Додати запис

«Резонансні» справи і апеляції депутата Андрія Осіпова.

Мені важко писати цей текст: жанр зобов’язує дотримуватись такту і порядності, хоч тут вибирати слова не хочеться. Може тому, що про діяльність депутата Луцької міської ради і адвоката Андрія Осіпова вже написано більше, ніж про його усіх колег по депутатському кріслу, разом взятих, а обсяг його власних публікацій в соціальних мережах перевершує обсяг судових промов відомих юристів царської Росії Федора Плєвако і Анатолія Коні. Але нерідко кількість і якість можуть величинами обернено пропорціональними, про що – нижче.

Останню публікацію автора цих рядків про успіхи депутата («Як захиститись від… адвоката?»), читач може переглянути на сайті видання «Волинь POST» від 25 лютого нинішнього року в рубриці «Колонка автора». Андрій Осіпов успішно продовжує пекти судові позови, як пиріжки, розвиваючи «образ ворога» в особі голови міста Миколи Романюка. На сьогодні юридичний відділ Луцької міської ради знову має п’ять виссаних з пальця його позовів. На цей раз «караючий меч» депутата і адвоката завис над головою міста за як ніби то використання в службових цілях чужого автомобіля. Мова йтиме про те, що, судячи з судового позову Андрія Осіпова, Микола Романюк, використовуючи в якості службового орендований автомобіль Хюндай Соната, який не належить Луцькій міській раді, обвинувачується у порушенні антикорупційного законодавства. За цим позовом 29 травня нинішнього року Луцьким міськрайонним судом було винесене рішення - позов задовольнити частково: «Визнати протиправним бездіяльність відділу з питань запобігання виявлення корупції, зв’язків з правоохоронними органами Луцької міської ради, які полягають у неналежному контролі за укладанням угод позички автомобіля, а також невжиття працівниками цього відділу заходів до припинення порушення закону. У решті позивних вимог відмовлено».

Радощам міського депутата з приводу такого рішення суду не було меж. Коментуючи ситуацію на ресурсі ІА Волинські новини, він зазначив, що «…перемога таки була на боці лучан» і «це рішення є прецедентом на рівні України». Ось так, і ніяк не менше – рядовий, рутинно-маргінальний позов маргінального юриста став надбанням держави Україна. Чи не поквапився з висновками і коментарями так званий народний обранець (за списком ВО «Батьківщина», зрадник колег по партії), адже своє рішення ще повинен був винести суд вищої інстанції?.. І він виніс таке рішення. Безпрецедентне.

Що тут скажеш? Язик мій - ворог мій. «И вырвал грешный мой язык, и празднословный, и лукавый…», писав Олександр Пушкін у вірші «Пророк». Я не хочу, аби виривали язик в депутата міської ради і посереднього юриста. Таке суворе покарання пушкінським Серафимом його ліричного героя сучасному правосуддю недоступне. Та й на вулиці XXI-е століття. Хоча в древності саме так карали лихословів. І вже тим паче ніхто зі смертних не зможе дати грішнику адекватну компенсацію втраченого органу: «И жало мудрыя змеи в уста замершие мои вложил десницею кровавой». В арсеналі української Феміди теж відсутній такий засіб «ефективної терапії». Але повернемось до судів і подальших подій з приводу як ніби то «протизаконного використання» головою міста згаданого злощасного автомобіля.

13 серпня Львівський апеляційний суд, вийшовши за межі апеляційних вимог, скасував попереднє рішення Луцького міськрайонного суду. Мова йде про апеляцію депутата Луцької міської ради щодо звинувачення Луцького міського голови у порушенні антикорупційного законодавства. Cуд виніс постанову, згідно якої позивачу відмовлено не лише в апеляційному позові, а й цілком скасовано рішення Луцького міськрайонного суду від 29-го травня. Натомість винесене нове рішення, яке передбачає повну відмову у задовільнені позову до Луцького міського голови. Це рішення позивач має право оскаржити у касаційному порядку впродовж двадцяти діб. Зважаючи на юридичні «можливості» героя моєї розповіді, на його характер і самовпевненість, цілком природно, що після такого рішення Львівського апеляційного суду «Коні-Плєвако» місцевого розливу мав би підняти багато галасу – ніби синиця море підпалила. Це в його стилі роботи. З цим він не забарився.

