Додати запис

Прапор поручика Ржевського

Фільм Ельдара Рязанова «Гусарська балада» подарував нам не лише цікаву історію, але й героя багатьох анекдотів радянського періоду «поручика Ржевського». Події там розгорталися в маєтку відставного майора Азарова, однофамільця відомого «кровосісі», ще одного героя анекдотів, тільки вже часів незалежності. Між іншим, саме завдяки цьому фільмові ми вперше побачили мундир Маріупольського полку на тому ж Ржевському та мундир Сумського полку на Шурочці Азаровій.

Читаючи на днях Програму економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки, я згадав один анекдот про поручика Ржевського. Якось поручик Ржевський підходить до командира полку і каже: «Пане полковнику, я тут гімн полку написав, подивіться будь-ласка». Командир полку підтримав підлеглого: «Молодець, поручику! Я знав, що з тебе толк буде. А то все ти лише про горілку та жінок думав. Це добре, що ти виправляєшся і про службу згадав». Та, читаючи текст запропонованого гімну, командир полку здивовано спитав: «Зачекай, так тут же одні матюки!» На що Ржевський миттєво відреагував: «Чому лише одні матюки? А ось подивіться: у третьому куплеті другий рядок – там є слово «прапор»!»

Коли я прочитав вступ до Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки, то здивувався, адже це був слово в слово вступ до Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2014-2015 роки. Але я помилився, у сьомому абзаці, в другому реченні з’явилися п’ять нових слів: «коштів державного фонду регіонального розвитку» і змінили декілька чисел.

І якщо поручику Ржевському ще можна було пробачити використання заяложених матюків, то Миколі Ярославовичу та його молодій команді повинно бути соромно за такий підхід до створення найсерйознішого документу на два найближчі роки. Невже не можна було написати вступ, виходячи з наших сьогоденних реалій, а не переписувати слово в слово, до речі, не найвдаліший вступ з попередньої Програми. Невже з 516 чоловік апарату міської ради та її виконавчих органів не знайшлося жодного(!) посадовця, хто зміг би написати адекватний викликам наших днів вступ до Програми?

Чому ніхто із 516 посадовців міської ради не прочитав Програму, не вник у її зміст, не побачив відвертий маразм на кшталт: «Основні цілі і завдання Програми на 2016-2017 роки ґрунтуються на положеннях державної Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020» з урахуванням результатів та тенденцій розвитку міста у 2015 році, наявних проблем та впливу очікуваних змін зовнішньоекономічної ситуації на економіку».

Та ніхто сьогодні не знає, яких зовнішньоекономічних змін очікувати. Ми живемо у найнепередбачуваніший період історії України. Але Нострадамуси, Вольфи Мессінги та баби Ванги луцької міської ради знають, яких змін зовнішньоекономічної ситуації слід очікувати. Тут не до Програми економічного та соціального розвитку, коли вся міськрада медитує щоб увійти в астрал для ознайомлення з майбутніми змінами. Хоча, при чому тут вони. Це ж одкровення про очікувані зміни взяли ще з попередньої Програми.

Непрофесіоналізм – саме це слово сьогодні напрошується як характеристика нової команди Миколи Ярославовича. І ще є одна дуже серйозна вада – невизнання власних помилок.
На попередньому пленарному засіданні я наполягав на обов’язковості затвердження міською радою штату апарату ради та її виконавчого комітету відповідно до вимог статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, де чітко сказано, що міський голова «вносить на розгляд ради пропозиції щодо структури виконавчих органів ради, апарату ради та її виконавчого комітету, ЇХ ШТАТІВ, встановлених відповідно до типових штатів, затверджених Кабінетом Міністрів України».

Та міський голова і його молода команда кістьми лягли, а не погодились затверджувати штат. Коли ж прийшло усвідомлення того, що затвердження штату міським головою, а не сесією ради призведе до порушення Закону з усіма витікаючими звідси наслідками, то з’явилось Розпорядження міського голови №1.1 – 26/92 від 11.01.2016, де мова йде про якісь міфічні зміни в законодавстві, про «децентралізацію у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб та у галузі державного земельного кадастру» і т.д. і на підставі цього міський голова прийняв рішення внести на затвердження на ЛЮТНЕВУ сесію міської ради перелік посад та їх чисельність. Що і потрібно було довести.

