Додати запис

Добро

Добро, таке коротке слово, і таке багатогранне. Чи існує багато його у світі?

Нещодавно почула одну цікаву історію з вуст людини, яка зробила добро. Водій таксі знайшов гаманець у своєму авто, власник звернувся про згубу до диспечера, а диспечер до всіх водіїв.

В гаманці було 6 тисяч доларів, водій без вагань повернув усе. На моє запитання: "Чому не залишили гроші собі?", відповів: "Я вірю в добро, вірю, що такі гроші приведуть до біди. Один мій знайомий таксист не повенув гроші, а згодом його із дружиною пограбували і сума збитків сягнула значно більше, ніж та, яку він присвоїв".

Мені стало цікаво, як же повелися б мої знайомі або навіть незнайомі люди, тому я почала запитувати безліч людей, як би вони вчинили. Не повірите, але люди щиро зізнавались у тому, що б забрали кошти собі.

Одна знайома переконливо сказала: "Значить, доля так хоче, щоб він був покараний, той чоловік, що згубив гроші, а я лише зброя в руках Божих, яка здійснює це покарання".

Хоча багато моїх друзів сказали, що віддали б усе до копійки, лицемірство це чи правда? Я б хотіла, щоб кожен в думках, не мені, дав відповідь на це запитання - як би він зробив у такій ситуації.

Я вірю в добро, а Ви? Я дивилась нещодавно фільм "Попелюшка" 2015 року і "Ти віриш?", сльози самі проступають від переглядів, бо я справді дуже сильно вірю в добро, вірю, що глибоко в душі воно знаходиться в кожного з нас.

Дана ГАРТ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щойно був на вул. Л.Українки. Собаки бігають як ненормальні на людей кидаються, а Дана статті пише. Район бувшого кінотеатру "Батьківщина" та третьої столової, недалеко від ЦНАПу.
Відповісти
добро-зло поняття для кожного свої. Досить бути просто порядною людиною.
Відповісти
Якщо ми кажемо про когось, що це порядна людина, то це означає, що він не чинить зла, а творить добро. Отже порядність і добро є поняттями тотожними. Якщо вже дотримуватись правил формальної логіки, то порядність є просто характеристикою конкретної особи, а добро є загальною категорією.
Відповісти