Додати запис

Колективний Янукович

У 1963 році на ранчо у провінції Кордова в Іспанії відомий нейрофізіолог Хосе Дельгадо за допомогою направленого радіосигналу миттю приборкав розлюченого бика. На першій сторінці газети The New York Times з'явилася стаття про цей досвід, названий «найпромовистішою демонстрацією цілеспрямованого впливу на поведінку тварини шляхом зовнішнього управління його мозком». Подібні експерименти він проводив і з людьми. У свій час світ шокувала моторошна фраза Дельгадо: "Ми повинні в електронному вигляді управляти мозком. Коли-небудь арміями та генералами буде управляти електрична стимуляція мозку ".

Ще декілька десятків років тому активно обговорювався ефект застосування «25 кадру» - способу впливу на підсвідомість людей шляхом вставки у відеоряд прихованої реклами у вигляді додаткових кадрів. Крім того, розглядалися й інші способи впливу: подача на ультразвукових (понад 20 кГц) та інфразвукових (нижче 20 Гц) частотах звукових впливів (наказів), випромінювання наднизьких частот (3-12 Гц) високої потужності (виклик почуття тривоги і страху), подача на зоровий канал інформації з частотою 180 Гц (пряме введення в підсвідомість, оминаючи свідомість, будь-якої текстової та графічної інформації), пригнічення і деформація психіки випромінювачами надвисоких частот, управління поведінковими функціями мозку людини (генератори спінорних або торсіонних полів), чергування світла і темряви з частотою альфа-ритму - 8-13 Гц (придушення контролю уваги), попередній вплив при ритмі імпульсом у півтора удару в секунду з частотою 15-30 Гц (виклик стану збудження, при збільшенні ритму до 2 ударів в секунду - рептідний транс), застосування різноманітних комп’ютерних психотехнологій і т.д. Йдуть активні розмови про пошуки в області так званих генераторів «спец випромінювань» (торсіонних, лептонних, нейтринних, електромагнітних та інших). Про психотропну зброю сьогодні не говорить хіба що лінивий.

Дмитро Томіленко у своєму блозі писав: «На одному з російських каналів знімали програму Сергія Доренка. Її записали, обробили в комп’ютері і що побачили: йде відеоряд Лужкова – глядачі бачать Юрія Михайловича, який жваво розмовляє. Якщо ж сюжет розбити на кадри, то виявляється, що поруч з головою мера Москви проступають якісь плями: в одному кадрі – одна, а в наступному – інша. Якщо ці плями накласти одна на одну, то виходить обличчя дитини, що плаче. Під час перегляду сюжету мозок фіксує ці плями і сам складає в образ. Асоціація не дуже приємна, особливо для сентиментальних людей. В результаті наявний певний психологічний вплив за допомогою «дитини» до того ж, яка ще й «плаче», тобто вплив на психіку колосальний. Кого може залишити байдужим не просто невдоволена дитина, а та, яка плаче?». Одним словом, наука впливати на поведінку, сприйняття та хід думок людей не стоїть на місці.

У ст.6 п.4 Закону України «Про телебачення та радіомовлення» чітко сказано: «Забороняється використання у програмах та передачах на телебаченні і радіо прихованих вставок, які впливають на підсвідомість людини та/або чинять шкідливий вплив на стан їх
здоров'я». Але це ще питання чи у нас дотримуються вимог даного Закону? Бо аналіз подій навколо Юлії Тимошенко породжує дуже багато запитань, на які неймовірно складно знайти логічні відповіді, якщо не припускати застосування проти людей технік психологічного впливу.

Революція гідності, по суті, розпочалася з категоричної відмови Юлії Володимирівни вставати перед політично заангажованим та упередженим псевдо судом. Вона проявила повну відсутність страху перед судилищем, організованим Януковичем для залякування не її, її не зламаєш, залякували цим показовим беззаконням всіх українців. Незламного політика спочатку підтримували сотні прибічників, що дислокувались у наметовому містечку поблизу Печерського суду. Потім кількість активістів обчислювалася тисячами. На акцію «Вставай, Україно!» приходили вже десятки тисяч. А далі був Євромайдан.

І завжди на всіх акціях звучало скандування: «Юлі – волю!», і всі формальні та неформальні лідери опозиції заявляли, що у нас є один справжній лідер опозиції, один кандидат у Президенти України – це Юлія Тимошенко, і портрети Юлії Володимирівни були всюди, починаючи від велетенського на стилізованій новорічній ялинці у Києві та закінчуючи портретами у наметових містечках по всіх містах України. Ніяка брехня, ніякі домисли та інформаційні маніпулювання не могли вплинути на ставлення до Тимошенко.

