Додати запис

Ігри «патріотів» : аферисти вдягають камуфляж

Днями луцька громада мала нагоду насолоджуватись «шкандалєм» у міській раді. Справжні борці та «борциці» за… (отут виникає складне запитання - за ЩО?) з’явились до сесійної зали, аби зірвати голосування по одному земельному питанню. Щоправда, «робінгуди» заплутались у власній ідентифікації: так і не стало зрозумілим, чи то УНСО, чи «Правий сектор» мають у своїх рядах цих колоритних персонажів.

Але питання, щодо якого «борці за ето» намагались влаштувати рейвах, як відомо, стосувалось моєї родини, тож я вимушена озвучити свою думку з цього приводу.
Почнемо з того, що кожного року міська влада вирішує безліч подібних питань. Відповідні служби перевіряють законність, якщо все у межах законодавства, - будь-ласка: комусь виділяється земля, комусь здається в оренду, комусь даються дозволи і таке інше. Питання виділення в оренду землі під власним будинком (те, що закидається мені) – взагалі найстандартніша процедура: в рік міськрада затверджує до 2-х тисяч таких рішень. Щодо 4-х соток - ділянки, на якій стоїть будинок моєї родини – договір продовжується вже 5-й раз з 1994-го року! І, згідно з законом, земельна ділянка може бути виділена тільки власнику нерухомості, що розташована на цій землі.

Отже, ця абсолютно прозора ситуація дивним чином спровокувала у кількох невідомих до цього часу «робінгудів» гострий напад боротьби за справедливість. Раніше чомусь таких загострень не спостерігалось, не дивлячись на те, що міскрада, бува, на сесіях виділяє в одні руки і кілька гектарів вільних земель…

Звичайно, трапляються, речі, коли за проблемою стирчить банальний бізнесовий чи особистий інтерес. Щось отримує розголос, щось викликає обурення суспільства. Це нормально, адже люди мають право висловлювати свою думку з приводу будь-яких питань, які розглядає місцева влада.
Тим більше, коли ці рішення позбавляють громаду певних прав, обмежують можливості, ведуть до негативних наслідків.

Тепер в мене є питання – щось подібне коли-небудь викликало таку бурхливу реакцію цих законспірованих «робінгудів»? Щось не пригадаю, навіть з власної депутатської практики. Де ви були, безіменні хлопці з «УНСО» чи «ПС», коли я, скажімо, намагалась прибрати «налівайку», розташовану у кільках метрах біля школи? Чому не прийшли на сесію Ради, не підтримали, не драли горлянку?

І таких прикладів – безліч. Коли треба було дійсно допомагати місту, його мешканцям. Але «робінгуди» не з’являлись. Їхня перша тріумфальна поява була відкладена заради отакого «найгучнішого» приводу?

Що ж трапилось цього разу? Яка здоровезна муха особистого зацікавлення укусила цих клоунів? З якого, власне, цирку вони вилізли? І заради чого?
Я говорю зараз про цих людей з явною неповагою не тому, що вони намагаються створити якісь проблеми моїй родині, а тому, що вони – самозванці. Саме так – особи, які намагались переконати всіх в тому, що представляють сьогодні «Правий сектор», а завтра «УНА-УНСО», – насправді не мають жодного стосунку до цінностей та принципів, які сповідують справжні «правосєкі» та «унсовці». Ще під час Майдану я мала можливість (і честь!) познайомитись із багатьма представниками ПС та УНСО, в тому числі, з деякими їхніми керівниками. Мені відомі справжні шляхетні мотиви, які ведуть цих людей, система цінностей, яку вони сповідують. І ті клоуни, які влаштували виставу у луцькій міськраді – поряд не стояли із справжніми патріотами.

Дізнатись про те, що ПС взагалі не має причетності до цієї провокації, мені було неважко. Що ж до ГО «УНСО-ВОЛИНЬ», - дотичність самозванців до цієї поважної громадської організації, як виявилось, настільки ж вірогідна, як подорож людства до Альфа-Центаври вже наступного року… Керівництво ГО «УНСО-ВОЛИНЬ» - справді патріотичні та активні люди, з якими, як і з представниками ПС, я завжди маю за честь співпрацювати, як у «фронтових», так і у «цивільних» питаннях. І ними, нажаль, прикрилися дрібні політичні аферисти.

Якщо відверто – від цього їхній тупуватий спектакль стає ще бруднішим.
Я маю певну думку про причини появи цих псевдо-героїв із прозоро-зрозумілими мотивами. Таке поняття, як «політичне заробітчанство» ніхто не відміняв. Три-п’ять нахаб із легендою причетності до «політичної сили» можуть розраховувати на те, що якась людина просто дасть грошенят, аби вони припинили її «тролити». Аби не мати проблем на, скажімо, наступних виборах.
Політичний аферизм має дуже характерні риси: нахабне натягування на себе відомого політичного бренду; вибір «жертви»; «акція залякування» із подальшою «комерційною пропозицією».

