Додати запис

Чи станеться Мукачево на Волині?

Хвороба, яку не лікуєш, може вести себе по-різному. Згадайте, у кожного, хто відчував біль y боці, животі чи спині, пробігала думка: може мине? Часто біль проходить. І ми кажемо: хух! І забуваємо. А коли він повертається, то людина може й не згадати, що «дзвіночок» уже був. Але тоді і лікування може бути серйознішим. І хірургічне втручання – обов'язковим. І вади здоров'ю – невідворотними.

Вести себе так безвідповідально – злочин людини перед власним організмом. Усі ж згідні, правда? Чому ж тоді ми закриваємо очі на постійні прояви хвороби нашої країни? І щоразу, коли «біль» повертається, ми кричимо: де воно взялося???

Так, я про Мукачево. Про те, що інцидент, який стався там 11 липня, почався не минулої суботи. Про те, що ми ніби й «лікуємо» цю хворобу, а насправді вона тільки прогресує. Ми пишемо гарні закони, але десь «забуваємо» поставити кому, і зміст закону можна крутити, як дишло. І ми крутимо.

Ми говоримо, що щось треба змінювати у сусіда, у владі – і нічого не змінюємо в собі. Бачимо корупцію, недолугість, безгосподарність, байдужість у когось під лісом… І не розуміємо, що в нашому оці.

Ні, «лікарів» вистачає! Кого не спитай – усі знають, як лікувати. В якого політика не ткни, якого чиновника не смикни за полу…

А діагноз очевидний: ми втрачаємо країну.

Дай Боже, аби Мукачевим закінчилося – думає кожен з нас. Але куди подіти того «черв'ячка», який сидить всередині і голосом сумління шепче: ні! Не закінчиться! Будуть нові Мукачеви. Ще більш болісні. Ще більш масштабні. Якщо не перекрити контрабанду, не припинити чорні вирубки лісу та не поставити хрест на нелегальному видобутку бурштину… І зробити ще багато «маніпуляцій». А загалом це лікування називається очевидно – ре-фор-ми! Правда, ми про це знаємо? Але чомусь наші лікарі і далі б'ють в бубни, читають заклинання і використовують примочки там, де потрібен ніж хірурга.

До речі, ви не помітили, що Мукачево почалося й у нас, на Волині? Під офісом компанії «Континіум» у понеділок, 13 червня.

Це ж мирна акція протесту! – скаже читач. Не перебільшуй – додасть інший. Ха-ха! – повторять хором сотні скептиків.

Але будь-яка хвороба не починається з прориву гнійника. А всього лиш з маленького болю. Незначного. Несерйозного.

Спершу хлопці прийдуть до олігархів. Але їх мало, вони скоро «закінчаться». Тоді хлопці підуть до багатіїв. Їх більше. І «болітиме» серйозніше, але теж не смертельно. А потім підуть до тих, в кого хоч щось є.

Згодом почнуть гризти один одного.

Ігорю Єремеєву це серйозний дзвінок. І дзвонять ті люди, яким зовсім недавно він зі Степаном Івахівим дарували автівки для АТО. Може, саме на тих автівках до них і приїхали?..


