Додати запис

Саакашвілі і Палиця: в чому різниця

Перші кроки Міхеїла Саакашвілі на посаді голови Одеської облдержадміністрації приємно здивували. Звичайно більшість з них - декларації про наміри, але у порівнянні з діями його попередника Ігоря Палиця прогрес очевидний.

Обидва розпочали свою роботу з зустрічей з громадськістю, під час яких обіцяли зміни та реформи. Але що по факту зробив Палиця?
Вже за місяць, як писала в Дзеркалі тижня Ніна Перстньова, в ОДА повернулися люди, які працювали в роки режиму Януковича (наприклад, перший зам губернатора Наталія Чегодар), а прокуратуру очолив Микола Стоянов. Проти цього "правоохоронця" повстав актив місцевого Майдану, однак Палицю це не переконало.

Водночас Саакашвілі ставить начальником міліції свого земляка Гію Лордкіпанідзе, який має величезний досвід у реформуванні цієї силової структури і не пов'язаний з корупційними схемами, що діють в регіоні. Відчуваєте різницю?

Не кажучи про те, що новий голова оголосив конкурс на 150 посад в структурі ОДА.
А ще одеські корупціонери зараз знову притихли. Як після Майдану. Бо бояться за свої місця і вже через свого шефа Сергія "Підрахуя" Ківалова шукають "виходи" на нового губернатора, щоб "порішати вапроси". Саакашвілі відмовився зустрічатися і, використовуючи свій найсильніший козир - відкритість - розповів про це ЗМІ, які повідомили одеситів.

А візит Саакашвілі на "Привоз", коли він перед об'єктивам камер показав, де реалізують контрабандні товари, мабуть, стане міською легендою. Зрозуміло, що цим він не зупинив контрабанду в раз, але своє ставлення окреслив чітко.
В чому секрет успіху Саакашвілі? В тому, що він не підлеглий Ігоря Коломойського, яким був Ігоря Палиця. Місцеві активісти кажуть, що Коломойський перед призначенням Палиці домовився з місцевим кримінальним босом Олександром Ангертом. Результатом цих домовленостей стала співпраця Палиці з мером Одеси Геннадієм Трухановим, що в рази понизило імідж Ігоря Петровича серед громадського активу Одеси, адже вони знають, що Труханов - партнер Ангерта.

Натомість Саакашвілі має карт-бланш, в розумних межах звичайно, від Петра Порошенка і має унікальний шанс зробити з Одеської області приклад для наслідування іншими регіонами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікавий допис дякую
Якраз зараз в Одесі, збираю думки людей про Палицю, Саакашвілі і про владу взагалі)))
Відповісти
Чекаемо на статтю! )
Відповісти
Батько дописувача знаний в області і контрабандному Ковель суддя "Саша долар"!!! Ігор почни боротися вдома!!!
Відповісти
Отото вояка інтервіу дає.щей брудом поливає.честь і гідність держави
Відповісти
Колекціонер думок?Чи готуєтесь до виборів?
Відповісти
33 - й раз
Мене не цікавить депутатство, посади, влада
Мені добре там де я є
Втомився це повторювати з початку майдана
Відповісти
Згідний, що це непрямий підкуп виборців, отримав крісло нардепа від Луцька завдяки камуфляжному одягу. Коли його скинеш-туман розвіється і побачать усі-"король" голий.
Відповісти
"Цей механізм він успішно випробував на виборах до Верховної Ради в 2010 році, коли, вкинувши мільйони доларів на прямий і непрямий підкуп виборців, отримав крісло нардепа від Луцька."-у 2010 році крісло нардепа Палиця не отримав!Вибори до парламенту були в 2012 році!Запаморочення від свого депутатства, Ігорцю?
Відповісти
Незаконно добувати бурштин - ось єдиний талант клоуна Лапіна.
Відповісти
доведи, як то кажуть)))
Відповісти
один - шістка Коломойского, що працює на глобальну еліту, інший - маріонетка странової еліти США
Відповісти
Не варто удавати з себе мислячого, але і в такому стані можеш попрацювати зі своїм київськім босом Яценюком та попросити в нього для Волині нормального, незадубілого, незалежного від місцевого падла губернатора. Бо на цбого з автозавду без сміху дивитись неможливо, такий собі Гузь за молоду.
Відповісти
Яка аналітика, який пафос! Цікаво, хто писав цю явну "заказуху"? Очевидно -не Лапін.Речення з 27 слів-не смішіть мої тапочки-Лапін не сформулює. Нічого нового-відомі всім факти з бажанням полити "брудом" черговим Палицю і Коломойського.Це не рівень народного депутата.Я не адепт ні Палиці , ні Коломойського. Тіштеся всі,хто голосував за Лапіна -"гігант думки".
Відповісти
Немає і не було Одеської народної республіки, людей не вбивають, будинки цілі, діти граються оце і є головне досягнення Палиці. Підкупив не підкупив, Лапін для Луцька, що зробив?
Відповісти
Немає і не було Одеської народної республіки, людей не вбивають, будинки цілі, діти граються оце і є головне досягнення Палиці. Підкупив не підкупив, Лапін для Луцька, що зробив?
Відповісти
Привіт тролям. Ні, ви навіть не тролі, ви хомячки під чужими іменами. Люблю почитати заказні коменти...
Відповісти
Привіт тролям. Ні, ви навіть не тролі, ви хомячки під чужими іменами. Люблю почитати заказні коменти. :) Як все убого.
Відповісти
Судячи з коментаря пана Iгора, таки вiн писав. Але помилився ваговою категорiею.
Відповісти
Людина, яка знає, чому, що і для чого вона робить - ніколи не стане нервувати з приводу стронніх зауважень чи критики. Той, хто нервує, робить це через невпевненість, розгубленість та одноденне мислення.
Відповісти
Як ми з Вами будемо поводиться коли потрапимо в АТО?
Чи станемо ми нервувати? Скажу за себе - я дуже буду нервувати( можливо в якийсь момент накладу в штани) Я Лапіна не ідеалізую, але людина яка пройшла те пекло заслуговує на повагу
Радий бачити допис Ігора на ВП і те що він коментує свій допис викликає повагу
Відповісти
Лапін двох слів до купи не може зв'язати, яка там аналітика. А контрабасом Лапін як в Ковелі займався, так і в АТО (комбайни і машини, відібрані в т.зв. ворогів народу відправлялися на Росію).
Відповісти
Один раз звернувся до Лапіна і все зрозумів, більше не хочу. Звичайний недолугий юрист і трепло, разом з своїми помічниками.
Пошкодував, що агітував голосувати за нього.
Відповісти
Згідна, просто він не той за кого себе видає. Можливо, він був хорошим снайпером, але людей як депутат повноцінно не захищає. Я теж більше його не хочу бачити депутатом.
Відповісти
щоб палиця в одесі, що не було.
Відповісти
Що,почав виборчу кампанію? Ти б розповів,чим сам відзначився у Верховній Раді. Тобі до Палиці,як до Пекіна рачки. Зливай воду-ти вже програв. Ні ти,ні ''твоі'' не пройдуть на мера Луцька.
Відповісти
волиньпост, чому ви видаляєте коменти???? ще раз запитую, що саме Лапін зробив для Луцька, адже він ішов мажоритарником, і де можна знайти його приймальню???
Відповісти