Додати запис

Свято марнотратства імені «Укропу» в Луцьку

Пам’ятаю, що під час парламентських виборів 2014 року в команді Ігоря Палиці в Луцьку було модним критикувати опонентів за дорогу виборчу рекламу під час війни. Як часто буває з політиками за рік їхня риторика змінилася.

Сьогодні місто завалене білбордами з діяннями “Нового Луцька”, кандидат в мери Олександр Товстенюк і перший номер списків Ігоря Палиця усміхаються людям, і кажуть про те, що попереду багато роботи. Один такий борд вартує до 100 доларів (а якщо ним володіє рекламодавець, тоді треба брати лише ціну друку та поклейки, а це 400-500 гривень).

Додайте витрати на встановлення майданчиків і проведення різноманітних заходів штибу відкриття оновлених стадіонів і ви отримаєте колосальні суми, які йдуть на рекламу політичного проекту “Новий Луцьк” і заразом покращують інфраструктуру міста (хоча чи виграють лучани від цього – питання спірне).

Але повернуся в суботу, 27 вересня. Величезне збурення в інтернетах наробила візуалізація презентації кандидатів “Укропу”, яка відбулася паралельно з волонтерським ярмарком на Театральному майдані. Якби не волонтерський захід, такого шуму мабуть й не було б. Людей вразило, що на одній площі відбулися розкішний захід, де викинули купу грошей на “понти”, а поруч волонтери збирали по 10-20 гривень на проекти.

Зауважу, що волонтери, принаймні в розмовах зі мною, на пишноту з’їзду не нарікали, а галас підіймали мешканці міста. Зрозуміло, що їх підтримали опоненти “Укропу”.

Ми з колегами порахували приблизну вартість з’їзду, щоб зрозуміти, скільки грошей могло б впасти на рахунку волонтерів.

Тож, оренда екрану, на який транслювали дійство, обійшлася щонайменше в 10 тисяч гривень. Банери та прапори – понад 3 тисячі гривень плюс 900 гривень на рамки, розтяжки, монтажні кільця, флагштоки і т.д.

Крім того під час дійства роздавали кружки, браслети, поліграфію особам, які зареєструвалися. Вартість одного такого набору щонайменше 60 гривень, їх роздали мінімум 200 людям. Тобто ця “цяцька” обійшлася в щонайменше 12 тисяч гривень.

До цього додайте десь 2 тисячі гривень за два намети “Укропу”.

Такі дрібниці як доріжки, бейджі та трибуна не рахую.

Також треба додати оренду драмтеатру та вартість фуршету, який влаштували на другому поверсі. Врахочуючи крепку співпрацю з драмтеатром перший пункт міг бути і за дякую, але на фуршет викинули тисячу-другу :)

Отож, щонайменше витратили 30 тисяч гривень, але цю суму можна множити на 2. Особливо якщо за оренду драмтеатру таки платили.

В захисників команди Палиці в фейсбуці, як от Наталія Малімон або Марина Майко, аргументи звичні: не рахуйте чужі гроші або фонд багато грошей й так на армію витратив. Але “Укроп” – це публічна політична сила (як і “Новий Луцьк”), а не закрита комерційна компанія. Тому їхні гроші рахували і рахуватимуть. Така специфіка роботи в публічній сфері.

Саме тому не підходить й другий аргумент. В Україні війна і свідомі українці економлять, щоб поділитися з волонтерами або допомогти родичам, що воюють. Зрозуміло, що є такі, які влаштовують пишні гулянки в ресторанах або в нічних клубах. Та що там говорити, якщо й сьогодні ночами бахкають салюти.