Але це непереборне бажання будь-якою ціною не визнати свою неправоту ставить міського голову у непривабливе становище, коли виправлення однієї помилки йде шляхом фактичного підриву авторитету. Та цікаво інше, як керівництво міста збирається без затвердженого штату виплачувати зарплату працівникам у січні та лютому згідно цього нового штату? Миколо Ярославовичу, Вас підставляють! Хоча, у сьомому абзаці, в другому реченні вступу до Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки таки з’явилися п’ять нових слів: «коштів державного фонду регіонального розвитку», хтось же їх туди вписав. Так що не все ще втрачено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 45
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мабуть Григорій Олександрович намагається тісніше співпрацювати з командою Укропу...
Відповісти
В Укропі свої дити, свої сини та дочки, навіть на Осіпова не вистачило...
Відповісти
Допис - супер! По суті та з іронією постібали Кольку Червоного носа. Так тримати!
Відповісти
Чому кадровий офіцер ще не на фронті? ...Пустовіт би провідав свій автобус,що гниє біля філармонії.
Відповісти
А чому лучани, які анонімно бздять тут не на фронті?
Відповісти
посміявся, але не з анекдота, а з поруччика ржевського, яким возомнил себе великий писатель. а ще з того, як романюк злякався партійного діяча пустозво, тобто пустозвіта. дурні емоції, бо не його, а григоренка взяли в "молоду" команду. грамотний такий - тихо підскажи, порадь - краще будеш сприйнятий, ніж зараз, а то "взяли якусь програму" - от якби юльчину взяли програму, ото вже радості було б, і не довелося б трудити мізги і згадувати вояків расєйських. чому не на фронтф, питаєтеся? а з нього і там толк такий був би як з того поруччика сьогодні.
Відповісти
Андрію, дякую за це влучне "пустозво, тобто пустозвіта". Вже вкотре перечитую Ваші рядки і переконуюсь. що Ви себе недооцінюєте. Вам не коменти потрібно писати під дописами якогось там "пустозво, тобто пустозвіта", а прямо братися за Програму економічного і соціального розвитку міста. Це Ваше! Ви гармонійно увіллєтеся в потужну команду авторів цього шедевру.
Відповісти
Андрюшка, я не є прихильником Пустовіта, я просто його не знаю. Але уявімо, що він, як Ви радите, "тихо підказав, порадив". Як думаєте: була б хоч якась реакція? Упевнений, що нульова, бо знаю нинішнє чиновництво. У кращому випадку сказали б, що обов'язково врахуємо, але нічого не зробили б. Але ми з Вами у випадку тихої розбірки між чиновниками так би і нічого не взнали про якість підготовки документів у мерії, тобто ми нічого не знали проте, за що ми платимо чиновникам, які там сидять. Тому треба дати належне Пустовіту, за те що він такі проблеми виносить на суд громадкості. А насправді проблемою мали б зацікавитися журналісти, щоб показати отаку "роботу" чиновників: усі ці пустопорожні і недолугі "програми", "плани" та інші "документи", які переписуться з року в рік, з документа в документ лише для того, щоб чиновник міг якось виправдати своє сидіння в кріслі і народні гроші, які він отримує.
Відповісти
Так ніхто б не писав би "пустопорожніх програм", але законодавство вимагає. І без них можна обійтися, але закон вище нас
Відповісти
Григоренка Романюк взяв за зраду інтересів Батьківщини та його підтримку попри відсутність рішення партії, а ще за те, що той трохи дебілкуватий і не буде особливо стартувати. А... ну ще Григаренка писав вірші-оди Романюку.
Відповісти
А чому "порожня" критика тільки Вступу? А головне - суть Програми?
Відповісти
Про Програму детально поговоримо на сесії. Там є про що говорити!
Відповісти
Скільки часу Програма публічно обговорюється, проте від Пустовіта жодних зауважень та рекомендацій. Якщо у Вас є пропозиції до Програми, узвучте їх будь-ласка, внесіть корективи, а тільки виправляти "кому" з "крапкою" у положенні про ЦНАП.