Попереджую – це не про мене. Від мене, «борці» та «борциці», ви можете отримати дещо інше. Що, - зараз зрозумієте.
Ви вже переконали себе у тому, що є патріотами і всі ваші вчинки продиктовані саме цим станом душі? Ви вже вдягли куплений у магазині «Все для рибалки» камуфляж (аби припхатись в ньому до міськради). Але… ви збігли від воєнкома, який намагався допомогти вам реалізувати свій патріотичний порив!

І це дивно. Бо справжній патріот з лав ПС чи УНСО, не мямлить щось незрозуміле про оренду землі під чужим будинком. Не той рівень, не той час. Він нині займається чоловічими речами, або захищаючи незалежність України на фронті, або вибудовуючи її достойне майбутнє тут, вдома. Так, як це роблять справжні герої, побратими з ПС та УНСО.
Зрозуміло, до чого веду? Якщо потрібні будуть берці, бронежилети, каски, тактичні рюкзаки, аптечки (перелік всього необхідного я знаю, як азбуку) – звертайтесь.
Я можу задовольнити тільки таку вашу потребу. Якщо, звичайно, вона виникне.
Якщо ж є інші бажання – продовжуйте бігати навкруги міськради, може, хто і подасть…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оленка обявилася... Вибори ж скоро, треба показати свою правидьність і чесність, може я напишу заяву на ділянку в центрі міста і мені виділять?
Правда цих ряжених клоунів я також не підтримую...
Відповісти
мотиви глибокі, пориви - високі. Результат - суспільний пшик... Чи не так, пані Олено?
Відповісти
Пані Олено, не звертайте уваги на кота Базіліо та лисиці Аліси.
Відповісти
Підтримую Голєву, тут ти права 100%
Відповісти
Тут є дві точки зору на проблему: перша - в Голєвої, яка хоче, ступаючи по трупах, зі своїм «дідусем» Голєвим (який по ніс в лайні за свої діяння), збудувати котедж на кістках предків «робінгудів», аби всі з усіх сторін споглядали, яка вона вельможа, яка вона розумна і багата, як вона вміє перемагати «чернь», «плебеїв», які стоять під презирливими поглядами цієї примітивної вельможі перешкодою на шляху до досягнення мети. Місце для котеджу вкрай погане: навколо рух, шум, катастрофічно мала площа для забудівлі. Проект будівлі примітивний, як лопата – радянська хрущовська «коробка» - без смаку, архітектурних тонкощів, без усього, на чому б «затрималось око». Гіршого бути не може. Але ж - ні!!! Я хочу, я усіх переможу, я дочекаюсь, нехай усі побачать і почують. Тип новітньої псевдоеліти: паща, горло, презирливе ставлення до тих, хто на соціальній драбині стоїть хоч на міліметр нижче. Інша точка зору в борців за правду, прозваних цією «панею» з брудним ротом «робінгудами». І прізвисько невдале. Робін Гуд — популярний герой середньовічних англійських народних балад — грабував багатих, віддаючи здобуте бідним. Англійський Кармалюк. А тут ніхто нікого не грабує, лише вказують тим, хто награбував, розорюючи банки. А нині ці «антиробінгуди» хочуть какати лучанам на голову. Що дорожче: особисті інтереси чи історична пам’ять? Для «робінгудів» вирішується доля культурної і історичної спадщини міста. Вони не бажають, щоб на фоні історичних ансамблів міста бовваніли нужники багатіїв, щоб вічні цінності переводились у тверду валюту, а відповідальність перед нащадками тіснилась особистими примхами цих нуворишів. Нехай би Голєва подивилась через цю призму на проблему…


Відповісти
Можливо до пані Олени є питання, але обзивати жінку це низько
Ви пишете анонімно чому?
Відповісти
цей опус-плач Ярославни і не більше.
Відповісти
жлобство, хамовитість і зверхність - чесноти недоучок, що уявили себе спасителями народу...
Відповісти
Прочитав і подумав, що ось такі "голєви" є в кожному місці і навіть в кожному селі. Бо час, в якому живемо, - це час "голєвих": зухвалих, нахабних, злодійкуватих, підступних, безсовісних і аморальних."голєви" вміють використати з користю для себе будь-яку ситуацію, вони навіть на полум'ї війни вміють погріти руки. Научимось давати по руках (а часом і по інших частинах тіла) "голєвим" - наведемо порядок в країні.
Відповісти
У Вас є факти?
Відповісти
Незаперечним фактом є те, що між "голєвими" і появою "робінгудів у камуфляжі" є глибокий і нерозривний діалектичний зв'язок. Суть його в тому, що робінгуди завжди і обов'язково з'являються ПІСЛЯ появи голєвих.
Відповісти
Це вже не факти. А життя у фактах суцільної КОРУПЦІЇ. Одні клани змінюються на інші біля грошових потоків і потічків...
Відповісти