Додати запис

Про КП «Ласка» і його не надто ласкаву діяльність (ч.2). «Солідарна безвідповідальність».



Никогда не следует стыдиться признать, что мы были неправы: ведь тем самым мы, в сущности, говорим, что сегодня умнее, чем были вчера.
Джонатан Свифт


Доброго дня, шановні читачі! У першій частині свого допису та тему діяльності КП «Ласка» я ділився роздумами щодо доцільності виділення 400 тис. грн. на будівництво бетонного паркану з колючим дротом для даного підприємства.

У цій частині ж піде мова саме про розгляд на сесії Луцької міської ради питання внесеного депутатською групою «Новий Луцьк», що стосується повернення КП «Ласка» до місцевого бюджету коштів, виділених на будівництво бетонного паркану з колючим дротом та електропідстанцію в розмірі 500 тис. грн.

На жаль, розгляд цього питання в сесійній залі, мотиви та пояснення, запитання та виступи депутатів, що не підтримували цей проект рішення в повній мірі демонструють якість окремих депутатів, їх «переживання за інтереси громади» та істинні причини перебування у депутатському кріслі.

Отож, пропозиція повернути до бюджету кошти в розмірі 500 тис. грн., виділені КП «Ласка» для будівництва бетонного паркану з колючим дротом та електропідстанцію була внесена депутатською групою «Новий Луцьк» у зв’язку з наступним:
1. На території, де знаходиться КП «Ласка» не може бути зареєстрованого притулку для собак, оскільки не витримані санітарно-ветеринарні норми (менше 300 м до житлових приміщень).
2. Немає жодної логіки та адекватного пояснення необхідності побудови саме такого паркану (бетонного, з колючим дротом і за 400 тис. грн.)
3. До фінансово-господарської та іншої діяльності підприємства є багато запитань (відсутні звіти про отримання та використання благодійних пожертв як у грошовому так і у негрошовому вигляді, за інформацією активістів на території підприємства були віруси, від яких собаки масово гинули, у притулку волонтерами були помічені випадки собачого канібалізму (від голоду та недоїдання), за словами активістів та колишніх працівників окремі працівники підприємства зловживають з благодійними пожертвами – продають отримані ковбасні вироби на ринку у Ківерцях, міняють на спиртне і т.д., експертом у даній галузі – Веронікою Федосовою-Цибульською було виявлено ряд санітарно-ветеринарних порушень в діяльності підприємства).

Одразу скажу, що за нашу пропозицію проголосувало лише 11 депутатів. Відповідно, вона не пройшла. Найактивніше проти проекту рішення виступали підшефні Миколи Романюка – члени депутатської групи «Рідне місто».

Але найбільше вражає мотивація та пояснення окремих депутатів, які виступили за виділення таких коштів на будівництво паркану і електропідстанцію. Вважаю за необхідне розібратися з поясненнями найбільш активних депутатів окремо.

Отож:

• Анатолій Бірюков. Найбільш «древній» депутат зазначив, що паркан потрібен однозначно (однак про те, чому саме такий дорогий і з колючим дротом жодного слова) і те, що собак знищувати не можна (як між собою пов’язані кошти на паркан і знищення собак пояснення не прозвучало).
• Олександр Пиза. Вся мотивація цього пана звелася до, що Дана Новарчук активна і хороша, запитання щодо того скільки разів я був на підприємстві і не застав її на роботі, чи знаю інше місце, де можна було б розташувати притулок, а також те, що я отримую недостатньо ласки, і тому порушив дане питання .
• Євген Ткачук. Депутат, що уявляє себе Уорреном Баффетом місцевого масштабу звинуватив мене у тому, що я ще надто молодий і не створив жодного підприємства, а тому взагалі не маю права критикувати роботу підприємства і його директора. Окрім того, Євген Ткачук запропонував мені очолити КП «Ласка». Під кінець виступу пролунало те, що притулок захищає людей (але якою ціною та наскільки ефективно?).
• Наталія Бунда. Аналогічно попереднім виступаючим, від пані Бунди надійшло запитання щодо того, чи здійснював я пошук нового місця для притулку, а також те, що паркан для людей, а не для собак (рекомендую пані Наталії поспілкуватись з місцевими мешканцями та почути їхню оцінку діяльності підприємства та думку про паркан). Більше того, Наталія Бунда заявила, що депутати мають бути послідовними, і, якщо проголосували за створення підприємства, то мають голосувати і за виділення грошей (тобто, якщо допустив помилку – мусиш нести її тягар вічно, навіть, якщо його можна скинути).
• Василь Гриб. Василь Пилипович заявив, що від діяльності КП «Ласка» у місті зменшилася кількість покусів людей (при цьому жодної статистики, а також того, від бездомних чи домашніх собак зменшилась кількість покусів). Також депутат Гриб зазначив, про те, що треба йти в Європу, а тому діяльність такого притулку на часі. Однак, на жаль, КП «Ласка» не має нічого спільного з Європою, європейськими притулками та гуманним ставленням до тварин, а скоріше нагадує гицельську установу і концтабір для собак.