Але якщо це робить на видноті публічна сила, то й реакція громади буде відповідна.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прикро і гидко найперше тому що усі, хто працює на УКРОП і хто його підтримує - це наші є волиняни, які вульгарно продаються, розуміючи, що це креатура Коломойського і Палиці. І створили вони цю псевдополітичну організацію виключно для забезпечення впливу свого олігархічного клану. Тобто кожен, хто підтримує УКРОП - це примітивний раб хоч якби він це не виправдовував
Відповісти
Вже стільки перенаписано з цього приводу...Розумна і поміркована людина, Ігор Петрович Палиця, як на мою думку, не займається і не хоче займатися цим проектом. Бо те, як це все робиться, кого і куди висувається, свідчить про повне нерозуміння політичної та економічної сітуації в Луцьку. Розрахунок лише на гречку і на пояснення про наслідок дісяльності влади - зубожіння населення, що повелося на неї, - опісля програшу Укропу, як у Чернигові.
Відповісти
та пийте- гуляйте скільки влізе,тільки ж не виносьте те все на публіку, майте хоч крихту совісті.
Відповісти
Підтримую УКРОП
Реально люди хочуть щось зробити
Відповісти
Зрозуміло, що ти писав цей комент, відірвавшись на хвильку від УКРОПського корита. Та було б правильніше, якби ти в останньому слові після "з" вставив "а".
Відповісти
Як би автор не відносився до "Укропу",ставити під сумнів чи виграють лучани чи ні від покращення інфраструктури (стадіон,спортплощадки у школах та дворах)не правильно.Вже виграли!Є хоч де займатися на уроках фізкультури,а то діти "скакали" на асфальті.
Відповісти
Ставити під сумнів дійсно не треба, бо лучани однозначно програють. І не лише вони, а й їхні діти і онуки і прісно... аж допоки пануватиме кланово-олігархічна система в Україні, яку в Луцьку уособлює Палиця. Вклавши копійки у ці дрібні проекти, Палиця (як і всі інші олігархи і їх прихвостні) крадуть сотні мільйонів наших грошей на торгах, на уникненні податків через офшорні схеми, на принизливих копійчаних і "чорних" зарплатах працівників, на монопольному становищі на ринку, на просуванні через свій уряд тарифів у ЖКХ і енергію. Тому не замилюйте очі простому люду, бо він уже прозрів.
Відповісти
Які ж ви наївні)) насправді, за ширмою реконструкції Авангарду просто вкрадено величезний шмат землі від Променя до Стадіону та від Перемоги до Спорткомплексу і Басейну, і там вже будують торговий центр! Ідіть і подивіться, паспорт обєкту на заборі вісить.
Ось так замилюють очі і грабують.
Відповісти
Ідіть та подивіться!!!Там паспорт будівництва фітнес-центру "Спорт лайф"!!!Мабуть очі замилились?
Відповісти
Ніщо не заважає під час будівництва та і після нього змінити власника та призначення обєкту.
Відповісти
ага, зробили люди....свято для своіх зробили.і своїм свої ж кружки роздавали...
Відповісти
я проти УКРОПА.. бо це дійно псевдопартія з псевдополітиками створена виключно задля інтересів оліхархів....
Відповісти
Тут попахує вже антисемітизмом. Якщо євреї є патріотами України, то це добре! Я за Укроп!
Відповісти
Не нав'язуйте того, чого насправді нема. Для простого українця нема ніякого значення якої національності олігарх. Усі вони діють одинаковими бандитсько-злодійськими методами, що Порошенко, що Коломойський, що Палиця.
Відповісти
де ви бачили євреїв- патріотів України... не смішіть.. ісправа тут не в антисемітизмі, а в реаліях життя.
Відповісти
А де ти бачив олігарха патріота незалежно від його національності? Нам, дурням, кожен раз підсовують якусь тему-кістку для відволікання уваги від справжнього зла. Тому у нас завжди винні або жиди, або комуністи, або анрхісти. Але в жодному разі не ми самі з нашими куцими мозгами, ліністю і бажанням того, щоб хтось прийшов і за один день за нас усе зробив. Так не буває. Тому і живемо до сих пір у лайні кланово-олігархічної системи, і дивимося у їхні екрани , і слухаємо їх радіо, і читаємо їх газети, і сперечаємося один з одним, використовуючи їхні ж аргументи.
Відповісти
Марнотратні бандити які можуть вкладати тільки в своє благополуччя ніколи не будуть вкладати в людей!!
Відповісти
Тут не попахує антисемітизмом. Його, до речі, придумали самі євреї. Хтось пукне, а вони вже кричать: холокост, фашизм, насилля, освєнцім... Не треба пукати в муку і піднімати пилюку. Треба речі називати своїми іменами. Будь собі "прихильницею", ніхто нікому не заважає з розумі сходити. Лише не вплутувати інших.
Відповісти
євреї,антисемітизм, патріотичність... люди оліхархи, що добрались до влади - то страшні люди, не зважаюи на їхні обіцянки і гарні слова. там де гроші і влада - пітріотом бути дуже важко...
Відповісти
карочє, марнотратні олігархи вони вміють і тратити і обіцяти. але що від того простому люду. совість "купіть собі"...
Відповісти
не виборча кампанія, а суцільний ляльковий театр: Коломойський смикає за нитки Палицю, Палиця смикає ТОвстенюка і це все відбуваєть на фоні пишних зелених декорацій "Укропа". Браво, страйтесь, але завжди пам"ятайте те, що ваш театр можуть спалити люди !
Відповісти
Стаття заказна ы проплачена.
Відповісти
Ти - москальський ідіот. На вибори всі матеріали йдуть як комерційні. Всім це зрозуміло, крім тебе - клоуна. В чотирьох словах чотири помилки.
Відповісти
"Якби можна було людську писанину і мову перетворити в електричну енергію, то п"ятеро сусідок , або політиків вистачило б на освітлення цілого міста".
Так і у вас.
Відповісти