Вже наступного дня відвідувачі сайтів, які дуже симпатизують і не симпатизують «борцеві за права пригноблених», який кваліфікував вихід суду за межі апеляційних вимог майже як державний злочин суддів, мали змогу читати заяви скривдженого львівським судом позивача і його чергові звинувачення. Ось пряма мова ребусу депутата-правовика: «… через зміни у Кодексі про адміністративні правопорушення, які відбулись у 2013 році, частина правопорушень антикорупційного закону опинилась поза врегулюванням Кодексу (кодекс доведеться переписувати «під Осіпова», авт.). Так сталось, бо певні правопорушення стосувалися антикорупційного закону, проте не містили в собі складу адміністративного правопорушення». Або «… прокурор повинен був звернутися до нього (голови міста, авт.), з вимогою припинити правопорушення, оскаржити протиправний договір тощо. Прокурор цього не зробив. До слова, представники Львівської прокуратури на сьогоднішнє засідання не з’явились (треба негайно міняти луцьких і львівських прокурорів! авт.». На що начальник юридичного відділу Луцької міської ради Олександр Рачков у відповідь на вимоги Осіпова відповів, що прокуратура дійсно не побачила у правопорушенні, скоєним Луцьким міським головою, ознак адміністративного правопорушення.

Уважно переглядаю Адміністративне право України – Науково-практичний коментар КАС України. Ст. 195. Межі апеляційного перегляду. Суд апеляційної інстанції переглядає справу та судове рішення суду першої інстанції в межах:
а) апеляційної скарги, тобто з'ясовує ті обставини чи порушення закону, у яких, на думку особи, що подала скаргу, суд першої інстанції допустив помилки; однак якщо при такому з'ясуванні буде встановлено порушення закону, що призвели до неправильного вирішення справи поза межами оскарження, суд апеляційної інстанції може вийти за ці межі;
б) позовних вимог, які були заявлені в суді першої інстанції, тобто суд апеляційної інстанції не може розглядати будь-яких нових позовних вимог чи ті самі вимоги, але у зміненому розмірі чи за змінених підстав, водночас відповідно до принципу офіційності, згідно з частиною другою статті 11 КАСУ, він може вийти за межі позовних вимог, якщо це необхідно для повного захисту прав, свобод та інтересів сторін чи третіх осіб, про захист яких вони просять.

Тож чітко визначені (обмежені) можливості суду апеляційної інстанції вийти за межі апеляційної скарги та заявлених у першій інстанції позовних вимог є однією з особливостей адміністративного судочинства.

Тому тут варто зазначити і сповістити адвокату Осіпову, що процесуальні права суду є разом з тим і його обов’язками: суд не лише вправі вчинити певні дії при наявності зазначених в законі умов, але й зобов’язаний це зробити. Тобто невикористання судом наданих йому повноважень є порушенням, оскільки законодавець, наділяючи суд цими повноваженнями, імперативно приписує йому використовувати ці повноваження в повному обсязі. Це означає, що правова норма, яка дає апеляційному суду право вийти за межі доводів апеляційної скарги у разі неправильного застосування норм матеріального права чи порушення норм процесуального права, являючись нормою уповноваженого характеру, передбачає обов’язок суду повною мірою реалізувати ці повноваження при наявності підстав для цього. Реалізація цих повноважень залежить не від суддівського розсуду, а від наявності обставин, які вимагають виходу за межі апеляційної скарги. У деяких випадках закон, по суті, безпосередньо зобов’язує суд вийти за межі апеляційної скарги. Так, згідно зі ст. 310 ЦПК, незалежно від доводів апеляційної скарги рішення суду першої інстанції підлягає скасуванню в апеляційному порядку із закриттям провадження у справі або залишенням заяви без розгляду на підставах, визначених статтями 205 і 207 цього ж Кодексу. Наш правознавець робить вигляд, що не читав цей розділ Цивільного процесуального кодексу України.

