Додати запис

У Волиській ОДА безкоштовно використовують нелегальних працівників

Проблема легального працевлаштування на Волині, як і по всій Україні, залишається відкритою. І хоча наша влада, скажімо, нібито почала «активно» боротися з підприємцями, які економлять на податках нелегальних працівників, але їх не меншає.

Звичайно, що на сьогодні вибирати не приходиться. В час кризи, коли державна зарплата, яка становить тисячу з копійками, не рятує, а робочих місць мало, люди ідуть працювати на якогось багатого «дядька» і практично «здаються» йому в економічне рабство. Адже гарантія, що з тобою розрахуються як і обіцяли – це лише чесне слово роботодавця.

Хоча «палка має два кінця», адже малий бізнес теж переживає не найкращі часи. Тому ж самому підприємцю можливо це єдиний вихід, щоб взяти на роботу людину без офіційного оформлення. І цілком можливо, що підприємець порядно розраховується і платить працівникам більше, аніж державну тисячу. Але…

Це все написано не для того, щоб роздумувати про складний економічний час в державі і про легалізацію праці. Мова йде про конкретний випадок, а саме: про їдальню в обласній державній адміністрації.

"Столовку" утримує одна пані, котра веде подібний бізнес і в політехнічному університеті. Думаю не помилюся, що жоден працівник підприємливої жіночки офіційно не оформлений. Але це не найстрашніша проблема з якою можна зіткнутися, пішовши до неї на роботу.

Багато хто з працівників, які побували на кухні в ОДА, покидали стіни «білого будинку» області зі сльозами на очах. Адже ця підприємець, мало того, що під носом у головних владців нашого краю, нелегально «крутить» свій бізнес, але ще й дуже «економна» під час виплати заробітних плат. Як стало відомо з достовірних джерел, були випадки, що з людьми не розраховувалися навіть за кілька місяців. Звичайно, як завжди буває, ніхто ні на кого не скаржиться. І радити людям іти воювати до суду зі своїм вчорашнім роботодавцем, який швидше за все має «блат» і не один, це насмішка над чужою бідою. Так саме бідою, адже лишитися в наш час без копійки у кишені – це дійсно велика біда.

Хочеться звернутися до наших чиновників і депутатів, які обідають у цій їдальні. Коли ви замовляєте салат, подумайте, будь ласка, про те, що людина, яка вам його зробила, цілком можливо може в цьому місяці не отримати своєї тисячі з гаком, чи, точніше зазначити, з малесеньким гачечком, адже ця «бізнес-тьотка» не сильно щедра в оплаті праці. Отож, ваш обід може обернутися чиїмось недоїданням.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поліно! Ніякого відношення до ОДА столовка не має. Вчіть матчасть.
Відповісти
І ще одна матчасть: зробити можна байстрюка, а салат - приготувати.
Відповісти
Вам звичайно видніше на рахунок байстрюка. Але салат теж можна зробити. А те, що ОДА не має ніякого відношення до їдальні в якій харчуються депутати і чиновники, то це вже інше питання. Наша влада має відношення до таких проблем лише тоді коли озвучують статистику про легалізацію праці, щоб попіаритися.
Відповісти
а де у нас в Луцьку політехнічний університет? Мабуть не стати Вам нормальним журналістом!!
Відповісти
Та не переживайте ви так за мою кар"єру...
Відповісти
Да, мабуть Ви треба писати з великої літери!!! Просто не дано!
Відповісти
Просто не дано всім бути з великої літери. "Ви" вживається з великої літери коли підкреслюєш повагу, до того до кого звертаєшся. Перепрошую, але я не знаю з ким спілкуюся тому не можу визначитися поважаю вас чи ні...
Відповісти
Це просто показує Вашу вихованість))
Відповісти
Коли вже журналісти почнуть писати нормальний апостроф, а не замінювати його лапками?
Відповісти
Для цього випадку грамотно буде: "...не переймайтесь за мою карєру". Така примітивна мова, ніби авторка 10 років жила серед зеків вязниці суворого режиму.
Відповісти
До "професора", моя примітивна мова свого часу отримали багато відзнак (в тому числі і на всеукраїнському рівні)... Серед журі, які визначали рівень моїх авторських текстів, були і професори... Є багато слів, які можна вживати в різних контекстах для певного емоційного, або ж стилістичного забарвлення... Тільки не кажіть будь ласка, що слово забарвлення можна використовувати лише для позначення кольору. Бо, якщо слідкувати за вашою логікою, то ви саме так і думаєте...
Відповісти
Наталочко, коли то було...Я про відзнаки, грамотійка ;)
Відповісти
Все ясно. Це було колись. І коли саме знає кілька людей, які теж отримували подібні відзнаки. "Знаюча", до тебе запитання не по темі, ти геть дура?
Відповісти
та це не "дура", її прiзвище Плахотна, вона завжди така.
Відповісти
культура так і пре... Це видно за таке давали відзнаки
Відповісти
З Січевською не можна вести дискусію, як з циганкою на ринку. Вона всім заплює очі. Вона вже показала "рівень" своїх текстів. Почитаєш, і таке враження, ніби в лайно вступив.
Відповісти
Ваші коменти прочитаєш і таке враження, що ви дійсно в лайно вступили по коліна і не раз!
Відповісти
Повністю підтримую автора статті. Цій підприємливій особі, яка не виплачує зарплату працівникам, їх не легалізує, не завжди розраховується з поставщиками продукції, давно тюрьма світить. Та її кришує влада. Подивіться, як ця підстаркувата перекрашена білявка стелиться перед депутатами облради в тій самій столовці.
Відповісти
В Україні втілились слова леніна. Сьогодні у нас будь яка "кухарка", має можливість покерувати державою.
Відповісти
Якщо правда, що у Волинській ОДА безкоштовно використовують нелегальних працівників, то я проти такої ОДА. Краще бути без її чиновників з корупційними ознаками.
Відповісти