На сесії лунали виступи і інших депутатів,що виступили проти зазначеної ініціативи, але менш полум’яні та безглузді. Детально розглядати їх не будемо.

Отож, як можна побачити з вищевказаного, вся мотивація депутатів, що виступили проти проекту рішення звелась до наступного:
1. Мене звинуватили у тому, що я не знайшов іншого місця для притулку. Перепрошую, але я депутат і працюю на громадських засадах, а в міськраді близько 500 чиновників, які отримують зарплату. Штат КП «Ласка» налічує 17 працівників. Як на мене, саме чиновники й працівники КП «Ласка» мають перейматися пошуками нового місця для притулку.
2. Я молодий і не створив жодного підприємства і жодного робочого місця. Так. Я дійсно ще не створив підприємств і робочі місця. Але мені здається, що для того, щоб, наприклад, оцінити якість, ходові та інші характеристики авто немає необхідності працевлаштовуватись на автозавод і стояти біля конвеєра, щоб дослідити процес створення авто з нуля.
3. Дана Новарчук хороша і активна. Може й так. Але в міськраді маса активних і хороших працівників. Чому б не взяти за основу формування видаткової частини бюджету саме активність і хорошість працівників? Це ідея.
4. Йдемо в Європу. Паркан буде захищати людей. Зменшилась кількість покусів. По-перше, притулок не має нічого спільного з Європою, європейськими притулками та гуманним ставленням до тварин. По-друге, раджу депутатам поспілкуватись з місцевими мешканцями та почути їхню думку про діяльність КП «Ласка» і паркан навколо нього. По-третє, жоден з виступаючих, які заявляли про зменшення кількості покусів не має реальної статистики щодо того, від яких саме собак (бездомних чи домашніх) зменшилась кількість покусів та який причинно-наслідковий зв’язок зменшення кількості покусів та діяльності КП «Ласка».

Отож, проаналізувавши виступи окремих депутатів, можна дійти висновку, що жодного економічного, соціального чи іншого обґрунтування витрати 400 тис. грн. на паркан для КП «Ласка» немає. Є лише партійні, фракційні, групові та власні інтереси, небажання досконало розібратися у ситуації, бажання створити ілюзію відсутності помилок у роботі депутатів та міського голови та безвідповідальне ставлення до грошей платників податків… Очевидно, що створення притулку у такому місці, з такою формою організації роботи, з такою специфікою було помилкою. Помилкою було й виділення 500 тис. грн. на бетонний паркан із колючим дротом та електропідстанцію.
Чомусь у такий зовсім не художній і поетичний текст напрошуються слова з твору Ліни Костенко: «в житті одна помилка - не біда, біда, коли усе життя – помилка».