Чи не тому представник Луцької міської ради Олександр Рачков заперечив позовні вимоги, викладені в адміністративному позові луцького депутата, порахувавши їх такими, які не відповідають вимогам чинного законодавства? В запереченні суду ще першої інстанції він чітко виклав, що застосування Андрієм Осіповим ст.17 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» до відносин цивільно-правового договору позички є неприпустимим. Далі - більше. Стаття 6 КАС України визначає, що «…кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб’єкта владних повноважень порушені її права, свободи і інтереси. У випадках, установлених законом, до суду можуть звертатися органи та особи, яким надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб». Статті КАС говорять про те, що в Андрій Осіпов міг звернутись до суду в адміністративному порядку лише за захистом прав або інтересів особи. В даному випадку шкода особі не завдана, її права і свободи не порушені. Олександр Рачков вважає, що інтерес у законності дій органів та службовців не є особистим інтересом особи. Щодо права особи, громадського діяча та депутата в питаннях дотримання закону, то це повноваження перевищене, оскільки в державі функціонує ціла система органів та установ, які здійснюють контроль за дотриманням законодавства.

Між тим, - стверджує юрист Луцької міської ради, - особа, яка звертається до адміністративного суду з позовом, зобов’язана довести наявність порушення оскаржуваними діями суб’єкту владних повноважень її прав та інтересів у сфері публічно-правових відносин, які потребують судового розгляду і захисту. Однак, всупереч зазначеному, позивач не надав суду жодних доказів того, що оскаржуваними діями чи бездіяльністю порушені його суб’єктивні права, свободи та інтереси в публічно-правових відносинах.

Олександр Рачков в суді зауважує, що для звернення до адміністративного суду за захистом прав встановлюється шестимісячний строк з дня, коли особа дізналася про порушення своїх прав. Спір за договором позички транспортного засобу розпочався 1 лютого 2014 року, перші публікації в ЗМІ про використання автомобіля головою міста з’явились у вересні. Тобто, позивач мав реальну можливість дізнатися про порушення його прав, якщо такі відбулися, задовго до початку перебігу строку позовної давності. Він її не використав і пропустив строки звернення до суду. На основі таких даних Олександр Рачков просив суд першої інстанції в задоволенні адміністративного позову відмовити в повному обсязі. Суд прохання не виконав, але цю помилку виправив Львівський апеляційний суд.

Після викладеного вище журналіст має право на думку про те, що являє собою Андрій Осіпов як депутат, адвокат, член громади і, просто, людина. Останні два роки у нього надзвичайно важкий політичний сезон - боротьба з мером міста. На цю боротьбу кинуті всі сили. Для нього говорити - ніби стояти на сцені. З допомогою цієї «сцени» він адаптувався до життя, використовуючи різні мовні кліше, які стали йому подушкою безпеки. І так в усьому - в спілкуванні з колегами, в промовах на сесійних засіданнях і в залах судів, в дружбі… Йому увесь час доводиться грати чужі ролі, позаяк своя суть не знайдена або загублена. Криза жанру, криза особистості. Він перетворив суди з мером в персональну «вендету». Деякі судові засідання, які з вини депутата були перетворені в брудні плітки і довгі тяжби – безславно завершені, після яких залишилось відчуття огиди.