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обов'язково станеться! Підготовка вже йде повним ходом!
Відповісти
Правий Сектор, ті хто рішуче виступають проти комунізму, валять пам'ятники радянським вождям і т.д. і т.п. самі того не усвідомлюючи, йдуть стежиною тих же більшовиків. До речі, скоро 100 років Жовтневої революції. Може почнемо експропріацію і грабіж як спосіб досягнення справедливості й метод революційної боротьби.
Відповісти
ПС - небезпечне бандфомування бандюків широкого профілю. Цю шоблу-йоблу, не чекаючи великої болі, як каже Пащенко, треба негайно роззброїти. Держава з подібними бандюками далеко зайшла - усе прощається. Навіть сам ганебний випадок з вивіскою "Континіуму" і воротами до озера каже про рівень цих людей. Ми на порозі того, коли почнеться грабіж багатих і збагачення тих, хто грабує Це чисто більшовицький метод.
Відповісти
Чи не за це стояв пан Пащенко на майдані? Очікуєте в гості хлопців? Це теж не смертельно, до цього звикають, навіщо вам ваші статки, поділіться з народом, пане.
Відповісти
Хлопці і дівчата були сьогодні в редакції
Відповісти
:))) Навіть так)) Пообіцяли недоторканість, тістечок принесли, ви їх також нагодували? Рекламне інтерв'ю про бойовий шлях готуєте? Лаври Савви Морозова вже приміряєте?
Відповісти
Чат марафон на ВП
Дійсно не до сміху. Загинули люди. Страх пройшов з майданом. Те, що робив режим Януковича і міг зробити ніякий ПС не зробить.
Зараз Україна понад усе
Відповісти
То до вас Мавка с Лукашем завітали. І питання їм такі ж поставили, як для голубків, із готовою відповіддю в підтексті. Єдине вірне питання ви поставили перед мудрим Гунчиком, який погрозив ПС пальчиком, мов порушуєте меморандум:)). Страх пройшов? Страх ще буде, коли до вас завітають Той, що греблі рве разом із Тим, що в скелі сидить, то пізніше порівняєте із зробленим режимом Януковича.
Відповісти
Ви мені погрожуєте?
Чи так нудьгуєте?)
Відповісти
Радію та хвилююсь за Вас водночас)
Відповісти
Завжди підтримую вас в коментарях, як однодумця, а на цей раз - ні! Пащенко правий: ми не Сомалі, ми - Україна. І тут цей "тонкий" гумор про тістечка зайвий.
Відповісти
По-перше, дякую, я навiть i не очiкував зустрiти на ВП однодумця. Щиро. По-друге, давайте дочекаемося iнформацii про результати вiзиту "iз тiстечками". Пан Володимир заiнтригував про цю зустрiч спочатку, а потiм обов'язково буде "глаголом жечь сердца людей", засуджуючi "Сомалi", ось побачите...
Відповісти
"Чи станеться Мукачево на Волині?" - свербить мати, аби було про що писати?
Відповісти
Відсутність повноцінних атрибутів держави і породила це явище - ПС. А все тому, що до влади приходили клептомани: 1-ий - випустив джина з пляшки грабунку, 2-ий - керував країною, наче голова колгоспу - матюками та спав з Ващучкою на злощасному дивані, 3-ій - сварився з бабою (ЮТ), переймався черепками та бджолами, хоча й не забував про себе, та всіх перевершив екс-зек, прихопивши до РФ казну (булаву хоч не прихопив ?). Можливо, на нашу біду, їх усіх призначав кремлівський Карла ?
Відповісти
Мені таки здається, що поки Волинь кришує Ігор Палиця, Ігор Єремеєв, Сергій Мартиняк, Степан Івахів - волиняни можуть спати спокійно. так олігархи, так корупціонери і хапуги, но - ВМІЮТЬ ДОМОВЛЯТИСЯ! як казав геннадій Корбан? - "Договориться можна хоть с чертом лысым", і здається що саме цього вміння, вміння домовлятися - не вистачило в Мукачевому.....

Ви скажете що потрібно не домовлятися а ламати в корінь корупційні схеми? - спробуйте зламати, якщо ви вчора не мали ні копійки і трудилися в селі на городі щоб хоч якось прокормити сім*ю, а сьогодні, за один переїзд через митницю ви можете заробити суму, яку раніше навіть в руках ніколи не тримали..
Відповісти
волинські бузнесмени уміють тримати ніс по-вітру. За які кошти проживають праві бандюки?
Відповісти
ви коли робили переворот на майдауні думали про те що розвалюєте країну зсередини. Томас Карлейль вже описав ваші революції огидності давно, треба не стрибати на майдаунах, а просто читати і Думати(((
Відповісти
Більше того, нехай знайдуть хоч одного депутата, як Єремеєв і Івахів, які на АТО за півтора року дали 47 млн.грн.???
Відповісти
Поки. Шпига буде в своєму кріслі сидіти доти. ПС буде робити що хоче в. Луцьку і в. Обл
Відповісти