Додати запис

Хамство міліції, або чому у Рівному люди у погонах двічі переривали концерт!



У суботу, 14 липня, у Рівному відбувся вечір пам'яті молодого місцевого музиканта Руслана Ахунжанова, якого не так давно збила на смерть автівка... Того вечора Руслан із двома друзями поверталися додому на велосипедах - хлопці їхали за правилами по узбіччю, тому що розміток для велосипедистів чи тротуару не було. Однак молодий водій за кермом буса вирішив обігнати машину, що їхала перед ним, і виїхав на зустрічну смугу, а точніше на узбіччя, де один за одним їхало троє хлопців…

На даний момент триває слідство. Сторона винуватця старається «зам’яти» цю справу і зняти із водія звинувачення. Однак рідні і друзі Руслана роблять все можливе, аби про цю трагедію дізналися усі, і винуватий поніс справедливе покарання.

У зв’язку із цим влаштували концерт, а точніше вечір пам’яті молодого музиканта. Орендували приміщення, звукове обладнання, запросили рок-гурти з усієї України, які приїхали за свій кошт. Ціна за вхід на концерт була символічною – 30 гривень, а поруч біля входу стояла скринька додаткових пожертв. Ці кошти, за словами організаторів, будуть передані матері Руслана, якій зараз дуже важко.



На концерт прийшло чимало молодих людей. Для них – це ще одна можливість згадати про свого друга, який дуже любив подібні заходи!

Однак не обійшлося без казусів. О 21.30 дільничний інспектор разом із трьома правоохоронцями у формі прийшли на концерт і зауважили, що музика грає надто голосно і мешканці ближніх будинків скаржаться на це. На пропозицію зробити тихіше, міліціонери не погодилися. Не пройшло і півгодини, як до місця події приїхав «Беркут» і тоді стало зрозуміло, що «кіна не буде».

Оскільки за сценарієм концерт мав тривати ще як мінімум ще годину, і іногородні гурти так і не виступили, організатори запропонували переміститися на репетиційну базу до одного з місцевих гуртів, що знаходиться у гаражному кооперативі.
Але і там чекали сюрпризи. Під час виступу луцької команди «Кето» підійшло двоє молодих і не дуже тверезих хлопців, та почали махати своїми «міліцейськими корочками», мовляв ми і тут заважаємо своєю голосною музикою. І якщо зараз це не припиниться, то приїде наряд і у нас усіх будуть проблеми.
Однак виникає питання: яке мають право погрожувати люди у цивільному одязі, і не при виконанні службових обов’язків? Що за манія вседозволеності?..

Отак концерт був зірваний вдруге. Гурт із Києва «Злам», який подолав сотні кілометрів, так і не виступив…

Важливо, один із міліціонерів на пояснення організаторів, чому всі тут зібралися, відповів «Це ваше горе, а не моє!».
Отака українська ментальність!

Особисто я нікому не побажаю такого горя!

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Журналістом може назватись той, хто помічає злобу дня. Таня в цьому аспекті неперевершена! Я не можу когось поставити поруч з нею! А ще молода, вродлива, чарівна, руда цукерочка!
Відповісти
І після таких інцидентів, я повинен поважати наших так званих правоохоронців?
«Це ваше горе ,а не моє!». Це ж наскільки потрібно бути черствим і ницим?
Відповісти
Нажаль ментам ми дозволяємо сьогодні занадто багато.
І взагалі тепер виходить що міліція це як останній шганс не скотитися за соціальну прірву... набирають всіх...

А зауваження Тетяні, як автору, будьте об'єктивні... не доведено вину водія, ви не свідок ДТП, і не нам давати оцінки... Водій мав там право обганяти, там немає знаку обмежень, і якби водій виїхав на гравій за межею полотна, він би разом з некерованим авто вилетів в поле...
Насправді жаль людину яка загинула, він мав можливість ще стільки створити... ((((
Відповісти
ненавижу я милицию. Вот ни одна с ней встреча не была положительной хоть сколько либо. Я, конечно, понимаю, что всё это слова, но вот бы каждого мусора отправить на остров в океане, а после взорвать его к херам лысым и транслировать это всё по всем каналам, мол, мусором охота быть - на, гляди, что будет, быдло.
А парня жалко, как жалко и от того, что не дали по-людски почтить его память.
Відповісти
Причому тут міліція? Вони роблять свою роботу. Хай подякують, що ще кийками не віддубасили. Бо їхній концерт так званий дійсно заважав. Це хіба музика? Стукіт-грюкіт якийсь. Краще б просто зібрали гроші, якщо хочуть допомогти.
Відповісти
Шановний, ти там хоч був присутній, що кажеш шо музика - стукіт-грюкіт? Легка музичка в основному була.
Відповісти
Яку роботу? Не хочеш нічого робити, хочеш відчути владу - йди "працювати" мілітохою..
Здохни міліцейський дуполиз!
Відповісти
дядя, сиди дома, дивися пєсню года
Відповісти
Хороша стаття. Це тільки в Україні така хамовита міліція, еліта))) ні законів толком не знають, ні розмовляти. Та що тут казати. А Вам, Міша, ех...а що Вам!? смішний Ви,отак я скажу. Загиблий цим "стукотом-грюкітом" жив. І не Вам вирішувати, що було краще зробити. В Житті все бумерангом вертається, навіть слова і думки, бережіть себе!!!
Відповісти
А імена міліціонерів ніхто не записав? Непогано було б згадати їх у статті, щоб країна знала своїх "героїв".
Відповісти
Відповідь на зауваження: так, мене не було на ДТП, але я знаю деякі факти, які озвучувати не хочу, бо звинуватять у суб*єктивності...

