Додати запис

Азаров аплодував би Яценюку

Нещодавно у ЗМІ з’явилася серія брудної низькопробної «джинси» проти ВО «Свобода», в якій усіляко возвеличується діяльність глави Кабміну Арсенія Яценюка та очорнюються всі, хто посмів критично висловитися про роботу нинішнього прем’єра-«реформатора».

Аналіз змісту статей дає підстави вважати, що замовником нікчемних маніпуляцій із громадською думкою є «Народний фронт» та середовище, наближене до нинішнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. А приводом для масової появи замовних публікацій, поза всяким сумнівом, став нещодавній корупційний скандал, який спалахнув після оприлюднення екс-головою Держфінінспекції Миколою Гордієнком фактів корупції в уряді Яценюка на суму 7,5 мільярда гривень. Гарячково і панічно намагаючись відвернути увагу суспільства від справедливих вимог розслідувати корупцію в уряді, верхівка «Народного фронту» назвала всіх, хто вимагає чесно і неупереджено розслідувати можливі корупційні зловживання в Камбіні, «агентами Кремля» і «маріонетками Путіна».

Перечитуючи «джинсу», яка вийшла в Україні, в тому числі і в кількох газетах Волинської області за підписами псевдонімів, у мене склалося враження, що ми й надалі живемо в час, коли при владі перебуває Кабмін Азарова, Янукович сидить у своєму Межигір’ї, а Партія регіонів є правлячою силою. Стиль і зміст замовних статей дуже нагадує специфіку роботи Партії регіонів. В роки перебування при владі Януковича і Азарова у ЗМІ широко застосовували «джинсу» проти політичних опонентів. Тоді «Свободу» так само, як і зараз, у період урядування Яценюка, звинувачували у всіх бідах і в тому, що вона захищає українську мову. Тепер «джинсу» – це потворне дітище Партії регіонів, вирішили воскресити. Але вже з ініціативи політичної сили, яка зараз має свого прем’єра.

Треба віддати належне піар-технологам Яценюка і «Народного фронту». Статті проти «Свободи» вийшли в кращих традиціях режиму Януковича. Утім, я здогадуюсь, звідки в Арсенія Петровича цей потяг до «джинси», і в з кого він брав приклад.

У 2007 році нинішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк тепло вітав тодішнього міністра фінансів в уряді Януковича Миколу Азарова з днем народження. У своїй вітальній промові Яценюк назвав Азарова справжнім державним чиновником.

«Я ніколи вам цього не говорив, але ще в далекі 90-ті роки, вже з тих часів у мене почав формуватися образ справжньої державної людини. Він у мене безпосередньо асоціюється виключно з одним прізвищем. Я не хочу нікого підняти або образити, але це прізвище Микола Азаров», – урочисто сказав теперішній лідер «Народного фронту» Яценюк.

Яценюк також додав, що хотів би, щоб його 60-річчя було таким же, як і в Азарова. Після цього він тепло обійняв і розцілував Азарова. На цьому дійстві були присутні Віктор Янукович, екс-міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова та екс-мер Києва Леонід Черновецький…

На відміну від брудних методів роботи замовників «джинси», «Свобода» завжди відверто декларує і заявляє про свою позицію. Свободівці не бояться відповідати за свої слова, висловлювати свою точку зору, критикувати роботу влади і пропонувати власне бачення побудови України. Тому під нашими публікаціями завжди стоять підписи наших партійців, а не безликі псевдоніми, за якими виразно проглядаються довгі кролячі вуха.

Якщо уряд Яценюка так успішно бореться з корупцією, тоді чому результати опитування громадської думки, оприлюднені у квітні цього року, свідчать про протилежне?

Корупція в Україні в часи урядування Яценюка та керівництва МВС Арсена Авакова не лише не зменшилася, а навіть зросла. Про це свідчить порівняльний аналіз досліджень рівнів корупції в Україні, які проводилися компаніями Transparency International, Gallup International та Центр Разумкова у 2013-2015 роках. Наприклад, у 2013 році 47,3% українців вважали, що судова система повністю корумпована. У 2015 році така думка було вже у 66% українців – зростання склало майже 20%. Аналогічна динаміка спостерігається і в інших сферах: правоохоронної – 45,5% і 64% (зростання – 18,6%), державних органах – 44,9% і 56% (зростання – 11,1%), медицині – 40,6% і 54% (зростання – 13,4%).

