Додати запис

Луцьке мажоритарне помістя Ігоря Палиці

Мешканці Луцького мажоритарного округу (помістя) цього тижня, як і очікувалось, отримали вже традиційну нагоду прочитати у майже всіх газетах обласного центру Волині та на сторінках регіональних інтернет-ресурсів чергову інформацію про подвижницьке життя та діяльність передвиборчого «благодійника» і друга міського голови Луцька Ігоря Палиці. У численних (хоч часто і однотипних) замовлених статтях і новинах лучан переконують у тому, що Ігор Палиця – палкий борець за українську мову і що його карточка, яка голосувала за закон Ківалова – Колесніченка, веде самостійне життя і самочинно, без дозволу її власника, передається чи, може, здається в оренду в нехороші руки.

Прикметно, що у матеріалі «Мовні баталії місцевого і всеукраїнського значення», який дуже попахує замовним душком, і який без жодних докорів сумління розмістили редактори деяких волинських видань, у патріотичних (однак штучних) фарбах змальована не лише постать Ігоря Палиці, але й кинуто тінь на мого колегу-журналіста. Автор палицівського піар-опусу не стримував себе в нехороших висловах у бік того, хто наважився написати критичну, чесну і відверту статтю, порушивши монополію депутата-«тушки» та його штабу на інформацію у Луцьку.

Спостерігаючи масову тотальну присутність Ігоря Палиці у Луцьку, складається враження, що обласний центр Волині перетворився в його помістя. Тут Ігор Палиця контролює все: телебачення, пресу, інтернет. Переважній більшості редакторів поставлена чітка вимога: регулярно висвітлювати і оспівувати діяльність Ігоря Палиці і не допускати появи критичних публікацій в його бік. І треба віддати належне їх «громадянській» позиції: ця вимога виконується беззастережно.

У Луцьку Ігорю Палиці співає дифірамби місцева влада на чолі з самим сивочолим головою Волинської ОДА Борисом Клімчуком. Завдяки депутату-«тушці» після пожежі постане новий ЦУМ (де вже розміщено згадку про «Новий Луцьк») і на Театральному майдані відкриють фонтан.

Керівництво Волинського (чи Східноєвропейського) університету так активно сприяє Ігорю Палиці і возвеличує його діяльність, що починаєш забувати, чийого імені цей навчальний заклад. Дух Лесі Українки у рік виборів остаточно і безповоротно вивітрився зі стін національного університету. Натомість, деякі викладачі вищого навчального закладу перетворились тепер у звичайних агітаторів за депутата-«тушку», який у березні 2010 року проголосував за уряд Азарова-Табачніка.

Об’єднаний інтелект багатьох студентів, аспірантів, кандидатів, докторів наук віднині працює на штаб Ігоря Палиці. Можливо, лучанам варто чекати на видання монографії, присвяченої видатному служінню Ігоря Палиці на благо української нації та рідного Луцька, за авторством викладачів перейменованого ВНУ? Напевно, керівництву волинського вузу варто розглянути і питання вивішування червоного прапора на головному корпусі, адже за нього також голосував їх благодійник у квітні 2011 року.

Логіка поведінки деяких педагогів мені зрозуміла. Їх покращення життя (швидше, тимчасового характеру) – в руках кандидата у народні депутати і «благодійника».

Від них не відстають вчителі луцьких шкіл та працівники бюджетних установ. За поточної ситуації луцьку гімназію імені Модеста Левицького варто хоча б у передвиборчий період перейменувати у гімназію Ігоря Палиці. Адже, за логікою частини «інтелігенції» обласного центру Волині, депутат-«благодійник» зробив для їх навчальних закладів значно більше, ніж Леся Українка чи Модест Левицький. Головне для них, що зроблене Ігорем Палицею має матеріально виражену субстанцію.