Небажання визнавати помилки, небажання вчитися на помилках, намагання переконати себе і інших у свої правоті при усвідомленні, що це зовсім не так, на мою думку, і є найбільшою помилкою…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 39
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Комусь ще треба пояснення, чому в Украiнi нема автопрому? "Поцiнювачiв" та "дослiдникiв" забагато. Критиканство автора підсвідомо тяжіє до нарцисизму, до вип'ячування власного обмеженого, проте депутатського «я». Вiн i "не створить", бо "не переймаеться". Людина-вентилятор.
Відповісти
Талант! Поліщук може наблатикатись і забацати на трьох сторінках "Анну Кареніну" власної інтерпретації, чи якусь "Сагу про собак", і приплести туди і Свіфта, і Костенко. Часу буде багато, адже після виборів його чекає посада штатного статиста в якомусь комунальному підприємстві типу "роги і ратиці" чи "Ласка"(якщо Романюк погодиться). До речі, Джонатан СвІфт написав фразу, взяту в епіграф, англійською мовою, то ж, можна було її перекласти на українську. А слово "покус" відсутнє в словнику мови. Є "укус".
Відповісти
Олександре Зіновійовичу, займись у робочий час справою.
Відповісти
Щиро дякую всім за те, що читаєте мою писанину.
По суті зауважень:
1. Слово "покус" я неодноразово зустрічав у різного роду офіційних документах, звітах та ін. текстах присвяченій даній тематиці. Даруйте за невідповідність тексту вимогам.
2. В умовах наших реалій та сучасного законодавства, депутат місцевої ради дещо обмежений в своїх повноваженнях. Особливо опозиційний. Тому в сучасних умовах функція контролю виконавчої влади і перевірки її дій та стилю управління на предмет доцільності, ефективності, ощадливості і прагматичності займає вагоме місце.
3. На відміну від окремих дописувачівЮ я написав те, що тут опубліковано сам. Даруйте за стиль і помилки.
Відповісти
а по а по вул. Вінниченка ігнорувати знак "В*їзд заборонено" можна?
щодня порушувати совість не мучить?
Відповісти
Суцільна белетристика.Пан Поліщук витратив купу свого "дорогоцінного" часу на такий "фундаментальний" труд. Те, що таке підприємство повинно бути огороджене, не викликає сумнівів. Але,наприклад, в Рівному його огородили металевим щитовим парканом без колючого дроту.
А сам шановний автор зробив альтернативне економічне обгрунтування? Тоді його аргументація була б переконлива. А так - порожня балаканина.
Відповісти
Економічне обгрунтування та свою альтернативу я опублікував у першій частині допису.
Відповісти
Вам, як депутату, повинна бути зрозуміла сила слова - це Ваша основна "зброя". І поводитися з нею потрібно вміло і дуже акуратно.Ви визначили жанр свого твору як "писанина". Як корабель назвеш...Так що шукати першу частину вже не виникає ніякого бажання.
Відповісти
"В умовах наших реалій та сучасного законодавства, депутат місцевої ради дещо обмежений в своїх повноваженнях. Особливо опозиційний. Тому в сучасних умовах функція контролю виконавчої влади і перевірки її дій та стилю управління на предмет доцільності, ефективності, ощадливості і прагматичності займає вагоме місце". Відсутня елементарна логіка, яку вивчають юристи і складають залік. 1. Депутати усіх рівнів наділені однаковими повноваженнями – як провладні, так і «опозиційні». Окремо для них закони не пишуть. 2. Чому «функція контролю виконавчої влади і перевірки її дій та стилю управління на предмет доцільності, ефективності, ощадливості і прагматичності займає вагоме місце»? Від того, що депутат «обмежений»? А якби не був «обмежений», то ця «функція» відпала б? Коняча логіка. В Тертулліана «Про тіло Христове» є текс суперечки головного героя з богословом Маркіоном: «Син Божий помер – це цілком ймовірно, тому що безглуздо. Його поховали і він воскрес – це вірно, тому що неможливо». Цитата автора зверху нагадує цю єресь. З іншої сторони, автор з особливим цинізмом підкреслює, що «На сесії лунали виступи і інших депутатів, але менш полум’яні та безглузді. Детально розглядати їх не будемо», чим грубо відкидає думку більшості колег, керуючись, очевидно, ментовським постулатом: «Більшість завжди неправа». Сумбурний текст, важкий, як чавун. Поліщука б у міліцію. В народі давно панує думка, що якщо нічого не вмієш робити, то йди в міліцію. Там робота знайдеться.
Відповісти
Респект. Жорстко, але зрозуміло. Я, на жаль (або на щастя), не ознайомився з першою частиною опусу. Але, якщо сам автор називає свій твір "писаниною", то й ставитися до нього треба відповідно.
Відповісти
Дякую, що критикуєте в основному форму та стиль написання, а не зміст та важливість питання.
Відповісти
У змісті нічого аналізувати. Крім власної інтерпретації виступів опонентів, які автору не сподобалися,з саркастичними характеристиками - "древній", "Уоррен Баффет місцевого масштабу"- конструктиву в опусі немає. Так що привід для "писанини" - банальна "ображена гідність невизнаного генія".І нічого тут щоки надувати.
Відповісти
Форма і стиль є: грубість, зухвалість, самовпевненість, нарцисизм. Стиль такий, як ніби думка Поліщука - остання інстанція, а змісту немає. Зміст без логіки, для чого й приведена кострубато-бюрократична ребусна фраза автора без елементарного змісту. Тобто, "зміст" без глузду. І ще порада: Меркурій, ти сердишся, значить, ти не прав. В таких випадках в суперечці з відвідувачами сайту автор ще більше оголює свою безпомічність. Можливо, краще змовчати, зробити вигляд, що не помітив зауважень, аби остаточно не потрапити в глухий кут? Власне, автор уже в куту.
Відповісти
У написанні коментарів впізнається стиль окремих журналістів. Це добре. Та й об'єм написаного у коментаріях свідчить пр те, що писав його явно не випадковий "прохожий". Так що все нормально :)
Відповісти
Коментаріях - КоментарЯх, обєм води, землі, піску (кубометр), а написаного - обсяг.