Всього 15% представників українського бізнесу вважають, що за останні півроку країна стала менш корупційною, в той час як погіршення ситуації відзначили 27,7% респондентів. Переважна більшість – 57,7% – вважає, що ніяких змін не відбулося. Податкова служба, Держземагентство та ДАІ є найкорумпованішими органами влади в Україні. Також до десятки відомств-«корупціонерів» потрапили: митниця, Міністерство внутрішніх справ, обласні адміністрації, прокуратура, міліція, санітарно-епідеміологічна служба, Державна реєстраційна служба, суди, пожежна служба, медичні установи, Державна архітектурно-будівельна інспекція, міськвиконкоми.

У звіті Міжнародної дорадчої групи, що створена Радою Європи та Україною для спостереження за розслідуванням подій на Майдані, зазначено, що затримання у справі розстрілу Майдану зривало саме МВС, яким керує представник «Народного фронту» і друг Яценюка Арсен Аваков. Міжнародні експерти чітко заявили, що МВС прямо перешкоджало переслідуванню головних підозрюваних у справі про розстріл на Інститутській.

Чи, може, Яценюк і його команда назвуть соціологів, експертів Ради Європи і всіх українців, які не бачать зрушень у боротьбі з корупцією, маріонетками Путіна, які заважають працювати?

Натомість усі звинувачення проти свободівських міністрів Ігоря Швайки та Андрія Мохника є надуманими. Їм не пред’явлено жодного обвинувачення. Тоді як звинувачення в корупції уряду підкріплюються численними документами. Коли ж «Свободу» звинувачують у тому, нібито вона винна у війні з Росією, бо виступила за скасування закону Ківалова-Колесніченка, хочу нагадати, що цей ганебний закон і досі діє в Україні. Його скасування так і не підписав Олександр Турчинов. Але це зовсім не зупинило російську агресію.

У ті недалекі часи, коли Арсеній Яценюк не сидів у затишному кріслі прем’єра, а виступав на майданах, він запевняв, що буде боротися за скасування антиукраїнського закону. Але, прийшовши до влади, його позиція змінилась, і він забув про те, що обіцяв людям. На відміну від лицемірної позиції «Народного фронту» і його лідерів, «Свобода» завжди виступала за єдину державну українську мову та її всебічний розвиток. Розвиток подій лише підтвердив нашу позицію: райони, де українська мова була фактично знищена, стали основними об’єктами російських загарбників.

Як казали мудрі люди, «на злодієві й шапка горить». У випадку ж Яценюка та його команди цей вислів можна, мабуть, перефразувати й таким чином: «На Сєні й шапка горить...»

Анатолій ВІТІВ,
голова Волинської «Свободи»