Бюджетники Луцька чомусь не задумуються над тим, що саме їх «благодійник» посприяв дефіциту коштів у міському бюджеті Луцька цього року. Адже, він підтримав у Верховній Раді саме такий варіант Державного бюджету на 2012 рік. Хоча, можливо, для декого з’явилися підстави порадіти: тепер є можливість попрацювати на свого «благодійника» і покращити свій фінансовий стан хоча б до виборів. А якщо у листопаді-грудні зарплати не буде – ну що ж, зате турботливий Ігор Петрович знову у парламенті.

Під час виборів-2012 мажоритарні округи стали вотчинами багатих провладних кандидатів. Вони поставили під контроль ЗМІ, забезпечили лояльність і підтримку влади, мають власний бізнес і масово вдаються до методів прихованої купівлі голосів виборців. При цьому, не розкриваючи джерел своїх прибутків. Та й меру Луцька Миколі Романюку, вочевидь, приємніше відкривати певний об’єкт не за власні зароблені кошти самодостатнього міського бюджету, а за гроші спонсорів, з вдячністю промовляючи їх прізвища.

Таким кандидатам-«благодійникам» вигідно мати в окрузі залежних громадян і велику кількість незаможного електорату, бо забезпечені українці із більшою вірогідністю не підуть голосувати чи агітувати за певного кандидата за гроші.

Бідність, соціальна незахищеність, дефіцит бюджету, низькі зарплати і пенсії, безробіття, нездатність місцевої влади вирішити проблеми міста – ідеальні умови для кандидата-«благодійника» на мажоритарному окрузі. І такі депутати у Верховній Раді й надалі сприятимуть збереженню цих явищ, які вони і створили, оскільки це – запорука їх майбутніх перемог. Бо самодостатні громадяни не залежать від милості спонсорів і «благодійників».

