Додати запис

Податок на злидні або хто поверне пенсіонерам 15% їх пенсії?

Сьогодні пенсіонер, який працює вчителем, недоотримує приблизно 500 гривень до своєї мізерної зарплатні через «нові» податки. Сім’я працюючих вчителів-пенсіонерів – 1000 гривень. За рік – це 12000 гривень. Для людей, які отримують 3000 сукупного доходу в місяць, будучи вимушеними працювати під час заслуженої пенсії, – це колосальні гроші!

І якщо військовий збір працюючі пенсіонери сприйняли як обов’язок підтримувати армію у зв’язку з загрозою російського агресора, то 15%-вий абсурдний податок став відкритим знущанням над терплячим народом. Загострює цю ситуацію відмова індексації цих копійчаних пенсій та мінімальних зарплат відповідно до зростання інфляції, а також завищені тарифи.

Тобто до зубожіння через «інфляційні» фактори (обґрунтованість яких досі під питанням) додалося відкрите обкрадання найбільш незахищених верств населення. Не тих, хто ледарював усе життя в очікуванні державного утримання, а мільйонів тих українців, які чесно напрацьовували десятками років своє пенсійне забезпечення.

То чи варто так зневажливо ставитися до народу, який так багато вистраждав та продовжує страждати, але демонструє небачену витримку у війні з російською ордою? Відповідь однозначна – такі непродумані рішення потрібно негайно скасовувати, щоб не сприяти зростанню соціальної напруги – такої вигідної Кремлю.

Окрім того, «узаконивши» податок з пенсій для працюючих пенсіонерів у розмірі 15%, було порушено Конституцію України, відповідно до статті 22 якої при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Неконституційна норма щодо встановлення 15%-вого податку з пенсій працюючих пенсіонерів має бути скасована. І ті, хто заробив пенсії, має їх отримувати в повному обсязі відповідно до Конституції не колись, а зараз.

Виправити цю абсурдну несправедливість дуже просто. Відповідний проект закону вже є. Потрібна лише політична воля Верховної Ради України.

Зокрема, депутати від фракції «Батьківщина» зареєстрували парламенті законопроект №2698 про відновлення повного обсягу пенсій для працюючих пенсіонерів. Цей законопроект є невідкладним, враховуючи складну соціально-економічну ситуацію, зокрема через підняття тарифів минулого місяця. Проектом закону передбачено відновлення виплати пенсій працюючим пенсіонерам, у повному обсязі, що відновить соціальну справедливість.

У результаті - повернення повного обсягу пенсій разом з індексацією заробітних плат та пенсій, враховуючи реальні інфляційні показники, допоможе уникнути такого бажаного для Кремля соціального вибуху.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарна ініціатива партії "Батьківщина", яка ще думає про людей. Намевно, люди з гідністю оцінять усі хороші справи Батьківщини та Тимошенко.
Відповісти
100% членiв партii "Батькiвщина", якi попрацювали в органах влади треба люструвати.
Масштаби корупцii в цьому середовищi не поступаються донецьким зекам.
Відповісти
А втебе не було рвотних позивів, коли ти це писала?
Відповісти
Люля давно пропонувала стрільнути по Донбасу ядерною зброєю... Провидиця, борциця....
Відповісти
Твоя ЖЮля це сказала у наіграній розмові з Шуфричом,який є шісткою Мєдвєдчука, після того ,як вона з Турчиновим здала Крим.
Відповісти
коли когось грав....
Відповісти
Підтримую БЮТ в цьому питанні. Сплачувати податки пенсіонерам з пенсій після того, як все життя вони сплачували податки з зарплати - нонсенс! Не знаю жодної держави, де є такий податок.
Відповісти
Податок з пенсій збирається в багатьох країнах.
Відповісти
Наприклад?
Відповісти
ми ж кажемо про пенсію, сплачену державним (!) пенсійним фондом, правда?
Відповісти
в січні 2009 року після "газової кризи" угоду про постачання російського газу Україні підписали керівники "Нафтогазу" і "Газпрому", за підсумками переговорів Юлії Тимошенко та Володимира Путіна
Відповісти
О обізвалась жовта диня! Знав вона за людей думає. Зникни, люди про тебе вже не думають, скажена БЮТ
Відповісти
знову пані Тимощенко піднімає свій рейтинг. В прийняті Закону 77-голосували і депутати її фрації.
Але треба віддати належне пані Тимошенко за цей закон
100 відсотків вона не голосувала.
Відповісти
А де був гарант Конституціїї,який підписав цей ганебний закон попри пряму дію Конституції не допускати погіршення умов життя громадян України.
Президент країни повинен бути ГАРАНТОМ а не гарантом
Відповісти