Додати запис

Офшори Коломойського таємно фінансували бельгійського керівника Укрнафти

Ігор Коломойський укладав таємні угоди з менеджерами Укрнафти про додаткове фінансове заохочення.

Окрім офіційної зарплати в Укрнафті, вони отримували значно більші кошти від міноритарних акціонерів – офшорних компаній, якими володіють Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов. Таким чином, керівництво Укрнафти замість того, щоб діяти в інтересах усіх власників, перебували в залежності від Коломойського і Боголюбова.

Результат цієї схеми – мільярди, втрачені державою як головним акціонером Укрнафти.

Останні роки керівником Укрнафти був бельгієць Петер Ванхеке. Коли в 2011 року залучали іноземця головою правління компанії, сподівалися, це убезпечить від шахрайства в інтересах лише одних акціонерів.

Але через роки виявилося, що Ванхеке перетворився у весільного генерала Укрнфти, усунувшись від виконання обов'язків та передавши оперативне управління людям Коломойського.

Документи свідчать: за те, щоб не втручатися в схеми олігарха в Укрнафті, Ванхеке отримував 3 мільйони доларів щороку! Плюс була передбачена ще додаткова компенсація в розмірі 2 мільйонів 250 тисяч доларів.

Це невелика платня за те, щоб твоїми руками грабувати державу, яка є головним акціонером Укрнафти, на мільярди.

Минулого літа на конкурсі був обраний новий менеджер Укрнафти Марк Роллінз, який вже два місяці не приступає до виконання обов'язків та не хоче брати на себе зобов'язання розрахуватися з державою, якій Укрнафта винна 2,5 мільярди дивідендів та 10 мільярдів податкових та рентних платежів.

Враховуючи, що Коломойський мав на тому ж конкурсі декілька маріонеток, які не оскаржували перемогу Роллінза, я не здивуюся, що аналогічний таємний контракт олігарх запропонував і новому керівнику компанії.

Сподіваюсь, секретне фінансування Коломойським менеджерів Укрнафти, що спричинило збитки державному акціонеру, ляже в основу кримінального провадження проти олігарха. І не лише в Україні, але і закордоном.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Голосуйте за Палицю і його волинську свору майбутнє вам забезпечене.
Відповісти
Коломойський готовий заплатити за місце сера Луцька 500 тисяч баксів.
Відповісти
Не 500000$, а 2000000$ Коломойський готовий заплатити за Товстенюка. Тому що Луцьк стане початком нової України. Може всім нарешті дійде, що тут нема що грабувати, а є куди вкласти.
Відповісти
Да ну? В Луцьку Є поки що що грабувати і красти! Не буде чого красти і грабувати після приходу Коломойши, це так.
Відповісти
Палиця підтвердив на Шустері, що банда Коломойського готує переворот в країні. І 40 вкрадених у держави БТРів стоять саме у Луцьку.
Відповісти
Пропоную автору, який є депутатом ВР блоку президента, написати про офшори Порошенка і показати різницю між Коломойським і Порохом.
Відповісти
Мы одной крови.
Відповісти