Додати запис

Лапін разом з Єремеєвим…

Розповім про те, як буває в Раді, коли спільний інтерес призводить до спільних дій людей з різних фракцій та різних соціальних прошарків.

Конкретно про олігарха Ігоря Єремеєва і військового та юриста Ігоря Лапіна. Хоча останнього називали під час виборів ставлеником першого, в Раді він діє незалежно від бізнесмена. Але бувають випадки, коли обоє діють в унісон.

Останній з яскравих прикладів – позбавлення недоторканості колишнього комбату “Айдару” Сергія Мельничука.

Нічого дивного в тому, що за нього вступився Єремеєв нема. Нагадаю, Мельничук пішов від скандального Ляшка і перейшов у фракції “Воля народу”, якою керує саме Ігор Миронович. Робилося це з величезним скандалом і бійкою в сесійній залі.

Зрозуміло, що 3 червня в Раді з трибуни Єремеєв у своєму стилі, водночас палко і сухо, підтримував свого новобранця. А потім додав ще в Facebook заяву, в якій назвав Мельничука “чесним і відкритим патріотом України”.



Але повз ЗМІ пройшла інформація про ще одного захисника екс-комбата. Ним був нардеп від Луцька Ігор Лапін. Хоча Мельничук вже вісім місяців, як не керівник військового з’єднання і працює в інших сферах, Лапін вступився з нього.

Він виступив з гарячою емоційною промовою. Згадав за бойові заслуги Мельничука, говорив про недолюстровану прокуратуру, про рівність і політиканство, про саботаж, здійснюваний “тиловими щурами”. Але перший акцент був на тому, що російські провокатори намагаються дискредитувати добровольчі батальйони в очах народу. Особливо його зачепило, що батальйон, який зібрав навколо себе добровольців, назвали “бандою”.



Зрозуміло, що заяв Єремеєва і Лапіна не вистачило для переконання депутатів, бо відомо, що в Раді такі питання вирішуються в кулуарах, але цей випадок став свідченням того, як інколи можуть збігтися інтереси олігарха і військового.

P.S. До речі, перед виступом Лапін встиг ще й з представником Генпрокуратури Володимиром Гузирем поштурхатися. Словесно. Закликав прокурора викликати на допит і його. На що Гузир відповів: “Прийде час і допитаєм. Але не в цьом контексті”.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець прокурор! А то синок долара вже землі під собою не чує.
Відповісти
але ш придурки виборці за кього голосували
Відповісти
Повірив з початку "камуфляжному одягу", думав допомагатиме відстоювати правду. Тепер маю часткове розчарування, і Лапіним, і його помічниками. Втрачена довіра.
Відповісти