Додати запис

Волинська ОДА не знає, що твориться з її власністю! Хто хоче, той і рекламує…

У червні, якраз під час проведення чемпіонату Європи з футболу, по всій Волині було розміщено чимало біг-бордів із рекламою веб-сайту «Волинь. Євро 2012» (http://euro2012.volyn.ua).

Але не футбольною тематикою привернули увагу громадськості до себе ці рекламні щити.

Річ в тім, що поряд із рекламою веб-сайту красувалися логотипи Партії регіонів та благодійного фонду «Рідна Волинь» (діяльність останнього на Волині асоціюють із головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком, від імені якого і робляться добрі діла цього фонду).

Обидві громадські структури (партія та фонд) рекламували адресу цього сайту та при цьому бажали перемог разом з ними.

Фактично в такий спосіб провладна партія використовувала тему Євро-2012 та діяльність спеціально створеного під футбольний чемпіонат сайту для власної реклами і популяризації, що суперечить правилам УЄФА.

Крім того, у пересічних волинян від знайомства з такого роду рекламою могло скластись враження, що цей вельми необхідний веб-ресурс з"явився в просторах інтернету саме завдяки партії і благодійно фонду.

Адже саме їх логотипи були розміщені на рекламних щитах. Але раніше місцеві ЗМІ повідомляли, що цей сайт є продуктом роботи облдержадміністрації.

Щоб розвіяти сумніви та домисли, я вирішив перепитати у обласних чиновників, що вони знають про рекламу свого сайту.

Тому минулого тижня, а точніше 27 червня, надіслав голові Волинської облдержадміністрації Борису Клімчуку запит з проханням надати інформацію про веб-сайт «Волинь. Євро 2012», зокрема:

- хто є ініціатором створення веб-сайту, його безпосереднім розробником та власником?

- яким нормативним чи розпорядчим актом посадових осіб чи органів облдержадміністрації прийнято рішення про створення веб-сайту (просив надати копію цього документу)?

- з якою метою та ціллю був створений цей веб-ресурс?

- скільки коштів було витрачено на створення цього веб-сайту?

- хто саме і скільки коштів (чи інших ресурсів) витратив на цю роботу?

- хто був замовником реклами цього веб-сайту на носіях зовнішньої реклами?

- яким іншим чином рекламувався цей веб-сайт?;

- скільки коштів і з яких джерел було потрачено на рекламу цього веб-ресурсу?.

Відповідь з облдержадміністрації не заставила себе довго чекати. Вже першого робочого, після довгих вихідних, дня – 2 липня, прийшов лист з облдержадміністрації.

У листі заступник голови ОДА-керівник апарату С.Ющик поінформував, що ініціатором створення веб-сайту «Волинь. Євро-2012» є він сам, а розробником - відділ інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату Волинської облдержадміністрації, натомість власником сайту є Волинська облдержадміністрація.

За словами посадовця, сайт був створений в очікуванні проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012» з метою надання відвідувачам країни та області довідкової інформації щодо об'єктів інфраструктури Волині чотирма мовами за різними тематичними рубриками. При цьому бюджетні кошти, окрім заробітної плати працівників відділу інформаційно-комп'ютерного забезпечення апарату Волинської ОДА, на створення сайту не витрачалися.

Разом з тим облдержадміністрація поінформувала, що жодної зовнішньої реклами сайту вона не замовляла та не оплачувала. Також ОДА не володіє інформацією про розмір коштів, витрачених будь-якою громадською організацією (політичною партією) на рекламу сайту.

Отож Волинська ОДА не потратила жодної копійки платників податків на рекламу сайту «Волинь. Євро-2012» і таким чином не має ніякого відношення до реклами провладної партії та благодійного фонду «губернатора». Але чому обласна державна адміністрація не переймається тим фактом, що її власність – сайт, який був створений державними службовцями, використовується окремою політичною силою для власної самореклами? Адже таким чином Партія регіонів та фонд «Рідна Волинь» привласнюють собі справи, до яких вони ніякого відношення не мають. Можливо причина криється в тому, що такою недешевою рекламою займаються саме провладна партія та благодійний фонд голови облдержадміністрації?

Якби там не було, але волинські чиновники повинні зрозуміти, що державна служба і партійні симпатії не повинні пересікатись. Інакше це буде трактуватись як порушення законодавства про державну службу та про політичні партії. А перед та під час виборів така діяльність, чи в даному випадку бездіяльність, може трактуватися як застосування адміністративного ресурсу на користь однієї політичної сили.

повний текст відповіді ОДА -
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До речі, Михайле, Ви теж рекламуєте цей сайт у мережі Інтернет посиланнями на нього. І це дуже добре, що не просите у авторів дозволу. Бо зарплата держслужбовця - з податків населення. Тому авторське право ОДА на цей інтелектуальний продукт - дуже умовне щодо прав власності. Я не юрист, але маю підозри, що цей сайт - безкоштовний загальнодоступний ресурс, користуватись та рекламувати який справді може кожен, аби мав бажання та гроші на розміщення реклами
Відповісти
шановний "політолог", ви не зрозуміли мене
я не проти того щоб рекламували сайт зроблений ОДА, я проти того щоб на роботі чиновників "наживали" собі додаткові бали якась партія чи фонд
я чесно думав, що фонд Рідна Волинь чи партія фінансово приклалися до створення цього сайту...
а так виходить що вони на чийомусь труді роблять собі рекламу - не сайту, а собі!
ось в чому вся різниця
Відповісти