Кожен судовий позов супроводжувався в адресу голови міста «викривальними» публікаціями в «жовтій» пресі. Я не буду давати їм оцінку, а лише констатую факти. Скажу, що позови депутата втомили Луцьк. Але схоже, що громаді міста доведеться стати свідками ще не одного судового «раунду», якщо виборці нашого міста знову всадять його в депутатське крісло. І це в той час, коли всім нам необхідно спрямовувати свої зусилля на те, аби допомогти мешканцям міста якомога швидше і впевненіше пройти через складний для держави період.

«Цей позов досяг результатів вже будучи поданим, бо як тільки я звернувся із позовом, то постачання гарячої води відновили. Якщо буде встановлено, що міський голова перевищив повноваження, то будь-який лучанин матиме можливість заявити цивільний позов про відшкодування завданої шкоди. І якщо кожен лучанин хоча б по 200 гривень стягне з міського голови – я думаю, що він не буде одним із найбагатших мерів України», - таку маргінальну мрію висловив депутат Андрій Осіпов в одному з інтернет-видань Луцька після «епопеї» з постачанням мешканцям міста гарячої води. Ну чим не Остап Бендер, який мріяв погуляти в білих штанах по «хрустальной мечте своего детства» - Ріо-де-Жанейро, але так і не погуляв? «Раз в стране бродят денежные знаки, то должны же быть люди, у которых их очень много», - знову ж таки відома фраза великого Комбінатора. Для своєї «позовної» діяльності герой мого опусу відшукав ці «грошові знаки» у «благодійній організації» з якою він активно співпрацює.

Серія позовів депутата проти свого опозиціонера Миколи Романюка, проти колег по депутатському кріслу і проти міста може збагатити як вітчизняне правознавство, так і збірники юридичних колізій і анекдотів. Оговорити людину з допомогою брехні - як вказівним пальцем в небо. Ні честі, ні достоїнства, на дотримання букви закону, ні презумпції невинності, ні моралі… То як же ми можемо жити з таким багажем людської нечистоплотності, сподіваючись створити собі імідж охоронців закону?! Людиною править не закон, а ситуація, при якій дають гроші з тим, щоб з їх допомогою цей закон підім’яти під себе!

Аби автора публікації не мучила совість, мушу сказати, що Осіпов «працює» не сам. В підспівувачах у нього - молода адвокат Наталія Андріяш. Наші шляхи перетиналися: в позові до того, хто пише ці рядки, пані захищала друга і соратника Андрія Осіпова - позивача Романа Бондарука. З цими людьми вона заробляє собі на шматок хліба (іноді – з маслом). Тоді вона (як адвокат і довірена особа позивача), програла суд двох інстанцій. Ось її «норми» права і юридичні піруети з залу суду: «Факт отримання безоплатного майна ми бачимо. Це порушення, певною мірою, зухвале, адже є рішення комітету Луцької міської ради, де Луцькому міському голові пропонували усунути порушення - повернути авто. Втім, дій не прийнято. Я зауважу, що це питання стосується не лише мого довірителя, а й усієї громади». Очевидно, Наталія теж мріє зайняти посаду мера міста і спішно переймає багатий досвід свого колеги.

"Андрій Осіпов, експерт Інституту Політичної Освіти (ІПО)", - так скрізь вказує і підписується мій опонент. Голосно звучить, але для простаків в найгіршому розумінні цього слова. На худій шиї України висить немало таких "інститутів". Паразитують вони (деякі - досить непогано), за рахунок грантів, імітуючи діяльність і профануючи європейські цінності шляхом дезінформації західних донорів. Інші - за рахунок подачок українського олігархату і великого бізнесу, служачи виключно їм. Третя категорія таких «громадських організацій" міцно зрослася з державою і існує за рахунок податків тих громадян України, які забули смак сосисок. Замість сприяння розвитку незалежного інтелектуального середовища і громадянського суспільства вони виступають його гальмом. В підсумку їхньої діяльності - порожні тексти (на кшалт текстів нашого депутата на ресурсах соціальних мереж), які ніде і ніколи не застосуються в реальних справах, а лише (як телесеріали по 350 серій), відволікають суспільство від справжніх проблем. Ці ж тексти (як незапліднені курячі яйця, в народі - бовтуни) перетворюють обговорення важливих для суспільства проблем на обмін самопрезентаціями, самовихваляннями, при цьому жорстко претендуючи на думку в останній інстанції. Перед відвідувачами сайтів місцевих інтернет-ресурсів вельми багато таких «самопрезентацій», без яких він не може жити, як не може жити дурень без моралі.   Без особливих труднощів відшукую в соціальних мережах фундаторів ІПО: Фонд Конрада Аденауера (Німеччина), Фонд Едуардо Фрея (Нідерланди), Вестмінстерська Фундація за Демократію (Велика Британія), Фонд Роберта Шумана (Франція)… Продовжувати їх перелік немає потреби. ІПО належить до першої (згаданої автором), категорії. Сподіваюсь, коментарі будуть тут зайвими.