А потім щось раптом надломилось, щось кардинально змінилось у сприйнятті людьми Юлії Тимошенко. Найсерйозніша жертва режиму Януковича, вродлива та мудра жінка, найпопулярніший політик останніх десяти років, її звільнення, здавалося б, мусило стати емоційним вибухом, ще однією перемогою Євромайдану. Але… з телеекранів повіяло холодом, «найчесніші» канали, немов би зговорившись, якось з осудом заговорили про її звільнення та, найголовніше, мільйони телеглядачів відчули якийсь дискомфорт з її поверненням.

Що сталося? Що змінилося? Що було не так? А не такою була масова реакція! Ніколи ще не було у нас такої одностайності несприйняття публічної особи. Тим більше, що оббріхували її постійно, тому для неї та людей це не було чимось новим. Та й не було, по великому рахунку, якогось сплеску масового оббріхування та поливання брудом. Все те ж, що при Януковичу, тільки навіть у набагато менших розмірах та не так інтенсивно. Правда, били підло в спину, знаючи, що здоров’я їй не дозволить поки що гідно відреагувати, але й це не вперше. Тобто, нічого такого, що мало б викликати подібну реакцію, не сталось.

Не так давно по одному з телеканалів показали шокуючі кадри неприродних статевих втіх одного з політиків. І що? А нічого: хтось засудив, хтось не звернув уваги, хтось не повірив, комусь стало бридко від побаченого. Це природна реакція людей, яка по суті ніяк не вплинула на сприйняття цього політика. А тут ще не встигла вийти з в’язниці найзнаковіша жертва межигірського режиму, проти якого так рішуче повстав народ, і таке несприйняття! Всі враз перетворилися на такого собі колективного Януковича і в одну мить не взлюбили Юлію Володимирівну. Для Януковича – це було природньо, бо вона була як його особистим ворогом так і ворогом режиму «номер один». Для великої кількості людей – це було неприродньо, бо вона не була їх ворогом, навпаки,вони боролися, часто з її іменем на вустах, і у тому числі за її ж визволення із застінків антиукраїнського режиму.

Я не буду розбиратися кого враз масово полюбили, я не хочу висувати версій, кому це було вигідно. Я лише хочу зафіксувати ненормальність масової реакції людей на звільнення незаконно засудженої Юлії Тимошенко. І інших пояснень для себе, ніж застосування новітніх технологій впливу на поведінку та сприйняття людей, я не знайшов.

Але я ще раз переконався, що людина сильніша за будь-які технології, за будь-які маніпулювання. Як казав Авраам Лінкольн: «Можна весь час дурити деяких, можна деякий час обдурювати всіх, але не можна весь час обдурювати всіх». Тим більше не можна постійно впливати на поведінку людини. Швидше за все у людей до всіляких технологій виробляється імунітет. Довго маніпулювати не можна. І чим стійкіша воля людини, чим самостійнішою у своїх висновках вона є, тим швидше вона позбавляється інформаційних пут, нав’язаних «найчеснішими» телеканалами.