До Міши: а коли гуляють весілля і горлає "Ласкавий май" чи Сєрдючка до 01.00 -- то це не гуркіт? де ж тоді міліція і беркут?
Та й не вам радити, що краще! Вся справа у тому, що це організувала неформальна молодь, яка мислить по-іншому і вшановує пам*ять свого друга так, як вважає за потрібне!

Відповісти
Будь-яка влада породжує насильство..
A.C.A.B.
Відповісти
Ну якщо "Ласкавий Май", то треба викликати міліцію :)
Якщо серйозно, то коли гуляють весілля, то домовляються з сусідами і т.д., щоб не було непорозумінь. А тут нікого не попередили, почали гримати. Там взагалі те кодло треба розігнати, бо нема людям спокою ні в день ні в ночі. Я не тільки за цей концерт. От хтось не витримав, та і викликали. Он почитайте, кілька днів тому в Лондоні навіть Пола Маккартні вимкнули, бо не вклався в заявлений час, і він не став "виступати", що порушують його права і т.д., бо закон є закон.
Відповісти
мИша - ти стандартний овоч із совковим мисленням. Слухай Круга і Бутирку і попереджай про це сусідів. Все буде ок. А лізти і срати в тему яка тебе не стосується - це низько і дешево. Інтернет чудесна штука. Наступного разу як завжатиме "кодло" - прийди і скажи цим людям у очі що вони кодло і музика їхня лайно. А в інтернеті - всі герої. Удачі тобі мИша в житті і різних помислах і не дай Бог відчути що таке втрата друга чи просто колеги по музлу, людини яку ти поважав.
Відповісти
Де - "там"? Це ж був перший концерт в тому приміщенні.
Відповісти
Ти там був, що кодлом людей називаєш!? Май повагу, в них інтелекту більше, ніж у більшості української сірої маси. Закон, говориш, так в літній час мають право до 11. Де ж ти такий розумний взявся!?
Відповісти
Миша - балван однозначно. Це не тема для тролінгу. Миша - робить безпідставні висновки бо обмежений йолуп.
Відповісти
ахахахах "Май повагу, в них інтелекту більше, ніж у більшості української сірої маси." Це тупі малалєткі ,в яких ще не зійшли прищі, і не пройшли юнацькі комлекси. Нахуй вас!
Відповісти
Звернуся до пана І.: "розуму більше, ніж в української сірої маси" - але і ці неформали є частиною іншої сірої маси, не варто по цьому судити людей!
Я журналіст і хочу сказати, що стаття об'єктивна і Ви, пані, писали опираючись на емоції. Дуже непрофесійно виглядає збоку, хоча розумію, що підтримували друзів.
Але молодці організатори, що хоч якось старалися допомогти мамі, що збирають кошти, що не забувають і вкотрий раз пересвідчуємося, що порушують закони найчастіше ті, хто їх, по ідеї, мав би не тільки дотримуватися, а й показувати приклад іншим.
Відповісти
антон, Ви свій рівень "прищавого" інтелекту продемонстрували. Комплекси!? до чого тут це!? Вмикайте мозок час від часу, перед тим, як публічно щось говорити. Дякую.
Ці "неформали",хоча це досить спірний і суб"єктивний момент, звісно є частиною масси. Я цього і не заперечую, але на те фони і неформальна молодь, щоб мислити, висловлюватись і відчувати по-іншому. Вони нічого протиправного не вчинили, щоб їх брудом міліція поливала, пояснили б чемно- цієї б статті не було б.
Відповісти
Це була вичерпна характеристика тієї публіки, до якої , пане (пані)І., надіюсь ви не відноситесь )
Відповісти
Нужно всем нам объединиться и начать беспощадно резать представителей правоохранительных органов.
Аминь.
Відповісти
Да мєнти взагалі до ручки обнагліли!
Відповісти