В Луцьку, як в будь-якому великому місті, багато проблем у міському господарстві, якими повинен займатись депутат міської ради, а не бути «позовним» інтриганом, об’єктивність якого викликає великі сумніви. Але видимість безкомпромісної боротьби Андрія Осіпова проти голови міста буде зберігатись чи, навіть, наростати – попереду вибори до місцевих рад. Ось такий він – Осіпов – місцевий совковий правознавець, який не створив за своє нікчемне життя нічого, крім «стуку», брехні і паскудства.
Наостанок хотілося б порадити моєму опоненту: ворога не треба вигадувати - ворог на Сході нашої держави. Але Осіпов зробив усе, аби віч-на-віч не подивитися йому в очі – лише похизувався з повісткою в соціальних мережах. А в побутовому, суспільному житті розпускання вірусу «ворога» несе небезпеку. Це мінні поля, по яких раніше чи пізніше доведеться прогулятись тому, хто ставить ці «міни». Ці розкидачі каміння розбрату і є нашими головними… ні, не ворогами, але блудними синами України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 51
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мабуть вже Осіпов заспокоїться. Бо вирішив відпочити від депутатської діяльності
Відповісти
Цей Чечелюк стільки написав, що аж повага виникає до Осіпова. Ото вже як його бояться, щоб стільки замовних статей видавати. Побажаємо Осіпову боротись і не звертати уваги на замовних журналістів. Так тримати!
Відповісти
Осіпов молодець. Не звертайте уваги на "такі статті" придворних писарів М.Романюка. Діяти діяти діяти
Відповісти
А правильно написали. Той Осіпов крім піару нічого і не робить. Повна бездарність. Крикунів у нас і без нього вистачає. Краще б зайняв корисною справою
Відповісти
Вам моська краще мовчати. Осіпов фактично своїм розумом і наполегливістю воює проти цілої зграї. Я вірю в перемогу справедливості і чесності - я вірю в перемогу Андрія Осіпова. Він молодець, що робить таку роботу і не здається. Це круто! Клас! Вперед!
Відповісти
Оце вiрно! Ми думаемо про справедливiсть та чеснiсть i вiдразу згадуемо Осiпoва! Осiпов - справедливiсть! Осiпов-чеснiсть! Слова-сiнонiми!:))
Відповісти
В поведінці Осіпова проявляються всі ознаки шизофренії. Це біда. Навіть "Новий Луцьк" не бере його до своїх списків. Зрадники нікому не потрібні.
Відповісти
Ну таку честь Осіпову ще треба заробити. Слина до грошей Палиці вже помітна, але не вся жовч на Романюка ще вийшла, потрібно ще.
Відповісти
Для цивілізованої країни та цивідізованих людей розгляд суперечки в суді є нормою. Починається звісно з позова. Для нецивілізованих людей, які живуть нормами нецивідізованої країни, гості з минулого, судова справа є образою.
Відповісти
Для "Так". В тексті не йдеться про те, що сама справа чи позов є образою. Образу складає сама суть позову, його дрібязковість, рутинність, примітивність. Тобто, відсутність суті. Порожнеча. Позивач зі своїми нічим не підтвердженими амбіціями незабаром може подати позов з тим, чому у мишки хвостик шилом, а не веслом, як у бобра? Або чому голова міста мешкає у власному будинку, а не в норі, як кріт? Чому він носить дорогі туфлі, а не личаки, як носили наші прадіди. Судячи з позовів позивача, до того йдеться. Ось яка суть закладена в статтю. Вчіть матеріальну частину. Усе написано на основі тлумачення українських кодексів, приведені цитати, пряма мова законів. А тоді беріться писати пальцем лівої ноги через шию свої коментарі.
Відповісти
Про головного героя: непорядних використовують, а в розвідку не беруть.
Відповісти
На кінець то написали правду про Осіпова, а то він баки людям заб_є своєю брехнею! діяч ще той!
Відповісти
Та Осіпов вже замучив тими судами всіх. У судах вже люди ховаються. коли його бачать. І усі позовито програє великий адвокат
Відповісти
....вышел ежик из тумана..Петре!Заспокойся і рівно дихай. Для вирішення подібних питань є суди.Не суди і не будеш судимим.