Герасименко Петро
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Автор - член "Свободи". Пишучи такі "викривальні" статті, робить всього лиш одну і банальну справу - працює на іншого кандидата: головного свободівця Волині Анатолія Вітіва.
У кого є сумніви - почитайте сайт Під прицілом, де пише Герасименко. Ще та "об"єктивнівсть"
Відповісти
на "під прицілом" такі дописи цього журналіста вже встигли витерти ваші об'єктивні колеги, Ігоре) ну може ще не всі поки що )
Відповісти
Тобто? Під прицілом уже не підтримує Свободу? Петре, можна детальніше?!!!
Відповісти
купив вже з потрохами "під прицілом" як і "волинські новини" наш "благодійник"
Відповісти
Хороший і дуже сміливий, як для Луцька, текст. Знімаю капелюха.
Відповісти
Луцький мажоритарний маєток, я б сказала. Звучить ударніше, ні?
Відповісти
Згідна з Дмитром. Якщо в статті пишете, що куплені ЗМІ, то назвіть, які саме газети, які сайти.А цій статті можна просто замінити прізвище Палиці та ще декілька слів - і підійде до будь-якого нашого політичного діяча.
Відповісти
Ну наконец то в нашей продажной журналистике появился честный,объективный,смелый и талантливый автор.А как оригинально и остроумно подан материал.Вопиющие факты,как скальпель хирурга вскрывают подлую сущность этого ,язык не повернётся сказать человека.Поистине открыл глаза на хищника,притворившегося ягнёнком.Ну кто бы мог предположить,что всё направлено лишь на одно-обманом и подкупом доверия волынян,пройти во власть.Это неслыханно,чтобы так цинично,разбрасывая денежные купюры в разные стороны,не задумываться над тем, кому они достануться. Только Петенька и осмелился честно и бесплатно,без душка заказухи,прсветить нас,простых граждан о бессовестной борьбе за наши голоса.Вот он новый мессия,который осветит наш путь к избирательным урнам!
Відповісти
Палиця почав благодійну діяльність, як я читав більше року тому. Ще ніхто не знав чи будуть мажоритарні округи. Чого всі накинулися на нього. чоловік робить добрі справи. ну і хай робить місту краще, людям добре. А прийдуть вибори, голосуй за кого хочеш. Хоч за лисого, хоч за кучерявого, Хоч за худого хоч за тонкого. Хоч за благодійника, хоч за обіцяльника. Хоч за безпартійного, хоч за партайгеноссе.
Відповісти
Того й накинулися, що реально робить, а не триндить, як всякі там недужки. А журналісти заробляють не тільки хвалячи, але й навпаки.
Відповісти
Дуже кумедно виглядає коли партійні активісти починають вдавати з себе журналістів. Їм видається що усі дурні, а вони найхитріші. і ото пруть бочку на того, хто їхній партії не подобається. Головне - аргументів ніяких. Так, аби повітря поганяти)і відзначитись перед патронами, а ті - дадуть бублика. Ніхто ж не з"їсть тебе за те, що ти член "Свободи", але не забувай цього писати, коли когось брудом обливаєш))
Відповісти
а що людям, які мають певні політичні погляди, заборонено бути журналістами чи взагалі писати? ну я розумію Клімчук чи Палиця... у них поглядів немає ніяких. крім служіння владі і матеріального забезпечення себе.
Відповісти
як на мене у цій статті все написано об'єктивно. якщо платні коментатори Палиці не мають аргументів, то вони вдаються до пустого заговорювання теми. мені гидко спостерігати як Луцьк і не лише стали вотчинами так званих благодійників, які купили всіх і все. а місцеві журналісти або німі або пишуть для Палиці чи Борі Клімчука. мені було б цікаво побачити хоть один критичний матеріал у газеті області. ну хіба у ВОлині це ще можливо. соромно журналісти. чи ви також кріпаками поставали?
Відповісти
хочу сказати автору матеріалу, що коли я звернулася по допомогу до Палиці, то мені через місяць виділили кошти на лікування дочки. Перед цим зверталася в різні партії та благодійні організації. Скрізь мене уважно слухали і обіцяли. А Палиця реально допоміг.
Відповісти
Мені теж терміново було потрібно пересадити ліве яйце на місце правого, а праве на місце лівого. До Партії Регіонів звертався по допомогу - то і слухати не захотіли, сказали, що в їх босса алергія на яйця, тому звиняй. А Палиця мужик - велике дякую за допомогу, доставили мене приватним літаком у швейцарську клініку, швидко все зробили і привезли назад. Все абсолютно безкоштовно і ніякого піару в газетах, ібо скромний Палиця, йому дешева популярність не потрібна. Отаке.
Відповісти
"Сон в руку".Так і буде.А краще тобі яйця з гландами місцями поміняти, такі уроди не повинні розмножуватись.
Відповісти
видно заділа стаття палицівську челядь, вдарила в живе раз так коментують. інакше б мовчали і прославляли свого патрона на вулицях та в замовних статтях у пресі. у четвер ждіть нових новин і статей про Палицю, опублікованих з дозволу і за наказом плазуючих редакторів. ну і поганої новини про благодійників у волинських інтернет-змі ви також не дочекаєтесь. така правда і обєктивність.
Відповісти
Палиця - наш чоловік. Він робить добрі справи, і що в цьому поганого? Нехай Грицюк допоможе, але з чого? Хіба що яйця облупить? Навіщо жебраки у ВР?
Відповісти
Якщо Палиця робить добрі справи - то слід ДЕСЬ про це й сказати, але великої СЛАВИ при цьому не робити. Але й ганьбити його за це не треба, можливо це дійсно від щирого серця?! Нам, українцям ніяк не догодиш: робиш добро - тебе підозрюють в нещирості, не робиш - жлоб!!
Відповісти
Р-ни роблять свою справу. Борис Петрович міняє професію або «в бой идут одни старики» http://blog.i.ua/user/5246925/
Відповісти
А Ви не задумувались звідки в нього кошти.Яким шляхом він їх здобув.Скільки людей було усунено, щоб зараз бути таким святим благодійником.
Відповісти