Додати запис

Чим я займаюся ще, окрім олігархів

Мені часто доводиться чути докори – "чим ви займаєтеся у парламенті?"

Ухвалювати закони – це далеко не все, що роблять депутати. Через антикорупційний комітет, де я працюю, проходять сотні звернень. Частину з них я направляю в інтересах Центра протидії корупції – якщо точно, то 233 з початку скликання.

За цими зверненнями відкрито шість кримінальних проваджень на загальну суму 39 мільйонів гривень, розірвано договорів державних закупівель на загальну суму 15 мільйонів гривень.

Часом я пишу звернення в інтересах журналістів, які інакше не можуть отримати інформацію. Наприклад, підприємство "КиївВодоКанал" відмовило ЗМІ та депутатам Київради в наданні інформації, що викривала афери клану Льовочкіна-Бойка. Документи показали тільки у відповідь на моє депутатське звернення – я їх передав журналістам Катерині Каплюк та Лесі Івановій, що підготували статтю в сьогоднішньому числі "Дзеркала тижня".

Ще один приклад – Генпрокуратурою повідомлено про підозру 276 кримськім суддям, які зрадили Україну та перейшли служити на бік Росії.

Перевірка суддів здійснювалася за моїм депутатським зверненням до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а потім запитом до генпрокурора. Обидва були ініційовані юристом Романом Васильняком.

Вища кваліфкомісія вже встановила 287 суддів-зрадників України, яких указами Путіна призначено суддями АР Крим для здійснення правосуддя від імені Росії.

При чому дехто з них судив від імені Росії, а свої рішення скріплював печаткою з українським гербом.

5 травня 2015 року направив звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів внести рекомендації до Вищої ради юстиції щодо звільнення вказаних суддів з посад.

Ви скажете – це звернення не має сенсу, бо судді працюють в Криму та недосяжні для українських прокурорів. І так, і ні. Тому що після оголошення підозри вони будуть позбавлені імунітету та оголошені в розшук. Так вони втратять можливість відвідувати Україну, де можуть мати родичів або друзів.

А після оголошення в розшук за лінією Інтерполу все їхнє життя зведеться до подорожей за маршрутом Крим-Росія. Вони стануть нев'їзні до цивілізованого світу. Це недостатнє покарання для зрадників, але на інше поки розраховувати не доводиться.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
черпайте воду решетом...
Відповісти
Судді - це добре. Може і за волинських час взятись. Більшість з них не зрадила державу, не було такої нагоди, але вже давно зрадила народ.
Відповісти