Відповісти
Ото хор, ото капела! Осіпов є, бо вас немає. Немає як самостінийх та самомислячих людей.
Відповісти
Я вашого Осіпова не знаю і в очі не бачив, а ось до автора матеріалу, а він вже не перший на сайті, повага пропадає. Такого " розумника" поміж людьми. мабуть. немає, усіх навчає, все знає, навіть кому коли і що читати. Вилитий Сократ!
Відповісти
Ото Петя лизнув Колі! Матиме якісь преференції напевно.
Відповісти
Уважно прочитайте написане вами та спробуйте це зрозуміти. Навіщо сільки слів. Написали б - Осіпов поганий, бо його не любить Романюк, якому Осіпов не дає спокійно жити. Псує життя меру, бо щоразу змушує його діяти не так, як за все своє життя градоначальник, колись: банкір, губернатор, комомольський ватажок, звик діяти.
Відповісти
І що він змусив робити Романюка?)) Машину змінити?)) Чи псує життя в родині хвора людина? Ні, члени родини все розуміють, їй співчувають.
Відповісти
думаю, просто Осіпов виконує роль поганого слідчого, якщо можна так сказати, правда не дуже вдало))) не про те він говорить
Відповісти
Може і так. Але лише той, хто виконує роль поганого журналіста, може написати про поганого слідчого все, що завгодного, окрім того, що це лише поганий слідчий.
Відповісти
Шкода, що "титан думки" П.Чечелюк застряг на такій дріб"язковій темі. Враховуючи мовчання політологів луцьких вишів, "мілкоплавання" Рогуцького з "Волині", мав би осмислити розхитування української державності протягом останніх десятиліть...
Відповісти
Політологи, Рогуцький ("це футболіст з "Волині", чи якась інша видатна постать?), виші, мілкоплавання, розхитування державності... Глибоко сумую з приводу того, що в тебе або "розхитана" сіра речовина, або вона зовсім відсутня, або з*єдналася з прямою кишкою і перетворилася в кал. Винеси твої фекальні роздуми і висновки щодо моїх тем на загальний референдум.
Відповісти
Ще баба не вигнала з хати ту "редакцію" ?..
Відповісти
Осіпов в минулому громадянин росіі Він здається з Тюмені
Відповісти
ну Ви і порівняли
Відповісти
Шо ви кажете? Який жах! Правда, Степан Бандера був громадянином Польщі Леся Українка мала росвйське громадянство, а автор гасла "Геть від Москви! Дайош Європу" Микола Хвильовий був росіянином з прізвищем Фітільов. Отаке робиться в нашій країні пане Чечелюк.
Відповісти
А Осіпов -такий хороший і пухнастий! люди не смішіть! сидить на відкатах вічних! тепер на Палицю активно працює! а про "чесний" західінкомбанк забули! нонсенс! це Осіпов буде про чесність говорити! чи б корова мичала!
Відповісти
Ну Ви і порівняли пана Осипова
Відповісти
Стаття чечелюка ні про що. Спеціальна нагода лизнути меру. Мабуть судові справи діють на Романюка. Думаю скоро почнуться кримінальні справи по підлеглих міського голови. Що тоді буде Чечелюк писати? Але нехай чечелюки і йому подібні пишуть свої "статті" так з них швидше непотріб вилізе і можна буде знати яка тема дратує владу і заважає їм красти.
Вперед Осіпов! Не зупинятись!
Відповісти
Олесь чи Олеся "коментує" тут щодня і під різними іменами. Коментарі - ніби після глибокого летаргічного сну і усі, як пук в воду. Стаття про те, як регресивний бонза, для якого місто і держава - лише поле чудес, спекулює на судових позовах і патріотичних риториках. Судові позови діють на усіх людей, але справа в тім, що голова їх виграє. Читай текст. «Зброя» в руках Осіпова - чинний голова міста, якого він періодично пропускає через позовну шатківницю і торгує цією "зброєю", як торгує циган коростявими кіньми. Забери сьогодні в Осіпова Романюка, що залишиться? Голий король. Олесь (Олеся), протри очі наждачним папером і все стане зрозумілим.
Відповісти
Не треба виправдовуватись Петро Чечелюк. Ви своє вже зробили і вам нададуть відповідну оцінку. Думаю усім зрозуміло, що ви написали "матеріал" яби підлеститись до міського голови. Це ясно.