Відповісти
Узвучу...
Відповісти
Озвучу! Будь ласка!!!
Відповісти
Де тільки жюльканоїди не були при владі. І в уряді- наслідок знецінення гривні,розвал економіки та розчищення дороги для Яника. І у ВР- бездарні популістичні закони та злигання з ригами. І в обласній раді- наслідок дєрєбан бюджету області та робота на клімчуків. І в міській раді- наслідок шибені борги та дєрєбан міської землі комісією Нікітюка-Гриба.
Відповісти
Перехідні лаври почесної Баби-Яги міськради перейшли від Осіпова до Пустовіта (пам'ятаємо і про сина полка Укропу, але ще малий, він на підхваті прапора честі та справедливості міськради:))! Тепер всі гальмівні шланги всіх автівок, які наближаються до шановного пана депутата, чи до яких він наближається, потрібно дуже прискипливо та цілодобово перевіряти!
Відповісти
Та Григорій Олександрович дуже ображений, що йому посади не дали. та ще й з партії виганяють. Мучиться дядько.
Відповісти
А чи є посада редактора міськради? Людина секретарем пропрацювала, а тепер редактором...чому б ні?
Відповісти
Та чого вже там редактором, з таким рівнем підготовки документів у міській раді вже зразу на коректора рекомендуйте.
Відповісти
Так може на редактора і півставки коректора відразу?
Відповісти
Ох і мучаюсь та ще й з такою неприхованою злістю накидаюсь на бідних хлопчиків, що всю свою душу і весь свій хист вклали в цей чудовий рядок: «коштів державного фонду регіонального розвитку». А потрібно було б похвалити!
Відповісти
Ну що Ви, Григорію Олександровичу, Ви з подвійною старанністю накинетесь ще не те що на рядок, а на використання коштів, бідні хлопчики чекають...
Відповісти
Не став би надто наїжджати на програму розвитку. Що можна зробити в умовах кризи? Все це - умовні цифри. Але шкода, що секретарем міської ради став не досвідчений Григорій Пустовіт, а самозакохана Юлія Вусенко.
Відповісти
Хіба автор статті хоча б словом обмовився про якісь цифри? Автор всього лиш потриндєть об ніочьом вирішив, потрусити повітря... щоб згадали.
Аналіз, пане Григорію, просто відмінний! Браво!!!
Відповісти
Серед коментарів гнівних та схвальних немає жодного, де б стверджували, що автор пише неправду. Тому "професійність" молодої команди таки викликає сумнів. Комсомольсько-студентські методи підготовки документів - очевидні.Повага Григорію Пустовіту.
Відповісти
якось і про те, що пише правду - теж ні слова))
і взагалі, давно всі знають, що жодна програма різних розвитків на різних рівнях практично ніколи не була фундаментом розвитку, здебільшого паперовою байкою, а життя коректує всі програми як хоче, тому не треба скиглити, хочеш допомогти - то допоможи.
хочеться правду різати - то як справжній офіцер скажи це в очі романюку, чи стрьомно, "поручик ржевський"?
Відповісти
Шановний пане(пані) 321! Дійсно, ось так у блозі ще й під своїм справжнім іменем кожен може написати. А так щоб у коментах, під анонімним ніком мені сміливості та мужності явно не вистачає. Тому цим чеснотам буду вчитися у Вас, сміливої та мужньої людини №321!
Відповісти
Що роблять з людиною гроші за які він продався !
Ще рік тому багато лучан вірило йому як порядній людині.
А сьогодні Пустовіт перетворився на жовторотого писаку.
А ще був губернатором ! Просто жах і величезне розчарування.
Відповісти
Не вірю продажним депутатам! Можливо, це ще й сімейне? Брата Пустовіта, депутата від Тимошенко, СБУ спіймало на хабарі десь 10 тис.дол. А так красиво вміє говорити!
Відповісти
Дякую за високу оцінку мого вміння говорити!
Відповісти
Пустовіт ще й мастак перекручувати. Хабарництво перетвррив на "вміння говорити". Це не комплімент. Це означає, що ви типовий "болтун", який надуває щоки і намагається видати себе за губернатора, але з прапором поручика Ржевського.
Відповісти