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 43
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну не може Сєня без інтриг - істинний "палестинець"
Відповісти
Азаров лікує серце - заздрість жити не дає, бо він тка красти й на інших переводити не зміг!
Відповісти
Я вже казав що Сєня буде гірше Яника, бо той був тупий а цей єврей хитрий і працює вже методами Путіна, щеб таку гарну інформаційну компанію на міжнародній арені вели.... су-и.Воно краде, а всім кричинь агєнти кремля!!!!!
Відповісти
Дякую, за прекрасну і чесну статтю!
Відповісти
не напружуйте своїх "писателів". Ваша Свободаа - тупик в суспільному розвитку. Перспективи - нуль. Заспокійтеся.
Відповісти
Так кажуть вже давно, а Свобода впевненно робить своє. І я впевненний вже тебе небуде і твого політ проекту, а "Свобода" буде. Та звикніть вже нікуди вона недіниться! Хочап того що це єдинна політична партія у прямому розумінні цього слова.
Відповісти
Сьогодні не 1 квітня, аби жартувати))
Відповісти
А оцей регулярно носить Вітіву чемоданчик.))Заступник голови райради на Волині хотів «відмазатися» від армії через бронювання, але отримав повістку http://www.volynpost.com/news/46936-zastupnyk-golovy-rajrady-na-volyni-hotiv-vidmazatysia-vid-armii-cherez-bronyuvannia-ale-otrymav-povistku
Відповісти
Тягнибок - ще можна про щось подумати. Вітів - все ясно, "Свода". В ній навіть писарчуки ватною мовою демонструються.
Відповісти
Тягнибокери -це галицькі комуністи. Така сама риторика та ідеї.
Відповісти
Націоналізм - гарна і потрібна річ, але в руках свободівських маргіналів націоналізм став ідиотизмом.
Відповісти
Без "Свободи" ви б і не знали що в принципі український націоналізм є! Саме "Свобода" та її діяльність почала робити з України справжню Українську державу зі своїми героями, своєю історією, гідністю, менталітетом. Саме "Свобода" була рушієм революції, два десятки свободівців віддали своє життя на майдані (зокрема Василь Мойсей, Едуард Гриневич), а ти гів-о на зиваєш їх маргіналами?
Відповісти
Якби свободівські маргінали не приватизували український націоналізм, Україна була би іншою вже давно. Я,кби Свобода не привела Януковича до влади своїми дибільними гаслами "голосуйте противсіх", рядовим свободівцям і всім іншим не прийшлось би віддавати своє життя за Україну. Дуже добре, що появився "Правий сектор" - з ним ви і на місцевих виборах пролетите, як пролетіли на парламентських. І тоді займетесь тим, чим ви повинні займатись - ремонтувати автомобілі і класти цеглу на будівництві.
Відповісти
Яника привели до влади такі ліберали як Ющенко, Тимошенко зрештою такі як ти! Які вбачають у тих хто рветься до свободи, права визначати як їм жити загрозу своєму убогуму існуванню!!! А я рядовий свободівець, був на майдані, після того на схід і я пишаюсь що у мене є такі побратими!!! Ми говорили і діяли вже тоді коли ти перднути боявся! Навчись думати та аналізувати факти і ти здивуєшся..... Повторюю Свобода не приватизувала вона відродила націоналізм після десятиліть і до нині лишається єдиною націоналістичною партією, подобається це комусь чи ні!!!
Відповісти
Комісари в шкірянках, з маузерами на ляшках і самогонним перегаром із пащек,- успішно продовжили невмирущу і святу та класову справу Святої Інквізиції – справу тотальної дресури і упокорення пастви, а однотурово-всенароднообрана влада успішно продовжує розпинати і спалювати єретиків та відьом, котрі відмовляються красти і вправлятися лукаво в оправданні отих своїх тупих, цілком легальних і нахабних крадіжок мегафантастичних.
При тому унікально деградована і тотально упокорена паства остервеніло бореться не із збоченими дресирувальниками-садистами.
А із єретиками та відьмами. Типу Ісуса Христа, Столипіна, В.Чорновола, Г.Гонгадзе, Нємцова, Коломойського і – обов'язково!!! - Тимошенко.
Перша ж відьма в Україні: двічі вже закривали, а от за що – так і не сказали.
Ну то несуттєво. Сказано відьма – значить відьма, блін...
Зворушливо-одностайно із садистами-дресирувальниками, котрі завжди і вчасно дають команду "Фас!!!".
І "народ" приречено-покірно перемагає і Тимошенко, і сланцевий газ, і Коломойського, і волонтерський рух, і справжній, без зайвого пафосу патріотизм власної країни юних патріотів, безславно і безкарно замордованих в котлах Іловайському і наступних, колони "Камазів" із трупами – на фоні святкових парадів!!!,- і, в підсумку, – власну державу, власне майбутнє, власних нащадків.
Борітеся!!!
Поборете...
Чим більше боретеся – тим вас і менше.
А Руїна – все більша...
Я знаю, що ви – потеруха й намул
Що ви свинопаси і що козолупи,
Зуміли помножить мою Україну на нуль,
Доп'явшись губами московської дупи…
Відповісти
це тупа русофобія і антикомунізм. На більше - не вистачає клепки...
Відповісти
Так! Русофобія, і не тільки в українців, а і в болгар, угорців, латишів, литовців, грузин, поляків, естонців,..., але це немає нічого спільного з "націоналізмом" "свободівців". "Свобода" - це проект з дискредитації українського націоналізму.
