналізму. Якісь подвійні стандарти у Народного фронту.
Відповісти
Хочу нагадати Ігору Гузю, коли БЮТ був у коаліції з Нашою Україною, то депутат облради від НУ Ігор Гузь, що тільки не витворяв.
Відповісти
Ігоре, головне аби у Верховній Раді Ляшко нічого ззаду не встромив. Оце головний ризик коаліції. Будь уважним.
Відповісти
Дивлюсь я на морду та й думку гадаю,
Чому широчезна та наче в шахрая?
Чому нам Ти Боже вже кращих не дав?
Тоді б Україну заможну Ти мав.
Відповісти
Бо широколиций себе лиш кохає
Та той шоколад, що Рошен називає,
А краще Ти дай нам дівчину з косою
Ту мудру, розумну, з душею героя.
Відповісти
1."Ти дай нам дівчину з косою?"-це ти про смерть з косою?
2.Яка ж вона дівчина, що маючи чоловіка О.Тимошенка спала в одному номері з П.Лазаренком? Скоріше це б...
Відповісти
І дай нам Боже розуму сповна
Щоб українці чули українців
Щоб ворогам залишили потік лайна
І не вели себе як ті ординці.
Відповісти
Пане Григорію,заголовок Ви придумали,ну краще вже не може бути.Правильний,навіть геніальний.Це шлях вашої бахині разом із вашою сектою "Батьківщиною".
Відповісти
Пане Мордехаю, політ Вашої фантазії просто вражає, але бажання про "Карфаген, який має бути зруйнованим" нагадує маніакально нав'язливу ідею. Мова у заголовку запропонованому автором йде про інше та для цього як мінімум потрібно прочитати статтю.
Відповісти