Відповісти
критикам статті. Ну те, що ви переважно є тими депутати, яких висвітлює Поліщук, то це ясно. Ну те, що серед вас є ще й "слуги" градоначальника, то це зовсім зрозуміло. Ну ту, що вам стаття не сподобалась, бо вона про вас зовсім нехороших - хто б сумнівався. Але одного вам не второпати - тема пішла, і народ про неї знає. Знає про вас персонально, як ви міські гроші, яко миші, розтягуєте по своїм ніркам.
Відповісти
Яка чудова та швидка еволюцiя пана Полiщука вiд Дорiана Грея до Прометея! Дав людям вогонь!
Відповісти
Поліщук наївна доросла дитина. Є така категорія людей. Став дорослим, а за розвитком залишився в десятирічному віці. Це невиліковне.
Відповісти
Коли злодія ловлять на гарячому, то він або огризається, або удає з себе доброго дядечка чи тітоньку. Просто згусток посмішки зі слиною. Поліщук написав правду. Коментаторам немає навіть що заперечити, то і взялись обговорювати автора. А загалом коментатори щасливі люди. З радістю крадуть. З екстазом брешуть і не знають, що вони просто обділені на все. Живуть як шашель.
Відповісти
Правда - це коли буде нормальний зоопарк, коли буде нормальна "Ласка", як би там "експерти" та "активісти" не зашкоджали. Правда - це коли до Поліщука будуть приїжджати з інших міст за досвідом чогось їм зробленого, до чого руку свою приклав замість язика. Правда - це коли молодий "експерт" почне "задрав штаны бежать за комсомолом", щоб попасти в прохідний список якоїсь партії на місцеві вибори. І хто ж погодиться на такого дієвого професіонала (окрім Удару, звичайно)? Правда - вона у часі, то почекаємо та побачимо....
Відповісти
Ото читав коменти, а тут зойк Пизи, ну хто ще так краснотупо помітится. Ну ясно, що він - з Тернопіля через фронт змін до Мартиняка, а далі просто в блок Порошенка, під ручку з мером Романюком за підтримки Кубіва. 80% загроз Україні не з Росії, а від друзів Романюка на рівні протеже Кубіва.
Відповісти
Прихильникам статті.Для чого пишуться подібні статті: окреслити проблему, проаналізувати стан справ і запропонувати більш раціональний варіант її вирішення. Причому останнє - найголовніше.Що зробив Поліщук? Докладно, у двох частинах, висловлював свою незгоду. І все!!! Де його варіант,економічно обґрунтований, вирішення цього питання? Немає. Отже, людина - чи абсолютний дилетант у цьому питанні або просто демагог. Прокукурікав , а толку?
Маленький нюанс: він просторікує навколо "бетонного паркану", а те, що там фігурує ще електропідстанція як-то вислизнуло выд його пильного ока. "Збіг ? Не думаю." Примітивний самопіар.
Відповісти
Немає в світі абсолютного еталону статті. Хто як собі уявляє, так і пише. Стаття - не підручник, не методичка, не довідник, тому може і не подавати поради. Досить констатації факту. А факт тут простий і тема далеко не собача і не котяча, а чиновницька – про те як вони разом з депутатами вміють і народ надурити і собак обділити. Але якщо стільки гамору навколо автора статті, то це не спроста. Значить зачепив він за живе, не за собаче живе, а депутатське, чиновницьке. Вони хочуть жити без критики та надмірної уваги до своїх гріхів.
Відповісти
Я не сказав, що тема статті не заслуговує вніманія.І порядок цифр теж впадає в глаза.Я говорю про інше: стаття заради статті - це даремна трата часу, і свого і читачів. Автор класично застосував принцип "мавпи на плечах": ось вам, суспільство, проблема і ... робіть з нею що хочете. Те, що крадуть і без нього знаємо (а сам, до речі, кристально чистий? Або його не запросили до дерибану?). Поліщуку всього лише і треба було, що привести реальну вартість заявленого об'єкта (забір з електропідстанцією), а не якихось гіпотетичних прикладів. Ось тоді питання до його опонентів були б конкретними. А так - базікало.
Відповісти
А увагу привернула не стаття, а повна безпорадність автора.Думка-то у Поліщука правильна, а реалізація - ніяка. Потрібно щоб не тільки чиновники знали, що вони у полі зору громади, але й автори вчилися вносити в свої "твори" конструктів та зерно раціоналізму.Тогда буде ККД. Я для себе цю тему закрил.Дякую за обмін думками.
Відповісти
До чого тут автор? До чого тут його стаття? Автор є депутатом. Депутат має один голос і ніяких інших прав. Він не може замінити суддю, мєнта, прокурора і навіть жодного заступника мєра. Але Поліщук цей голос заявив. Зробив те, що може зробити міський депутат. Тоді як купа інших голосів, що мабуть ідуть від нижньої частини тіла, цей голос перекрила. Ткачук, Парфенюк, Бірюков, Гриб, Пиза.... сказали, що вони хочуть, щоб було так, як є, а не так як треба для лучан.