Сьогодні ми всі відчули потребу у Юлії Тимошенко, у її вмінні відстоювати інтереси людей, у її знаннях та мудрості, у її послідовності в боротьбі за ті ж справедливі тарифи, за скасування ганебного податку на пенсії, за негайну індексацію пенсій та зарплат. Ми віримо, що вона доб’ється і справедливих тарифів, і індексації пенсій та зарплат, і скасування недолугого податку на пенсії, що вона переможе, а разом з нею переможемо і всі ми, весь український народ, і вся Україна. У липні місяці Київський міжнародний інститут соціології провів соціологічне опитування. Результат промовистий: «Батьківщина» наздогнала БПП, у партії Юлії Тимошенко 22,7% підтримки виборців, а в БПП тепер вже лише 23,5%. У «Самопомочі», для прикладу, 12%, а у «Народного фронту» - 2,8%. Це відповідь українського народу на спробу перетворити його в «колективного Януковича».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гріша, зливай бензин - Йуля не пройде! Кирду геть!
Відповісти
На сьогодні "Батьківщина" лишається єдиною партією із людьми, які ще не втомились боротись, не набиваючи голодні роти соціуму гречкою та дитячими майданчиками. Невже усі стали настільки продажними?! Дивуюсь... Ментальна проблема "нічогонеробства та ліні" нашого суспільства глибоко вкорінена, щирі надії на те, що голос за Вас, Григорій Олександрович і Вашу партію, Юліє Володимирівно, врятує нашу країну від краху. Разом переможемо!
Відповісти
Газова угода Тимошенко-Путіна, ціна 450$. Повний текст Українська ПРАВДА. Вона усіх переконувала, що це благо для українців. Це не благо-ЦЕ БРЕХНЯ! А ця передвиборча агітка автора це бажання чиновника підійти ближче до корита. НЕ ВІРЮ!
Відповісти
Прочитайте позицію автора по питанням ціни на газ тут же в колонці автора в статті "«Вонючий газ» Віктора Ющенко"
Відповісти
Сам читай, можеш ці казочки читати перед сном, щоб швидше заснути... Брехню від правди не розрізнить лише мала дитина.
Відповісти
на Ютубі: після підписання цього договору Юльку мандрашило як в лихоманці)))
Відповісти
дякувати Ющенко за світові ціни на газ. У цьому він молодець.
Відповісти
Дякуємо, пане Пустовіте за політично-обгрунтовану та аналітичну статтю. Підтримую і погоджуююсь із тим, що саме Юлія Тимошенко і її команда напрацювали комплексний пакет законопроектів щодо захисту людей та виходу України із економічної кризи, а також про інші підходи щодо якнайшвидшого зупинення "російської" агресії та відновлення територіальної цілісності країни. ПЕремоги тобі, "Батьківщино" на місцевих виборах! Слава Україні! Героям Слава!
Відповісти
замполіти про це знають...
Відповісти
по горло брехнею косатої брехухи.На свалку Історії.
Відповісти
На цих виборах здуру голосував за Яценюка. Все - більше не експерементую, буду підтримувати тільки Юлю та її Батьківщину.
Відповісти
Дуже довга стаття. Толково, але не треба вже так ідеалізувати Ю.В, у вас у партії є толкові люди крім неї, нові і молоді.
Відповісти
10 літ тому ЮТ тримала в руках владу, пізніше- відставка. Змаганнями непомірних амбіцій ЮТ та Ющенка скористався третій - нині (п)резидент України в РФ Янукович. А ще - кабальний газовий договір, підписаний на папері з 2-головими орлами вашою патронесою. Грице ! Переконайте в зворотньому !..
Відповісти
Люди вибачте, я зрозумів, що був під впливом психотропної зброї. Тому кажу- Гріша заливай бензин - Юля пройде! Кирда респект. Партія ВО "Батьківщина" єдина політсила спроможна вивести Україну з кризи.Ще раз вибачте люди.
Відповісти
Безсовісні БЮТівські теревені... Ради сформовані партіями типу "Батьківщина" не є народними, а партійними. Партії не є виразниками бажань народних мас, а є диктатурою партійного правління. Вони навязують свої інтереси, погляди і ідеологію. Юля і її олігархи так само крали, як і партія Януковича. Я таких дерибанщиків-депутатів не хочу!
А братика автора, теж депутата БЮТ, який висловлював палкі промови про чесність(типу "всі відчули потребу у Юлії Тимошенко") спіймали в Рівненській області на хабарі десь 10 тис.дол...
Хіба це не ПРАВДА?
Відповісти
Юля знову піднялася і більше ніхто не зможе її зупинити. Рівних їй сьогодні у нас немає. Може й добре, що вона пройшла і через таке випробування. Зараз всі визнають її силу.
Відповісти
Грицько мізки засерати - замполітська школа))) хай би про крайню необхідність автобуса для артистів розказав, про братика-хабарника оповів би...
Відповісти
Те що проти Тимошенко застосували спецтехнології - це відомо багатьом, нікого цим вже не здивувати. І нівкого нема сумнівів хто.
Відповісти
юля - зливай воду. порошенко фореве. тільки він дбає про державу і її інтереси стратегічно, тільки він захищає Україну
Відповісти
Якби Юля була президентом, то вже давно не було б війни.
Відповісти
Чому кадровий офіцер,патріот, ще не на фронті?
Відповісти
Десь весною відбудуться перевибори до Верховної Ради.Виграє БЮТ. От тоді премєр Тимошенко зможе показати як виводити країну з кризи.
Відповісти
Тімашєнка вже показала свою роботу,розвал економіки, газова кабала,Януковіч-презідент, війна.
Відповісти
Тимошенко навпаки якраз уберегла економіку в роки світової кризи. Вона послідовний опонент Януковича на відміну від противсіхів. Ну а війну їй приписувати - це вже перебір повний.
Відповісти
Мені тебе шкода друже ти як і колись знахошся під впливом психотронної зброї. Слухай і запам'ятовуй у всьому демократичному світі саме партії представляють інтереси народу у владі або диктатура. Велика кількість членів партії "Батьківщина" говорить про те,що політика яку вона проводить вірна. А це побудова соціальної, справедливої, заможньої держави. І зниження комунальних тарифів це саме заслуга Ю.В. Тимошенко. А ти довдешко спробуй написати сам хоч одну статтю цікаву людям. Чеснішого і поряднішого політика ніж Г.Пустовіт на Волині я не знаю. Прошу Вас Григорію Олександровичу частіше виходьте з публікаціями. Нехай Вас Бог оберігає.
Відповісти
Знаем ваши песни лисы Алисы и кота Базилио:
Какое небо голубое,
Мы не сторонники разбоя,
На хвастуна не нужен нож
Ему немного подпоешь,
И делай с ним что хошь...
Відповісти