Колишній губернатор, який читає документи і розуміє про що там пишуть - це дійсно жах і велике розчарування. Як було б гарно і почесно, якби я як Брєжнєв читав би в день три рядки і миттю їх забував! Ось це достойно! Як шкода, що й далі буду Вас розчаровувати...
Відповісти
Ціна пустовіта 20 тис зеленими)
Відповісти
Не демпінгуйте)))
Відповісти
На балі поручик Ржевський спіткнувся та виматюкався. "Поручик, вы низкий человек, - сказала якась дама, а його сослуживець заперечив: "Как низкий, лошадь на ходу е...т ?"
Відповісти
Да, писав би Пустовіт такі вірші про Романюка як Григоренко, той не писалиб про нього чиновники такі злі коментарі. Вчись у Григоренко:
Романюк! -
промовляють наші уста.
Романюк! -
випромінюють наші очі.
Ми йдемо переможно
щоби кожен знав,
що ми воїни світла!
Ми - проти ночі!
Відповісти
- Поручик Ржевский, вы были в молодости членом суда?..
- Ах молодость, молодость: член туда, член сюда...
А взагалі, Григорій Пустовіт правий. Вже другий його публічний виступ про те, що в міській раді немає кому доручити зробити простий документ, не кажучи вже про Програму. Професійне виродження. І реакція відсутня. "Нє мєчіте бісер перед свіньямі, ібо затопчут оні єго в грязь", - в Біблії записано. Виходячи з коментарів, все виходить навпаки: мечуть свиней перед бісером.
Відповісти
з дописом Пустовіта і так все ясно. як ви гадаєте, чому він на Романюка котить бочку? тому що образився, бо його не захотіли обрати секретарем міської ради. Романюк віддав перевагу переспективній, розумній і чарівній жінці. а Пустовіту це дуже не подобається. от він і тепер намагається критикувати міського голову. думає, що таким чином зможе знову зайняти крісло секратаря міської ради.
Відповісти
Хлопці, не сваріться, негоже це в такий важкий час. На вас Вітчизна дивиться. Обніміться, помиріться і поцілуйтесь.
Відповісти
Шановні опоненти! Ви так самовіддано захищаєте в коментах Миколу Ярославовича, що це викликає лише повагу. Але я ж не критикую Миколу Ярославовича, не переводьте на нього всі стрілки, хоча і відповідальності з нього за став справ у міській раді ніхто не знімає. Я всього лише висвітлив непрофесіоналізм, халявництво, відсутність будь-якого бажання зробити хоч щось якісно з боку авторів Програми. Але у Вас є всі шанси по-справжньому захистити Миколу Ярославовича і його авторитет: створюйте документи грамотно, обдумано, продуманно, у відповідності до вимог законів та інших нормативних документів. Я на сьогодні є депутатом і мій обов'язок вказувати на помилки і прорахунки у той спосіб, який я вважаю за потрібний. Все що я написав у блозі, на жаль, правда. Сподіваюсь, що Ви зробите все аби у майбутньому не дати мені підстав писати подібні блоги. Щиро зичу у цій справі Вам успіху!
Відповісти
А чи були якісними ті Програми, які приймались у роки, коли ви займали посаду секретаря Луцької міської ради? З 2006 року і по 2015 рік зміст та структура "Вступу" не мінялись зовсім, тільки "великий профффесіонал" чомусь це помітив лише у 2016. Чому "...обов'язок вказувати на помилки і прорахунки..." виник тільки у 2016 році?
Відповісти
До речі, в слові "став" я допустив помилку, звичайно має бути написано "стан". Навмисно не редагую написане. Наперед вибачаюсь за помилку. Сподіваюсь, що й Ви навчитесь визнавати помилки)))
Відповісти
До речі, подумадлося чому Булгаковські персонажі Шарікови і Швондери намагаються очолили суспільство? Чи не тому, що постійно "допускають помилки"? Чи не тому, що для них проблема ЧИТАТИ і РОЗУМІТИ, цитата: "Колишній губернатор, який читає документи і розуміє про що там пишуть"? Це вина партії Тимошенко призначати і лобіювати недостойних людей на керівні посади! Можливо Пустовіт, як військовий, був відзначений бойовими нагородами, досвідом роботи в господарстві чи іншими видатними заслугами? Якщо ні то хто він і звідки взявся? Мені це цікаво.
Відповісти
Цікаві питання ставить лучанка, чекажмо відповіді по суті,,,
Відповісти