Додати запис

Наливайченко проти Суркова – сценарій для Медведчука?

У середу вдень глава СБУ Валентин Наливайченко прийшов на засідання антикорупційного комітету Ради зі звітом щодо розслідування справ про вбивства на Майдані.

Головним героєм знову став помічник Путіна Владислав Сурков.

Наливайченко розповів, що Сурков 20-21 лютого 2014 року перебував у Києві в товаристві керівника СБУ Якименка, жив на якомусь неназваному ним об'єкті СБУ, користувався урядовим зв'язком і відвідував адміністрацію президента Януковича.

Але, говорячи про роль Суркова, Наливайченко цього разу був набагато стриманіший – порівняно з тим, що він сказав два місяці тому, коли він відводив Суркову роль координатора снайперів.

Сурков, снайпери, таємна база СБУ – все це звучить дуже конспіративно і романтично.

А тепер трохи прози.

За достовірною інформацією, Сурков справді був у Києві в останні дні Януковича. Тільки прилетів він ввечері 20 лютого, коли вже Майдан тонув у крові. На той момент загинуло понад сімдесят осіб.

За моїми даними, Сурков прибув рейсом N1818 з Шереметьєвого та пройшов прикордонний контроль у терміналі D о 19 годині 19 хвилин 20 лютого. За добу, ввечері 21 лютого Сурков повернувся до Москви.

Тобто версія Наливайченка виглядає красиво, але не відповідає хронології подій. Так, Україна тоді дійсно стала прохідним двором для російських спецслужб, Сурков справді був одним із відповідальних за Україну в Путіна. Він перебував в Україні 11-15 лютого 2014 року – в Криму та Києві, в ході чисельних візитів був удостоєний навіть зустрічі з Януковичем у Межигір'ї. Але керувати снайперами, пройшовши контроль у Борисполі о 19:19, а фізично прибувши до Києва після 20 години 20 лютого?! Це виглядає дуже сумнівно.

Якщо ж зануритися в конспірологічні теорії, то отримуємо таке: Сурков мав конкурента на українському напрямку на прізвище Медведчук. При чому Сурков був у контакті з групою Арбузова-Курченка, яка перебувала в кулуарному протистоянні з групою Медведчука-Глазьєва.

На сьогодні Медведчук є офіційно залученим СБУ до процесу обміну полоненими. Але головне сказав Наливайченко на комітеті – на сьогодні Медведчук є поза підозрою щодо подій на Майдані.

Не буду ні в чому звинувачувати Наливайченка, а тільки зверну увагу, що озвучена його вустами сумнівна хронологія подій явно вигідна одному та не вигідна іншому учаснику протистояння Медведчук-Сурков. Чи є за цим умисел Наливайченка – залишаю кожному на його розсуд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Випивайченко великий спец...
Відповісти
Брешет Наливай. Это Путин был в Киеве и руководил расстрелом Небесной сотни. А Наливай стрелки переводит с Путина на Суркова. Наливай - агент Путина!
Відповісти