Відповісти
Таких "заявників", як Поліщук у нас майже п'ять сотень у Верховній Раді, а порахувати по низхідній у всяких Радах, так і кілька тисяч набереться. Заявляти навчилися всі, а от робити щось практично - одиниці. Тому я і навів принцип "мавпи на плечах" - це означає не вирішувати проблему, а перекласти її рішення на того, кому про неї повідомив.Автор в даному випадку саме так і вчинив. Дратує і обурює балаканина і відсутність практичних кроків. Так що це - докір не одному депутату Поліщуку, він - лише типовий представник "майстрів заяв". І тема його "писанини", насправді, не важлива. Важливий підхід, який автор демонструє - я, мовляв, всього лише "голос народу", а чорнову роботу ти, народ,сам, як водиться, і роби. Дістало.
Відповісти
висвітлення правди про господарську діяльність нинішньої комсомольської влади не подобається багатьом, оскільки ностальгія у багатьох за часами, коли можна було нічого не робити і отримувати прибутки, прилаштувавшись у якійсь державній чи комунальній(!) структурі. Погодьтеся, що озвучена проблема залишається проблемою. Оскільки нам легше, коли у сусіда гірше. А, коли треба щось робити, аби навести порядок. то наша хата відразу із самого краю. Що Ви зробили, аби Вас не обкрадали Кравчуки, Новарчучка і Романюк? Що зробили, Ви... Особисто?
Відповісти
Якщо хочеш, щоб справа була зроблена добре - зроби її сам. Це не я вигадав, але я так намагаюся робити. Тому, що якщо я буду тільки заявляти про проблеми, то хто їх буде за мене вирішувати? Так от, теза про те, що робота депутата полягає в умінні правильно поговорити, озвучити проблему - абсолютна нісенітниця.Висвітлюють проблеми журналісти - це їхня робота. Депутат повинен працювати трохи інакше. Ніщо краще не говорить про людину, ніж його справи.Повторюся, мало позначити проблему. Алгоритм повинен бути таким: проблема і варіант її вирішення, а краще два. Так я роблю сам і вимагаю від своїх колег. Це залучає людей в управління і підвищує відповідальність за результат. А коли просто "прокукурікав" - то і попиту за вирішення проблеми з тебе ніякого. То навіщо нам такі депутати?
Нічого особистого.Якщо хто не зрозумів,я не проти статті як такої. Я проти її неконструктивністі.
Відповісти
Якщо Ви знайомі з першою частиною цього допису, то нагадаю, що там я пропонував шляхи виходу з ситуації з парканом. А саме - виділити близько 50 тис. грн. на захожи посилення безпеки на підприємстві. Хоча діяльність підприємства, стиль роботи керівника та його ефективність у людей, що можуть думати викликає багато запитань. Але правда в тому, що міський голова має в раді більше 20 підконтрольних йому депутатів. Тому, очевидно, що жодна моя ініціатива та ініціатива будь-якого члена депутатської групи "Новий Луцьк" в цій каденції не пройде. Але і мовчати про таке теж не можна.
Відповісти
Досить дивно, що маючи в своїх рядах таких чесних, відповідальних та конструктивних борців за справедливість як пани Осіпов та Поліщук, ініціативи групи "Новий Луцьк" не проходять)).Ну що поробиш, по зимі буде можливість щось почати і своїми мізками чи руками робити. А поки що не мовчить, нехай вас зігріває А.С.Пушкін, який "... долго буду тем любезен я народу, что чувства добрые я лирой пробуждал")). Він цим навіть пам'ятник собі створив нерукотвірний))
Відповісти
Та вже ознайомився і з першою частиною Вашого "роману": "... всі проблеми підприємства ... можна вирішіті за 40-50, а не за 400 тис. грн". Це просто цифри з неба. А економічне обґрунтування? Адже це просто: металевий паркан, ... метрів - ... грн, металева сітка для вольєрів ... метрів - ... грн, і так далі, разом - ... грн.Вот тоді наочно буде видно розмір чиновницької жадібності .До того ж, чого Ви вчепилися в паркан? З Вашої статті випливає, що об'єкт будівництва - "... будівництво бетонного паркану з колючим дротом ... та електропідстанцію ". А електроподстанція з обладнанням буде подорожче паркану.Так що Ви, м'яко кажучи, хитруєте пан Поліщук, акцентуєте увагу на другорядному елементі, при цьому мимоволі (чи свідомо) випускаєте з виду основний. Звідси і недовіра до Вашої інтерпретації подій.Мовчати, безумовно, не можна. Але і виступати потрібно аргументовано.Це додасть ваги Вашому опонуванню та авторитету та довіри Вам.
Відповісти
добра і активна?????хахаххахаахаха.
Відповісти
Нехай би сказав шановний Прищ для чого 100 штук з міського бюджету хочуть на "Варту Палиці". Там спортсмени мають і так по 5 тисяч зарплати і майже нічого не роблять, хіба трохи тренуються разом.
Відповісти
Шановний! Ви не володієте інформацією.