Людині у вашому віці не годиться займатись писаниною за наймом, джинсою і заказухою. Заробляйте гроші на іншому. Згадайте, що колись ви писали дісно непогані статті. Перестаньте поширювати чорнуху. Не дозволяйте використовувати себе в брудних політичних замовленнях. Вже не той вік. Пора бути розумним, мудрим і дорожити своїми словами.
Відповісти
Ви правильно кажете, але це не стосується ветеранів радянської журналістики. У них нічого немає: ані статі, ані честі, ані віку. Вони є вічними у вічності своєї продажності через виховану з дитинства ніякість. Почитайте «Волинь». Наприклад Світліковську. Абп «Луцький замок». Чорна діра. Чечелюк – це лише частина цих пирожикив, кулішів, шафет… усієї цієї продажної за гроші, посади наволочі. До речі місцевого походження.
Відповісти
Прочитав: "Мені важко писати цей текст: жанр зобов’язує дотримуватись такту і порядності, хоч тут вибирати слова не хочеться". Ну ви подивіться. Йому важко, невідомо від чого, можливо від відсутності власних думок. Жанр. Ну повний капець. Жанр - це форма пояснення. І якщо жанр передбає матюк, бо без нього це не жанр, то треба. Дотримуватись порядності... Якої? Перед ким? Які слова вибирати? Ти коли в словник Гринченка заглядав? Писака!
Відповісти
Словника ГрИнченка не існує, є словник Грінченка, щоправда - застарілий. А що таке "передбає", "капець"? Ти - ідіот з явно вираженою формою цієї патології? В твоєму словнику 300 слів набереться? Сумніваюсь. А читаєш що, якщо представляєшся читачем? Надписи на стінах міських вбиралень?
Відповісти
Вибачаюсь. Не завершив думку. Перед вами зверху - "читач", він же - "Олесь", він же - "Олег", він же "Анна" і т.д. В словнику ромів - 800 слів, а у власному словнику цього "многолікого" януса і користувача словника ГрИнчека - не більше трьохсот. Стільки, скільки в дитини молодшої групи дитсадка. КАПЕЦЬ! Це представники нової генерації української "журналістики". Сучасної.
Відповісти
Не варто так нервувати, а особливо висловлюватись з питань, яких не тямите. Це про Грінченка, чи Гринченка. Але. Якщо автор закипає від думку, що його писанину не сприйняли та ще береться пояснювати те , що він перед тим написав, то варто змінити жанр життя. Обрати такий, який не вимагає дотримуватись такту. Наприклад асенізатор. Він має законне право називати своїм іменем предмет своєї роботи і не соромитись свого запаху.
Відповісти
п.Петре.Ваш рейтинг в коментарях читачіи впав до 0.
Не ганьбіть себе на старості літ і займіться любительською риболовлею.( на відміну від поради попереднього дописувача)
Відповісти
В статті міститься вичерпна інформація про Осіпова. АЛЕ, бездарність Осіпова не потребує додаткових доказів і дана персона не заслуговує на те, щоб присвячувати йому окрему статтю!
Відповісти
Яка категоричність. Така, яка була колись притаманна працівникам НКВД, тепер мєнтам і прокурорам. І не від того, що вони переобтяжені розумом, а тому, що їм дано право не думати, щоб лиходіяти. Інформація може бути вичерпною тому, що іншу не приймають, тому, що іншого не знайшли, тому, що цю інформацію придумали самі.
Відповісти
Категоричність тому, що особисто доводилось стикатись із паном Осіповим. І окрім абційності, нарцисизму нічого не вдалось побачити, і це не тому, що я не хотів бачити, а тому, що це притаманна йому поведінка. Не дарма кажуть "будь простішим і до тебе потягнуться люди". А надміру висока самооцінка, зарозумілість та пихатість Осіпова справляють надзвичайно не приємне враження.
Відповісти
Осіпов, як Осіпов, і як всі адвокати. А в статті автор просто лиже дупу меру. Не знає, ще як приганьбити Осіпова, щоб вгодити властьімущим. Прикро, тут дех-то нападає на Осіпова, він такий-сякий, а наш мер? Білий та пухнастий. Та, він просто хапуга - хапає та хапає і все йому мало. Хоча би вже мовчали, а то ще і брудом поливають людей. Вже беріть і мовчіть, а то ще виправдовуються. А автору просто має бути соромно.