Відповісти
Неправильно "СВОБОДА" ЦЕ І Є УКРАЇНСЬКИЙ НАЦІОНАЛІЗМ, БЕЗ "СВОБОДИ" В УКРАЇНІ НАЦІОНАЛІЗМ НЕМОЖЛИВИЙ!!! ОСКІЛЬКИ ВСЕ ІНШЕ ЦЕ ПРОЕКТИ І ВИ САМІ ЦЕ ЗНАЄТЕ.
Відповісти
СВОБОДА та сама Партія Регіонів тільки у ВИШИВАНКАХ.........
Відповісти
Я не знав що народні фронтовики такі інтелектуально обмежені))) То регіонали у вишиванках, то агенти кремля, то маріонетки кремля.... А, слабо вам пацани довести те що ви пиз-ли: "Швайка корупціонер!Мохник корупціонер " і тд і тп! За ярмарок свій відповідайте!!?? "Свобода" фактами мочить, прямо каже хто де і скільки добра взяв!!! Дайте їм відповідь і народу на їх заяви!!! Бо у вас скоро всі громадяни будуть агентами і маріонетками кремля!!! А насправді хлопці з НФ ви дублюєте 30-ті роки, памятаєте там також "Вороги народу" були....
Відповісти
Ага, Махніцький фактами так намочив, так наговорив, хто скільки взяв, що ви його аж в список партійний не взяли. Але і це не допомогло - пролетіли))
Відповісти
Для особливо обдарованих повторюю. А, слабо вам пацани довести те що ви пиз-ли: "Швайка корупціонер!Мохник корупціонер, Махніцкій " і тд і тп! За ярмарок свій відповідайте!!?? "Свобода" фактами мочить, прямо каже хто де і скільки добра взяв!!! Дайте їм відповідь і народу на їх заяви!!! Бо у вас скоро всі громадяни будуть агентами і маріонетками кремля!!! А насправді хлопці з НФ ви дублюєте 30-ті роки, памятаєте там також "Вороги народу" були....
Відповісти
помоєму це 800 насправді 300 (у голову)
Відповісти
Мо й так бо зверху першоквітневі приколи мочить.
Відповісти
Ох і налетіло ж свбодофобівських писак. Якби не коменти під статтями то взагалі б безробітними були. Хлопці на факти відповідати мижливо колись навчитесь? А то від вас лише коменти у стилі "сам дурак".
Відповісти
А ви, що робите тут тролі. 5 грн за комент ось ваша ціна Батьківщини.
Відповісти
Ех, любітілі Арсенія з травня в руки квитанції і нумо гроші Арсенію пересилати, бо йому до мільярда не хватає. З дурних українців можна і труси останні стянути
Відповісти
Але ж все таки добре, що всi розумнi украiнцi жваво дискутують на ВП, у кого пiпiська довша
Відповісти
спекулює на лозунгах та ідеях комуністів. Зрозумілої програми не мають. Балаболи...
Відповісти
Націоналізм - це ознака інтелекту, тому він не може бути галасливим і показовим.
Відповісти
явище суспільно-історичне. Приречене на вимиранняя...
Відповісти
Ну не може Сєня без інтриг - істинний "палестинець" - коменти це підтверджують. Щоб зрозуміти хто прав - глянте у квтанції за газ! Але навіщо, то ж заради Сєні можна і націоналізм, і Свободу обгадити...
Відповісти
Пане Вітів і що ви наробили, бідний Гусь півночі сидів бридкі коментарі писав свого партагенесе захищав.
Відповісти
Яценюк і його команда роблять все аби здерти з людей останню сорочку, а такими статтями які у районці випустили ще раз підтвердили, що вони корупціонери. На злодієві шапка горить! Чому ніхто з них і в тому числі нардеп Гузь не кажуть, що з траншу МВФ з 1 квітня збільшена зарплата урядовцям? А хто простим людям буде її збільшувати? Папа Карло? Сидять два троля і про націоналізм сперечаються аби від обговорення теми відтягнути увагу.
Відповісти
Де ти живеш? Певно що у льосі! Проаналізуй програми, а то як корова по асвальті. У Свободи як виявилось найкраща програма, еталон і це випливає із того що вній змоменту створення були положення які якби втілити у життя ще хоч 5 років тому війни сьогодні небулоб, а на двох останніх виборах всі почали копіювати програму саме Свободи. Отож якщо умієш читати то співстав програми і зрозумієш....
Відповісти
Ви б спочатку Махніцькому дали прочитати свою найкращу програму, а потім рекомендували всім іншим. Люди не читають ваших програм, люди дивляться на те, що Свобода робить, а от з цим у Свободи не склалось.
Відповісти
Мабуть Махніцкий винен в тому, що Яценюк у всі районки і не тільки кинув чорнуху... Мабуть Махніцкий вкрав сім з половиною мільярдів... Мабуть міністр Аваков підконтрольний Свободі і не може назбирати матеріалів для кримінальної справи для Махніцкого й Швайки!..
Відповісти
СВОБОДА в лісовій галузі за рік надерибанила шаленні гроші. Вітів ти мабуть не в кукрсі як продавались посади.
Відповісти
не мала Не має і не може мати логічно завершену програму державного будівництва і розвитку суспільства. Все звідкись запозичене...
Відповісти
проблема в тому, що Яценюк, Порошенко та вся гоп-компанія обрані народом. який голосує за олігархів і їх проекти, ту ж самопоміч, а потім плаче як йому погано жити і чого немає змін. голосуйте і далі і будете мати те, що і мали
Відповісти
Поганим є той народ, який не голосує за "Свободу"
Відповісти
Знову панам не поталанило з хлопами((
Відповісти
Гроші Тягнибока. Документи і факти
Читайте більше тут: http://expres.ua/main/2013/06/13/88677-groshi-tyagnyboka-dokumenty-fakty
Відповісти