http://ar.volyn.ua/20150708-u-miskradi-poyasnyly-na-scho-vydilyayut-hroshi-varti-poryadku/
Відповісти
Ніхто так не боретья за своє життя, як колишні, вони ж й сучасні. Наприклад Микола, він же Романюк, був всюди, тепер мер. За ним такі самі, не мери, але не кращі - вихованці страни совєтів, читай - крадіїв. Тобто! Всі, як один, приєднались до хору: "гав-гав". Гавкають, значить зачепило. Значить треба продовжувати процедуру виведення їх з життя заради нормальних людей.
Відповісти
Тим більше, що такий потужний караван молодих та перспективних вихованців-управлінців нової незалежної європейської країни рухає вперед!
Відповісти
А що ви пропонуєте? Написали, що паркан не треба і що далі?

Якби не було КП "Ласка", то за вами б 30 собак гналось
Відповісти
Хочу запитати пані Цибульську, що конкретно вона робить для безпритульних тварин?Окрім того, що регулярно створює їм портфоліо та надає рекомендації, висновки. Пані Вероніка, можливо віник в руки та за прибирання на горезвісному притулку?І менше слів. Богдан Павлович, ви теж вже себе проявили будучи мером. Що конкретно ви зробили для міста та лучан окрім вигаданих звітувань. Ви ж віддали в оренду землю в старому місті , а зараз входите в комісію яка хоче забрати ту землю. Ви не читали, що підписуєте чи краса пані Вероніки вам тоді очі затьмарила?Пане Андрій Осівпов, ваша дружина часто буває на КП "Ласка" що так активно судить про його діяльність? Пані Дана Новарчук, можливо потрібно менше їздити на моря та шукати бой френдів? Якщо ви на своєму місці, то працюйте разом з отими людьми які пашуть у вас за мінімалку. Ви отримуєте більше них і вся ваша робота зводиться до чварів. Шановні вище згадані "добродії" ідіть та працюйте для міста в якому живете і яке самі загадили. Можливо під міську раду смітники пора припхати та вас всіх у них посадити?
Відповісти