Відповісти
Дуже прошу, хто розумний: розшифруйте мені філологічний ребус троля під ніком 345. Щось вам зрозуміло?.. А "лучанці" скажу, що мені дуже соромно за твою безграмотність. Особливо за словосполучення "дех-то". Дуже-дуже.
Відповісти
Це 345 до мене, до "очевидця"))
Відповісти
Все дуже просто. Але оскільки ви теж маєте право недумати, то не буду витрачати час на банальні речі.
Відповісти
Не справа в обдумуванні, а справа в тому, що коментувати варто статтю, а не чиїсь дописи. Я прокоментував виключно, щоб не залишитись осторонь, коли коментують вже мої слова
Відповісти
А де Йо?
Відповісти
А де коментар від Йо. Що Коля обідився?
Відповісти
Я теж відвідав Форум книги(як і кожне рік, крім торішнього). Львів неповторний. Понад 2000 памяток і памятників культури з пяти тисяч віднесену під опіку ЮНЕСКО. У Львові можна жити 1000 років і щодень знаходити для себе щось цікаве. Памятаю "Корову", але для мене в студентські роки була смачніша "Кулішна" на Валовій і "Офіцерська їдальня" на Пекарській. Львів - місто відмінного громадського харчування!
Відповісти
Петре! Це потрібно було вилити на Вас ціле корито лайна, щоб отямитись і написати про Львівський книжковий форум.".... профнепридатний"
Відповісти
Осіпова знаю особисто і давно .Розумний хлопець і хоть щось робить будучи депутатом ось його і"прописують" решта сидять в куточку на сесії, про них нічого не пишуть,то що вони хороші, народ їх прізвище не знає, то нам такі потрібні?
Відповісти